Jump to content

Macro Φωτογράφιση

Recommended Posts

Καταλαβαίνω που το πας.

Επειδή όμως το πρόγραμμα γράφει ξεκάθαρα πως θα ξεμπερδέψω με τους zoom και θα το γυρίσω σε prime, κάπου εκεί κολλάει η ερώτηση αν έχει νόημα να πάρω macro τώρα που έχω τις σωλήνες. Η ερώτηση βασικά, έχει να κάνει με το θέμα της ποιότητας. Γιατί κακά τα ψέματα, με τη σωλήνα, όλοι οι φακοί τραβάνε από κοντά.

Για την ιστορία και για να απαντήσω στο ερώτημά σου, 68mm ήταν τα tubes στο σύνολο, που νομίζω πως είναι το όριο.

Η μηχανή εστιάζει αυτόματα σπάνια, στο 1.8 σχεδόν δε μπορείς να κάνεις focus, για πρώτη φορά το Live View όχι απλά αποδεικνύεται χρήσιμο αλλά σώζει την κατάσταση, το f22, απλά δεν είναι αρκετό.Στα 32mm, τα πράγματα είναι πολύ πιο ομαλά, καθώς η μεγέθυνση είναι πιο μικρή.

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Πιστεύω οτι οι φωτο που μας εδειξες με τη σωλήνα είναι μια χαρά macro.

Απο προσωπική πείρα ( εχω κανει τον 100mm macro, all around) μου ειναι οτι αξίζει και με το παραπάνω η αγορά ενος κατοσταρη macro, ιδίως σε FF σώμα, που θα σου δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πορτρέτα ( και οχι μονο) , απίστευτη οξύτητα , contrast, και ζεστά χρώματα.

Και φυσικά θα έχεις το 1:1 με εύκολη εστίαση.

λινκ γενικού ενδιαφέροντος..

Για το 1-1(μεγεθυνση) βαση του παραπανω θες 42mm extension tube ...

Με τα 68αρη μαλλον το παρακανες..και μαλλον τραβηχτηκες πισω απο την ελαχιστη αποσταση που μπορει να εστιαζε.

(που αν πηγαινες για αυτη θα ξεπερναγες το 1-1 και θα ησουν περιπου στο 3-2 πχ ..μια μελισσουλα 1,6cm θα σου επιανε ολο το καδρο σε υψος ..2,4cm)

Το αυτο (απομακρυνση απο την ελαχιστη εστιακη αποσταση εστιαση) με κανει να πιστευω και το οτι ησουν με φ8 και φ14..

(περι φακου οτι σε βολεψει...ολοι οι φακοι που προαναφερθηκαν ειναι υπερανω κριτικης ..το tubes δε σε χαλανε πουθενα ποιοτικα..πιστευω)

Πιστεύω οτι οι φωτο που μας εδειξες με τη σωλήνα είναι μια χαρά macro.

εχω κανει τον 100mm macro, all around

Αυτό που έχει ο macro και δε μπορείς να κάνεις με σωλήνα, είναι το να εστιάσεις από όποια απόσταση θέλεις και να κάνεις το κάδρο σου όπως σου αρέσει. Ακόμα και με το μικρό extension των 12mm, όπου τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα, αλλά το εύρος απόστασης που έχεις είναι πάλι περιορισμένο.

λινκ γενικού ενδιαφέροντος..

Για το 1-1(μεγεθυνση) βαση του παραπανω θες 42mm extension tube ...

Με τα 68αρη μαλλον το παρακανες..και μαλλον τραβηχτηκες πισω απο την ελαχιστη αποσταση που μπορει να εστιαζε.

(που αν πηγαινες για αυτη θα ξεπερναγες το 1-1 και θα ησουν περιπου στο 2-3 πχ ..μια μελισσουλα 1,6cm θα σου επιανε ολο το καδρο σε υψος ..2,4cm)

Το αυτο (απομακρυνση απο την ελαχιστη εστιακη αποσταση εστιαση) με κανει να πιστευω και το οτι ησουν με φ8 και φ14..

(περι φακου οτι σε βολεψει...ολοι οι φακοι που προαναφερθηκαν ειναι υπερανω κριτικης ..το tubes δε σε χαλανε πουθενα ποιοτικα..πιστευω)

Ρε γέροντα, μιλάς με γρίφους και είναι περασμένες αργάμησι.

Σύμφωνα με όσα διαβάζω στα manual, στα 68mm έχει magnification factor 1.47. Με άλλα λόγια, το 1cm το κάνει 1.47cm.

Οι μηχανές αυτές, εστιάζουν με το διάφραγμα τέρμα ανοιχτό και ψάχνουν για μεγάλο κοντραστ για να εστιάσουν εκεί, δε μου κάνει περίεργο που δυσκολευόταν να εστιάσει στο 1.8. Τα πάντα ήταν μέσα στο φλου, λογικό να μη μπορεί να εστιάσει.

υγ: επειδή λύσσαξε ο ntgς στο msn: Kenko

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.