Alexisferos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 Έχω αρκετό καιρό που σκεφτομε να πειράξω λίγο το κουτάκι μου. Και έτσι η ευκαιρία βρέθηκε και αυτόν τον μήνα έχω αρκετό χρόνο να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. το pc μου ήταν ετσι εδω και 2 χρόνια. Αναβάθμιση στα vga-cpu θα γίνει από καλοκαίρι και μετά μια που μου κάνει την δουλεία πολύ καλά ο παλιός d-820 και η 1800χτ μονο μητρική και μνήμες άλλαξα. Θέλω να ευχαριστήσω τον eleven πάλι που μου έστειλε να νέα plexy για το τανκ του μια που τα παλιά είχαν ένα είδος θολούρας, γιατί είχα βάλει κατα λάθος νεράκι βρύσης για κανα 6μηνο. δεν φταιω εγω η μανα μου που δεν θυματε ποιο ειναι το σωστό νερο για το σίδερο της.. ( θα την στείλω στην μάνα της) Το κουτί έγινε βίδες και ο ηυ βρήκε την κλασική χύμα θέση του. Έγινε καθαρισμός του vga block μετα απο 1μιση χρόνο και μπήκαν τα νεα πλεξυ στο τανκ. :clap: Μεγάλωσαν οι τρύπες από τους παλιούς ροοστάτες και στην θέση τους θα μπουν 2 καινούργιοι πολύ ποιο ακριβείας με την δυνατότητα ρύθμισης τον στροφών από φουλ σε μηδέν. οι ροοστάτες θα ειναι υπεύθυνοι για τους ανεμιστήρες στα 2 ψυγεία και ο 3 ανεμιστήρας θα συνδεθεί όπως παλιά στην θέση του cpu στην μητρική για να έχω οσο το δυνατών quiet pc Οι τρύπες δεν έγιναν όμορφες γιατί δεν έχω τρυπάνι εδώ. (όλα σχεδόν τα εργαλεία είναι στο σπίτι μου στην Ελλάδα) εγινε μια ακομα νεα τρυπα (παντα ηθελα να την κανω) για το νερακι ήθελα μερικά πράγματα ακομα, ετσι για 2 ψυγείο παράγγειλα ενα black ice radiator gts 120 και μια μικρούλα Danger Den DD-CPX1 12V, 3 μέτρα PrimoFlex Tubing 1/2 ID x 3/4 OD - UV Green. ενα μικρο update με την πρόσοψη. οι φωτος ειναι πριν 2 χρονια περίπου που ειχα φτιάξει την πρόσοψη αλλα δεν τα ειχα δείξει ποτε. στο πίσω μέρος φενετε το κομμάτι που ήταν παλιά τα on/off, restart buttons, αφαιρέθηκαν και με ένα κομματάκι plexy και στόκο έκλεισε η τρύπα. ολη η πρόσοψη στοκαρίστηκε και δημιουργήθηκαν έξτρα τρύπες στην πρόσοψη δεξιά και αριστερά από την σήτα για καλύτερο air flow έγιναν και 3 ακόμα τρύπες οι δυο μαζι ειναι για τα 2 λεντακια power,hdd και η 3 η μονη της ειναι για το hand made remote που θα κάτσω κάποια στιγμη να το φτιάξω μια που το παλιό το έχω ελλαδα. μην πείτε για τα ραγίσματα στην μπογιά (το ξέρω) βάλε βγάλε την πρόσοψη κτλ αν και το βασικότερο είναι οτι πριν το σπρέι δεν είχα βάλει αστάρι (δεν ειχα) οπότε λογικό είναι να σκιστεί έγιναν και μερικές ακόμα φτηνές αγορές. μια ASUS P5K και μνημουλες A-DATA 1066+ και τα 2 μαζί στη εκπληκτική τιμή των 50€ καινούργια. Και συνεχίζω. Σειρά είχε ένα κουτάκι που θα είναι υπεύθυνο για την τροφοδοσία με ρεύμα τις αντλίας και την ρύθμιση τον στροφών τον 2 ανεμιστήρων στα ψυγεία. Μετά είπα να καθαρίσω και το cpu block του 11 γιατί 2 χρόνια τώρα δεν είχε δει το φως του ήλιου Και αφού δεν μπορούσα να περιμένω και το κουτί ήταν βίδες αποφάσισα να αρχίσω να βάφω. Οταν στέγνωσε άρχισα να τοποθετώ μερικά πράγματα να δω τι λέει και από εδώ και πέρα καθώς θα μου έρχονται τα πράγματα θα το συναρμολογώ. :clap::clap: Σειρά τώρα έχει ένα χειροποίητο rack για 2-3 δίσκους σε 2 από της 4χ5,25 θέσεις. (το οποίο θα πάρει δρόμο τελικά) Επίσης θα γίνει μαύρη και η πρόσοψη του DVD-rw (έγινε αλλά δεν εχω φώτο) το έχτρα ψυγείο ειναι και αυτο στα χερια μου.. μονο 20€ να και μια φώτο που χάρηκα σαν παιδάκι, το είδα έτσι καθαρό και όμορφο εξωτερικά και είπα να αρχίσω και το moding αύριο στο κλασικό μου transit (ξέρετε τα βασικά , λίγο λιμάρισμα και γυάλισμα με το dremel λίγο βάψιμο με μαύρο γυαλιστερό κτλ...) μερικες φοτο ακομα.. σειρα εχει το vdroop mod στην πανάκριβη asus μου χρειάστηκα μονο ενα μολύβι Β#2 (κάνει δουλειά και το ΗΒ#2 αλλά δεν δίνει τόσο καλά αποτελέσματα.) το θύμα μας ειναι μια P5K που πήρα 30€ καινούργια, που σαν αρκετές Αsus πάσχει από σχετικά φοβερό vdroop αλλά υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο νετ για να την φτιάξετε απλά και οικονομικά. χρειάστικε να ζωγραφίσω αυτο εδώ που λέει vdroop, ολο το θεμα δεν κράτησε παραπάνω απο 30" μια που μόνο την παροχή του τροφοδοτικού έκλεισα. η φώτο ειναι απο http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=145583 και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ οτι περίμενα. πριν είχα 0.040v vdroop όταν έτρεχα orthos, απο 1.288V μου έπεφτε μερικές φορές και στα 1.240V στιγμιαία. (δυστυχώς δεν ειχα κρατήσει εικόνα) ενω τώρα εχει σταθερα ρεύματα σε idle η full load. και μια που με έπιασε η μανία τις καταστροφής είπα να πειράξω λίγο και την παλιό κάμερα που έχω εδω και μερικά χρόνια. (εχω ξεχάσει και εγώ πόσα) χρειάζομαι 2 έχτρα usb στο γραφείο μου. ένα για να φορτίζει το κινητό και ένα για στικακια και τα σχετικά, έτσι από το να έχω 2 χύμα όπως συνήθως καλώδια και να πέφτουν πίσω από το γραφείο και να μου ανάβουν τα λαμπάκια είπα να κάνω hub αλλά με ξεχωριστές γραμμές usb μια που η asus έχει 12 στο σύνολο. έτσι έβαλα το dremel στην πρίζα και έκοψα ένα κομματάκι από την κάμερα. προσάρμοσα ένα usb από τα κλασικά σε λαμακια που δίνουν οι μητρικές και της έβαλα όμορφα αυτάκια, είναι και πρακτική πλέον εκτός από κυβερνο-sex :computer: δεν έχει τελειώσει καθώς θέλω να φτιάξω τα καλώδια, να στοκάρω την τρύπα εκεί στα usb να φαίνετε σαν εργοστασιακή και να την βάψω μαύρη . μερικές Φώτο περιμένω τώρα να μου έρθει η αντλία, 2 ρακορ και τα λάστιχα για να δέσω το pc. οπως και είπα παραπάνω αν και έφτιαξα ενα όμορφο rack απο το παλιό αποφάσισα να κάνω άλλο ενα δώρο στο pc μου ενα rack για 5.25 απο lian li αλλα το παράγγειλα σήμερα όποτε θα κάνει κανα μήνα να έρθει. ετσι προς το παρόν οταν έρθει η αντλία θα το δέσω ετσι και μετά αλλάζω μόνο το rack. Ελπίζω να μην σας κούρασα με το τεράστιο ποστ και να έδωσα αρκετές ιδέες. γνώμες και φτηνές προτάσεις δεχτές συνέχεια οταν θα έρθουν τα πράγματα τώρα.. :bye::bye::bye:
Alexisferos Ιανουάριος 26, 2009 Author #2 Ιανουάριος 26, 2009 Σήμερα ήρθε η αντλία και τα 2 ρακορ για το ψυγείο αλλά ΟΧΙ τα πράσινα λάστιχα που είχα παραγγέλλει μαζί, ούτε ο wd-640 ούτε ένα rack από lian li για 3 δίσκους. Τα λάστιχα τα ακύρωσα και απλά περιμένω τον δίσκο και το rack για να τελειώσω την μοντα. Πετάχτηκα μια μέχρι ένα μαγαζι με λαστιχα που είναι σχετικά κοντά στο σπίτι και πήρα κλασικό φτηνό λαστιχακι , μαυρα δεματικα. Έκλεψα 1 λίτρο νεράκι από το σίδερο και άρχισα να δένω το κουτάκι. :dance3: Ορίστε μερικές φωτο. Μια από πίσω (που είναι τα καλώδια)??????? Έκοψα 3.5 πόντους το διαχωριστικό πλεξυ από το τανκ και το γυάλισα για να μην φαίνετε η κοπή, ήταν πολύ ψήλο και δεν βόλευε στην εξαέρωση. φώτο με μεγάλο πλεξυ συνέχεια.. Κάποιες πολύ μικρό αλλαγές στα καλώδια θα γίνουν,θα τα κρύψω ακόμα καλύτερα,θα κρυφτεί το καλώδιο του floppy και θα πάρω αν βρω πράσινα sata καλώδια για τους δίσκους, όταν με το καλό έρθει το rack και ο δίσκος… συγνώμη αν σας κούρασα και ελπίζω να σας αρέσει, έμενα πάντως με... :clap::clap: Περιμένω τις απόψεις σας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.