Jump to content

Πατεντα mode on :P με external case IDE (convert to sata)

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Να σας πω την ιστορια μου......:p

Ενταξει δεν ειναι και δα τοσο σοβαρο σα πραξη και σα σκεψη, το θεμα ειναι οτι ειχα ενα εξωτερικο κουτι της ICY box σαν αυτο :

intro_small.jpg

που δεχοταν ΜΟΝΟ IDE δισκους...

Το θεμα ειναι οτι μου κανε νερα αυτο το κουτι.Μια τον αναγνωριζε μια οχι.Τελικα τον ανοιγω και δουλευε με σκετη τη πλακετα χυμα χωρις κουτι.Και ετσι δουλευε ο δισκος.Αλλα ολα ηταν εξω χυμα.

Κατι σαν αυτο δηλαδη

dsc1450qd7.jpg

E,βλεποντας το , τυχαια μου κατεβαινει μια ιδεα για το πως θα το κανω να αναγνωριζει SATA δισκους.

Αρχικα λεω με convertores.Αλλα αυτοι ειναι PCI.Αλλα τελικα ψαχνοντας βρηκα εναν σκετο.Δλδ συνδεεις τη καλωδιοταινια και το ρευματακι και παιζει.(θα μου πειτε , καλα δεν ηξερες οτι υπηρχαν ; εμ δε χρειαστηκα ποτε :p)

Οποτε το μονο που μου εμενε ηταν να βρω αυτο το εξαρτημα (οσο και να εκανε δε με νοιαζε..Ηθελα να δω αν επαιζε SATA δισκος)..Εν τελη το βρηκα απο το MSystems με 19Ε της Equip

Λοιπον φτανουμε στο σημειο της δοκιμης και ηρθε η ωρα να ανοιξω τον SATA δισκο.Ε και τελικα ΕΠΑΙΞΕ.χαρα εγω αλλα το ενα εφερνε το αλλο και λεω πως θα το κανω να αναγνωρισει και SATA και IDE ταυτοχρονα :p

ε με τα πολλα δοκιμαζω και δουλεψε..

Μετα ειπα να ασχοληθω λιγο με το μαζεμα καλωδιων γιατι ηταν πολυ χυμα.

dsc1454oi1.jpg

dsc1453yk2.jpg

αφου ανοιξα τα συρταρια μου και ολα τα εργαλεια κλπ....και χαζευα τα αντικειμενα και τα καλωδια..εφτιαξα ενα κουτακι και τα χωσα ολα μεσα και προεξηχαν μονο τα καλωδια για σατα δισκους και το καλωδιο για IDE δισκους + την τροφοδοσια.

Και βγηκε κατι σαν αυτο..

Η κοκκινη πλακετα κουμπωνει σε ΣΑΤΑ δισκο και δινει ταυτοχρονα και ρευμα ενω το κατω ειναι για τους IDE δισκους.

και μεσα στο κουτι βρισκετε η πλακετα η αρχικη του μετατροπεα απο USB σε IDE..

dsc1460oj2.jpg

dsc1462iw7.jpg

Να και η μπροστα οψη του πατεντα-κουτι :p

dsc1461hx6.jpg

και εδω με 2 δισκους να δουλευουν ταυτοχρονα

dsc1464yh1.jpg

dsc1463fj1.jpg

Μην ακουσω σχολια που ακουμπανε οι δισκοι και ζεσταινονται :p

Σας αρεσε η πατεντουλα μου που μου πηρε ενα 2ωρο ;:p Τωρα για το αν ειναι πρακτικο δε ξερω....πιο πολυ το εκανα ετσι για το γμτ της υποθεσης.Αλλα γιατι να μην ειναι πρακτικο ; Το παιρνω και το παω οπου θελω.

Αυτα..

edit : Το πατεντα-κουτι ειναι ενα blower απο εναν 12αρι fan :p

πολύ καλό! εγώ μετά από εσένα δεν ήξερα ότι γίνεται αυτό lol και έχω και κάθονται 2 κουτάκια από παλιούς εξωτερικούς με IDE!! ε ρε γλέντια θα κάνουμε πάλι χαχα εμπρός λοιπόν καλά μου κατσαβιδάκια... :D

Συγχαρητήρια φίλος :T:

Είναι πατεντιάρης ο γομαρούλης :D

Ωραίος man, επιτέλους κάποιος που τα αξιοποίησε αυτά τα convertors σωστά :D

χεχε......ευχαριστω παιδια.

καλη φαση ηταν...πολυ γουσταρα το σκηνικο οτι "ανανεωσα" τον εξωτερικο μου δισκο :p

έχω και εγώ μια τέτοια που κάθεται (γιατι έχει χαθεί το καπάκι)...είναι μάλιστα αυτή που βγάζει και δύο firewire...ψήθηκα για πατεντούλα :D

ωραιος κορμι !

απλα επειδη τοχω κανει και εγω σου λεω οτι πολυ συντομα τα πηρα μια μερα σβαρνα ολα καταλαθος

γενικα αυτα ειναι καλα αλλα πρεπει να βρεις μια χρυση τομη να μην εξεχουν πλακετες κτλ

δλδ προσπαθησε να τα χωσεις ολα μεσα και να βγαινουν ΜΟΝΟ καλωδια εξω , δηλαδη τροφοδοσιες και σηματα.

ετσι οταν θες να συνδεσεις κατι οσο και να το παιδεψεις δεν θα παθει ζημια τιποτα.

Ωραιος dude ... στα πα και απο μου-σου-νου!!

Παρε και μερικα κομματια πλαστικο και φτιαξε την θηκη ωστε να ειναι μεσα στεγασμενοι οι σκληροι ;)

http://cgi.ebay.com/New-2-5-3-5-Drive-SATA-to-ATA-IDE-Converter-Adapter_W0QQitemZ220347884670QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item220347884670&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318

3 ευρω ο ανταπτορας

http://cgi.ebay.com/IDE-100-133-DVD-HDD-CD-TO-Serial-SATA-Adapter-Converter_W0QQitemZ160310358531QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item160310358531&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1307

6 ευρω ο ανταπτορας

μεταφορικα μεσα.

για τετοια gadget το ebay ειναι κυριολεκτικα τσαμπα

χοσε και ενα 3,5 σε 2,5 converter και εχεις 3 σε 1 κ με διπλη λειτουργια ταυτοχρονα.κλειστα σε ενα κουτι κ ας μονο το IDE και το σατα να εξεχουν μαζι με τις τροφοδοσιες τους .βαλε sleeved ide για αντοχη και για να μην κρεμεται η βρωμιαρα ι καλωδιοταινια σαν αντερο που την σιχαινομαι

επισης να σου πω οτι μερικα τετοια κουτια δεχονται 2 συσκευες πανω αν και στην συσκευασια εχουν μονη καλωδιοταινια (δεν καταλαβα αν αυτο εχεις κανει ηδη)

δλδ αλλαζεις την μαμα καλωδιοταινια σε διπλη κλασικη καλωδιοταινια και αν προσεξεις τα jumper στις συκευες θα δουλευουν και οι 2 με ενα καλωδιο.

χαιρομαι κορμι που πατενταρεις

το κακο σαυτα που το παθαινω παντα ειναι ο κανονας

ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ

απαξ κ το κατασκευασεις μετα δεν το ξανασκαλιζεις , ετσι δεν ειναι? ;):jump1:

δε παθαινει τπτ :p

ναι ετσι ειναι..με ενα καλωδιο εχω συνδεσει 2 δισκους..ο ενας ειναι slave.απλως στη μια ακρη του καλωδιου εχω συνδεσει τον sata converter

Mου έδωσες ιδέα μεγάλε :D

H πατέντα σου πολύ μου άρεσε :D

έχω και εγώ 1 κουτάκι IDE που κάθετε ;)

Kαι 2 σκληρούς κατά τύχη ο ένας IDE και ο άλλος SATA:happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.