Jump to content

TV-HDMI και ήχος!

venom7

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Την έχω λυμένη την κάρτα μου (αφού είμαι και με υδρόψυξη!!!), αλλά δεν βρήκα κάπου είσοδο για spdif.Και έλεγα μήπως κάνω κάποιο λάθος και μπορεί να μου πει κάποιος άμα υπάρχει και που είναι!

Δεν είναι αυτή η κάρτα μου για άλλη μια φορα!!!Αυτή είναι για τελευταία φορα!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1185314&category=69977735&Manufacturer=TwinTech&HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=NVIDIA&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE873E77100669B211B0EA62CD0BC51A16A30BD3D57EB1DE78890791CF3CDD69F915056C6999592110AA796C01AE1958440EBF7DE020AB2348EDCBEC62F78A2827C55E2138E813C31BA1C7010019161DD32FF5106F8C9B4CF70D961DED7D950B1193BD4FE7FFF6B89CA54819A6C1C398FF762CBF2588C75F51

Δεν γίνεται να λεω και να κάνω τα ίδια για τον καθένα ξεχωριστά!(φιλικά πάντα) Είναι κουραστικό και για τους υπόλοιπους...ελάτε και λίγο στην θέση μου!Δεν νομίζω να λέω τίποτα παράλγο παιδια!Ευχαριστώ που βοηθάτε αλλά κάντε ένα scroll γιατί κάποιοι ρωτάτε και λέτε πράγματα τα οποία τα έχουμε ξαναπεί και δείξει και διορθώσει!

Στην κάρτα δεν μπορώ να βρω αν έχει και που είσοδο για spdif και θα ήθελα αυτήν την βοήθειά σας!

Επαναδιατυπώνω γιατί δεν ήμουν κατανοητός. Η Είσοδος Hdmi της τηλεόρασης περιμένει ταυτόχρονα εκτός απο την εικόνα και τον ήχο με το ίδιο καλώδιο hdmi. Δεν μπορείς να ακούσεις ήχο απο τα ηχεία τις τηλεόρασης όπου και όπως αλλού συνδέσεις καλώδιο για τον ήχο επάνω της. Αν ισχύει το τελευταίο σου post με 1 καλώδιο dvi σε hdmi θα έλυνες το πρόβλημα σου ;)

Κάνεις λάθος αφού στις ATI παιρνάει ήχος μέσα από το HDMI και στις MVIDIA περνάει αλλά όταν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο SPDIF στην κάρτα γραφικών με την κάρτα ήχου ή την μητρική!

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως, έψαξα παντού και Κατουμά και Φανό αλλά τίποτα από καλώδια και ΒΡΗΚΑ τελικά σε ένα μόνο μαγαζί στην Πατησίων και λέγεται ΑΚΤΙΝΙΩΝ και έχει πολλά και διάφορα και σαφώς και SPDIF!Αλλά θα ήθελα την βοήθειά σας να μου πείτε που πρέπει να το βάλω στην κάρτα γραφικών που έχω!

Αφού εμείς δεν την έχουμε και ούτε μπορούμε να βρούμε κάτι γιαυτήν, πιστεύω πως θα αρκεστούμε σε ότι φωτό μπορείς να τραβήξεις...η υδρόψυξη δεν θα εμποδίζει λογικά ότι κονέκτορες μπορεί να έχει η κάρτα σου, είτε είσαι με fullface είτε με απλό μπλοκ...

Ανέβασε ότι μπορείς, είτε και περισσότερες φωτό...

Ok παιδιά!Ορίστε κάποιες φοτό. Στην δεύτερη έχω κυκλώσει τις δύο μοναδικές υποδοχές που έχει χωρίς να ξέρω τον σκοπό τους!Η κάτω αν θυμάμαι καλά ή και οι δύο είναι για να παίρνουν ρεύμα τα ανεμιστηράκια!Μπορείτε να μου πείτε για τι είναι τελικά η κάθε μία?

dsc00288ey2.jpg

w3648.png

dsc00288aez0.jpg

w3648.png

dsc00297vg2.jpg

w3648.png

dsc00298wg1.jpg

w3648.png

Οπότε τελικά παίρνει SPDIF ή όχι???

Δεν μοιάζουν με αυτό που έχω δεί σε άλλες NVidia ως SPDIF...

Εντέλει αν στο manual δεν αναφέρει τη χρήση των δύο αυτών υποδοχών θα σου πρότεινα να στείλεις mail στο Support της Twintech...για σιγουριά...αν και με βάση αυτό που είπε ο rory παραπάνω και τις φωτό, αμφιβάλλω αν υποστηρίζεται...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ

ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ASUS 9800GT 1GB ME ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABITE GA-965P-DS4

KAI ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΛΙΩΣΕ.

Η SPDIF_IN ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΩΣ ΕΞΗΣ

1. POWER

2. SPDIFI

3. GND

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ

ΕΓΩ ΣΥΝΔΕΣΑ (ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ) ΤΟ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΕ (ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ?)

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2 ΚΑΙ 3.

ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ Ή ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΗΧΟ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΨΩ ΚΑΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ Ή ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Λοιπόν παιδιά την βοήθειά σας!!!:help1:

Αγόρασα τελικά αυτήν την κάρτα

http://www.hardware.info/en-US/extcontent/ZpiZaJhomZTGbJSUyA/XFX_GTX280_XXX_Edition/

που έχει και SPDIF! Το καλώδιο το βλέπετε και στην φωτό!Λοιπόν...έχει στην κάρτα το "τετραγωνάκι" ως in...(ωραία?) και από την άλλη έχει δύο "πινάκια"!Ε, τα πινάκια αυτά που μπαίνουν???Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να μπαίνουν στην μητρική αλλά που αφου στην δικιά μου είναι έτσι...

spdifws0.jpg

w1214.png

δηλαδή 4πινο(στην ουσία είναι 3πινο με ένα κενο 1011)(το καταλαβαίνετε και το ξέρετε πιστεύω αυτό που λέω!)Πως θα μπει το καλώδιο spdif που μου δίνει η κάρτα φραφικών μου στην μητρική μου τελικά???

Επίσης αφού έχω κάρτα ήχου αντι να το συνδέσω στην μητρική δεν θα πρέπει να το συνδέσω στην ήχου?Η ήχου κάρτα που έχω είναι αυτή

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15853

και το spdif που έχει είναι έτσι

soundblasterge3.jpg

w805.png

Πως θα γίνει τελικά η απαιτούμενη σύνδεση με το καλώδιο αυτό, ή αλλιώς τι καλώδιο χρειάζομαι τελικά και μπορώ να χρησιμοποιήσω και πώς???Please :help1:

Το καλώδιο που έχεις θα χρησιμοποιήσεις...

Δες pinouts για Creative εδώ..Στη φωτό που υπάρχει θα διακρίνεις λογικά το SPDIF_IO που γράφει στα 10 πρώτα pins :

SPDIF-pinout.jpg

Λογικά είναι τα ίδια με της κάρτας σου...

Χρησιμοποίησε τις πληροφορίες αυτές μόνο αν στο manual της κάρτας ήχου σου δεν υπάρχει αντίστοιχο pinout diagramm.

Το καλώδιό σου στο άκρο που πρέπει να ενώσεις στη μητρική δεν γράφει SPDIF & GND στα 2 pins πάνω ? Θα τα ενώσεις στο αντίστοιχο SPDIF_Out & GND της κάρτας ήχου.

Aν τώρα θέλεις να το συνδέσεις μόνο με τη μητρική σου, βρές από το manual της την υποδοχή SPDIF και δές το pinout από εκεί...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.