chemeng Ιανουάριος 21, 2009 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 Ένα καλώδιο DVI-HDMI δεν κάνει passtgrough τον ήχο.Ή θα παίξεις με convertor DVI m -> HDMI f πάνω στη VGA και μετά με καλώδιο ΗDMI m - HDMI m πάνω στην TV.Ή με το υπάρχον καλώδιο θα το συνδέσεις στην HDMI υποδοχή της TV που έχει είσοδο ήχου (συνήθως RCA), οπότε παίρνεις εικόνα από το DVI-HDMI και ήχο από το jack (έξοδος κάρτας ήχου (βγάλε τα ηχεία)-RCA (TV) συνδεδεμένο στην είσοδο ήχου της TV. Πρόσεξε ότι το HDMI input της TV με είσοδο ήχου είναι ένα και ορισμένο, διάβασε το manual της TV. Συνήθως είναι το HDMI με γειτονικό RCA.Mε καλώδιο D-sub αναλογικό για εικόνα και jack-jack για ήχο από την έξοδο της κάρτας ήχου στην είσοδο ήχου που είναι σετ με το PC input της ΤV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 21, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 Λοιπόν, δηλαδή υπάρχουν δύο τρόποι: 1ον) είτε συνδέω την καρτα γραφικών εσωτερικά με ένα καλώδιο spdif με την μητρική κκαι παίρνω και τον ήχο με το hdmi->dvi(σςστά?) ή 2ον)δεν συνδέω τίποτα μέσα απλά συνδέω στα splitters (επειδή έχω κάρτα ήχου και ηχεία 5.1) τα ηχεία του υπολογιστή και ένα καλώδιο για να συνδέσω στα ίδια splitters την τηλεόραση με την κάρτα ήχου στις τρεις από τις πέντε υποδοχές που έχει η κάρτα ήχου.άρα τρία splitters και μεγάλο καλώδιο για τον ήχο προς την τηλεόραση,σωστά?Είναι έτσι και για τα δύο που είπα ή λέω κάτι λάθος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 21, 2009 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 Λοιπόν, δηλαδή υπάρχουν δύο τρόποι: 1ον) είτε συνδέω την καρτα γραφικών εσωτερικά με ένα καλώδιο spdif με την μητρική κκαι παίρνω και τον ήχο με το hdmi->dvi(σςστά?) HDMI-HDMI καλώδιο και έναν αντάπτορα HDMI-DVI, γιατί με το καλώδιο που έχεις δεν ξέρω αν θα δουλέψει σίγουρα...μιας και το χεις όμως δοκίμασε ( βρες ενα δανεικό SPDIF και τέσταρε το)ή 2ον)δεν συνδέω τίποτα μέσα απλά συνδέω στα splitters (επειδή έχω κάρτα ήχου και ηχεία 5.1) τα ηχεία του υπολογιστή και ένα καλώδιο για να συνδέσω στα ίδια splitters την τηλεόραση με την κάρτα ήχου στις τρεις από τις πέντε υποδοχές που έχει η κάρτα ήχου.άρα τρία splitters και μεγάλο καλώδιο για τον ήχο προς την τηλεόραση,σωστά?Είναι έτσι και για τα δύο που είπα ή λέω κάτι λάθος???Κάθε μία υποδοχή έχει 2 κανάλια, σωστά ? Οι 5 που αναφέρεις είναι μαζί με τα input μήπως ?Αυτό που πρέπει να κάνεις, επειδή η TV έχει ένα stereo ( 2-channel ) input, πρέπει να της δώσεις τον ήχο από τα front ηχεία, οπότε ανάλογα με το πώς είναι η κάρτα σου βάλε τα αντίστοιχα splitter... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 21, 2009 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 η κάρτα μου υποστηρίζει και 7.1.Ίσως για αυτό να έχει 5 υποδοχές και επειδή εγώ χρησιμοποιώ 5.1 χρειάζομαι μόνο τις 3!Όμως που μπορώ να βρω καλώδιο spdif?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΑΦΟΎ ΈΧΩ ΚΆΡΤΑ ΉΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΈΧΕΙ ΈΞΟΔΟ SPDIF Η ΉΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΈΩ ΑΥΤΉΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΆΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΏΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΉ?Και επίσης υπάρχουν και που καλώδια τόσο μακρυά για τον ήχο απο την κάρτα ήχου στην τηλεόρασγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 21, 2009 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 Σόρρυ για τα κεφαλαία...καταλάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 21, 2009 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 Καλώδια παίζουν ότι μήκος θές, σε τί απόσταση είσαι anyway ?Στείλε μου ενα link της κάρτας σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 21, 2009 Author #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 της ήχου?http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15853βασικά από ότι μόλις είδα έχει τρεις υποδοχές αλλά δεν λέει κάτι!Είμαι σε 5μέτρα απόσταση.Στην τηλεόραση που πρέπει να συνδέσω τα καλώδια και που θα πρέπει να συνδεθούν στην κάρτα ήχου?σε ποιο\α από τα 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Το άνοιξα καταλάθος!!!:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Και γιατί ο converter θα περάσει τον ήχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Καποια τελική βοήθεια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 22, 2009 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Στην δελίδα 8 του manual της TV έχει την εικόνα και συνδέεις στο Audio ΙΝ το καρφί...στην κάρτα ήχου σου , λογικά τα front παίρνουν από το πράσινο...oπότε θα συνδέσεις εκεί ενα splitter και στη μία υποδοχή του splitter θα κουμπώσεις το καρφί από την TV....Το manual της κάρτας δες για την επεξήγηση των output πίσω....To τσέκαρες καθόλου ?Aν δυσκολευτείς κάπου συμβουλέψου τα εγχειρίδια...είναι αρκετά λεπτομερή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Thanks!Θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας. α)Μπορείς να μου πεις πως λέγετε το καλώδιο αυτό που θα συνδέσω την κάρτα ήχου με την τηλεόραση?β)Μπορείς να μου πεις σαν δεύτερη λύση που μπορώ να βρω το καλώδιο που συνδέει την μητρική με την κάρτα γραφικών(νομίζω spdif)?γ)Αφού έχω κάρτα ήχου και παίρνω ήχο από αυτήν αντι να συνδέσω την κάρτα γραφικών με την μητρική δεν θα έπρεπε να συνδέσω την γραφικών με την ήχου(έχει καταρχήν η ήχου έξοδο\είσοδο spdif και αν έχει δεν ισχύει αυτό που ρώτησα)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Κάποιος για να πάω για την αγορά μπορεί να μου απαντήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 22, 2009 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Το manual ή και λεπτομερείς εικόνες της κάρτας δεν μπόρεσα να το κατεβάσω...συνεπώς θα πρέπει να κάνεις κάτι εσύ γιαυτό... Ή να το μελετήσεις προσεκτικά, μιας και το έχεις στα χέρια σου, ή με κάποιο τρόπο να το δούμε και εμείς... Το καλώδιο που θές είπαμε το ζητάς ώς "καλώδιο καρφί σε καρφί για ήχο" , αυτό είναι το πιό κοντινό και εύκολο που πιστεύω θα βγεί άκρη με οποιονδήποτε του το ζητήσεις...λογικά θές 3.5mm αν και καλό θα ήταν να το επιβεβαίωνες από το manual της Creative... για τα β) και γ) καθώς δεν είχα το manual, από μία φωτό μπορώ να πώ τα εξής : Η πράσινη υποδοχή θα πρέπει να είναι τα Front ηχεία λογικά...με επιφύλαξη...τσέκαρέ το στο manual...εκεί θα συνδέσεις το καλώδιο από την τηλεόραση... H μαύρη υποδοχή που είναι κυκλωμένη λογικά πρέπει να είναι το SPDIF/OUT της Creative, το τσεκάρεις από το manual και αν το επιβεβαιώσεις, είναι το σημείο που θα συνδέσεις εσωτερικά την Creative με το αντίστοιχο SPDIF/IN της κάρτας γραφικών σου σε περίπτωση που παίξεις με HDMI-HDMI καλώδιο + ΗDΜΙ-DVI dongle adapter + εσωτερικό SPDIF καλώδιο από Creative σε κάρτα γραφικών... Όλα αυτά θα ήταν πιό εύκολα αν υπήρχε το manual... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemeng Ιανουάριος 22, 2009 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Και γιατί ο converter θα περάσει τον ήχο?Γίνεται στις ATI, όχι στις nVidia vga."... The ATI card is using some of the pins normally used on a DVI-I connector for analog video or other spare pins not used by DVI to pass the audio and then the ATI adapter connects those pins to the sound pins on the HDMI connector. It is strictly a propriertaray solution unique to some ATI grphics cards. AFAIK there is no corresponiding proprietary soution from NVIDIA."Τώρα πρόσεξα ότι έχεις nVidia, οπότε με το DVI-HDMI καλώδιο σου περνάς εικόνα στο HDMI input της TV που δέχεται sound input, οπότε με ένα jack-RCA καλώδιο περνάς τον ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιανουάριος 22, 2009 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Τότε το καλωδιάκη τι το έχουν οι nVidia κάρτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Ιανουάριος 22, 2009 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Τότε το καλωδιάκη τι το έχουν οι nVidia κάρτες?Πες μου οτι περιμένω ενα καλώδιο απο εξωτερικό αξίας 2Ε και δεν θα κάνει δουλεια !!!! LoL:slap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 felix σε ευχαριστώ για την πολύ καλή και λεπτομερή εξήγηση σου!Πραγματικά με βοήθησες πολυ!Να σε ρωτησω κάτι τελευταίο όμως.Η λύση η τελευταία που μου είπες που χρησιμοποιώ το καλώδιο spdif, δεν γίνεται και με το καλώδιο που έχω dvi->hdmi αντί hdmi->hdmi & adapter μαζί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 22, 2009 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Αν δείς τί έγραψε και ο dpolal πιό πάνω, θα συμπεράνεις ότι DVI και ήχος = No Go...Το ΗDMI σαν επαφή και σαν καλώδιο έχει την προδιαγραφή ( εσωτερικά τους κλώνους και στον ακροδέκτη τις επαφές ) για να μεταφέρει ήχο....Άρα το μόνο καλώδιο που μπορεί να μεταφέρει μαζί με την εικόνα και ήχο είναι το HDMI-HDMI...πάει αυτό...Τώρα εσύ , όπως και πολλοί άλλοι, έχουν DVI έξοδο και όχι HDMI...εκεί τί γίνεται ?Έχουν προνοήσει οι κατασκευαστές καρτών γραφικών και το σήμα του ήχου οδηγείται σε κενά ( μή χρησιμοποιούμενα pins π.χ. τα pins του αναλογικού σήματος που θα ήταν άχρηστα σε ένα DVI-D ) του ενός από τα 2 DVI της κάρτας... και με τον κατάλληλο αντάπτορα DVI->HDMI καταφέρνουν και αντιστοιχούν αυτά τα pins στα αντίστοιχα του HDMI....είναι στην ουσία πατέντα...Γιαυτό και δεν είμαι σίγουρος ότι η φάση αυτή γίνεται με όλους τους αντάπτορες DVI->HDMI που θα βρείς στο εμπόριο...ίσως να απαιτείται μόνο ο συγκεκριμένος που έχει μέσα η κάθε κάρτα ή μπορείς να τον αγοράσεις ξεχωριστά από τον κάθε κατασκευαστή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 22, 2009 Author #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Βασικά δεν είχε αντάπτορα εμένα μέσα η κάρτα μου!αλλά το κατανοώ το τι παίζει με τον ήχο και το dvi αλλά όπως μου λες δεν περνάει ο ήχως μέσα από το dvi έτσι φανταζόμουν θα κοβόταν και στον αντάπτορα dvi->hdmi παρόλλο που χρησιμοποιείται hdmi->hdmi καλώδιο.Οπότε μία η άλλη φαντάζομαι!Ετσι δεν είναι?Και κάτι τελευταίο....σορρυ...στην γραφηκών που συνδέεται το spdif? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.