Jump to content

8800 gtx newbie overclock

nikoloo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Είμαι καινούριος στην παρέα σας και θα ήθελα την βοήθειά σας... Εδώ και ένα τρίμηνο έβαλα την 8800gtx της MSI στα 768. Όχι ότι έχω κάποιο παράπονο, απλώς από περιέργια και μόνο θα ήθελα να δω τι αποδόσεις πιάνει υπό overclock... Να σημειώσω ότι δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με overclock και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι μετράμε για να σχολιάσουμε τις αποδόσεις (frames, temperature κλπ ;; ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μπορείς να κατεβάσεις το Riva Tuner και να ξεκινήσεις από εκεί, αν και νομίζω πως μπορείς να κάνεις υπερχρονισμό και από το λογισμικό της κάρτας.

Μικρά μικρά βήματα σε core, ram, και κοιτάς θερμοκρασίες, και παίζεις και κάποιο βαρύ παιχνίδι για 1 ώρα+ για να δεις α) θερμοκρασίες under full load και αν θα σου βγάλει και τίποτα artifacts-σταθερότητα.

Για να δεις τα κερδισμένα, κάνεις κάτι σαν time-demo για γρήγορα πάντα και συγκρίνεις πριν και μετά.

Τρέχεις και κάποιο 3D Mark για να δεις και εκεί τις διαφορές αν και για αυτό που θες θα είναι πιο χειροπιαστό αν δεις πως στο Crysis πχ πηγές από τα 40 καρέ στα 45 (λέω τώρα υποθετικά νούμερα).

Ευχαριστώ για την απάντηση Dolly,

53236391zj4.th.jpg

από εδώ τι μπορώ να πειράξω και κατά πόσο ;;

Επίσης τα frames, πως τα βλέπω ; Για θερμοκρασίες έχω το Everest

Τα καρέ τα βλέπεις, είτε από το ίδιο το παιχνίδι με κάποια εντολή από τα settings ή από την κονσόλα αν έχει, όπως πχ τα παιχνίδια της σειράς Quake αλλά πολλά παιχνίδια έχουν mode για να πάρει demo με τις ρυθμίσεις που έχει και να σου πει στο τέλος πόσα καρέ έβγαλe, ελάχιστα και μέγιστα.

Παιχνίδια που το κάνουν σίγουρα αυτό είναι το Quake 4 και το Farcry 2.

Το τελευταίο το έχει σαν επιλογή από το Start Menu του παιχνιδιού και είναι πολύ εύκολο.

Νομίζω πως κάτι αντίστοιχο έχουν και το Crisis, Left 4 dead, Fallout 3, κλπ.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Απλά τρέξε το demo στα αντίστοιχα settings 2-3 φορές γιατί καμία φορά στην πρώτη φορά που το τρέχεις βγάζει υποδεέστερο score.

Υπάρχουν και λύσεις σαν αυτό που πρώτεινε από πάνω ο φίλος Nephilim αλλά δεν ξέρω αν θες να μπεις σε κάτι τέτοιο (όχι πως το χαρακτηρίζω ζόρικο, απλά την διαδικασία).

Ότι άλλο θες εδώ είμαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.