Jump to content

Make-it-your-self NAS???

laserscout

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply
έτσι όπως τα υπολόγισα η διαβοφορά του Atom~8W και του Ε1400~65W έιναι περίπου 3πλάσια επίδοση και :suicide: 35€ το χρόνο για το ηλεκτρικό...

το TDP δεν νομίζω ότι μας δείχνει ακριβώς την κατανάλωση. όλη η σειρα core 2 duo 8x00 65W TDP έχει. δεν πιστεύω ότι έχουν την ίδια κατανάλωση με τον E1400

Λες ν έχει πρόβλημα;Με το τελευταιο stable φόρτωνε.Εξάλλου καινούργια είναι.Αλλά θα δοκιμάσω.Τι test να κάνω;Έχω και 86 και το απλο.

Ώπα, sorry το είχα ξεχάσει ότι σου φόρτωνε με το stable... γμτ...

Λοιπόν έχει 2 nightly builds, για δοκίμασε την άλλη... :daisy:

Σε καταλαβαίνω, μέχρι να το στήσεις το ριμάδι μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα...

Λοιπόν.Μπήκα σήμερα στην σελίδα του freenas και έβγαλαν πιο καινούργια έκδοση (χτες ήταν η .4344 και σήμερα .4347) η οποία βρίσκει την nic της μητρικής.Όλα καλά λοιπόν.Ευχαριστώ πολύ για το support.

Τώρα που το έψαξα λίγο το interface και επειδή δεν κατέχω και πολύ απο linux.Έχω έναν δίσκο 1tb.Να τον κάνω format σε ext2 ή ufs;Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως να τον κάνω mount και πως θα τρέξω το nfs.

MONO ufs με το FreeNAS, αλλιώς μπορεί να έχεις προβλήματα... αυτό αφορά την προηγούμενη έκδοση, για την νέα που κατέβασες δεν ξέρω, οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις στα notes της έκδοσης...

Για να κάνεις mount, να ενεργοποιήσεις τα services κτλ, κατέβασε το user guide... είναι λίγο παλιό και αναφέρεται σε πιο παλιά έκδοση, αλλά τα σημαντικά είναι ίδια...

ΟΚ.Το έκανα και αυτό.Όλα καλά.Μια τελευταία ερώτηση.Έστω ότι αύριο βγαίνει νέα έκδοση.Θα μπορώ να δουλέψω την νέα έκδοση χωρίς να έχω πρόβλημα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν στον δίσκο;Ευχαριστώ και πάλι.

Κανονικά θα γινόταν... δηλαδή από την στιγμή που το os είναι άλλο partition από τα data θεωρητικά, δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις εγκατάσταση την καινούργια έκδοση του freeNAS πάνω στο os partition και στην συνέχεια να κάνεις εκ νέου mount το data partition από το web interface... αλλά επειδή πολλές φορές η θεωρία απέχει από την πράξη και ως συνήθως οι νέες versions έχουν κάποια bugs, δεν νομίζω ότι θα θες να γίνεις beta tester με τα δεδομένα σου στον δίσκο, γιατί μια σταβή να γίνει και να μην κάνει mount το partition ή να το κάνει corrupt, την έκατσες την βάρκα...

Κοινώς, φτιάχτο να δουλεύει, μάζεψε το, στήστο και τρίμαρέ το να παίζει καλά και μην το ξανα-ακουμπήσεις ποτέ... αλλά ποτέ όμως...

Κανονικά θα γινόταν... δηλαδή από την στιγμή που το os είναι άλλο partition από τα data θεωρητικά, δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις εγκατάσταση την καινούργια έκδοση του freeNAS πάνω στο os partition και στην συνέχεια να κάνεις εκ νέου mount το data partition από το web interface... αλλά επειδή πολλές φορές η θεωρία απέχει από την πράξη και ως συνήθως οι νέες versions έχουν κάποια bugs, δεν νομίζω ότι θα θες να γίνεις beta tester με τα δεδομένα σου στον δίσκο, γιατί μια σταβή να γίνει και να μην κάνει mount το partition ή να το κάνει corrupt, την έκατσες την βάρκα...

Κοινώς, φτιάχτο να δουλεύει, μάζεψε το, στήστο και τρίμαρέ το να παίζει καλά και μην το ξανα-ακουμπήσεις ποτέ... αλλά ποτέ όμως...

Κατάλαβα.Οπότε θα το αφήσω ως έχει λοιπόν.Ευχαριστώ και πάλι.

Βάλτε ένα Port multiplier 75€ που σας δίνει δυνατότητας σύνδεσης πέντε δίσκων με ένα eSATA καλώδιο και ξεχάστε τα NAS, που είναι για άλλη δουλειά και χρήση.

http://www.addonics.com/products/host_controller/ad5sapm-e.asp

Τι σχεση εχει ενα NAS με αυτο? Δεν στηνεις NAS απλα για να βαλεις μερικους extra δισκους, και πιστευω το καταλαβαινει οποιοσδηποτε αυτο. Αυτο που δειχνεις μαλλον ειναι ωραιο συμπληρωμα σε ενα NAS.

Λοιπόν.Έπαιξα λίγο με το freenas αυτες τις μέρες,έκανα κάποιες ρυθμίσεις κτλ.Κατέβασα και πιο καινούργιο Νightly.Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω και να ρυθμίσω σωστά είναι το bittorrent.Έχω modem το usr9108 και δεν ξέρω ποιες πόρτες να ανοίξω.Υπάρχει ένα port στο service του bittorrent

bittorrent1copy.jpg

και μια στο Transmission Web Interface στα preferences

bittorrent2copy.jpg

Ποια απο τις 2 να ρυθμίσω;

Έχω ένα πρόβλημα με το transmission του freenas.

Το έχω βάζει ότι κατεβαίνει σε ένα φάκελο που βρίσκεται στο δίσκο χύμα.

Όλα καλά, αλλά δεν με αφήνει να σβήσω φακέλους μέσα στο φάκελο αυτό.

ΠΧ Κατεβάζω ένα videάκι, το βλέπω και το σβήνω, no problem at all.

Κατεβάζω το ίδιο video αλλά τώρα είναι από μόνο του μέσα σε ένα φάκελο. To βλέπω μια χαρά, αλλά δεν μπορώ να σβήσω ούτε το video μόνο, ούτε όλο το φάκελο.

Τι να φταίει?

Έχω ένα πρόβλημα με το transmission του freenas.

Το έχω βάζει ότι κατεβαίνει σε ένα φάκελο που βρίσκεται στο δίσκο χύμα.

Όλα καλά, αλλά δεν με αφήνει να σβήσω φακέλους μέσα στο φάκελο αυτό.

ΠΧ Κατεβάζω ένα videάκι, το βλέπω και το σβήνω, no problem at all.

Κατεβάζω το ίδιο video αλλά τώρα είναι από μόνο του μέσα σε ένα φάκελο. To βλέπω μια χαρά, αλλά δεν μπορώ να σβήσω ούτε το video μόνο, ούτε όλο το φάκελο.

Τι να φταίει?

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα.Κάνε αυτό.

http://apps.sourceforge.net/phpbb/freenas/viewtopic.php?f=46&t=1172&sid=cc7163eb9f7e909e61c3d13f0c59167e

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.