Lavredis Ιανουάριος 26, 2009 #21 Ιανουάριος 26, 2009 τι χρειαζεται για να γραφτω???βασικα εμενα με εγραψε η σχολη μου οποτε απο μονος σου δεν νομοιζω να γηνετε
mariosalice Ιανουάριος 26, 2009 #22 Ιανουάριος 26, 2009 Μάριε ξέρεις οτι θέματα δικαιωμάτων όταν αγοράζω κάτι τα ψάχνω αρκετά......γι αυτό άλλωστε ασχολούμαι με τα θέματα του e-shop και γενικώς γνωρίζω τις διαδικασίες RMA κλπ κλπ.από όσο ξέρω όμως το software υπόκειται σε διαφορετική νομοθεσία και εφόσον ενεργοποιηθεί δεν έχεις δικαίωμα επιστροφής.....γι αυτό άλλωστε υπάρχει και το 30 days to activate.για να σου δωθεί 1 μήνας διορία δοκιμής του προϊόντος.εγώ την έκανα την πατάτα και τα ενεργοποίησα την 1η μέρα........δεν νομίζω οτί έχει άδικο η MS Hellas που δεν δέχεται την επιστροφή........στην καλή τους διάθεση στηρίχτηκα και πήρα τηλ μήπως υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης του serial και να δώσω την διαφορά για τα Pro.Αυτό που λες δεν ισχύει. Σύμφωνα με τη Microsoft, έχουμε δικαίωμα στις retail εκδόσεις, από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσουμε το προιόν, να ζητήσουμε τα χρήματά μας πίσω μετά από 45 μέρες. Στα Vista, μπορούμε να έχουμε το προιόν για τρεις μήνες χωρίς κωδικό, να τα ενεργοποιήσουμε και μετά από 45 μέρες να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω. Σύνολο 135 μέρες δωρεάν χρήσης.Για τις OEM εκδόσεις, δεν ανακοινώνονται οι εμπορικές συμφωνίες και έτσι το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σε καλύπτει η Ελληνική νομοθεσία. Η EULA είναι End User Licence agreement και δεν έχει σχέση με OEM.Σε περίπτωση που ο τελικός καταναλωτής αγοράζει υπολογιστή με προεγκατεστημένο λογισμικό, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής του λογισμικού, αλλά ολόκληρου του υπολογιστή, γιατί θεωρείται ενιαίο το πακέτο.
greekfragma Ιανουάριος 26, 2009 Author #23 Ιανουάριος 26, 2009 για πληροφόρηση και όσων παρακολουθούν το νήμα να πώ οτι η έκδοση ήταν OEM/DSP και συνόδεψε 2 κούτες hardware καθώς τα έστησα ο ίδιος και δεν ήταν έτοιμο BTO με περασμένο το λειτουργικό.
mariosalice Ιανουάριος 26, 2009 #24 Ιανουάριος 26, 2009 Καλά έκανες Γιώργο και το ξεκαθάρισες ότι πρόκειται για OEM/DSP, γιατί αρχικά νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε retail. Αλλάζουν λίγο τα πράγματα βέβαια.Ένας κατασκευαστής καλό είναι να να υπογράφει κάποιο συμφωνητικό, που να ρυθμίζει μεταξύ άλλων και θέματα RMA ή υπαναχώρησης των πελατών της, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα με τα DSP λειτουργικά που πάνε χαμένα.Σε τέτοια επίπεδα, ιδίως όταν έχεις συνεργασία με τη Microsoft, χρειάζεται δικηγόρος, γιατί η καλή πίστη από όσα μας είπες μάλλον δεν είναι δεδομένη.
greekfragma Ιανουάριος 26, 2009 Author #26 Ιανουάριος 26, 2009 OEM τελικά...απλώς συνήθισα να τα βάζω στο ίδιο σακούλι και τα 2 εννοώντας αυτά που έρχονται μαζί με τα έτοιμα συστήματα.
dpolal Ιανουάριος 27, 2009 #27 Ιανουάριος 27, 2009 Σε περίπτωση που ο τελικός καταναλωτής αγοράζει υπολογιστή με προεγκατεστημένο λογισμικό, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής του λογισμικού, αλλά ολόκληρου του υπολογιστή, γιατί θεωρείται ενιαίο το πακέτο.Aυτό σίγουρα ισχύει ;;;;Νομίζω πριν από λίγο καιρό συζητάγαμε για την δυνατότητα να αγοράσεις φορητό και να απαιτήσεις την απεγκατάστση των vista και την επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούν στην αξία του λειτουργικού συστήματος.(ήταν συζήτηση περί δικαιώματος να φορτώσεις linux στο φορητό αλλά δεν θυμάμαι και 100%)
Jofa Ιανουάριος 27, 2009 #28 Ιανουάριος 27, 2009 βασικα εμενα με εγραψε η σχολη μου οποτε απο μονος σου δεν νομοιζω να γηνετεθελω να γινω φοιτητης!!!!!!!! οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Lavredis Ιανουάριος 27, 2009 #29 Ιανουάριος 27, 2009 θελω να γινω φοιτητης!!!!!!!! οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες! τιποτα
nick2crete Ιανουάριος 27, 2009 #30 Ιανουάριος 27, 2009 Εδω εχει συζητηθει εκτενως σχετικο θεμα..οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.