Jump to content

Διαφορές On Board, και ξεχωριστών καρτών ήχου.

Dolly

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Δεν βρήκα κάποιο ίδιο τόπικ, και για αυτό ξεκινάω ένα καινούργιο.

Ήθελα να ρωτήσω τη διαφορά στην απόδοση, έχουν οι εξωτερικές κάρτες ήχου από τις on-board ?

Θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια πχ, που μια Sound Blaster 16, είχε αισθητή διαφορά ας πούμε (σε παιχνίδια) από την AWE 32 ή 64.

Δεν έχω γνώσεις μουσικής οπότε τα Hz, δεν είναι πως μου λένε κάτι, αλλά μιας και αυτή την στιγμή παίρνεις κάρτα με 60-100 ευρώ => προσιτό κόστος, θα ήθελα να ξέρω αν αξίζει αυτή η αγορά για κάποιον σαν εμένα.

Σαν «εμένα» ορίζω, χρήστη που παίζει ως επί το πλείστον παιχνίδια, ακούει λίγο μουσική, και βλέπει μερικές ταινίες/σειρές με ηχεία 2.1,

Προφανώς μιλάω για σύγκριση με την on board της Realtec που έχει το ASUS Motherboard μου. (Α8Ν s-939).

Για να μιλήσω με απλά Ελληνικά, πρόκειται πχ στα παιχνίδια να ακούσω, έξτρα όργανα ή κάτι, ή η διαφορά θα είναι πχ, μόνο σε ακραίες συχνότητες, η σε μεγάλες εντάσεις?

Δεν κάνω καμία δουλειά που να ασχολείται με μουσική, την θέλω μόνο για αναπαραγωγή ήχου, και θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Προφανώς τέτοια θέματα είναι υποκειμενικά, και διαφορετικά από αυτί σε αυτί, αλλά μια γενική καθοδήγηση θα είναι αρκετή.

Ευχαριστώ,

Ενα σχετικό θέμα είναι αυτό

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59038&page=2

Εγω πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις ξεχωριστή κάρτα ήχου και θα δεις διαφορες. Εδικά σε παιχνίδια αν ενεργοποιήσεις το ΕΑΧ

Για να μιλήσω με απλά Ελληνικά, πρόκειται πχ στα παιχνίδια να ακούσω, έξτρα όργανα ή κάτι, ή η διαφορά θα είναι πχ, μόνο σε ακραίες συχνότητες, η σε μεγάλες εντάσεις?

Δεν κάνω καμία δουλειά που να ασχολείται με μουσική, την θέλω μόνο για αναπαραγωγή ήχου, και θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Προφανώς τέτοια θέματα είναι υποκειμενικά, και διαφορετικά από αυτί σε αυτί, αλλά μια γενική καθοδήγηση θα είναι αρκετή.

Ευχαριστώ,

Με βάση αυτά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρει άλλη κάρτα...

Το άν θα είναι καλύτερα από την onboard εννοείται ότι θα είναι, αλλά το παιδί το είπε ξεκάθαρα τι θέλει να ακούει

Να σου πω και εγω τη γνωμη μου.Εχω δυο συστηματα ενα με καρτα ηχου(xonar)και ενα με onboard.ΕΓΩ παρατηρησα διαφορα στα δυο συστηματα και πλεον ακουω μουσικη μονο σε κεινο με την καρτα ηχου.

Παρολα αυτα ειναι τελειως σχετικο το αν θα μεινεις ευχαριστημενος με την προσθηκη της καρτας ηχου.Οι περισσοτεροι παντως που εβαλαν καποια καρτα καλη σχετικα τους εκανε διαφορα.

Παρολα αυτα και η προσθηκη αυτη εχει και ιδιαιτεροτητες της,τι να την κανεις την σουπερ ουαου καρτα ηχου οταν θα παιζει σε ηχειακι altec lancing των 5$.Ειναι ατοπο αν με καταλαβαινεις...

Επισης γιατι να χαλασεις ενα ποσο για να τελειοποιησεις τον ηχο σου αν το αυτι σου δεν ειναι σε θεση να διακρινει την νοτα απο την κλανια..(Γιατι υπαρχουν και τετοιοι γυρω μας)

Ξερεις το πως ακουει και πως ευχαριστιεται ο καθενας τον ηχο που ακουει ειναι τελειως προσωπικο θεμα,

και να σου δωσω ενα παραδειγμα που ειναι αληθινο και το ζω εδω και χρονια:

Ο αδερφος μου το τελευταια 15 χρονια εχει αλλαξει πανω απο 10 ενισχυτες κανονικους,λαμπατους κλπ,10 ζευγαρια ηχεια δαπεδου,ηλεκροστατικα,βασεως ,πικ-απ,cd player και αλλα πολλα.Εκεινο που στο τελος ακουω να μετα απο λιγο καιρο να λεει ειναι οτι στο τελος δεν ειναι ευχαριστημενος με κατι,μια ο ενισχυτης δεν οδηγει καλα τα ηχεια,μια τα ηχεια δεν κατεβαινουν χαμηλα,μια τα πριμα ειναι καπως κ.λ.π....

Οποτε οτι και να σου πουμε εμεις θα ειναι απλα μια προσωπικη γνωμη του καθενος..

Οποτε η τελικη αποφαση ειναι και παλι δικη σου στο πως θα μπορεσεις εσυ να αντιληφθεις την διαφορα στον ηχο και αν το τελικο αποτελεσμα θα σε αφησει ικανοποιημενο..

Αλλα περισσοτερο για να το ζησεις και ο ιδιος θα ηταν καλη επενδυση η καρτα ηχου.

Ασε που τα λεφτα που θα δωσεις ειναι σιγουρο οτι θα τα αποσβεσεις στα χρονια που θα σου κρατησει.

Αυτα τα ολιγα σορρυ αν σας κουρασα:giveup:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.