Jump to content

"Παγώνει" το λάπτοπ όταν το αφήνω μερικές ώρες να κατεβάζει ...?

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καθημερινά αφήνω το λάπτοπ της υπογραφής να κατεβάζει. Κάποιες μέρες κατεβάζει επί 2-3h άλλες επι 5-6h. Στην δεύτερη περίπτωση, όταν γυρίσω σπίτι και πατήσω το touchpad να κουνηθεί ο κερσορας βλέπω την οθόνη "παγωμένη" ! Χρειάζεται ~5-10 λεπτά με το ρολόι να πάρει μπρος !! Ούτε από ctrl + shift + esc καταλαβαίνει ούτε κλικ πάνω σε εικονίδια ούτε τίποτα.

Μια φορά το άφησα ~10h και την επόμενη μέρα ήταν GTP (για τον π ...). Πατούσα το touchpad και τίποτα, μαύρη οθόνη, μετά από αρκετή ώρα αποφάσισε η οθόνη να ξυπνήσει αλλά παρέμεινε "παγωμένη" για ακρετή ώρα. Στη συνέχεια πάτησα απλά σε μερικά εικονίδια του desktop να δω αν ζει ή όχι, μετά από ώρα μαύρησε το εικονίδιο, του πατάω το κουμπί "κάτω" και του πήρε πάλι ώρα να κατέβει. Προσπάθησα πολλές φορές να τρέξω τον task manager αλλά τίποτα. Μετά από κανα τέταρτο ξύπνησε για τα καλά (!) και μου έβγαλε καμιά δεκαριά taskmanager στην οθόνη και όλα καλά.

Να ρωτήσω είναι φυσιολογικό για τα Vista (Home Premium 32bit) να κολλάνε έτσι? Τα ΧΡ Pro sp2 και sp3 32bit στο desktop της υπογραφής ΔΕΝ μασάνε από τέτοια...

Μήπως δεν φταίνε τα vista και φταίει τίποτε άλλο ???

Θα βοηθούσε να σας δώσω αναλυτική λίστα με τα προγράμματα που τρέχουν όταν το αφήνω να κατεβάζει?

Συνοπτικά: Windows Live Messenger (μαζί με τα Stuffplug, MessengerDiscovery), PeerGuardian 2, Vidalia (μόνο για relays), emule ή uTorrent, NIS 2009, Notebook Hardware Control

Επίσης έχω κάνει τα εξής αυτονόητα: Windows Update (όλα), HP Update, NIS update και full system scan τακτικά, χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση του emule / utorrent, ccleaner (clean + scan issues), ξέχασα τίποτα ???

δες το Power settings και βαλε να μην κλεινει τιποτα μετα απο ωρα χωρις χρηση

ουτε δισκος ουτε οθονη ουτε να μπαινει σε standby:computer:

δες το Power settings και βαλε να μην κλεινει τιποτα μετα απο ωρα χωρις χρηση

ουτε δισκος ουτε οθονη ουτε να μπαινει σε standby:computer:

Σωστος παιζει και αυτο...Η οθονη ας κλεινει αλλα ο δισκος οχι!

δε χρειαζεται να κλεινει και η οθονη

οταν κατεβαζεις το καπακι η οθονη σβηνει

επισης να ρυθμισεις οταν κατεβαζεις το καπακι το pc να ΜΗΝ κανει standby η τιποτα αλλο.να μη γινεται τιποτα:computer:

Oι βαθμοί είναι ~45οC τώρα που γύρησα μετά από αρκετές ώρες. Έχω βάλει και μια βάση για λάπτοπ (Zalman NC 2000) με τις στροφές στο φουλ για αυτό το λόγο.

Το power plan είναι Ηigh Performance και έχω ρυθμίσει την οθόνη να σβήνει μετά από 2 λεπτά. Για να ρίξω και μια ματιά στα Advanced Power Options ...

Οι σκληροί σβήνουν μετά από 20 λεπτά - on battery και στο ρεύμα ! Μα τότε πώς γίνεται να έχει κατεβεί κάτι που θέλει μισή ώρα ? Το αφήνω πχ μια ώρα να κατεβάσει κάτι και όταν γυρίσω έχει ολοκληρωθεί. Περίεργο δεν είναι?

Sleep After 300 min = 5h (on battery και στο ρεύμα)

Yβριδικός Ύπνος στο off. Αξίζει να το βάλω? Πλάκα δεν έχει η ονομασία στα ελληνικά? Yβριδικός Ύπνος .hehe

USB selective suspend: Dissabled Δεν ξέρω τι κάνει, μπορεί να σβήνει ομως το zalman και να αυξάνουν οι βαθμοί.

PCI Express LSPM Off

Noμίζω αυτά παίζουν ρόλο. Θα το ψάξω κι αύριο που θα έχω χρόνο για τις ρυθμίσεις του Power.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.