Jump to content

Μετατροπή ASUS WL-600G σε TVBOX (IPTV Conn-X)

Dagalidis

Recommended Posts

Eίμαι ένας από αυτούς που έκαναν σύνδεση σε ΙPTV του Conn-X.

Παρέλαβα τον εξοπλισμό που περιελάμβανε ένα MODEM ROUTER THOMSON TG585V7 και το TILJIN STP Decoder.

Φυσικά όπως είναι γνωστό ο ΟΤΕ μετατρέπει τα χαρακτηριστικά της γραμμής σε Interleaved Mode από Fast Path που ήταν πριν, και ανεβάζει το SNR στα 11db από τα 9db που ήταν πρίν.

Ετσι λοιπόν η 24 γραμμή που είχα πρίν ενώ χρόνιζε στα 19900(-9db) με το ASUS WL-600G, με τις αλλαγές του ΟΤΕ έχασα περίπου 2,9Mbps και χρόνιζα στα 17100 με το 585V7, ενώ στα οnline Games προστέθηκαν επιπλέον 10ms PING λόγο του Intetleaved Mode.

To κακό όμως ήταν πως το 585v7 μου έκανε διάφορα τρελλά, όπως χρονισμός σε ADSL2 και ΟΧΙ ADSL2+ , Warm Reboots , και υπερβολικές θερμοκρασίες στην συσκευή αφού πραγματικά δεν αερίζεται από πουθενά.

Oσα Firmware και να δοκίμαζα ουσιαστικά δεν διόρθωσαν τα προβλήμματα και έτσι άρχισα να ψάχνω για ενναλακτικές λύσεις.

Οπως όλοι γνωρίζετε το DMT TOOL δε δουλεύει πλέον ως ρυθμιστής του SNR και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να πάρω πίσω κάποιο από το BANDWIDTH που έχασα.

Η IPTV καλή είναι - δεν αντιλέγω αλλά ήθελα να έχω τον έλεγχο της γραμμής μου και ΟΧΙ να είμαι σε μία DEFACTO κατάσταση λόγο του Quality Plan του ΟΤΕ.

Ετσι λοιπόν μου ήρθε η ΙΔΕΑ να σετάρω το ASUS WL-600G να παίζει όπως ακριβώς το 585V7 και ΟΧΙ μόνο αφού όπως θα δείτε παρακάτω έχουμε την δυνατότητα να σετάρουμε το IPTV να περνάει ως BRIDGE ακόμη και απευθέιας από το WiFi και να στέλνουμε το σήμα στο STB μέσω ενός άλλου WiFi Modem ως BRIDGE και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο να γλυτώσουμε τα EXTRA καλώδια Δυκτίου και ταυτόχρονα να μεταφέρουμε το STB Decoder σε όποια τηλεόραση θέλουμε χωρίς να μας απασχολούν καθόλου οι καλωδιώσεις.

Στο τέλος θα σας δώσω έτοιμα Configuration Files έτσι ώστε να τα φορτώσετε αυτόματα στον Router σας αλλάζοντας Μόνο το USERNAME και το PASSWORD που χρειάζεστε για την σύνδεσή σας στο INTERNET.

Tα βήματα που χρειάζονται είναι 3.

1) Δημιουργία Νέου Path σε BRIDGE mode για να αποκτήσουμε σύνδεση με τον MEDIA SERVER του ΟΤΕ.

Το ΑSUS WL-600G ευτυχώς μπορεί να περάσει FULL transparent το BRIDGE (χωρίς ενδιάμμεσο Firewall και ΝΑΤ) και έτσι δε θα έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα.

2) Δημιουργία του BRIDGE VCI με κάποιο Lan Interface όπως το Port4 ή το WiFi έτσι ώστε να κατευθύνουμε την έξοδο προς το STB.

3) Quality of Service έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η ΙPTV θα δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμη και με FULL download, γιατί διαφορετικά όταν κατεβάζουμε ή ανεβάζουμε με μεγάλες ταχύτητες στο Internet η IPTV ουσιαστικά θα κάνει FREEZE μιας και δε θα έχει BANDWIDTH να εξυπηρετηθεί.

Ας αρχίσουμε λοιπόν την δημιουργεία όλων αυτών των βημάτων.

1) Δημιουργία ενός ΝΕΟΥ VCI 36 στο ήδη Υπάρχον VPI 8.

Πηγαίνουμε στο Αdvance Setup ->WAN και κάνουμε ΑDD...

Oπως βλέπετε παρακάτω εδώ είναι η τελική μορφή του νέου VCI 36.

i411446_wansetup.jpg

Mόλις κάνουμε ADD μας βγάζει τα παρακάτω και τα συμπληρώνουμε όπως ακριβώς τα βλέπουμε παρακάτω.

i411452_atmpvcconfig.jpg

Δεν βάζω PCR έτσι ώστε να περάσουν όλα τα PACKETS που χρειάζεται η IPTV χωρίς πρόβλημα.

Μετά δημιουργούμε το Bridge για το νέο VCI μας όπως ακριβώς φαίνεται παρακάτω & NEXT...

i411453_connectiontype.jpg

Δίνουμε ένα καινούργιο Ονομα στην υπηρεσία μας και ενεργοποιούμε το Bridge, όπως ακριβώς παρακάτω & NEXT...

i411464_selectwan.jpg

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω, προχωρούμε στο τελικό στάδιο του SAVE AND REBOOT, όπως ακριβώς φαίνεται παρακάτω...

i411478_savewansettings.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ SAVE & REBOOT πρωτού συνεχίσουμε...

Τώρα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της δημιουργείας του Bridged VCI και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στο δέυτερο βήμα....

2) Δημιουργία του BRIDGE VCI με κάποιο Lan Interface όπως το Port4 ή το WiFi έτσι ώστε να κατευθύνουμε την έξοδο προς το STB.

Το BRIDGED VCI Που φτιάξαμε πριν ήταν προς την πλευρά του MEDIA SERVER του ΟΤΕ.

Εδώ τώρα θα ορίσουμε σε ποιό Lan Ιnterface θα έχουμε την έξοδο του Bridge.

Πάμε τώρα στο μενού Αdvanced Steup -> Port Maping και μαρκάρουμε το Enable virtual ports on και κάνουμε ADD όπως φαίνεται παρακάτω....

i411519_portmapping.jpg

Αμμέσως μετά το ADD επιλέγουμε από τα αριστερά (Available Interfaces) το nas_8_36 που είναι το VCI που φτιάξαμε πριν και το LAN4 που είναι το Port στο οποίο θα οδηγήσουμε το BRIDGE, και με τα βελάκια <- το μεταφέρουμε στο αριστερό πλαίσιο (Grouped Interfaces).

Δίνουμε και στο Group Name: το όνομα IPTV και κάνουμε SAVE/APPLY και είμαστε έτοιμοι.

Ολα αυτά φαίνονται παρακάτω....

i411554_portmapconfig.jpg

Ουσιαστικά τώρα έχουμε δημιουργήσει πλήρως το νέο κύκλωμα και εαν έχετε συνδεμένο ήδη το STB στο Port4 του MODEM θα αρχίσει να σας δίχνει εικόνα... :oneup:

Ομως μένει ακόμη ένα τελικό στάδιο για την ολοκλήρωση του εγχειρήματός μας.

Το QUALITY OF SERVICE έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την απροβλημάτιστη λειτουργεία της IPTV ακόμη και σε Hardcore Download.

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WiFi ως έξοδο προς το STB θα πρέπει να γνωρίζουν πως εαν το κάνουν, πλέον το WiFi δε θα μπορεί να περάσει τίποτα άλλο εκτός από το IPTV και ως εκ τούτου εσείς που έχετε συνδεμένους υπολογιστές στο WiFi δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε δύκτιο - Internet.

Γιυτό το λόγο ας το κάνουν όσοι έχουν το WiFi ως εφεδρία και δεν το χρειάζονται για δύκτιο - Internet.

Bέβαια θα μπορούσαμε να κάνουμε Group to WiFi μαζί με το IPTV & το LAN - Internet και να περνάνε και τα ΔΥΟ VCI 35 & 36 από το ίδιο PATH ως MUXED VPI αλλά θα χρειαστεί επιπλέον κώδικας και περίπλοκο QOS και δεν είναι αυτός ο στόχος μου τώρα...

3) Quality of Service

Ευτυχώς το ASUS WL-600G έχει πολύ εύκολο QOS μέσα από το μενού του μιας και έχει σχεδιαστεί να περνάει και MULTIMEDIA Streams.

Aπλά πηγαίνουμε στο menu Bandwidth Managment -> Bandwidth on Demand και απλά επιλέγουμε ΜΟΝΟ στο μέγιστο το Voip/Video Streaming έτσι ώστε να μπεί σε high Priority το ΙPTV.

Πατάμε APPLY και αμμέσως μετά SAVE/REBOOT και τελειώσαμε, όπως ακριβώς φαίνεται παρακάτω...

i411577_bandwidthmanagment.jpg

ΜΕΓΕΙΑ ΣΑΣ το καινούργιο σας TVBOX ROUTER και καλό DMT TOOL με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται...

Οσο δουλεύει η ΙPTV θα σας δεσμεύει 4 - 5 Mbps ανάλογα αυτό που βλέπετε, αλλά αμμέσως μόλις κλείστε την IPTV θα πάρετε πίσω όλο το BANDWIDTH που χρειάζεστε..

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά, και σας υπόσχομαι ότι θα ανεβάσω τα configuration files μόλις πάω σπίτι γιατί από την δουλειά λόγω Proxy δεν μπορώ να τα κάνω UPLOAD σε rapidshare... :oneup:

ΔΕΙΤΕ και μερικά στατιστικά από την δική μου σύνδεση την οποία την έχω με SNR 6 και όπως βλέπετε δεν έχω ΟΥΤΕ ERRORS ΟΥΤΕ DROPS στην λήψη (recieved), γεγονός που δηλώνει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου πως τσάμπα πήγανε χαμένα τα 2.5 Μbites που έχανα λόγο του SNR 11 και του 585V7 Που χρησιμοποιούσα. :oneup: ....

i411595_wanstatistics.jpg

Μιλάμε για κέρδος μεγαλύτερο από 5Mb σε σχέση με τον συνδιασμό 585v7 & SNR 11.... :oneup:

i411624_adslstat.jpg

Δημήτρης Δαγκαλίδης...

ΥΓ... Ο οδηγός αυτός είναι δημιουργεία δική μου και ΟΧΙ κόπια κανενός άλλου..:oneup:

Exω δημοσιεύσει το ίδιο ΑΡΘΡΟ και στο ADSLGR.COM ... ΕΔΩ>>>>

• 8 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.