Jump to content

H Seagate αναγνωρίζει τους ελλατωματικούς 7200.11 δίσκους (Updated)

patrik

Recommended Posts

Δηλαδή αν δεν βάλαμε το update και ο δίσκος εξαφανίστηκε τον ήπιαμε γιατί η εταιρεία κάνει 3 μήνες για επισκευή. Ε,ρε γλέντια πάλι... Καλά ρε παιδιά δεν υπάρχει ένας έεεενας τρόπος να επαναφέρουμε τα δεδομένα μας χωρίς να τον κάνουμε rma?

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply
Δηλαδή αν δεν βάλαμε το update και ο δίσκος εξαφανίστηκε τον ήπιαμε γιατί η εταιρεία κάνει 3 μήνες για επισκευή. Ε,ρε γλέντια πάλι... Καλά ρε παιδιά δεν υπάρχει ένας έεεενας τρόπος να επαναφέρουμε τα δεδομένα μας χωρίς να τον κάνουμε rma?

Εάν δεν κάνω λάθος, περνώντας το νέο firmware το ξαναβρίσκει κανονικά τον σκληρό.

Εάν δεν κάνω λάθος, περνώντας το νέο firmware το ξαναβρίσκει κανονικά τον σκληρό.

Πες μου τέτοια αλήθεια???:wassat: Ξέρεις τι όμως? Χθές προσπάθησα να το περάσω αλλά δε γίνεται γιατί δεν τον βλέπει καθόλου. Τον έβαλα και σε άλλο pc τίποτα.

Πες μου τέτοια αλήθεια???:wassat: Ξέρεις τι όμως? Χθές προσπάθησα να το περάσω αλλά δε γίνεται γιατί δεν τον βλέπει καθόλου. Τον έβαλα και σε άλλο pc τίποτα.

Εάν δεν τον βλέπει καθόλου ούτε σε BIOS. τότε μάλλον δεν γίνεται τίποτα.

Και λέω μάλλον γιατί στο φόρουμ τις Seagate είχα διαβάσει ότι κάποιος που είχε τέτοιο πρόβλημα με κάποιο τρόπο κατάφερε να αναβαθμίσει το firmware και όλα καλά με τον σκληρό του!!!

Για ρίξε μια ματιά. Όλο και κάτι μπορεί να βρεις.

Δλδ, τα τρελα που μου εκανε τοσο καιρο(SD3500320AS_SD15) υπαρχει περιπτωση να οφειλονται σε αυτο. Εμενα δεν κολλησε εντελως. Την 1η μερα που εκανα install τα XP Pro το συστημα τον εχασε εντελως. Μετα τον ξαναβρηκε με CLR CMOS κτλ. Αλλα τωρα τελευταια εχουν ενταθει τα προβληματα... στο Event Viewer εμφανιζει συχνα ATAPI και DISK error καταχωρησεις. To συστημα κολλαει, εμφανιζει πτωση στις επιδοσεις και λογω των error εχω δει να το ριχνει σε χαμηλοτερο UDMA 4 η' και PIO mode. Βεβαια μου χανει και τον WD1600JS μερικες φορες. Δεν ξερω αν ειναι αυτο αλλα θα το δοκιμασω μιας και μπορει κατα το paging να τα παιζει ολο το συστημα μνημης

Ψάχνω όλα τα forum εδώ και μέρες. Δεν υπάρχει ασφαλής λύση. Είπα να πάρω τηλέφωνο αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ευγενικά:rant:

Πάνε τα mp3 μου. 5 χρόνια τα μάζευα :bye:

Backup φίλε Backup.

Τίποτα άλλο δεν μας σώζει!!!!

Eχω χασει τα data μου σε εναν 500αρη δισκο...:wall:

Πως μιλαμε με την seagate ρε παιδια?

Υπαρχει περίπτωση να μας κάνουν restore?

Ναι πως! :no:

Κι εγώ την έπαθα τη ζημιά με 1000άρη!

Από support η SeaGate ήταν χάλια (chatting).

Τελικά μου έστειλαν e-mail και μου είπαν πως το serial number ούτε καν άνηκε στην χαλασμένη παρτίδα!! :wall:

Στο Πλαίσιο που τον πήγα τον έλεγξαν (δεν φαινόταν στον BIOS) και μου είπαν πως το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να μου τον αλλαξούν...

Τους ρώτησα για τα δεδομένα και με παρέπεμψαν στην FixDisk για ανάκτηση δεδομένων.

Ευτυχώς, τέλος καλά όλα καλά! :happy2:

Τελικά xtreme τον έστειλες στη Fixdisk?

Ναι.

Ήταν ο φθηνότερος (και ο γρηγορότερος) από όσους ρώτησα (άκουσα τρελλές τιμές - μέχρι και 900 € :-O).

Μόνο πρόσεχε τι δίσκο θα του πας για να σου βάλει τα δεδομένα.

Του πήγα έναν άλλον SeaGate (του κουτιού) που υποτίθεται πως ήταν εντάξει, αλλά με ενημέρωσε πως ήταν θέμα χρόνου το πότε θα τα παίξει κι αυτός! Έκανε συνεχώς reallocating τους sectors!!!

Βρε μήπως να το γυρίσουμε σε WD? :to_pick_ones_nose3:

Ναι.

Ήταν ο φθηνότερος (και ο γρηγορότερος) από όσους ρώτησα (άκουσα τρελλές τιμές - μέχρι και 900 € :-O).

Μόνο πρόσεχε τι δίσκο θα του πας για να σου βάλει τα δεδομένα.

Του πήγα έναν άλλον SeaGate (του κουτιού) που υποτίθεται πως ήταν εντάξει, αλλά με ενημέρωσε πως ήταν θέμα χρόνου το πότε θα τα παίξει κι αυτός! Έκανε συνεχώς reallocating τους sectors!!!

Βρε μήπως να το γυρίσουμε σε WD? :to_pick_ones_nose3:

Τhanks! Εκεί θα πάω και εγώ αν είναι φτηνοί. Άκου 900 €...:nada: Seagate θα τους δώσω, αν χαλάσει και αυτός θα αγοράσω το PS3:sarcastic:

Ναι.

Δηλαδή για πόσο φθηνός μιλάμε;;; (εάν επιτρέπεται βέβαια)

Άλλαξε τουλάχιστον το firmware και βάλε το SD1A.

Και δες εάν τα προβλήματα σταματήσουν!!![/QUOTΕ]

Περιμενα 5 μερες να δω τι γινεται με το νεο FW και οταν ειχα πεισθει οτι παει καλα, ξαφνικα μου πεταξε τα ιδια error και εχασε και το σκληρο. Φυσικα κολλησε ολο το συστημα. Αρα σε μενα κατι αλλο ειναι... μπορει κανενα καλωδιο αλλα πιθανοτατα η mobo ειναι γτπ. με προβληματικο controller

Υ.Γ. παρατηρω οτι μου κανει και μενα πλεον υπερβολικη ωρα να αναψει απο standby και το συστημα τα παιζει για λιγο μεχρι να παρει πανω του ο σκληρος

• 2 weeks later...

κάνω copy paste το μήνυμα του Madbrainiac που ανακάλυψε τρελό λινκάκι που θα σώσει όσους είχαν πολύτιμα data και δε βολεύονται με ένα απλό rma.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει καθόλου αυτό το λινκ αλλά γράφουν πώς να κάνεις ressurect ένα drive που νέκρωσε για Seagate :

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807

Ακούγεται λίγο χοντρό hack.

• 2 weeks later...

αυτα που λέτε σε όλο το thread για τους 7200.11

τα κανει και ενας seagate 7200.10 ST3250310

να του κανω update τωρα που κολλαει και δεν ανοιγει μεσω win.

ή θα χαθουν τα παντα...

- Το bios τον βλεπει

- Τα ubuntu (με δυσκολια) τον βλεπουν.

λοιπον μολις τωρα ειδα οτι και εγω εχω τον st3500320as με το sd15firmware και ειπα να του κανω update καλου κακου(ακομα δεν εχει βγαλει τπτ).οι οδηγιες στο txt που κατεβασα

μαζι με το Update ειναι επαρκεις?μιληστε γιατι χανομαστε.:look:

αυτα που λέτε σε όλο το thread για τους 7200.11

τα κανει και ενας seagate 7200.10 ST3250310

να του κανω update τωρα που κολλαει και δεν ανοιγει μεσω win.

ή θα χαθουν τα παντα...

- Το bios τον βλεπει

- Τα ubuntu (με δυσκολια) τον βλεπουν.

ώρες ώρες τρελαίνομαι με τις συμπτώσεις.....ένας 500άρης 7200.10 μου ξεκίνησε τα κουλά χθες βράδυ και ήδη ξεκίνησα backup στο raid1 με τους western

• 3 weeks later...

Τελικα ποιο ειναι το συμπερασμα αυτη τη στιγμη; Να αγορασει κανεις τους 1.5ΤΒ -σχετικα- αφοβα η οχι; Για raid5 τους θελω, τεσσερις η παραπανω. Και σχετικα με το υψηλο death rate των 7200.11 γενικα, υπαρχει κατι νεοτερο; ( φαινεται οτι οντως οι 375 & 500GB platters δεν εχουν κατσει καλα σε ολους τους κατασκευαστες, οχι μονο στη seagate, γι'αυτο και κανεις αλλος δεν εχει βγαλει 1.5ΤΒ με 4 platters των 375GB ή με τρεις των 500GB, μονο η WD και αυτη στις 5400 ( ή οσο ειναι οι EADS ) rpm )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.