Jump to content

H Seagate αναγνωρίζει τους ελλατωματικούς 7200.11 δίσκους (Updated)

patrik

Recommended Posts

Ρε παίδες, έχω τον δίσκο της υπόγραφης με αναβαθμισμένο firmware, και μάλιστα το σωστό, όχι αυτά που στα κάναν χειρότερα. Πριν από κάνα μήνα, εκεί που έβλεπα ένα βίντεο, παγώνουν τα Vista. Όταν λέω ότι παγώσαν, δεν αντιδρόυσαν σε τίποτα. Τι να κάνω, κλείνω τον υπολογιστή από το power switch, και τον ξαναξεκινάω. Με το που έμφανίζει την μπάρα πρόοδου, κολλάει, πετάει μπλε οθόνη και επανεκκινεί. Επαναλαμβάνεται αυτή η διαδικασία μερικές φορές, με την διαφορά ότι εμφανίζεται η οθόνη "απροσδόκητου τερματισμού" που εμφανίζει και επιλογή εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργεία, αλλά ούτε κι έτσι δεν ξεκινάει. Μετά από μερικές επανεκκινήσεις λοιπόν, καταφέρνω και μπαίνω. Αυτό κάνα μήνα τώρα. Κάνω πριν μερικές μέρες φορμάτ, γιατί πλέον ήθελε να επανενεργοποιήσω λεεί τα Vista, περνάω το λειτουργικό, drivers κτλ και τα σχετικά, και πάλι τα ίδια. Μήπως τα κακάρωσε ο Sea(gay)te?:rip:

• 2 weeks later...
  • Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Καλησπέρα σε όλους!

Εγώ έχω τον ST3500320AS εδώ και 8-9 μήνες περίπου και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έπεσε τυχαία σε αυτό το thread και είπα να κάνω κι εγώ το firmware update για καλό και για κακό και παρατήρησα οτι ο δίσκος μου είναι τώρα πολύ πιο γρήγορος και το boottime έχει μειωθεί αισθητά :-O :T:

Έβγαλε μηχανικό πρόβλημα ο δικός μου 7200.11 1TB στα καλά καθούμενα, 4ος Seagate μέσα σε 2 χρόνια και αυτός αγορασμένος από το Πλαίσιο. Όλοι οι Seagate αγορασμένοι εκτός Πλαισίου δουλεύουν άψογα. Σύμπτωση?:unsure:

• 4 weeks later...

Επιβεβαιώνω οτι ΟΛΟΙ οι δισκοι που έχω αγοράσει απ το eshop ψόφησαν καί WD καί Seagate. Έχω αγοράσει πάνω απο 6 σκληρούς.Το πλάισιο είναι πιο γουρλίδικο.Α και περιττό να σας οτι και ο δικός μου εκ του eshop ST3500320AS SD15 ψόφησε. Όποιος έχει ένα παρόμοιο και δέν το θέλει τον αγοράζω για να παίξω με τις πλακέτες γιατί δυστυχώς δέν έχω μία περιουσία για ανάκτηση.

Έστειλα το δίσκο με το ελλάτωματικό firmware στο Service της Seagate στην Ολλανδία. Μου επανέφεραν όλα τα δεδομένα εντελώς δωρεάν και ανέλαβαν και τα μεταφορικά έξοδα απο και πρός την Ελλάδα. Δεν ηταν εύκολη διαδικασία όμως δικαιώθηκα με το αποτέλεσμα! Πάνω απο 200gb software όλα όπως ήταν πρίν στη θέση τους:clap:

• 3 weeks later...

Να μήν τα πολυλέω άλλο ένα πρόβλημα με τον 7200.11 της Seagate χωρητικότητας 500GB.Το πρόβλημα είναι το εξής:Το bios και τα windows απ το device manager/διαχείρηση συεκυών το αναγνωρίζουν.Επίσης αναγνωρίζεται και από το disk manager/διαχείρηση δίσκων αλλά πρακτικά δέν μπορώ να κάνω τπτ γιατι τον βλέπει ώς 6,8GB και είναι σάν κλειδωμένος και η διαδικασία αναγώρισης σχεδόν κολλάει όλο τον υπολογιστή. Είχε το παλίο bios πάνω του το προβληματικό το SD15 και κατάφερα να του περάσω το καινούριο το SD1A αλλά και πάλι τα ίδια.Απλά θα ήθελα να μου πέι κάποιος που να ξέρει άν είναι το πρόβλημα μέσα στον δίσκο η της πλακέτας και άν θα λυθεί εάν βάλω την πλακέτα απο ένα άλλο ίδιο δίσκο 7200.11 500GB καθότι το data restoration απ ότι βλέπω έχει ταρίφα τα 650€[περιττό να αναφέρω οτι έχω δοκιμάσει πάνω σε 3 μητρικές το δίσκο με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς απο το bios και προγράμμα όπως το Get Data Back αλλά τίποτα]

Να μήν τα πολυλέω άλλο ένα πρόβλημα με τον 7200.11 της Seagate χωρητικότητας 500GB.Το πρόβλημα είναι το εξής:Το bios και τα windows απ το device manager/διαχείρηση συεκυών το αναγνωρίζουν.Επίσης αναγνωρίζεται και από το disk manager/διαχείρηση δίσκων αλλά πρακτικά δέν μπορώ να κάνω τπτ γιατι τον βλέπει ώς 6,8GB και είναι σάν κλειδωμένος και η διαδικασία αναγώρισης σχεδόν κολλάει όλο τον υπολογιστή. Είχε το παλίο bios πάνω του το προβληματικό το SD15 και κατάφερα να του περάσω το καινούριο το SD1A αλλά και πάλι τα ίδια.Απλά θα ήθελα να μου πέι κάποιος που να ξέρει άν είναι το πρόβλημα μέσα στον δίσκο η της πλακέτας και άν θα λυθεί εάν βάλω την πλακέτα απο ένα άλλο ίδιο δίσκο 7200.11 500GB καθότι το data restoration απ ότι βλέπω έχει ταρίφα τα 650€[περιττό να αναφέρω οτι έχω δοκιμάσει πάνω σε 3 μητρικές το δίσκο με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς απο το bios και προγράμμα όπως το Get Data Back αλλά τίποτα]

δοκιμασε αυτο που λεει ο φιλος edward απο πανω....

Ειχα ακουσει οτι αυτην την "υπηρεσια" την προσεφερε μονο στην Αμερικη η seagate αλλα δε χανεις τιποτα να στειλεις ενα e-mail...

Εγω παροτι γνωριζα για τα προβληματα, ελλειψη επιλογων (1.5tb 7200rpm δεν υπαρχει αλλος) πηρα 7 τετοιους 7200.11 φροντιζοντας να εχουν το τελευταιο firmware CC1H. Δεν εχουν κλεισει εβδομαδα, και στα 7 κομματια ο ενας ψοφησε σε λιγες μερες, και αλλος ενας ενω δουλευε κανονικα ειχε ελαφρως μειωμενη αποδοση (οι 6 βγαζανε 102-104mb/s average read στο hdtune, εκεινος εβγαζε 98 και γενικα η καμπυλη του ηταν παντου ~5mb/s κατω). Anyway, παντως ειναι οι 5 σε ενα raid5 αυτη τη στιγμη στον perc5, ο χρονος θα δειξει....αν αρχισουν να ψοφανε ελπιζω εντωμεταξυ να εχουν εμφανιστει και αλλες επιλογες στα 1.5tb 7200rpm να τους αλλαξω ολους με τετοιους...

Καλησπερα σε όλους. Έχω και εγω 2 δισκους ST3320613AS σε διάταξη raid 0. Μέχρι τώρα εχω παρατηρήσει 2 κολλήματα κατα την εκκίνηση. Πως μπορω να δω το firmware των δίσκων μου? (λόγω του ότι ειναι σε raid δεν μου εμφανιζονται στο device manager twn windows σαν 2 ξεχωριστοι δίσκοι)..

Πού μπορω να βρω ανανεομένο firmware?

και τέλος, χάνονται τα δεδομένα με το update?

συγγνώμη εαν έχουν απαντηθεί παραπάνω αλλά δεν μπορεσα να διαβάσω όλες τις σελίδες. :look:

Λοιπόν, τα links για το firmware υπάρχουν στο πρώτο post.

Κανονικά δεν χάνονται τα δεδομένα αλλά αφού τους έχει σε raid θα πρέπει να το "σπάσεις" αυτο θα έχει αποτέλεσμα την διαγραφή των δεδομένων σου.

Ακόμα για να δείς τι σκληρούς έχεις ή θα σπάσεις το raid και θα κοιτάξεις απο τα bios ή νομίζω μπορείς και μέσω του matrix controler μέσω του λογισμικού της μητρικής σου(worked for me με ICH9) :)

ευχαριστω πολύ jerry007 για την αμεση απάντηση...δούλεψε και για μενα το matrix storage...τελικά το firmware μου είναι το CC2H. Απο ότι καταλαβαίνω είναι το παλιο και λογικα θελει αναβαθμιση...αλλα αυτην την περιοδο βαριεμαι τα φορματ...σε κανα μηνα ισως το φτιάξω...

διαβασα ολες τις σελιδες και αυτο που βρηκα ως λυση για το raid ειναι, να το σπασω και να flasharω τους δισκους με το cd που θα εχω κάψει...Αλλα το firmware που έχω ειναι το CC2H, αρα το flashαρισμα απαγορευεται συμφωνα με την seagate... Το ερωτημα μου ειναι, to CC2H παρουσιαζει πρόβλημα ή οχι?? (το CC1H δουλευει μια χαρα, αλλα ειναι ισοδύναμο με το CC2H??)

δουλεψα σημερα τον 1.5ΤΒ ST31500341AS CC1H σκληρο και μου κανει τον ηχο.. Εχει και το φαινομενο του παγωματος για λιγο. Στην αρχη ειπα φταινε τα windows αλλα μαλλον επεσα σε ελλατωματικη παρτδα.

σε ενα γρηγορο ψαξιμο πολλοι κραζουν για τον συγκεκριμενο δισκο στη seagate στο επισημο φορουμ της:

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=10454&view=by_date_ascending&page=1

Απορω πως γινεται με το ιδιο firmware CC1H σε αλλους να εχουν προβλημα και σε αλλους οχι

δουλεψα σημερα τον 1.5ΤΒ ST31500341AS CC1H σκληρο και μου κανει τον ηχο.. Εχει και το φαινομενο του παγωματος για λιγο. Στην αρχη ειπα φταινε τα windows αλλα μαλλον επεσα σε ελλατωματικη παρτδα.

σε ενα γρηγορο ψαξιμο πολλοι κραζουν για τον συγκεκριμενο δισκο στη seagate στο επισημο φορουμ της:

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=10454&view=by_date_ascending&page=1

Απορω πως γινεται με το ιδιο firmware CC1H σε αλλους να εχουν προβλημα και σε αλλους οχι

Αν επιτρέπεται, από που είναι αγορασμένος και πότε;

Αν επιτρέπεται, από που είναι αγορασμένος και πότε;

e-shop 13 οκτωβριου..

θα τον παω πισω σημερα αλλα το θεμα ειναι οτι και να μου στειλουν αλλο θα ειναι στην ιδια παρτιδα και θα εχει προβλημα παλι.. Στη seagate δεν εχουν βγαλει firmware εδω και ενα χρονο κοντα εχουν μεινει στο CC1H ισχυριζομενοι οτι δεν εχει προβλημα αλλα στο φορουμ τους αλλα βλεπω... Παντως με παραξενεψε που δεν ανεφερε κανεις προβλημα εδω μονο εγω επεσα στην περιπτωση.

καπως ετσι μου κανει

αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο. Λενε οτι χειροτερευει με τον καιρο το κλικ αυτο και νεκρωνει μετα

e-shop 13 οκτωβριου..

θα τον παω πισω σημερα αλλα το θεμα ειναι οτι και να μου στειλουν αλλο θα ειναι στην ιδια παρτιδα και θα εχει προβλημα παλι.. Στη seagate δεν εχουν βγαλει firmware εδω και ενα χρονο κοντα εχουν μεινει στο CC1H ισχυριζομενοι οτι δεν εχει προβλημα αλλα στο φορουμ τους αλλα βλεπω... Παντως με παραξενεψε που δεν ανεφερε κανεις προβλημα εδω μονο εγω επεσα στην περιπτωση.

καπως ετσι μου κανει

αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο. Λενε οτι χειροτερευει με τον καιρο το κλικ αυτο και νεκρωνει μετα

Φιλε να σε ρωτησω κατι...

Αυτο το κλικ στο κανει ΜΟΝΟ οταν αρχικα πας να κανεις access τον δισκο? Ή ακομα και στην μεση των seeks/writes?

Εμενα μου το κανει μονο οταν ειναι idle και ειχα παντα την εντυπωση οτι εχει να κανει με park-αρισμα κεφαλης γιατι ΠΑΝΤΑ ακουω και τον χαρακτηριστικο ηχο του spin up πριν το κλικ... Εκει οφειλεται και η καθυστερηση σε μενα.

Φυσικα δεν ειναι τοσο εντονο οσο στο video και το κανει οταν εχει μεινει idle για καποια ωρα.

Εχω 2, εναν CC1G/CC1H. Τα f/w δεν λενε για ελαττωματικο προιον αλλα το serial τους. Και οι 2 υποτιθεται οτι δεν ειναι στην ελαττωματικη παρτιδα και δεν εχουν παρουσιασει κατι εδω και αρκετους μηνες.

Φιλε να σε ρωτησω κατι...

Αυτο το κλικ στο κανει ΜΟΝΟ οταν αρχικα πας να κανεις access τον δισκο? Ή ακομα και στην μεση των seeks/writes?

Εμενα μου το κανει μονο οταν ειναι idle και ειχα παντα την εντυπωση οτι εχει να κανει με park-αρισμα κεφαλης γιατι ΠΑΝΤΑ ακουω και τον χαρακτηριστικο ηχο του spin up πριν το κλικ... Εκει οφειλεται και η καθυστερηση σε μενα.

Φυσικα δεν ειναι τοσο εντονο οσο στο video και το κανει οταν εχει μεινει idle για καποια ωρα.

Εχω 2, εναν CC1G/CC1H. Τα f/w δεν λενε για ελαττωματικο προιον αλλα το serial τους. Και οι 2 υποτιθεται οτι δεν ειναι στην ελαττωματικη παρτιδα και δεν εχουν παρουσιασει κατι εδω και αρκετους μηνες.

Και στην αρχη και οταν διαβαζει-γραφει δεδομενα. Δεν μπορω να το προσδιορισω. Το κανει τυχαια.

Παντως και μενα κολλαει οταν κανει στιγμιαια το spin up που λες.

Επισης οταν τον κλεινω στο spin down αργει και "σβηνει" σιγα σιγα σαν να κλεινει τις μηχανες το αεροπλανο ενα πραγμα..

• 3 weeks later...
Έστειλα το δίσκο με το ελλάτωματικό firmware στο Service της Seagate στην Ολλανδία. Μου επανέφεραν όλα τα δεδομένα εντελώς δωρεάν και ανέλαβαν και τα μεταφορικά έξοδα απο και πρός την Ελλάδα. Δεν ηταν εύκολη διαδικασία όμως δικαιώθηκα με το αποτέλεσμα! Πάνω απο 200gb software όλα όπως ήταν πρίν στη θέση τους:clap:

Άν θα μπορούσες να επικοινωνήσεις μαζί μου για περαιτέρω διευκρινίσεις θα σου ήμουν ευγνώμων.

Φίλε θα γράψω εδώ όλη τη διαδικασία (όσα θυμάμαι απο το Πάσχα) για να τη διαβάσουν όσοι έχουν πρόβλημα.

Καταρχήν θα πρέπει να μπείς στο service της seagate ΕΔΩ. Δεξιά θα πρέπει να πατήσεις στο chat online. Το chat δεν είναι ανοικτό συνέχεια. Τέτοια ώρα μπορείς να τους βρείς. Αφού περιμένεις περίπου 2-3 λεπτά θα μιλήσεις με κάποιον τεχνικό ή εκπρόσωπο της εταιρείας. Εγώ έπεσα σε πολύ υπομονετικό άνθρωπο που έλυσε όλες τις απορίες μου.

Θα του πείς τι πρόβλημα έχεις με το δίσκο και θα τον παρακαλέσεις ευγενικά να σε βοηθήσει να σώσεις τα δεδομένα σου γιατί τα έχεις απόλυτη ανάγκη για τη δουλεία σου (έτσι του είπα όταν με ρώτησε αν είναι χρήσιμα). Κατόπιν θα σου δώσει οδηγίες τι να κάνεις.

Θα δημιουργήσει ένα λογαριασμο με ένα case number που θα στο στείλουν με email. Mόλις κάνεις login θα γράψεις όλα τα στοιχεία σου και βέβαια θα γράψεις πως θές να σου σώσουν όλα τα GB σου! Κατόπιν αυτοί θα στείλουν email στην ΤΝΤ με την οποία συνεργάζονται και απο την ΤΝΤ θα σου στείλουν συννημένα pdf που θα πρέπει να βγάλεις φωτοτυπίες (5 σελίδες) και να τους τα πας μαζί με το δίσκο καλά συσκευασμένο για να μη χτυπηθεί. Τώρα στο οικονομικό μέρος. Πρόσεχε τα μεταφορικά της εταιρείας. Θα πρέπει ρητά να αναφέρει το service πχ της Ολλανδίας που έστειλα το δίσκο μου πως δέχονται τη χρέωση απο και πρός Ελλάδα αλλιώς θα πληρώσεις 98 ευρώ για να πάει και άλλα τόσα για να σου τον επιστρέψουν όταν με το καλό επισκευαστεί. Μην το στείλεις Αγγλία γιατί εγώ παραλίγο να την πατήσω και να χρεωθώ. Αυτά. Θα δείς είναι εύκολη διαδικασία

(σε σχέση με το αποτέλεσμα πάντα) και αξίζει τον κόπο. Μετά απο 15 μέρες περίπου πήρα πίσω το δίσκο μου με τα mp3 και τα παιχνίδια μου στη θέση τους και ο δίσκος δουλεύει αθόρυβα πιο πολύ και απο πρίν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.