Jump to content

Project ANDROMEDA

sddclub1416003292

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλο τον κόσμο...

Διαβάζοντας πολλά αρθρα εδω αλλά και σε ξένα sites, αποφάσισα μετά από 5 περίπου χρόνια, να κάνω το 2ο μου project. Ο σχεδιασμός του παραπάνω project, ξεκίνησε πριν από 5 περίπου χρόνια, οταν τελείωσα το 1ο μου modding & watercooling στο κουτάκι μου. Τα χρόνια περάσαν, παντρέφτηκα και τα νεανικά σχέδια αναβλήθηκαν...Αλλά πάντα, κατα καιρούς, επεξεργαζόμουνα την αρχική ιδέα, μέχρι να έρθει ο καιρός για την υλοποίησή της... Το ονομασα ANDROMEDA. Θα μοιραστω μαζί σας τις σκέψεις μου και θα ήθελα τις προτάσεις σας. Αργότερα, όταν προχωράει η κατασκευή του, θα ανεβάσω φωτογραφίες του. Λοιπόν, ας ξεδιπλώσω τις σκεψεις μου....

Πρόκειται για ολοκληρωμένη κατασκευή εκ του μηδενός. Θα κατασκευαστεί με ξύλο και υπάρχει η σκεψη να γίνουν τα μπροστινά τελείωματα με τη προσθήκη plexiglass. Θα αποτελείται από 8 ξεχωριστά τμήματα, καθένα απ΄τα οποία θα εξυπηρετεί διαφορετικό σκόπο. Τα τμήματα θα είναι:

Τμήμα Α: Τροφοδοσία Συστήματος

Τμήμα Β: Σταθεροποίηση - Εξωμάλυνση - Μετάδοση Ρεύματος

Τμήμα Γ: Κεντρικό Σύστημα (Μ/Β, οπτικοί δίσκοι, floppy)

Τμήμα Δ: Μονάδα Αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι)

Τμήμα Ε: Υδρόψυξη Κεντρικού Συστήματος

Τμήμα Ζ: Υδρόψυξη Δίσκων

Τμήμα Η: Κανάλι Καλωδιώσεων

Τμήμα Θ: Πίνακας Ελέγχου

Όλα τα συστήματα είναι τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους. Θα υπάρχει δυνατότητα χωρισμού του συστήματος σε 2 μέρη για λόγους ευκολης πρόσβασης και μετατροπών. Τα τμήματα Α, Β, Γ, Δ, Η, θα είναι άμεσα προσβάσιμα απ΄την εξωτερική μεριά, μια και θα κατασκευασθούν πορτάκια (με plexi).

Περιμένω σκέψεις και προτάσεις.... Η συνέχεια αυριο...ελπίζω!!!

Καλώς ήρθες και καλή επιτυχία σου εύχομαι:T::T:μια ερώτηση:όταν λες "Σταθεροποίηση - Εξωμάλυνση - Μετάδοση Ρεύματος" τι εννοείς?Επίσης ο πίνακας ελέγχου λογικά θα αποτελείται από τα κουμπιά on/of,κάποιο πάνελ για την ρύθμιση των ανεμιστήρων κλπ,σωστά?Πάντως,κατά την γνώμη μου,θα ήταν καλύτερο εάν το έφτιαχνες από αλουμίνιο και όχι ξύλο(βέβαια γούστα είναι αυτά)..

Φιλικά

Theovaz:flower:

θα μπορουσες πρωτα να κανεις ενα σχεδιο...να το δουμε και εμεις και να σου πουμε περισσοτερα αν μπορουμε!!

Ωραία.Κάνε ένα σχέδιο για να καταλάβεις και εσύ καλύτερα πως θα είναι τα συστήματα στο χώρο.Έτσι θα λύσεις κάποια προβλήματα και θα μπορέσουμε να καταλάβουμε και εμείς καλυτερα.Καλή αρχή.

Ακουγεται καλο!

Βεβαια προσωπικη αποψη θα ηταν να γινοτανε απο αλουμινιο οπως ειπε και ο Theovaz ,αλλα δεν θα ειναι ασχημο και απο ξυλο...ασυνηθιστο..!:yes4:

Καλησπερα σε όλους,

δυστηχως δουλια και οικογένεια μου αφηνουν περιορισμένο χρονο, γι' αυτό και δεν ποσταρα...

Τα συστήματα, εν ταχει, θα αποτελούνται:

Τμήμα Α: 4 τροφοδοτικά, για υδρόψυξη, τροφοδοσία συστήματος, τροφοδοσία δίσκων, τροφοδοσία κάρτας γραφικών

Τμήμα Β: Θα χρησιμοποιηθεί ένα UPS, το οποίο θα εξομαλύνει το ρεύμα. (όλο το σύστημα θα κουμπώνει πάνω σ' αυτό)

Τμήμα Γ: Μητρική, οπτικοί δισκοι κλπ...

Τμήμα Δ: Θέσεις σκληρών δίσκων (έχουν προβλευθεί 10 θέσεις, όλες με υδρόψυξη)

Τμήμα Ε: Υδρόψυξη Συστήματος (CPU, GPU)

Τμήμα Ζ: Υδρόψυξη Δίσκων (αυτόνομη)

Τμήμα Η: Από εδώ θα περνάνε όλα τα καλώδια, από τα τροφοδοτικά στα διάφορα διαμερίσματα. Δεν περιλαμβάνονται τα καλώδια ισχυρών, τα οποία θα περάσουν κάτω από το πάτωμα.

Τμήμα Θ: Κουμπιά Ελέγχου, USB, FW κλπ...

Τα τμήματα θα είναι τελείως αυτόνομα και κανένα δεν θα επικοινωνεί με άλλο. Έτσι, θα επιτύχω πλήρη μόνωση των θερμοπαραγώμενων μερών (τροφοδοτικά, σκληροί δισκοι, CPU & GPU)

Για το project, θα χρησιμοποιηθούν, λίγο ή πολύ, τα παρακατω:

-- Εργαλεία --

Dremel Versatip (φανταστικο εργαλείο, αξίζει ότι χρημα εδωσα για να το πάρω...!!!)

Dremel (η καλύτερη αγορά μου...)

Γωνιακό παλμικό τριβείο

Δραπανοκατσάβιδο και ηλεκτρικό κατσαβίδι

Ηλεκτρική Σέγα

Κάθετη Σέγα - Ρούτερ

Πολύμετρο

Πιστόλι θερμοκόλλησης

-- Εξαρτήματα --

Αρσενικά & Θηλυκά Φις 3ΡΙΝ Τροφοδοσίας

RCA Βύσματα

CB Βύσματα 8 & 4ΡΙΝ (Θα χρησιμοποιηθουν για μεταφορά της τροφοδοσίας τη μητρικής 3 των 8πιν & 1 των 4πιν...)

Κλέμες, απλές & βακελίτου

Δοκαράκια οξιάς (45χ45)

MDF 0.6cm & 1cm

Λίγες ξυλόβιδες

Καβίλιες 8mm & 6mm

Καλώδιο ΝΙΜ τροφοδοσίας

Πολλά μέτρα καλώδιο (εχω τοσο καλώδιο, που πάω μεχρι τι Λάρισα και επιστρέφω...)

Motherboard Tray Lian-Li

-- Υδρόψυξη --

Ψύκτρες Σκληρών Δίσκων Koolance

Συστημα υδρόψυξης δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά το σκέφτομαι για ενα της Koolance που εχω βρει σε καλή τιμή και θα με γλυτώσει από τη φασαρία...

Για την ώρα, έχω κάνει τα εξής:

- Κόψιμο της ξυλείας του σκελετού, άνοιγμα οπών για τις καβίλιες, πρόχειο μοντάρισμα...

- Κόληση & μόνωση καλωδίων τροφοδοσίας στα 3ΡΙΝα βυσματα

- Κόληση καλωδίου δίκτύου, σύνδεση κλέμας βακελίτου (προστατευόμενη - με καπάκι)

- Μοντάρισμα του ενός τροφοδοτικού...

- Άνοιγμα οπών για τοποθέτιση βυσμάτων RCA & CB

Αυτά για σήμερα, η συνέχεια αυριο...ελπίζω!!!

Περιμένω ιδέες και προτάσεις...

μεγαλόπνοο το εγχείρημα αλλά νομίζω θα σου παρουσιαστούν αμέτρητες δυσκολίες.

δώσε μας κανα σχεδιάκι μιας και από ότι λες έχεις περάσει ήδη στην κοπή του σκελετού.........

εύχομαι καλή συνέχεια πάντως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.