Jump to content

Phenom 9600 και thermaltake bigwater 760 is

Kenz0

Recommended Posts

Καλησπερα αγορασα ενα κιτ υδροψυξης της thermaltake και συγκεκριμενα το bigwater 760is.πριν με απλη αεροψυξη χωρις να κανω κατι ειχα θερμοκρασια 47 βαθμους τωρα με την υδροψυξη εχω 42....Ειναι πολυ μεγαλες οι θερμοκρασιες για υδροψυξη.Εχει κανενας καμια λυση μηπως εχω κανει κατι λαθος?τα σωλινακια που φευγουν απο την αντλια εχουν In kai Out.Εχουν συγκεκριμενη μερια το καθενα που παει πανω στο waterblock?

Η θερμοκρασια που αναφερεις ειναι σε idle η load? Συνηθως το πανω ακρο του μπλοκ το συνδεεις στο ψυγειο και το κατω στην αντλια. Εγω με την ΤΤ 850 πριν την αναβαθμισω σε AMD 6000+ ειχα χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο 42 σιγουρα απλα δεν θυμαμαι ποσο γιατι εχω προσθεσει τωρα και ενα τριπλο ψυγειο μαζι με το μονο που ειχε η 850. Μηπως εχει αερα το κυκλωμα σου?

Καλησπερα αγορασα ενα κιτ υδροψυξης της thermaltake και συγκεκριμενα το bigwater 760is.πριν με απλη αεροψυξη χωρις να κανω κατι ειχα θερμοκρασια 47 βαθμους τωρα με την υδροψυξη εχω 42...

και καλα που εχεις και 5 βαθμους παρακατω με τετοια πατατα.

εγω επειδη η προηγουμενη αεροψυξη μου ηταν απο τις καλυτερες ειχα 5 βαθμους παραπανω οταν ειχα δοκιμασει αυτο το πραμα που θελει να ονομαζεται υδροψυξη.

• 4 weeks later...

τελικα ειχε γινει λαθος στην τοποθετηση το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να πιστεψω....Το bios μου δειχνει θερμοκρασια 32 βαθμους και μετα απο format εβγαλα pc probe κτλ και εχω τωρα Amd overdrive και everest ultimate edition...Οπως ειπα στο bios βλεπω 32 βαθμους το everest και το overdrive ομως μου δειχνουν idle 24 και σε game 32...ποιο πηγαινει λαθος και ποιο σωστα ???

• 1 year later...

παιδιά καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα είπα να ρωτήσω εδώ μιας και το πρόβλημά μου είναι παρεμφερές.

έχω το Armor+ LCS το οποίο έχει ενσωματωμένη υδρόψυξη και συγκεκριμένα την BigWater 780 της Tt.

το πρόβλημα μου λοιπόν είναι, τι άλλο, οι θερμοκρασίες συγκεκριμένα ενώ σε idle είμαι στους 33 βαθμούς,

σε load, όχι full δλδ σε 3dmark06, εκτινάσσεται στους 50-52 και μιλάω για θερμοκρασία cpu όχι πυρήνα

(οι πυρήνες είναι 6-8 βαθμούς παραπάνω).

ο επεξεργαστής μου είναι ένας 955 C2 και τώρα τον δουλεύω στα 3,81Ghz και θεωρώ ότι οι θερμοκρασίες αυτές

είναι αρκετά ανεβασμένες για νερό. είμαι σίγουρος ότι μια καλή αερόψυξη των 50-60 ευρώ θα τον κρατάει πιο κρύο.

και το ερώτημα είναι υπάρχει ελπίδα για το συγκεκριμένο kit ή να το πετάξω και να βάλω αερόψυξη και συγκεκριμένα

θέλω να ρωτήσω αν πχ. προσθέσω ένα διπλό ψυγείο στη βάση του κουτιού, μιας κι έχει χώρο με 2 120άρηδες ανεμιστήρες

θα βελτιωθεί η κατάσταση ή, όπως προείπα, δεν αξίζει?

σας παρακαλώ πείτε μια γνώμη γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα το όλο θέμα. thanks για τις απαντήσεις σας.

μια χαρα θερμοκρασιες ειναι κατα τη γνωμη μου.παντως απο εμπειρια στο λεω οτι στον συγκεκριμενο επεξεργαστη και στην συγκεκριμενη cpu αν αλλαξεις waterblock θα δεις 7-8 βαθμους κατω

Πιστεύω πως η υδρόψυξη πρέπει να αποτελείται από καλά parts (ειδικά η αντλία) γιατί πολύ απλά αν γίνει fail στην αντλία το θερμικό φορτίο ανεβαίνει πολύ γρήγορα σε σχέση με μια καλή αερόψυκτρα (αν π.χ. της χαλάσει το fan). Bλέπεις ένα waterblock δεν δουλεύει σαν παθητική ψύκτρα, ενώ μια αερόψυξη συνήθως έχει κάποια λογική απόδοση έστω και χωρίς το fan. Επίσης καθώς πολλές αντλίες δεν διαθέτουν σύστημα alarm όπως τα fans η μόνη προστασία του επεξεργαστή είναι το temp shutdown. Τώρα αν το έχει κανείς disable στο bios μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

Η άποψή μου είναι πως αν θες να πειραματιστείς με το νερό, ξεκίνα από την αντικατάσταση της αντλίας καθαρά και μόνο γιατί είναι αδύναμη και γενικά όχι και τόσο αξιόπιστη.

Εγώ πάντως προτιμώ την αερόψυξη για δύο κυρίως λόγους: Έχει μικρότερο ρίσκο γενικώς, είναι πιο έυκολο να αλλάζεις hardware σε σχέση με μια full υδροψυξη και κοστίζει αρκετά λιγότερο. Με ένα καλό fan δεν ενοχλεί κιόλας και πολύ οπότε αν γενικά δεν θές το υπεραπόλυτα αθόρυβο pc νομίζω πως overall αποτελεί πιο λογική επιλογή.

συμφωνώ απόλυτα μ' αυτά που λες οπότε μάλλον θα το γυρίσω στον αέρα με κάποια καλή ψύκτρα. πάντως σχετικά με το αθόρυβο που λές προσωπικά το BigWater κάθε άλλο παρά αθόρυβο είναι. επειδή το ψηγειάκι του είναι πολύ μικρό αναγκάζομαι να δουλέυω τον ανεμηστήρα του στο τέρμα και δεν το λες με τίποτα αθόρυβο, κάθε άλλο μάλιστα. για να μη σου πώ σε σχέση με το παλιό μου κουτί που είχα την 9700ΝΤ και δεν ακουγόταν τίποτα στην κυριολεξία. αντιθέτως το Armor+ δεν με ευχαρίστησε καθόλου. πολύ θορυβώδες γενικά.

φιλε kenzo στο αλλο pc της γυναικας μου. εχω αυτο το kit Thermaltake BIGWATER 745 LIQUID COOLING το ειχα παρει απο e-shop πριν 2χρονια στα 100ε και το εχω ακομη σε ενα Phenom II X4 940 Quad-Core AMD Socket AM2+,Ταχύτητα: 3.0 GHz

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://aclasscomputers.co.nz/catalog/images/ThermaltakeBIGWATER745.gif&imgrefurl=http://aclasscomputers.co.nz/catalog/index.php%3FcPath%3D64%26osCsid%3D7c0d0b72b3ff4684fc5f15349bf93871&usg=__w0ZoGT5Wj7I5c9DhokgCcwPOfxA=&h=700&w=600&sz=62&hl=el&start=14&um=1&itbs=1&tbnid=UX-Z7tei2EXGdM:&tbnh=140&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DThermaltake%2BBigWater%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DX%26rlz%3D1T4RNTN_el___GR367%26tbs%3Disch:1

θερμ που βλεπω ειναι απο 30 low εως 38 hi μεχρι και σημερα και ολα ειναι οκ !:T: στην thermaltake αυτο το κιτ ειναι και το ποιο αξιοπιστο για τα λεφτα του ολα τα αλλα κιτ (ολα σε ενα) οπως και αυτο που εχεις δυστυχως ειναι πεταμενα λεφτα ως προς την αποδοση ! το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του βαλεις ενα διπλο ψυγειο ακομα εφοσον δεν μπορεις να το δοσεις και θα εισαι ποιο καλυτερα απο θερμοκρασιες :yes4: μην πας σε αλλαγη cpu μπλοκ δεν θα δεις κατι η βαλε διπλο ψυγειο η δωστο και μαζεψε λεφτα και παρε διλπο η 3πλο ψυγειο+μπλοκ cpu+τρομπα+δοχειο καπου 200-230ε και θα ειναι 100% καλυτερο απο τα ετοιμα κιτ :thank_you2::big_boss:

φιλε εγω πηρα το ιδιο κιτ το καλοκαιρι προσφορα 80 ευρο νομιζω, και εβαλα επιπλεον ενα τριπλο ψυγειο και ενα reservoir.θυμαμαι ειχα 72 σε load με τα ανεμηστηρακια να δουλευουν στο μισο και τον q6800 στα 3.8.Πιστευω αν εχεις χωρο βαλε ενα δυπλο ψυγειο και θα εισαι ok.

φιλε kenzo στο αλλο pc της γυναικας μου. εχω αυτο το kit Thermaltake BIGWATER 745 LIQUID COOLING το ειχα παρει απο e-shop πριν 2χρονια στα 100ε και το εχω ακομη σε ενα Phenom II X4 940 Quad-Core AMD Socket AM2+,Ταχύτητα: 3.0 GHz

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://aclasscomputers.co.nz/catalog/images/ThermaltakeBIGWATER745.gif&imgrefurl=http://aclasscomputers.co.nz/catalog/index.php%3FcPath%3D64%26osCsid%3D7c0d0b72b3ff4684fc5f15349bf93871&usg=__w0ZoGT5Wj7I5c9DhokgCcwPOfxA=&h=700&w=600&sz=62&hl=el&start=14&um=1&itbs=1&tbnid=UX-Z7tei2EXGdM:&tbnh=140&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DThermaltake%2BBigWater%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DX%26rlz%3D1T4RNTN_el___GR367%26tbs%3Disch:1

θερμ που βλεπω ειναι απο 30 low εως 38 hi μεχρι και σημερα και ολα ειναι οκ !:T: στην thermaltake αυτο το κιτ ειναι και το ποιο αξιοπιστο για τα λεφτα του ολα τα αλλα κιτ (ολα σε ενα) οπως και αυτο που εχεις δυστυχως ειναι πεταμενα λεφτα ως προς την αποδοση ! το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του βαλεις ενα διπλο ψυγειο ακομα εφοσον δεν μπορεις να το δοσεις και θα εισαι ποιο καλυτερα απο θερμοκρασιες :yes4: μην πας σε αλλαγη cpu μπλοκ δεν θα δεις κατι η βαλε διπλο ψυγειο η δωστο και μαζεψε λεφτα και παρε διλπο η 3πλο ψυγειο+μπλοκ cpu+τρομπα+δοχειο καπου 200-230ε και θα ειναι 100% καλυτερο απο τα ετοιμα κιτ :thank_you2::big_boss:

απο τοτε εχω αλλαξει 10 pc και 15 ψυηεις επεηεργαστη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.