Jump to content

Ψάχνω ηχεία 2,1

blade555

Recommended Posts

το ξερω....απλα ηθελα ν ακουσω και εγω μερικα...να το διαπιστωσω μονος μου...επειδή μερικα προτεινονται (σαν ενεργα που ειναι για pc).....και μην νομιζεις...μερικοι τ αγοραζουν και εντυποσιαζονται κι ολας....πηγα σε ενα γνωστο με μονιτορ στο pc...(μεσα στην χαρα ο τυπος για το ποσο δυνατα και καλα επαιζαν) και ηταν χειροτερα απο τα Altec των 140e που εχω τωρα στο pc.

"NAD 2κάναλο με 2 B&W bookshelf κατηγορίας" εχω ακουσει απλα με πηγη cd player...οχι καρτα ηχου

Νομιζω οτι μιλας και εσυ για τα B&W 685...καλα ηχεια.

παραπάνω δεν μιλησα τυχαια για amp+ηχεια βασης ακομα και στην κατηγορια 400-500e

αν προσεξεις τον συνδυασμό σε αυτην την κατηγορια κανεις θαυματα...

Απλα επειδή εχω B&W δαπεδου (και πιο παλια παλι B&W), τωρα λέω να παω σε κατι πιο "γλυκο" στα μεσαια και οχι απαραιτητα ακριβο...

κατι σε ΤΑΝΟΥ, Acoustic Energy για το pc.....μικρα-βασης....και μαλιστα χωρις sub.

το pc δεν ειναι σε μεγαλο δωματιο και ο "ογκος" και τα μπασα δεν θα μπορω να τα μαζεψω....

Τα βρήκα...του gbak ήταν...

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Τα αλτεκ για 150€ ειναι πολυ καλη επιλογη ιμο. Υπαρχουν και της klipsch τα προμιντια, αλλα προσωπικα δε τα προτιμησα γιατι διαβασα απο αρκετους οτι πεθαινε το sub πολυ ευκολα -οπως διαβασα απο παρα πολλους οτι ειναι νο.1 για 2.1 σε pc- .

Οπως και να χει , που θα ακουσεις ειναι χαωδης.

Έχουμε και λέμε.

z 2300 no way Κακές μεσαίες και στα υψηλά άστα. Το μπάσο πνίγει τα υπόλοιπα και γενικά κακό balance.

klipish promedia. Καλή ακούστική σωστό μπάσο αλλά τα μεσαία χάνονται τελειώς.

lansing 5021. Απλά ο σωστότερος ήχος. Σωστές όλες οι συχνότητες και καθαρότητα που σπανίζει σε ηχεία τέτοιων χρημάων.

(και ναι τα έχω ακούσει όλα)

Αρά 5021 ftw

Τα αλτεκ για 150€ ειναι πολυ καλη επιλογη ιμο. Υπαρχουν και της klipsch τα προμιντια, αλλα προσωπικα δε τα προτιμησα γιατι διαβασα απο αρκετους οτι πεθαινε το sub πολυ ευκολα -οπως διαβασα απο παρα πολλους οτι ειναι νο.1 για 2.1 σε pc- .

Οπως και να χει , που θα ακουσεις ειναι χαωδης.

για τα 2.1 της klipsch το ακουσες?

Να πώ την αλήθεια μου, όταν είδα απο κοντά τα klipsch έχασα κάθε ιδέα, όχι ακουστικά , αλλα τουλάχιστον εμφανισιακά είναι πολύ πλαστικούρα.

Δέν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με απασχολεί πολύ αυτό το θέμα γιατί θαθ τα έχω δίπλα μου στο γραφείο.

Λοιπόν η ώρα της παραγγελίας πλησιάζει και η τελευταία σύγκριση γίνεται ανάμεσα στα Altec και σε αυτά http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_21_2105&products_id=4190

Η χρήση είναι ταινίες και μουσική και μετά παιχνίδια

Απέφυγε οτιδήποτε έχει ένα μόνο μεγαφωνάκι για να αναπαράγει όλες τις συχνότητες (πλην τους υπό-ηχους που πάνε στο sub έτσι κι αλλιώς).

Δες και τα Z-Cinema της Logitech. Αν υπάρχουν ακόμα στα 125 ευρώ, χτύπα τα.

Το μόνο κακό είναι πως αν τα έχεις σκάσει για καλή κάρτα ήχου πάει χαμένη.

παντως εχετε υποψιν...οτι περα απο την ενισχυση η οχι..και το ηχειο που διαθετεις..βασικο ρολο παιζει και το bitrate που τρεχεις..παντα σε pc και σε audio καταστασεις..

δλδ απο 320 kbit/s και πανω εισαι οκ..

Γιατι το λες αυτο? γενικα το λες για ηχεια αυτης της κατηγοριας χρηματων?

Γιατί, ανεξαρτήτως χρημάτων, ένα μεγάφωνο (ειδικά όταν αυτό είναι τριών ιντσών) δεν μπορεί να παίζει σωστά από τα 300Hz μέχρι τα 20kHz. Τα παράπονά μας στον Δημιουργό.

Μιλάμε πάντα για κάποιον που τον ενδιαφέρει η ποιότητα έτσι; Για εντάσεις και πιστολίδι όλα τα ακριβά (ΤΗΧ και τα ρέστα) σετάκια μια χαρά είναι.

εγώ έχω τα z2300 και η διαφορά της aydigy 2 σε σχέση με την ενσωματωμένη είναι απλά χαοτική. χωρίς κάρτα ήχου δεν γίνεται δουλειά. ειδικά το thx σε παιχνίδια που το υποστιρίζει απλά άλλη διάσταση.

δηλ με asus xonar δεν θα παιξουν καλυτερα τα ΜΧ5021?

Βασικα και εγω ετσι πιστευω αλλα τωρα την παρήγγειλα..λετε να την ακυρώσω? :nerd:

Μια καλή κάρτα ήχου ποτέ δεν είναι πεταμένα λεφτά. Στο σύστημά σου θα πάρεις τη μέγιστη δυνατή απόδοση των ηχείων σου. Εξάλλου θα σου μείνει και για μελλοντικές αναβαθμίσεις των ηχείων.

Γιατί, ανεξαρτήτως χρημάτων, ένα μεγάφωνο (ειδικά όταν αυτό είναι τριών ιντσών) δεν μπορεί να παίζει σωστά από τα 300Hz μέχρι τα 20kHz. Τα παράπονά μας στον Δημιουργό.

Σωστά, αν και μπορείς να βρεις συστήματα με τουίτερ σ'αυτά τα λεφτά.

Η δική μου πρόταση είναι συνοπτικά η εξής:

1.Μακριά από τα λότζι για μουσικές ακροάσεις.

2.Μόνο άλτεκ(δορυφόροι με τουίτερ, ΟΧΙ τα περίεργα design) και gigaworks s-750 για μουσική και ταινίες.

3. Αποκλειστικά μόνιτορ για ποιότητα στην μουσική. Ας πούμε τα genelec.

Ή ακόμα καλύτερα(από άποψη ευχρηστίας κυρίως) αυτά τα διαμαντάκια http://ixbtlabs.com/articles/siroccopro/ .

Τα Logitech Ζ-Cinema που ακούω λίγο καιρό τώρα είναι αρκετά καλά. Καμία σχέση με το "αμαρτωλό" παρελθόν...

Παίζει το ρόλο του ότι διαθέτει ξεχωριστό ενισχυτή για καθένα από τα tweeter, mid και woofer. Προφανώς η τριενίσχυση κάνει δουλειά.

Για monitor ξεκίνησα αλλά τελικά ήθελα ένα 300ρι για να πάρω κάτι καλύτερο από τα entry level. Μου έφυγαν και πολλά για νέο PC, νέα TV και DIY τελικό ενισχυτή.. Είναι και δύσκολες εποχές... Καλά είναι και τα Logitech! :pleasantry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.