Jump to content

Διαφορές C1 με E0 Stepping

VladimiR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν τέτοιες διαφορές που να αξίζουν να ψάξω να βρω τον έναν ή τον άλλο?

Από ότι ξέρω δεν έχουν διαφορετικούς κωδικούς για να μπορέσω να ξέρω μέσω online παραγγελίας...

Επίσης η Intel στο site αναφέρει για τους Ε0:

These parts have Deep Sleep State (C3E) enabled.

These parts have Deeper Sleep State (C4E) enabled.

ενώ οι C1 δεν τα έχουν.

• 2 weeks later...

Σε γενικές γραμμές , κάθε revision στο stepping είναι για καλό !

Κάποιες φορές δεν μεταφράζεται σε ορατά αποτελέσματα στον τελικό καταναλωτή και άλλες φορές οι διαφορές είναι ορατές .

Η μεταφορά του Q9550 σε E0 σηματοδοτεί την απελευθέρωση των υλικών της συσκευασίας (packages) από χημικές ενώσεις αλογονιδίων (Halide free), νέους αριθμούς SSPEC (SLB8V από SLAWQ) και MM καθώς και ένα νέο κωδικό ταυτοποίησης επεξεργαστή (CPU ID). Το νέο CPU ID είναι 0x1067A ενώ το παλαιότερο είναι 0x10677.

Επίσης υποτίθεται ότι κλοκάρεται πιο εύκολα και φτάνει πιο ψηλά , αλλά αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω μιας και προσωπικά δεν έχω ανάγκη να κλοκάρω ένα τέτοιο τέρας ! Μια χαρά την παλεύει ο δικός μου Q9550 Ε0 στην nominal συχνότητα του ........ :innocent:

Θεωρητικά τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο chris123. Ο βασικότερος λόγος που θα τον προτιμούσε κανείς όμως είναι η μεγαλύτερη ικανότητα στο overclocking. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει έναν Ε0, δεν είδα απολύτως καμμία διαφορά από τον C1 σε oc, μη σου πω ότι ήταν χειρότερος. Χάλια είναι και οι 2 σε overclocking οπότε πάρε όποιον βρεις φτηνότερο. Q6600 forever...

Εγώ είχα στα χέρια μου ένα C1 και ένα E0 και πήγαιναν και τα δύο μέχρι 3,8 περίπου με ultra 120 extreme απλά ο Ε0 με ελαφρά λιγότερο ρεύμα. Παραπάνω δεν ανέβαινε κανείς. Το ίδιο παρατήρησε και ο mortisboy σε δικό του Ε0. Τόσο πήγαινε και ο Q6600 οπότε τι να το κάνω τη στιγμή που ο 9550 κάνει 260 ευρώ. Nephilim o δικός σου είναι Ε0?

C1 και τον πηρα 210,οποτε μια χαρα ειναι λεμε.

και απο ρευματακι στα 4 με 1.35.δεν ειναι δα και τοσο πολυ.

Είσαι μια χαρά μη το συζητάς. Αυτό όμως είναι αρκετά σπάνιο για 9550. Τα περισσότερα κομμάτια δυσκολεύονται να περάσουν τα 3,6, είτε C1 είτε Ε0. Οι περισσότεροι αν φτάσουν 3,8 είναι ευτυχισμένοι. Εσύ με 4 και 1,35 είσαι άρχοντας.

Εντάξει δε διαφωνώ. Απλά 3,6 με 3,8 ανεβαίνει και ο Q6600 που δεν είναι ούτε 45nm, ούτε κάνει 260 ευρώ. Εκεί δηλαδή μιλάμε για 50-60% oc. Και με πολύ συμφέρουσα τιμή. Ο 9550 θα έπρεπε να ανεβαίνει περισσότερο αλλά δυστυχώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν το κάνει. Και ανέβαινε μια χαρά ο QX9650 για παράδειγμα και χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθόλου πολλαπλασιαστές και τέτοια, που ήταν και πολύ πιο παλιός και άρα λιγότερο optimised. Και ο Q9650 ανεβαίνει καλά. Το γιατί δε μπορεί ο 9550 δεν το ξέρω...Μάλλον για τον ίδιο λόγο που δεν ανεβαίνει και ο 9450. Χαμηλός πολλαπλασιαστής?

Σημασια εχει να εισαι με κατω απο 1.4 ρευμα, ετσι ωστε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Ακριβώς όπως έδειξες στο link αυτό, δες την αντίδραση του χρήστη που απαντάει. Λέει ότι θέλει κι αυτός έναν τέτοιο, γιατί απλούστατα είναι ιδιαίτερα σπάνιο να πετύχεις τέτοιο κομμάτι. Εδώ φίλος μου που έχει μαγαζί υπολογιστών και έχει δοκιμάσει αρκετούς, κανένας δεν πήγε πάνω από 3,8. Έχουμε ξεφύγει και από το θέμα οπότε καλό είναι να σταματήσουμε εδώ. Το σημαντικ'ο είναι όπως είπε κι ο φίλος qbiefox να μην υπερβαίνεις το 1,4 σε ρεύμα και φυσικά να μην υπερβαίνεις τους 70 βαθμούς θερμοκρασία. Από εκεί και πέρα με αυτές τις προυποθέσεις, όσο πάει...

• 2 weeks later...
Είσαι μια χαρά μη το συζητάς. Αυτό όμως είναι αρκετά σπάνιο για 9550. Τα περισσότερα κομμάτια δυσκολεύονται να περάσουν τα 3,6, είτε C1 είτε Ε0. Οι περισσότεροι αν φτάσουν 3,8 είναι ευτυχισμένοι. Εσύ με 4 και 1,35 είσαι άρχοντας.

ειναι αναλογα το κομματι οπως τα λες! ο δικος μου ειναι Ε0 στα 3,6 χωρις να πειραξω ρευμα (vcore=1,200ν) :happy2:

παραπανω δεν θελω να τον παω προς το παρον!!! ενας φιλος δινει 1,40 απο Bios για να δει 3,7!!!

Αυτό ισχύει πάντα. Με όλους τους επεξεργαστές. Απλώς η πλειοψηφία κάποιων μοντέλων έχουν μια μεγαλύτερη ικανότητα να ανέβουν (βλ. Ε8600) ενώ κάποια άλλα όχι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.