Jump to content

Αγορα νεου PC απο 1500 εως 2000 ευρω.

tatos

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Μετα απο καιρο σκεφτομαι να παω για αγορα νεου PC καθως το προηγουμενο δεν αντεχει πια στα δεδομενα της εποχης. Κρατησε ομως(και ψιλοκραταει) κοντα στα 6 χρονια. δεν περιμενω και το καινουργιο pc να κρατησει τοσο απλα θελω να το παρω και να μην παρει ευρω για τα επομενα 3 η και 4 χρονια αν γινεται. εκτος βεβαια απο καποια καρτα γραφικων που θα ειναι λογικο να αλλαξει. Παμε τωρα στο setup.

Στη κατοχη μου εχω oθονη και κουτι οποτε αυτα ειναι εκτος bugget και δεν προκειται να αλλαξουν με κατι αλλο. για τα υπολοιπα τωρα-καθως εχω μεινει και ψιλοπισω με το τι σχετικα υπαρχει γιατι ασχολουμαι με το θεμα μονο οταν παω για αγορα-μια προχειρη συνθεση ειναι αυτη και περιμενω γνωμες( που σιγουρα ξερω θα αλλαξει ολη η συνθεση :p) και προτασεις για δικες σας συνθεσεις. το pc ειναι για Home use, gaming αρκετο (need high fps) internet,μουσικη,video,επεξεργασια εικονας με χρηση μονο του photoshop και γενικως να σηκωνει πολλα same time.

Επισης θα ηθελα η αγορα να γινει απο ενα μαγαζι, τωρα βεβαια αν τα parts που θελω δεν υπαρχουν απο 1 η θα πρεπει να περιμενω η καπως θα τη βρουμε τη λυση. Ακομα το συστημα θα ειναι αεροψυκτο και δεν θα προχωρησει στο mod του υδροψυκτου.

Το συστημα θα δουλευει win xp pro 64

1) επεξεργαστης : INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9550 2.83 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX (εχω κολλημα με Intel οποτε για καποια παραλλαγη θα ηθελα να ειναι Intel)

1b) ψυξη επεξεργαστη : COOLERMASTER RR-UV8-XBU1-GP V8

2) μητρικη : ASUS RAMPAGE EXTREME θελω καποιο help εδω γιατι στο bridge βλεπω υποδοχες για water. ειναι αναγκαιο η optional? αν ναι πειτε μου καποια αλλη γιατι οπως ειπα θα ειναι αεροψυκτο.

3) Ram : OCZ OCZ3RPX1333EB4GK 4GB (2X2GB) PC-10666 1333MHZ

4) Καρτα γραφικων : ASUS EAH4870 DK/HTDI/1GD5 1GB PCI-E εψαχνα τη saphire αλλα δεν τη βρηκα.

5) dvdr : PLEXTOR PX-800A DVDR/RW BULK BLACKx2

6) HDs : a) SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3160815AS 160GB SATA2 B)SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2

7) Τροφοδοτικο : εψαχνα αυτο ENERMAX EGX1000EWL 1000W GALAXY αλλα δεν το βρικα πουθενα... εχετε κατι αλλο να βαλουμε σε αυτη τη θεση? και αν γινεται enermax(οχι οτι εχω κολλημα απλα το liberty που εχω τωρα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο)και θελω να αντεχει το συστημα μου με το παραπανω ακομα και full load.

8) keyboard/mouse : Logitech MX5500

9) Ηχεια : LOGITECH 980-000116 G51

10) Ups : εχω αυτο MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA/600W USB LINE INTERACTIVE το οποιο 6 χρονια τωρα δεν με πουλησε ποτε! απλα δεν ξερω αν ειναι αρκετο για το καινουργιο μου συστημα καθως τα παντα θα κουμπωσουν επανω του οπως και τωρα. θελω κατι οπου σε full load και να κοπει το ρευμα να μη με νοιαξει τοσο.εννοειται πως το κλεινω καπακια απλα μη γονατισει το εργαλιο και το κλαιμε...(να μην ξεφευγει το bugget ομως)

Συνολο : κοντα στα 1650euro με μια ενδικτικη τιμη των 200euro στο τροφοδοτικο και χωρις Ups καθως η θα κρατησω αυτο που εχω με μια αλλαγη μπαταριας η θα προσθεσω καποιο αλλο και τοτε θα αλλαξει το συνολο.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες γνωμες και αποψεις :-)

τσεκαρε κι αυτα

1. INTEL i7920
  2. MSI-x58 Platinum
  3. CoolerMaster V8 hsf (ή καποια αντιστοιχη για 1366)
  4. Corsair 6gb 1600 ddr3
  5. GTX 285
  6. Pioneer DVD-RW
  7. 2xWD640 @ raid0 σπαστο (200gb OS & 1tb Data)
  8. Coolermaster UCP700
  9. Logitech MX1100 mouse
  10. Logitech G15 keyboard
  11. Logitech G51 speakers

αν παιζεις κιολας σε 64βιτα με τα 6gb θα εισαι μια χαρα για αρκετο καιρο

μονη επιφυλαξη η VGA μιας και δεν μας ειπες σε τι οθονη θα παιξεις...

στα 1650 βγαινεις

απλα υπολογισε κανα 8αρι παραπανω για ενα floppy για το F6 Raid install των XP :D

post-166-1416073809,0872_thumb.jpg

τσεκαρε κι αυτα

1. INTEL i7920
  2. MSI-x58 Platinum
  4. Corsair 6gb 1600 ddr3
  5. GTX 285
  6. Pioneer DVD-RW
  8. Coolermaster UCP700
  9. Logitech MX1100 mouse

στα 1650 βγαινεις

απλα υπολογισε κανα 8αρι παραπανω για ενα floppy για το F6 Raid install των XP :D

+1 :victory:

ορίστε και μία πρόταση και από εμένα:

ορίστε και πληκτρολόγιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575112

ορίδτε και ποντίκι:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570276

και άμα θέλεις βάλε και εξτρά ψήκτρα

post-5962-1416073809,2955_thumb.jpg

τσεκαρε κι αυτα

1. INTEL i7920
  2. MSI-x58 Platinum
  4. Corsair 6gb 1600 ddr3
  5. GTX 285
  6. Pioneer DVD-RW
  8. Coolermaster UCP700
  9. Logitech MX1100 mouse

στα 1650 βγαινεις

+1 , για ποντικι και προκτρολογιο δεν εχω αποψη, για ολα τα αλλα που σου προτινε ο Κοπριτης ειναι αψογα. Οσο για τους σκληρους που σου προτεινε σου ανεβασα μια εικονα απο τους δικους μου.Εχω 200gb λειτουργικο σε raid0 και 500gb σε raid1 για αρχεια.

edit: στην εικονα ειναι οι 32mb cahse(WD640AA1LS) , και controller ICH10R

post-4602-1416073809,463_thumb.png

σας ευχαριστω ολους οσους απαντησατε ¨) φιλε Κοπριτη αν πατισεις πανω στο λινκ που λεω οθονη στο αρχικο μου post θα δεις οτι μιλαω για την SAMSUNG SYNCMASTER 226CW και απο αναλυση θα ειμαι μονιμα στα 1680χ1050. λοιπον? τι λες για τη καρτα? βεβαια στο gtx265 η 4870 εχουν γραφτει πολλα posts απλα γνωμες περνω. Παντως βλεπω οτι ολοι προτινεται καποιον καινουργιο i7 και οχι καποιον τελευταιο quad. απλα με κραταει το να συνθεσω εναν i7 το οτι τωρα βγηκαν και σε κανα 2μηνο θα εχουμε ενα καρο καινουργια mobos rams cpus :/ δλδ θα με πειραξει οτι το pc Που μολις θα εχω παρει θα ειναι ηδη παλιο απο το να παρω ενα quad που ξερω γιατι και ποσο τον περνω...δεν ξερω ισως και να κανω λαθος αλλα για να προτινεται ολοι i7 μαλλον....

για το UPS πιστευετε θελει μεγαλυτερο? τωρα μου δουλευει σε 44% load και με το καινουργιο θα ειναι σιγουρα πολυ παραπανω πιστευω...

σας ευχαριστω ολους οσους απαντησατε ¨) φιλε Κοπριτη αν πατισεις πανω στο λινκ που λεω οθονη στο αρχικο μου post θα δεις οτι μιλαω για την SAMSUNG SYNCMASTER 226CW και απο αναλυση θα ειμαι μονιμα στα 1680χ1050. λοιπον? τι λες για τη καρτα? βεβαια στο gtx265 η 4870 εχουν γραφτει πολλα posts απλα γνωμες περνω. Παντως βλεπω οτι ολοι προτινεται καποιον καινουργιο i7 και οχι καποιον τελευταιο quad. απλα με κραταει το να συνθεσω εναν i7 το οτι τωρα βγηκαν και σε κανα 2μηνο θα εχουμε ενα καρο καινουργια mobos rams cpus :/ δλδ θα με πειραξει οτι το pc Που μολις θα εχω παρει θα ειναι ηδη παλιο απο το να παρω ενα quad που ξερω γιατι και ποσο τον περνω...δεν ξερω ισως και να κανω λαθος αλλα για να προτινεται ολοι i7 μαλλον....

για το UPS πιστευετε θελει μεγαλυτερο? τωρα μου δουλευει σε 44% load και με το καινουργιο θα ειναι σιγουρα πολυ παραπανω πιστευω...

Σίγουρα θα χρειαστείς μεγαλύτερο UPS.Τουλάχιστον 1500VA:smoke::smoke:

καταλαβαινω το λογισμο σου, αλλα το ιδιο δεν ειναι και το σεναριο του quad? Η διαφορα ειναι οτι το ξερεις εξαρχης οτι ειναι παλαιοτερη τεχνολογια και το αποδεχεσαι. Με την ιδια λογικη για συμμαχο πας σε i7 και απολαμβανεις τους μηνες που θα ειναι φρεσκο. :) Συν το γεγονος οτι για video editing το i7 θα παιζει σε αλλο επιπεδο.

Αν σκεφτοσουνα με σεναριο φθηνοτερη μητρικη, μνημες, επεξεργαστη θα σου ελεγα πηγαινε σε c2q αλλα απτη στιγμη που διαθετεις τα λεφτα αυτα, παρε ι7. Αλλωστε περαν του μοντελου, επενδυεις σε μια καινουρια πλατφορμα (1366)

Το τροφοδοτικο σου ειναι αρκετα μεγαλο, με ενα 600῏700 κανεις ανετα αυτο που θες.

Για δισκους, με την λογικη θελω οτι πιο καινουριο, δεν θα κοιταζα παραπερα απο ενα ssd και ενα μεγαλο μηχανικο. Με συμβατικη λογικη, το σπαστο που σου προτεινουν τα παιδια ειναι το πιο value/money.

Για τις καρτες γραφικων, οπου εκει ο χρονος ζωης ειναι και ο μικροτερος, θα σου ελεγα για 4870 ετσι ωστε να μπορεις να εξοικονομησεις τα λεφτα για τον ssd. Η gtx 285 ειναι πιο δυνατη και φρεσκια, αλλα θεωρω οτι εχοντας ενα ssd απο την διαφορα, θα εχεις ενα πιο ολικο μηχανημα.

• 2 weeks later...

φίλε σε καμιά περίπτωση μην πάρεις δίσκο seagate, και ειδικά 500GB! κάποιες παρτίδες βγήκαν επίσημα προβληματικές!!! χτύπα 2x WD640AA1LS (western digital 640gb black) έχουν και μεγάλη ταχύτητα, και αξιοπιστία..

κάρτα γραφικών και εγώ την 4870 θα πρότεινα, στο κάτω κάτω αν βγει καλό το μηχάνημα, ας βγει και φτηνότερο...

για ψύκτρα θα πρότεινα την TRUE η οποία θεωρείται απ τις καλύτερες (και είναι δλδ) και στην ανάγκη αν δεν την έχει το eshop την παίρνεις κ από αλλού, απ το πλαίσιο π.χ., αν και για τόσο ακριβό μηχάνημα καλύτερα πλαίσιο για να έχεις το κεφάλι σ ήσυχο

για AMD δεν λέει, μιας και μπορείς να δώσεις λεφτά... είναι για φτηνή λύση

τσεκαρε κι αυτα

1. INTEL i7920
  2. MSI-x58 Platinum
  4. Corsair 6gb 1600 ddr3
  5. GTX 285
  6. Pioneer DVD-RW
  8. Coolermaster UCP700
  9. Logitech MX1100 mouse

στα 1650 βγαινεις

+2 πολλυ καλό το σύστημα ....:T:

tatos , πολύ μου αρέσει η σύνθεση που σκέφτηκες !!! Λίγο πολύ αν έφτιαχνα τώρα σύστημα κάτι τέτοιο θα επέλεγα .

Όσοι σκέφτεστε να πάρετε core i7 , βουρ στον χυλό , να πέσουν και λίγο οι τιμές των quad !!! :hehe:

(παίζει να βγάλει η intel και 6πυρηνους μέσα στο 2010 - 6 physical-12 logical cores) :secret:

Τον Q9550 τον φόρεσα την προηγούμενη εβδομάδα ! Σκυλί μαύρο !

Για μένα βγάλε τον 500άρη Seagate γιατί οι τελευταίες παρτίδες βγήκαν προβληματικές και πάρε έναν 640άρη και αντί του 160άρη, τσίμπα 2 Mtron για Raid0 ;)

Μέσα στα 2000 θα είσαι και λιγότερο, δεν νοούμαι να δώσεις τόσα λεφτά για υπερ-parts και να έχεις ένα δίσκο να σου κάνει τα πάντα bottleneck ;)

Αφού θα τα δώσεις που θα τα δώσεις μην κοιτάς πέρα απο i7 και μητρική με δυνατότητα SLI KAI Crossfire για να είσαι καλυμένος σε κάθε περίπτωση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.