antonisgagas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 Πριν πω και δείξω οτιδήποτε να σας πω συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών(κινητό). Με συγκίνηση και υπερηφάνια σας παρουσιάζω την δεύτερη έκδοση των GPU POTS μου. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα πολύ χαλκό και αρκετή ώρα σε τόρνο αλλά πιστεύω το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Όλα άρχισαν μία βαρετή μέρα στο γραφείο που δεν είχα τι να κάνω.Άρχισα λοιπόν να χαζεύω στο google για gpu pots από όπου και πήρα πολλές ιδέες.Δεν έχασα χρόνο αφού βρήκα τις διαστάσεις από τις κάρτες γραφικών άρχισα να σχεδιάζω στο 'επαναστατικό' πρόγραμμα windows paint.Και κάπως έτσι βγήκε αυτό: Αφού αγόρασα 2 καλά κομμάτια χαλκού και σημάδεψα τα σημεία που ήθελα τα πήγα σε τορναδόρο.Εδώ επί τω έργω: Τελικά έγινέ καλή δουλειά.Έμεινα ευχαριστημένος από τον πάτο του pot.Το επόμενο βήμα ήταν να ετοιμάσω τις τρύπες για τα holding plates και τα θερμοζεύγη.Αφού με πολύ κόπο και χρόνο δοκίμασα να φτιάξω holding plates από διάφορα υλικά(ακόμα και πλέξυ) κατέληξα σε αλουμίνιο.Μερικές φωτογραφίες... 2 σωλήνες αρκετά ψηλές κολλήθηκαν με ασήμι στα κυρίως κομμάτια και (μετά από ατελείωτες ώρες ελέγχου για τυχόν διαροές) έχουμε αυτό το αποτέλεσμα: Ως γνωστόν η μόνωση είναι το Α και το Ω σε subzero καταστάσεις γι'αυτό και έβαλα δύο στρώσεις αυτοκόλλητου armaflex καθώς και σωλήνα για το επάνω μέρος. Και τέλος η φωτογραφία στον 'τιγρένιο' καναπέ... Αυτό λοιπόν ήταν το δώρο στον ευατό μου και νομίζω θα το ευχαριστηθώ δεόντος.Μάλλον απόψε θα γίνει απόπειρα να ξεζουμίσουμε λίγο crossfire (περιτό να πω ότι είμαι capable) με τις κάρτες του 'αδερφού' crio. Ελπίζω να σας αρέσουν και να μην είναι επικριτικά τα σχόλια σας γιατί πραγμάτικά ο κόπος κι η αγάπη που έχουν πέσει σε αυτά τα pot είναι σχεδόν απεριόριστη.Peace:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιανουάριος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2009 μπραβο και παλι μπραβο.... να τα δουμε και εν δρασει ομως ε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basilakis Ιανουάριος 16, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2009 Φανταζομαι χαρα που θα κανουνε οι καρτες οταν δουν τους νεους τους φιλους Respect ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OC-maniac! Ιανουάριος 17, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2009 Συγχαρητήρια, έχεις κάνει πολύ καθαρή δουλειά. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει εκπληκτικό! Ελπίζω -και σου εύχομαι- το ίδιο εκπληκτικά να είναι και τα σκορ σου ;-)Θα ήθελες να μας πεις ποίο είναι το κόστος κατασκευής (έχω ακούσει ότι ο χαλκός είναι εξαιρετικά ακριβός!);Αναμένουμε εναγωνίως εξελίξεις…Καλή επιτυχία στα Benchmarks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιανουάριος 17, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2009 Πολύ ωραία δουλειά! Καλά αποτελέσματα να έχεις! Περιμένουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Ιανουάριος 17, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2009 Μπράβο!!Πολύ καλή δουλειά!:clap::clap:Δεν θα χρειαστεί όμως λίγο lapping στην βάση του pot;(είμαι εντελώς άσχετος με sub-zero καταστάσεις γι'αυτό ρωτάω). ...Θα ήθελες να μας πεις ποίο είναι το κόστος κατασκευής (έχω ακούσει ότι ο χαλκός είναι εξαιρετικά ακριβός!); Δεν είναι πάρα πολύ ακριβός..Πρόσφατα είχα πάρει ένα κομμάτι γύρω στα 400 gr με 9 ε(βέβαια σε κάποια μαγαζιά..του δίνουν και καταλαβαίνει:shifty:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1990 Ιανουάριος 18, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2009 Γεια σου βρε Αντώναρε....Πολύ καλή δουλειά...Άντε να τα δοκιμάσουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Ιανουάριος 18, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2009 Πολύ καλο μεγάλε Καλά clockια:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisgagas Ιανουάριος 19, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2009 O χαλκός παιδιά είναι ακριβούτσικος.Τον πήρα μονοκόμματο 3 κιλά το κομμάτι 10 ευρώ το κιλό.Βάλε τορναδόρους holding plate βίδες,αρμαφλέξ κλπ βγήκαν περίπου 70 ευρώ το ποτάκι με πάρα πολλές ώρες εργασίας δικές μου.Όσο για το lapping το έχω τρίψει αλλά δεν είναι και τόσο αναγκαίο όσο σε αερόψυκτρα.Ήδη τα ποτ δοκιμάστηκαν σε 6600gt και θα τα ξεσουμίσω σε 7600gt για κανένα ποντάκι στο hwbot!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.