panos68 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 καλησπερα! πηρα μια SONY KDL-40V4000E BRAVIA 40'' LCD και την συνδεω με μια 8600 gt καρτα γραφικων που εχω στο pc μου με βυσμα dvi to hdmi.Εικονα βγαζει.Μετα συνδεω την εξοδο απο τα ηχειακια μου με τις υποδοχες ηχου στην BRAVIA αλλα δε ακουω ηχο. Η ερωτηση ειναι πως μπορω στο καναλι του HDMI που ειμαι στη BRAVIA να βγαλω ηχο απο το pc
theo_mich Ιανουάριος 16, 2009 #2 Ιανουάριος 16, 2009 1)οι nvidia καρτες δεν βγαζουν ηχο αν δεν εχεις συνδεσει με το καλωδιακι mobo με vga2)ποτε δεν εχω δει καλωδιο dvi-hdmi να περναει και ηχο (μπορει να γινεται αλλα σε τουλαχιστον 10 περιπτωσεις που εχω δει με τα ματια μου τπτ)Η ερωτηση ειναι πως μπορω στο καναλι του HDMI που ειμαι στη BRAVIA να βγαλω ηχο απο το pc 3) το manual το διαβασες? σιγουρα κατι λεει..
nickstamat Ιανουάριος 16, 2009 #3 Ιανουάριος 16, 2009 Το βύσμα DVI δεν είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει ήχο, επομένως δεν μπορεί ένα καλώδιο DVI-to-HDMI να σου δώσει ήχο στην TV. Αυτό που θέλεις γίνεται με ένα καλώδιο minijack-to-RCA. Θα συνδέσεις με αυτό την έξοδο ήχου της κάρτας ήχου σου στις RCA εισόδους της TV.
fuz10n Ιανουάριος 16, 2009 #4 Ιανουάριος 16, 2009 ναι αλλα αν επιλεγει hdmi ως εισοδο στην σονυ, η τηλεοραση θα διαβαζει ηχο απο το hdmi και οχι απο το rca.Δε ξερω τι μπορει να γινει εδω.. ισςσ αν εχει η τηλεοραση καποια εισοδο rca για συνδυασμο με hdmi?? δε το χα σκεφτει ποτε αυτο το προβλημα.
nickstamat Ιανουάριος 16, 2009 #5 Ιανουάριος 16, 2009 Έχω την KDL-40L4000 που είναι λίγο-πολύ όμοια με τη δικιά σου, όσον αφορά τις συνδέσεις πίσω. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχει κάποια είσοδο, είτε minijack, είτε 2 RCA
charly13 Ιανουάριος 16, 2009 #6 Ιανουάριος 16, 2009 Η θα αλλαξεις καρτα σε ATI που μπορει να περασει ηχο απο HDMI μια απλη δεν χρειαζεται κατι παραπανω π.χ 4550 η μεσω minijack σε διπλο RCA θα συνδεσεις το line out στην καρτα ηχου σου με το line in της bravia.Bεβαια αν το MB εχει spdif εξοδο μπορεις να στελεις κατευθειαν σε ενισχυτη αν θελεις.
panos68 Ιανουάριος 16, 2009 Author #7 Ιανουάριος 16, 2009 ναι αλλα αν επιλεγει hdmi ως εισοδο στην σονυ, η τηλεοραση θα διαβαζει ηχο απο το hdmi και οχι απο το rca.Δε ξερω τι μπορει να γινει εδω.. ισςσ αν εχει η τηλεοραση καποια εισοδο rca για συνδυασμο με hdmi?? δε το χα σκεφτει ποτε αυτο το προβλημα.Παιδες ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!Αυτο ακριβως ρωταω -πως γινεται να εχω εικονα απο hdmi και ηχο απο .... αλλου ... που ???Γιατι αν βαλω rca to left right δε βγαζει ηχο στο καναλι του hdmi αλλα του pc...
apostglen46 Ιανουάριος 17, 2009 #8 Ιανουάριος 17, 2009 Δες αν κατω απο το HDMI εχει καποια εισοδο audio.......... Με VGA και mini jack σε εμενα παιζει.........
Dorian Ιανουάριος 22, 2009 #9 Ιανουάριος 22, 2009 Στο εγχειρίδιο της 40V4000, κάπου εκεί που έχει τις συνδέσεις λέει ότι για να έχεις ήχο από συσκευή που συνδέεται με DVI->hdmi,πρέπει να το συνδέσεις στο HDMI 2 αν θυμάμαι καλά και δίπλα έχει ξεχωριστά είσοδο ήχου για να τραβάει από εκεί τον ήχο. Τώρα δεν μπορώ να τα τσεκάρω το ΣΚ ίσως.
wacko_gr Ιανουάριος 26, 2009 #10 Ιανουάριος 26, 2009 Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζεσαι απλά έναν αντάπτορα dvi->hdmi και μετά να χρησιμοποιήσεις κανονικό hdmi καλώδιο. Πιθανώς να είχε τέτοιον αντάπτορα και η κάρτα γραφικών σου στη συσκευασία της. Ο αντάπτορας επιτρέπει στον ήχο να περάσει και μετά συνδέεις εσωτερικά την κάρτα γραφικών με το spdif out της κάρτας ήχου όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
nickstamat Ιανουάριος 26, 2009 #11 Ιανουάριος 26, 2009 Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζεσαι απλά έναν αντάπτορα dvi->hdmi και μετά να χρησιμοποιήσεις κανονικό hdmi καλώδιο. Πιθανώς να είχε τέτοιον αντάπτορα και η κάρτα γραφικών σου στη συσκευασία της. Ο αντάπτορας επιτρέπει στον ήχο να περάσει και μετά συνδέεις εσωτερικά την κάρτα γραφικών με το spdif out της κάρτας ήχου όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Δε νομίζω να έχει κάτι τέτοιο η 8600GT που αναφέρει ο φίλος μας...
wacko_gr Ιανουάριος 26, 2009 #12 Ιανουάριος 26, 2009 Νομίζω μπορεί να τον βρει σε κατάστημα ηλεκτρονικών τον αντάπτορα αυτόν. Τον έφερνε και το eshop αλλά δε φαίνεται να υπάρχει τώρα στον κατάλογο τους.
nickstamat Ιανουάριος 26, 2009 #13 Ιανουάριος 26, 2009 Νομίζω μπορεί να τον βρει σε κατάστημα ηλεκτρονικών τον αντάπτορα αυτόν. Τον έφερνε και το eshop αλλά δε φαίνεται να υπάρχει τώρα στον κατάλογο τους. Πολύ πιθανόν, αλλά δεν πρέπει να έχει η κάρτα αυτή είσοδο S/PDIF ώστε να συνδεθεί με την κάρτα ήχου.
wacko_gr Ιανουάριος 27, 2009 #14 Ιανουάριος 27, 2009 Είμαι σίγουρος ότι κάποια μοντέλα 8600gt έχουν spdif. Για το συγκεκριμένο όμως δεν ξέρω. Και όσο σκέφτομαι από πότε το κάνουν αυτό οι ΑΤΙ με πιάνει ένα κάτι...
Dorian Ιανουάριος 27, 2009 #15 Ιανουάριος 27, 2009 Τελικά καλά θυμόμουν, δίπλα από την HDMI 2 έχει audio in για τυπικό στέρεο minijack ώστε να τραβάει από εκεί τον ήχο για σύνδεση dvi-HDMI. Τουλάχιστον έτσι έγραφε και το manual, δεν ξέρω αν δουλεύει, την σύνεδεσα με HDMI που περνάει και ήχο. Αποκλείεται να μην το βρεις έχει μάλιστα και μία άσπρη γραμμή που τα ενώνει. Συνέδεσε εκεί το line out της κάρτας ήχου του PC. Ίσως να είναι καλύτερα να ρυθμίσεις την κάρτα ήχου να παίζει σε στέρεο 2κανάλια.
DivEorDiE Φεβρουάριος 11, 2009 #16 Φεβρουάριος 11, 2009 Αυτο που λεει ο Dorian ισχυειτο ειχα κανει και εγω πριν κανα 3μήνο για 1 θείο μου που ειχε την tv αυτη
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.