Jump to content

SONY BRAVIA 40'' LCD TV δεν μπορω να της δωσω ηχο απο το pc

panos68

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα! πηρα μια SONY KDL-40V4000E BRAVIA 40'' LCD και την συνδεω με μια 8600 gt καρτα γραφικων που εχω στο pc μου με βυσμα dvi to hdmi.

Εικονα βγαζει.

Μετα συνδεω την εξοδο απο τα ηχειακια μου με τις υποδοχες ηχου στην BRAVIA αλλα δε ακουω ηχο.

Η ερωτηση ειναι πως μπορω στο καναλι του HDMI που ειμαι στη BRAVIA να βγαλω ηχο απο το pc

1)οι nvidia καρτες δεν βγαζουν ηχο αν δεν εχεις συνδεσει με το καλωδιακι mobo με vga

2)ποτε δεν εχω δει καλωδιο dvi-hdmi να περναει και ηχο (μπορει να γινεται αλλα σε τουλαχιστον 10 περιπτωσεις που εχω δει με τα ματια μου τπτ)

Η ερωτηση ειναι πως μπορω στο καναλι του HDMI που ειμαι στη BRAVIA να βγαλω ηχο απο το pc

3) το manual το διαβασες? σιγουρα κατι λεει..

Το βύσμα DVI δεν είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει ήχο, επομένως δεν μπορεί ένα καλώδιο DVI-to-HDMI να σου δώσει ήχο στην TV.

Αυτό που θέλεις γίνεται με ένα καλώδιο minijack-to-RCA. Θα συνδέσεις με αυτό την έξοδο ήχου της κάρτας ήχου σου στις RCA εισόδους της TV. :)

ναι αλλα αν επιλεγει hdmi ως εισοδο στην σονυ, η τηλεοραση θα διαβαζει ηχο απο το hdmi και οχι απο το rca.

Δε ξερω τι μπορει να γινει εδω.. ισςσ αν εχει η τηλεοραση καποια εισοδο rca για συνδυασμο με hdmi?? δε το χα σκεφτει ποτε αυτο το προβλημα.

Έχω την KDL-40L4000 που είναι λίγο-πολύ όμοια με τη δικιά σου, όσον αφορά τις συνδέσεις πίσω.

Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έχει κάποια είσοδο, είτε minijack, είτε 2 RCA :)

Η θα αλλαξεις καρτα σε ATI που μπορει να περασει ηχο απο HDMI μια απλη δεν χρειαζεται κατι παραπανω π.χ 4550 η μεσω minijack σε διπλο RCA θα συνδεσεις το line out στην καρτα ηχου σου με το line in της bravia.

Bεβαια αν το MB εχει spdif εξοδο μπορεις να στελεις κατευθειαν σε ενισχυτη αν θελεις.

ναι αλλα αν επιλεγει hdmi ως εισοδο στην σονυ, η τηλεοραση θα διαβαζει ηχο απο το hdmi και οχι απο το rca.

Δε ξερω τι μπορει να γινει εδω.. ισςσ αν εχει η τηλεοραση καποια εισοδο rca για συνδυασμο με hdmi?? δε το χα σκεφτει ποτε αυτο το προβλημα.

Παιδες ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!

Αυτο ακριβως ρωταω -πως γινεται να εχω εικονα απο hdmi και ηχο απο .... αλλου ... που ???

Γιατι αν βαλω rca to left right δε βγαζει ηχο στο καναλι του hdmi αλλα του pc...

Στο εγχειρίδιο της 40V4000, κάπου εκεί που έχει τις συνδέσεις λέει ότι για να έχεις ήχο από συσκευή που συνδέεται με DVI->hdmi,πρέπει να το συνδέσεις στο HDMI 2 αν θυμάμαι καλά και δίπλα έχει ξεχωριστά είσοδο ήχου για να τραβάει από εκεί τον ήχο. Τώρα δεν μπορώ να τα τσεκάρω το ΣΚ ίσως.

Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζεσαι απλά έναν αντάπτορα dvi->hdmi και μετά να χρησιμοποιήσεις κανονικό hdmi καλώδιο. Πιθανώς να είχε τέτοιον αντάπτορα και η κάρτα γραφικών σου στη συσκευασία της. Ο αντάπτορας επιτρέπει στον ήχο να περάσει και μετά συνδέεις εσωτερικά την κάρτα γραφικών με το spdif out της κάρτας ήχου όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Τα πράγματα είναι απλά. Χρειάζεσαι απλά έναν αντάπτορα dvi->hdmi και μετά να χρησιμοποιήσεις κανονικό hdmi καλώδιο. Πιθανώς να είχε τέτοιον αντάπτορα και η κάρτα γραφικών σου στη συσκευασία της. Ο αντάπτορας επιτρέπει στον ήχο να περάσει και μετά συνδέεις εσωτερικά την κάρτα γραφικών με το spdif out της κάρτας ήχου όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

Δε νομίζω να έχει κάτι τέτοιο η 8600GT που αναφέρει ο φίλος μας... :)

Νομίζω μπορεί να τον βρει σε κατάστημα ηλεκτρονικών τον αντάπτορα αυτόν. Τον έφερνε και το eshop αλλά δε φαίνεται να υπάρχει τώρα στον κατάλογο τους.

Νομίζω μπορεί να τον βρει σε κατάστημα ηλεκτρονικών τον αντάπτορα αυτόν. Τον έφερνε και το eshop αλλά δε φαίνεται να υπάρχει τώρα στον κατάλογο τους.

Πολύ πιθανόν, αλλά δεν πρέπει να έχει η κάρτα αυτή είσοδο S/PDIF ώστε να συνδεθεί με την κάρτα ήχου. ;)

Είμαι σίγουρος ότι κάποια μοντέλα 8600gt έχουν spdif. Για το συγκεκριμένο όμως δεν ξέρω. Και όσο σκέφτομαι από πότε το κάνουν αυτό οι ΑΤΙ με πιάνει ένα κάτι...

Τελικά καλά θυμόμουν, δίπλα από την HDMI 2 έχει audio in για τυπικό στέρεο minijack ώστε να τραβάει από εκεί τον ήχο για σύνδεση dvi-HDMI. Τουλάχιστον έτσι έγραφε και το manual, δεν ξέρω αν δουλεύει, την σύνεδεσα με HDMI που περνάει και ήχο. Αποκλείεται να μην το βρεις έχει μάλιστα και μία άσπρη γραμμή που τα ενώνει. Συνέδεσε εκεί το line out της κάρτας ήχου του PC. Ίσως να είναι καλύτερα να ρυθμίσεις την κάρτα ήχου να παίζει σε στέρεο 2κανάλια.

• 2 weeks later...

Αυτο που λεει ο Dorian ισχυει

το ειχα κανει και εγω πριν κανα 3μήνο για 1 θείο μου που ειχε την tv αυτη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.