Jump to content

windows lan problem!

NDH

Recommended Posts

Εχω συνδεσει τον ενα υπολογιστη μου με το switch και τον φοριτο μου στο switch αλλα μου λεει οτι η συνδεση ειναι υπο περιορισμο και δεν γηνετε δικτυο. Βοηθηστε με γιατι θελω να συνδεσω και αλλον ενα υπολογιστη.

οταν παω να φτιαξω ενα οικιακο δικτυο οπως λενε και τα windows xp αλλα με μπλεκει με floppy και δεν την παλευω Ευχαριστω εκ των προτερων! (Συγνομη για την ορθογραφια μου!):...:

Όρισε IP σε κάθε pc.Πχ το δίκτυο 192.168.1.0/24 1o Pc 192.181.1.1 subnet 255.255.255.0

για κάθε pc αύξησε το x 192.168.1.x 255.255.255.0

Αν έχεις και router πάνω στο switch για να βγαίνεις στο Internet τότε βάζεις και αυτό στο ίδιο δίκτυο δίνοντας του IP,και μετά δίνεις σε κάθε pc default gateway(προεπιλεγμενη πύλη) και dns την IP του router.;)

Όρισε IP σε κάθε pc.Πχ το δίκτυο 192.168.1.0/24 1o Pc 192.181.1.1 subnet 255.255.255.0

για κάθε pc αύξησε το x 192.168.1.x 255.255.255.0

Αν έχεις και router πάνω στο switch για να βγαίνεις στο Internet τότε βάζεις και αυτό στο ίδιο δίκτυο δίνοντας του IP,και μετά δίνεις σε κάθε pc default gateway(προεπιλεγμενη πύλη) και dns την IP του router.;)

Στο subnet 192.168.1.0/24 πρωτος host 192.168.1.1 το οποιο δηλωσε το ως gateway κια ξεκινα μετα να δινεις διευθυνσεις στα μηχανακια η ορισε ως starting ip στον Dhcp την 192.168.1.2 και στα μηχανακια obtain ip auto.

Στο subnet 192.168.1.0/24 πρωτος host 192.168.1.1 το οποιο δηλωσε το ως gateway κια ξεκινα μετα να δινεις διευθυνσεις στα μηχανακια η ορισε ως starting ip στον Dhcp την 192.168.1.2 και στα μηχανακια obtain ip auto.

Δεν αναφέρει router,εγώ ανέφερα στην περίπτωση που υπάρχει...:smoke:

Αν δεν έχει router η gateway δεν χρειάζεται...

Δεν αναφέρει router,εγώ ανέφερα στην περίπτωση που υπάρχει...:smoke:

Αν δεν έχει router η gateway δεν χρειάζεται...

Σωστος φιλε δεν διαβασα προσεκτικα το post, μονο τις ip ειδα.:whistle2:

Oποτε οπως λες γινεται.

Το 1ο PC την 192.168.1.1 θα παρει ομως.

Αν και θα μπορουσε να γινει και με prefix 28 η 29.

Σωστος φιλε δεν διαβασα προσεκτικα το post, μονο τις ip ειδα.:whistle2:

Oποτε οπως λες γινεται.

Το 1ο PC την 192.168.1.1 θα παρει ομως.

Αν και θα μπορουσε να γινει και με prefix 28 η 29.

Καλύτερα να μην τον μπερδεύουμε με Prefix.Γιαυτό ανέφερα την default μάσκα ενός C class network.:happy2:

1o Pc Σε XP Control Panel(Πίνακα Ελέγχου)->Network Connections(Συνδέσεις δικτύου) Δεξί κλίκ στην κάρτα που είναι για το δίκτυο σου,Ιδιότητες,TCP/IP settings ενα κλίκ και επιλέγεις Iδιότητες.Μετά κλικάρεις το Use the following address(Χειροκίνητη καταχώρηση IP)

Εκεί δίνεις IP: 192.168.1.1 Μάσκα : 255.255.255.0

2o PC Σε Vista επιλέγεις Control Panel->Network & Internet->Network and Sharing Center

Μετά κλικάρεις στο Manage Network Connections εκεί επιλέγεις την κάρτα δικτύου που θές να αλλάξεις IP,ότι κάναμε παραπάνω μόνο που εδώ απλά επιλέγεις στην λιστα των ιδιοτήτων το IPv4

και βάζεις 192.168.1.2 μάσκα 255.255.255.0

Ποιά διανομή linux περνάς?

PS.Για file sharing πρέπει να ανήκουν όλα στην ίδια ομάδα εργασίας τα PC.

Για αλλαγή του ονόματος WORKGROUP σε XP

1.Δεξί κλίκ στο Μy Computer

2.Properties

3.Καρτέλα Computer Name

4.και αλλάζεις το WORKGROUP σε ΚΟΙΝΟ όνομα για όλα τα pc.Μπορείς να το αφήσεις και όπως είναι WORKGROUP ή MSHOME είναι συνήθως αλλά πρέπει να είναι και τα άλλα pc στο ίδιο WORKGROUP.

Για αλλαγή του ονόματος WORKGROUP σε Vista http://maximumpcguides.com/windows-vista/change-the-workgroup-name/

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για αλλαγές σε IP είτε μέσω software σε fedora είτε απο κονσόλα http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialNetworking.html

Και εδώ πηγαίνοντας στην επιλογή Setup Samba δίνει οδηγίες για fedora. http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f10.html#samba

Καλή τύχη.:neo:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.