Jump to content

OC 8400.Ειναι σταθερος;Την γνωμη σας.pls

DjJohnny1989

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ανεβασει τον επεξεργαστη μου στα 3.4.unlinked Μode QDR 1512 και τις μνημες 756.Ολα τα ρευματα τα εχω στο auto εκτος απο το vcore που το εχω στο 1.18125 στην μητρικη.Στο cpuz μου βγαζει το εξης.Δειτε την φωτο.Ετρεξα κ ορθος για 2 ωρες κ δεν μ εβγαλε σφαλμα.Επισης πειτε μου ποιες θερμοκρασιες να πιστεψω(δειτε φωτο).Παρακαλω βοηθήστε με.Θα ηταν πολυτιμη η γνωμη σας.Για να ξερω αμα ειναι να το αφησω ετσι.

Υ.Γ εχω στοκ ψυξη στον επεξεργαστη.

<a  href=%7Boption%7Dhttp://home.imageshack.gr/files/k14vtolto8su5j5t3odq.jpg' alt='k14vtolto8su5j5t3odq.jpg'>

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Stable

δοκιμασε με 400 fsb και τα ιδια ρευματα

δοκιμασε small fft για τον επεξεργαστη .

και διπλο blend για το συστημα ...

Τι εννοεις με το small fft?Και το διπλο blend.τι ειναι αυτα?Δεν ειμαι τοσο προχωρημενος στο overclocking.το qdr να το αφησω 1512?Και να βαλω μονο τις μνημες 800(400χ2)?'Η πρεπει να τα αλλαξω κ τα 2;

small fft kai blend ειναι επιλογες που εχει το ορθος ... βαλε και priority 8

διπλο blend ειναι 2 παραθυρα ορθος σε blend ταυτοχρονα

Η ταχυτητα των μνημων εχαρταται απο το fsb και τον διαιρετη

δοκιμασε με 400 fsb διαιρετη 1:1 δλδ μνημες 400Χ2=800

το rated fsb που λες 1512 ειναι 4Χfsb οταν αλλαζεις το fsb αλλαζει και αυτο

δοκιμασα 1600 qdr.και 800 μνημες.Αλλα κρασαρε οταν φορτωνε τα windows.δν εχει τετοια επιλογη η μητρικη μου(διαιρετη).μηπως πρεπει να αλλαξω κατι στα timings εκει που λεει clock,να το βαλω 2;

Πηγαινε και βαλε στο fsb 400. αυτο σημαινει 400*9=3600 mhz σιχνοτητα επεχεργαστη.

400*4=1600 σιχνοτιτα fsb(qdr). dokimase na doseis dio klik pano sto revma tou epexergasth(vcore)η(vcpu) .

Θα δω ομως διαφορα στις επιδοσεις;Στα παιχνιδια;Απο 3.4 στα 3.6;Αξιζει δηλαδη τον κοπο;Σε σχεση με αλλους ιδιους επεξεργαστες πως βλεπεται τον δικο μου(καλος για oc);A!Και απο θερμοκρασιες πως ειμαι;Ποιες να πιστεψω;Συγνωμη αν γινομαι κουραστικος..Αλλα θελω να μαθω αν ολα λειτουργουν οκ στο συστημα μου.Παρακαλω βοηθηστε με.

λοιπον διαφορα απο 3 σε 3.6 υπαρχει και δεν ειναι αμελητεα. απο 3.4 σε 3.6 εινια πιο μικρη αλλα αχιζει. κανε ενα ορθοσ στα 3.6 με 1.2 ρευμα και αν δεν ανεβει πανο απο 56 ισωσ και 60 βαθμους με το ορθος να σου απασχολει το 100% του cpu εισαι μια χαρα. κανε ενα small fft οπωσ ειπε και ο φιλος πιο πανω να δεισ θερμοκρασιες και αν ειναι σταθερος και ρωτα οτι αλλο θες μετα. δεν κουραζεις κανεναν εδω. οσο για τον επεξεργαστη ειναι η καλιτερη ισως επιλογη απο αποψη τιμησ και αποδοσησ. Επισης ανεβαινει στα 4 ghz πολυ ευκολα οποτε τα 3.6 δεν ειναι και κανενα ζορισμα. με τιν μαμα ψυκτρα πιστευω πως θα εισαι καλα μεχρι τα 3.6. δοκιμα σε και πες μας. :)

παιδια το συστημα κολαει αν βαλω 1600qdr και 800 μνιμες.Τι να κανω?εχω ανεβασει κ την ταση στα 1.2250.αλλα παλι τα ιδια.και το nb sta 1.30.τι να κανω?ολα τα αλλα auto

Φιλε μου η μητρικη αν ειναι αυτη που λες στην υπογραφη σου δεν νομιζω να ειναι για πολλα πολλα.Την ειχα και εγω καποτε και δεν ημουν καθολου ικανοποιημενος.Δεν ηταν ποτε stable.Ακομα και στα default καποιες φορες μου πεταγε μπλε οθονη.Anyway.Βαλε το τελευταιο bios και θα ψαξω να βρω κατι σημειωσεις με ρευματα που ειχα για αυτη τη μητρικη.Μου φαινεται οτι πρεπει να ανεβασεις ρευμα και στο ΝΒ.Θα το ψαξω και θα σου πω.

Λοιπον.ΝΒ 1.45v.Στο cpu δωσε 1,2 αντε το πολυ 1,2250 που χες δωσει.Μνημες αστες στα 800 με default ρευμα.Αυτα για 1600qdr.Ολα αυτα αφου κανεις bios update πρωτα.Ξερεις πως κανεις?

1.45 δεν ειναι πολυ?Επειδη συνηθως βαζουνε 1.36.Εμμ,πηγαινω κατεβαζω το bios απο το site της asus και μετα το ανοιγω με το asus update?Η μητρικη μου εχει το 203 ή 4.Ακουσα οτι το 304 βελτιωνει το o/c..Ποιο να βαλω?

Το τελευταιο θα βαλεις.Ναι με το asus update και το flasharei μονο του αρκει να του πατησεις flash.Βαλε 1.40 και αν δεν ειναι stable βαλε 1.45.Αν παλι δεν ειναι τοτε.........αστο οπως το εχεις.Καλο θα ταν παντως να βαζες και μια αλλη ψυκτρουλα λιγο καλυτερη αλλα νταξει.Δεν πρεπει να περναει σε full load 60-65βαθμους.

Eπισης θα σε βοηθησει και αυτο εδω το review http://xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p5n-d_10.html#sect1 Απ οτι βλεπεις βαζουν 1,4στο ΝΒ για 1800qdr.Aρα εσυ που θες 1600 πιστευω πως με 1,36-1,40 εισαι κομπλε.Το bios που χεις τωρα ειναι beta αν το δεις στο site της ASUS.Ολες οι P5N-D αυτο εχουν απο μαμα γι αυτο ειχες και τετοιου ειδους προβληματα και δεν λενε να το αλλαξουν οι καραγκιοζηδες.Μπες στην ASUS και κατεβασε το τελευταιο,βαλτο και πες μου τα αποτελεσματα.

Λοιπον εκανα udate to bios σε 801...Εχω βαλει vcore επεξεργαστη στο 1.20 στο bios.Στο cpuz μου δειχνει 1.152V με 1.168.Ποιο να πιστεψω?Εβαλα το qdr 1600 sync mode(ετσι οι μνημες πηγαν αυτοματα στα 800).Και απο ρευμα nb εχω βαλει 1.36.Μολις τρεχω το ορθος μου βγαζει stopped στα 1 λεπτο και 43 δευτερολεπτα.Τι πρεπει να ανεβασω?Αν ανεβασω το nb κι αλλο.Δεν θα ζεσταινεται πολυ μετα?Η μηπως να το αφησω εκει και να ανεβασω vcore?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.