Jump to content

Ξαφνικά το bios δεν αναγνωρίζει τον sata δίσκο μου

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Ακόμα υπάρχει αυτό το πρόβλημα??? Νόμιζα πως όσοι ήταν να ψοφήσουν, ψόφησαν...

Από ό,τι θυμάμαι, υποτίθεται οτι είχε βγει fw update που κάτι έκανε (σύμφωνα με τη Seagate πάντα).

Τα δεδομένα δεν τα έσωσα (δεν με ενδιέφεραν κιόλας, ήταν ο δίσκος του λειτουργικού), απλώς άλλαξα κατευθείαν δίσκους χωρίς να περιμένω να ψοφήσει και ο δεύτερος (και σημαντικότερος). Από τότε δουλεύω απροβλημάτιστα με δυο WD Caviar Blue 640GB.

Υποτίθεται ότι η Seagate θα αντικαθιστούσε όλους τους δίσκους με αυτό το πρόβλημα και νομίζω ότι έκανε και δωρεάν data recovery. Είναι η ίδια σειρά; (7200.11)

Πρεπει να ειχε βγει.

Το δισκο τον ειχα παρει περιπου πριν 2 χρονια. Δεν το ειχα ψαξει πολυ το θεμα μια και δεν ειχα προβληματα με seagate δισκους. Δυστυχως την πατησα αφου παρουσιαστηκε κ σε μενα το προβλημα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει τελικα καποια λυση, ωστε τουλαχιστον να μη χαθουν τα δεδομενα!

Το να μην αναγνωρίζεται ο δίσκος δεν σημαίνει ότι χάνονται τα δεδομένα. Υποτίθεται ότι αν βρεις έναν ολόιδιο δίσκο και αλλάξεις τις πλακέτες θα δουλέψει. Στη χειρότερη, υπάρχουν εταιρίες που σου τραβάνε τα δεδομένα σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά νομίζω πάει αρκετά ακριβά το μαλλί.

Anyway, στείλε ένα mail στη Seagate. Αν έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (δηλαδή έπεσες σε ελαττωματικό δίσκο) μπορεί να στο κάνουν αυτοί δωρεάν (αν όντως ισχύει αυτό που θυμάμαι). Μην ξεχνάς ότι αυτή η σειρά Seagate είχε 5 χρόνια εγγύηση. Αλλά και η μικρότερη εγγύηση είναι 3 χρόνια. Βέβαια η εγγύηση δεν περιλαμβάνει την επαναφορά των δεδομένων νομίζω...

Έστειλα mail στη seagate και απαντήσανε ότι φταίει το firmware για το όλο πρόβλημα και λένε να τους στείλω το δίσκο να κάνουν αυτοί δωρεάν firmware update. Αν δε λύθει έτσι το πρόβλημα μπορούν να κάνουν ανάκτηση δεδομένων με το αζημίωτο βέβαια. Εγώ έχω κάποιες απορίες. Πόσο δύσκολο είναι ένα firmware update να γίνει, μια και δε πολυθέλω να δει η seagate τι έχει μέσα ο δίσκος και επίσης αν γίνει firmware update τα δεδομένα δε χάνονται ή κάνω λάθος;

Δε νομίζω οτι τους ενδιφέρει ιδιαίτερα το τι έχει μέσα ο δίσκος. Πρέπει να έχουν κάποια πολιτική ασφαλείας ως προς αυτό αν είναι επαγγελματίες.

Αυτό που σου απαντήσανε είναι το κλασσικό πρόβλημα της σειράς, το οποίο αναλύθηκε σε αυτό το topic.

Ίσως το δωρεάν recovery (αν τελικά έγινε ποτέ) να ίσχυε μόνο τον πρώτο καιρό. Αν και η εγγύηση δεν καλύπτει απώλεια δεδομένων. Εγγυάται μόνο τη σωστή λειτουργία του δίσκου ως μηχάνημα.

Το fw update δεν πρέπει να είναι δύσκολο σε δίσκο που λειτουργεί. Αν όμως δεν τον αναγνωρίζει το BIOS αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δύσκολο να κάνεις οτιδήποτε με συμβατικό-"οικιακό" τρόπο. Κάποιος που το έχει ψάξει περισσότερο μπορεί να σου πει ίσως εναλλακτικό τρόπο από το να το στείλεις στη Seagate.

Πάντως τα δεδομένα σου είναι εντάξει σίγουρα. Στο fw μόνο είναι το πρόβλημα (ούτε καν στο κύκλωμα δηλαδή).

• 3 weeks later...

Τελικά έστειλα το δίσκο στη seagate για firmware update( Ηρθε courier και τον παρελαβε). Απ'οτι μου ειπαν δεν ασχολουνται με το τι εχει μεσα οταν το προβλημα ειναι το firmware update. Πηρα το δισκο πισω κ ολα δουλευουν μια χαρα χωρις κανενα προβλημα!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για όλες τις πληροφορίες!!!! Να σαι καλά!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.