Jump to content

o/c i7 920 on rampageII extreme

Niksoul

Recommended Posts

Γεια σας παιδια...

Θελω να παω τον 920 μου στα 3,8 για 24/7

εχω το παρακατω συστημα

case cosmos s με 7 x 120mm fans

cpu cooler coolermaster z600 με 2 120ριδες σε διαταξη push pull

ram 3x1gb osz sta 1600 (αυριο θα εχω corsair dominator στα 1600 :) )

mobo asus rampage 2 xtreme

psu etasis gaming 850w

vga gainward 4870 golden sample

x-fi champion fatality edition (πουλαω την x-fi που ειχε η rampage 2 ..;) )

επι του θεματος...

θα ηθελα καποιος ο οποιος εχει την ιδια μητρικη με μενα να μου πει ποιεσ ρυθμισεις πρεπει να αλλαξω

(ακριβως ομως) ουτως ςστε να εχω το συστημα μου σταθερο στα 3.8...

οποιος μου δωσει οδηγιες , απο μενα οτι θελει..:)

ευχαριστω:to_pick_ones_nose:

παιδια του εχω δωσει 1.42 και 1.65 στις μνημες αλλα τις τρεχω στα 1533mhz..

βοοταρει αλλα πριν μe 2 orthos κρασαρε..α εχω δωσει και λιγο ρευμα στο ΝΒ...Κανεις δεν μπορει να βοηθησει?

ρε παιδια κανενας δεν εχει 920 σε rampage 2 extreme??

μαλλον θα ειμαι ο μοναδικος στο forum η μηπως στον κοσμο??

Σε περιπτωση που βρεθει ενας χριστιανος που να εχει ας μ πει τις ρυθμισεις που εκανε..

εχω τον εχω στα 3.8 αλλα δεν ειναι stable οταν ειναι σε full load.. κρασαρει και μου λεει

" A CLOCK INTERRUPT WAS NOT RECEIVED ON A SECONDARY PROCESSOR WITHIN THW ALLOCATED

TIMW INTERVAL"Αυτο σε μια πολυ ωραια μπλε οθονη...

ρευμα για επεξεργαστη 1.42

ρευμα μνημες 1.65

ρευμα qpi dram 1.515

vtt που αναφερεται σε διαφορα τοπικς δεν εχει η rampage 2...

οποιοσ μπορεσει ας απαντησει.. ευχαριστω..

post-10247-1416073805,485_thumb.jpg

Μου φαίνεται πολύ το 1.42 για τα 3.8, δοκίμασε λιγότερο.. :)

Πάντως οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ όταν ανεβάζω είναι

Vcore: 1.35V

Vqpi (αυτό είναι το vtt :) ): 1.35V

Vdimm: 1.65V

Dif. Amp: 800mV

Disable PCI/CPU spread spectrum

Disable C1E στο CPU Pref.

Τί άλλο...? :ph34r:

EDIT:

Α ναί!

Vioh: 1.2V (Πολύ δίνεις 1.5V)

PLL: 1.82V

Στο ICH και στα bridges δίνω δύο κλίκ πάνω στις τάσεις..

δυστυχως δεν bootare με τις δικες σου ρυθμισεις...

αναγαστικα να ανεβασω καποια ρευματα παλι...

παρακατω ειναι τα ρευματα αν βλεπεις κατι επικινδυνο πες μου το να δω τι μπορω να κανω...

post-10247-1416073806,0219_thumb.jpg

3,8 και 4 με turbo mode... ναι και για μενα πολυ ειναι μαλλον επεσα σε σκαρτο κομματι:tomato:

με 4 orthos ανοιχτα σε gross mass mode αλλα με cpu load στο 30% δεν εχω προβλημα

στο 100% μ βγαζει μπλε οθονη...τι να ανεβασω????:computer:

post-10247-1416073806,1785_thumb.jpg

βαζω 4 orthos σε gromacs core και καθε orthos απο 2 threads..paei κατευθειαν 100% load kai crasarei λεγοντας τα ιδια με αυτα που εγραψα και πιο πανω..τωρα θα δοκιμασω σε 1,5..που ειδα στο περιοδικο pc magazine (δεν ειναι διαφημιση :))...

με 1.5ν τρεχει σε 100% αλλα ανεβαζει 78 βαθμους...αρα μαλλον θα το κατεβασω...Μηπως να ριξω αυτο και να ανεβασω τιποτα αλλο??ειναι και η silver arctic χθεσινη ..οποτε δεν αποδιδει τα μεγιστα...Ακουω γνωμες....

:giveup:

Ούτε πάνω απο 3.7?Με τί ρυθμίσεις?Εμένα είναι 3836Α362 το batch και τον έχω 24/7 3.8GHz με 1.29Vcore..Έχει φτάσει στα 216*20=4320ΜΗz με 1.39Vcore για Pi runs αλλα για full stable είμαι στα 210*20=4200ΜHz με 1.36Vcore.Δε το 'χω πιέσει παραπάνω αλλα κάποια στιγμή θα κάτσω να δώσω 1.40+ Vcore να δώ που θα φτάσει...(ελπίζω όχι στο graveyard :S)

για να γλυτωσετε τζαμπα χρονο ελεγχοντας σταθεροτητα

τρεχτε και κανα intel burning test 32 & 64bit (σχετικο thread @XS)

συνηθως χτυπαει πιο γρηγορα απ'ολα τα αλλα

καμια 20αρια runs @stress lvl 1 ειναι αρκετα Ιmho ( κοινως μετα απο αυτο, τα 12ωρα prime τα'χει για πλακα)

προσοχη στις θερμοκρασιες γιατι ζεσταινει πολυ :devil:

Εμένα είναι batch 3838A671 και είναι τώρα στα 3,89 με 1,32v. Απλά έχω διαφορετική μητρική. Με το νέο bios όμως πηγαίνει τόσο ενώ με το προηγούμενο πήγαινε έως 3,7. 1,5v τάση είναι πάρα πολύ, όσο μπανάνα και να είναι το κομμάτι. Επίσης μη ζητάς τις ρυθμίσεις που έχει κάνει κάποιος άλλος ακόμα και με την ίδια μητρική, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση δύο διαφορετικοί επεξεργαστές να συμπεριφέρονται το ίδιο. Εδώ μπορεί και δύο ίδιες μητρικές να μη συμπεριφέρονται το ίδιο. Το μόνο που παίρνεις είναι ιδέες. Μετά δοκιμάζεις μόνος σου. Ο υπερχρονισμός θέλει υπομονή και χρόνο. Δε γίνεται με έτοιμες ρυθμίσεις.

Ούτε πάνω απο 3.7?Με τί ρυθμίσεις?Εμένα είναι 3836Α362 το batch και τον έχω 24/7 3.8GHz με 1.29Vcore..Έχει φτάσει στα 216*20=4320ΜΗz με 1.39Vcore για Pi runs αλλα για full stable είμαι στα 210*20=4200ΜHz με 1.36Vcore.Δε το 'χω πιέσει παραπάνω αλλα κάποια στιγμή θα κάτσω να δώσω 1.40+ Vcore να δώ που θα φτάσει...(ελπίζω όχι στο graveyard :S)

Και εγώ εκεί έχω φτάσει τον 920 με την rampage extreme. 1.38 περίπου στο ρεύμα με 200*20 full stable μέχρι στιγμής. Είναι σε αυτές τις ρυθμίσεις 3 εβδομάδες τώρα χωρίς κανένα error.

Ρε παιδια τι στο καλο τρεχει με τον δικο μ επεξεργαστη??

Εγω του εχω δωσει....κοιταξτε να γελασετε...

cpu : 1.45 :slap:

QPI/DRAM : 1.51

IOH PCIE : 1.55 :tomato:

ICH PCIE : 1.51

CPU PLL :1.96

IOH :" 1.28

ICH : 1.15

batch #: 3838B152

Αυτα ....... τωρα τι να πω ..να το παω πισω τον επεξεργαστη?? Γινεται καταρχην(δεν πολυστεκει να πω οτι δεν παει στα 4 ghz.....RMA)

einai sta 3.8 me ram 1523 8-8-8-24(1.65) και απο τοτε που εβαλα bios 1001 δεν ειναι πολυ σταθερος....

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.