Jump to content

προβλημα με το pc - σβήνει μόνο του οποτε θέλει

beez

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

η σύνθεση Ε6400,gigabyte 965P-DS4, τροφοδοτικο hiper 500 αρι μαλλον χωρίς o/c

ενω δουλεύω το pc σβηνει χωρίς blue-screen η τίποτα, μετα προσπαθει να ξανανοιξει -συνηθως δεν μπορει να κάνει post, με τα πολλα μπορει να χρειαστει να το σβησω κρατωντας τον διακόπτη. και μετα να ξανανοιξω για να κάνει ποστ.

η υποψία μου ειναι μαλλον μητρική γιατι παλιότερα οταν ειχε cold boot προβλημα εκανε μια παρόμοια συμπεριφορά - τοτε διορθώθηκε με bios upgrade.

η μητρική εχει ακόμα εγγύηση απλως αναρωτιέμαι αν την πάω στο σερβις ποσο ευκολο θα ειναι να αναπαράγουν το πρόβλημα καθως μπορεί να παίζει και καμμιά ώρα πριν σβύσει τυχαία.

εχει συνατήσει κανεις παρόμοιο πρόβλημα?

8ενκς

Αν δεν έλεγες ότι υποπτευόσουν τη μητρική, θα έλεγα ότι είναι δισκος. Δοκίμασε και απ' τα δυο καλού κακού.

ο δισκος μπορει να σβηνει το σύστημα χωρις οποιδήποτε μυνημα λάθους? μιλαμε κανει reboot και στο bios screeen.

φίλε είναι μην μπλέξεις... εμένα έκανε κολλήματα το σύστημα και ήμουν 2 μήνες χωρίς υπολογιστή!!!!

σήμερα πίσω την καινουρια μητρική, θα δειξει..

πρέπει να το αφήσεις καιρό και να το ψάχνουν.... στο πρόβλημα σβήνει ή κάνει restart??? (έχει σημασία)

οχι σβήνει, σταματανε η ανεμιστηρες και μετα ξαναρχιζουν. θεωρω 95% οτι ειναι μητρικη, η οποία εχει αλλαχθει ήδη μια φορα

πάντως αυτό το πρόβλημα θυμίζει τροφοδοτικό. Άλλαξε και καμια μνημούλα απο κανα φίλο σου μήπως παίζει κάτι απο αυτό. Αν ακούς τίποτα χτυπήματα απο τον δίσκο μάλλον ειναι δίσκος παντως (όλα τα είπα ε?χαχαχα)

hiper type R 580W 2 xρονια το εχω. ο τεχνικος μου λεει οτι το εχει πανω για 3 ωρες και δεν βγαζει προβλημα. το μονο που δεν του εχω παει ειναι τους δισκους και το κουτι με τους ανεμιστηρες γιατι ειχε πανω την υδροψυξη. αν το βραχυκυκλωμα το κανει κανενας ανεμιστηρας η οι δισκοι θα τραβάω τα μαλλιά μου...

Φίλε μου Καλησπέρα.

Είναι δύσκολη η απάντηση που πρέπει να σου δώσουμε σε κάτι τέτοιο γιατι πολύ απλά παίζει πρέπει να γίνουν δοκιμές για να βρεθεί λύση.

Πάντως στην θέση σου θα ξεκινούσα απο τα εξής :

1/ Κοίτα το απο πλευράς Software. Μπορείς να τρέξεις κάποια διαγνωστικά προγράμματα απο Windows του στύλ Burn In Test , Performance Test , 3D Mark , PC Mark , Sisoft Sandra , Everest ή να δημιουργήσεις Bootable CD με το γνωστό Memtest για να τσεκάρεις τις μνήμες σου ή το PC - Check για να κάνεις διάγνωση σε όλο το Hardware..

2/ Ο πιό σωστός όμως τρόπος είναι να πιάσεις και να λύσεις το PC σου και να το συναρμολογήσεις ένα ένα τα κομμάτια.

Στην Περίπτωση βέβαια που με διαγνωστικά τέστ και Benchmarks δεν βρήκες σφάλμα πουθενά.

Όμως ενδεικτικά σου αναφέρω κάποιες περιπτώσεις που θα πρέπει να δώσεις περισσότερη έμφαση στο θέμα σου..Για να γίνω πιό συγκεκριμένος :

1/Όταν λές δεν είναι υπερχρονισμένος , εννοείς οτι δεν είναι τώρα σωστά;Παλιότερα μήπως είχες ζορίσει την μητρική και στα βγάζει τώρα τα προβλήματα;

Τα κύρια προβλήματα σε επανεκκινήσεις και καλά του καθουμένου είναι :

1/Mobo - Μητρική

2/Μνήμη Ram - Δοκίμασε τις μνήμες σε άλλα Slots (Θέσεις).

3/PSU - Τροφοδοτικό δοκίμασες άλλο ;

4/Default το Bios και update ?

5/Format ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.