Jump to content

Βοήθεια - Πληροφορίες για αγορά GTX295!

yannismak

Recommended Posts

Αυτό που λες όμως είναι καθαρός fanboyσμός. Ο ΑΤΙ δεν υστερούν πουθενά συγκριτικά με nvidia. Δεν ξέρω τι ακριβώς σε ξενέρωσε αλλά η ΑΤΙ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου ενώ η nvidia σχεδόν τίποτα. Έχει μείνει στο dx10, στις κάρτες sandwich, στο να περνάει τον ήχο στο hdmi μέσω καλωδίου και όχι μέσω του διαύλου pci-express και η λίστα συνεχίζεται. Παλιότερα μπορούσες μόνο να ισχυριστείς ότι είχε πιο σταθερούς οδηγούς και μεγαλύτερη συμβατότητα με παιχνίδια. Τώρα όμως ούτε εδώ υπερέχει πλέον. Ακόμα και τα παιχνίδια που και καλά είναι σήματα της nvidia the way it's meant to be played, συνήθως παίζουν καλύτερα σε ΑΤΙ. Από εκεί και πέρα δε νομίζω πλέον ότι κάποιος πρέπει να αναλώνεται στο τι εταιρεία θα προτιμήσει απλούστατα επειδή είναι όλα τα segments τόσο καλά μοιρασμένα. Δηλαδή κάθε κάρτα πλέον έχει αντίστοιχες επιδόσεις με την τιμή της. Είτε είναι ΑΤΙ είτε nvidia. Προφανώς οι δύο μεγάλες εταιρίες είναι συνεννοημένες αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα, αν δε θέλεις να αλλάξεις οθόνη και θέλεις μόνο κάρτα γραφικών μείνε όπως είσαι. Θα κάνεις την πιο άδικη σπατάλη που έγινε ποτέ αν πάρεις τη 295 για να παίζεις σε 1280χ1024. Αν πάλι πας στις 24 ίντσες η 295 είναι ίσως η καλύτερη μονή κάρτα που υπάρχει. Αν δε πας σε 2560χ1600 δηλαδή 30 ίντσες, τότε η 4870Χ2 είναι απλά μονόδρομος από μονές κάρτες, ειδάλλως πρέπει να πας σε sli ή crossfire setup.

Έχεις δίκαιο. Φυσικά και είναι φανμποϊσμός :) Αντικειμενικά όμως και πάλι η nVidia βγαίνει on top με το τέρας GTX295 :) Δεν κατηγορώ τη Ati για κάτι. Πώς να το κάνω άλλωστε όταν από το πουθενά εμφανίστηκε και κοντράρει στα ίσια την nvidia και κατά καιρούς την ξεπερνάει. Απλά καθαρά υποκειμενικά δεν είμαι φαν ούτε της Ati και της Amd. Peace :victory:

Τώρα μιλάς σωστά. Και θα συμφωνήσω στο ότι η nvidia αυτή τη στιγμή κρατάει και πάλι το στέμμα της γρηγορότερης κάρτας γραφικών. Απλά εμείς προσπαθώντας να σε βοηθήσουμε, είναι λογικό να κάνουμε προτάσεις και από τις δύο πλευρές. Η απόφαση πάντα είναι δική σου φυσικά, ό,τι και να λέμε εμείς. Πριν μιλούσα απολύτως φιλικά. Απλά μερικές φορές δείχνω επιθετικός ενώ δεν το έχω σκοπό. Μη με παρεξηγείς...:happy:

Τώρα μιλάς σωστά. Και θα συμφωνήσω στο ότι η nvidia αυτή τη στιγμή κρατάει και πάλι το στέμμα της γρηγορότερης κάρτας γραφικών. Απλά εμείς προσπαθώντας να σε βοηθήσουμε, είναι λογικό να κάνουμε προτάσεις και από τις δύο πλευρές. Η απόφαση πάντα είναι δική σου φυσικά, ό,τι και να λέμε εμείς. Πριν μιλούσα απολύτως φιλικά. Απλά μερικές φορές δείχνω επιθετικός ενώ δεν το έχω σκοπό. Μη με παρεξηγείς...:happy:

No hard feelings :) Ειδικά σε εμάς που ασχολούμαστε με τους υπολογιστές, τα νεύρα είναι "τσιτωμένα". Τα θέλουμε όλα γρήγορα, άψογα κτλ. Οπότε με το που στραβώσει κάτι αρπαζόμαστε με τα πάντα :computer::fight: :giveup:

Έχεις δίκαιο. Φυσικά και είναι φανμποϊσμός :) Αντικειμενικά όμως και πάλι η nVidia βγαίνει on top με το τέρας GTX295:

το τερας βγηκε πριν 20 μερες και κοστιζει 500 ευρω....δικαολογημενα βρισκεται on top ..τι εκανε η nvidia δηλαδη κανενα κατορθωμα??on top θα ειναι και η ati οταν θα απαντησει με το δικο της τερας...τι ειχα γιαννη τι ειχες παντα...

εγω εχω την 280 και σε 1440χ900 δεν λεει τπτ παραπανω απο την 8800gt,στην τηλεοραση παλι 1920χ1080 απο ps3 ειναι 2 σκαλες πανω η 280 και δεν αναφερομαι στο crysis που ειναι 5 σκαλες πανω.κατ εμε θα σου προτεινα να παρεις ενα καλο μονιτορ η μια τηλ 1080p αν εχεις την οικονομ ευχαιρια η ενα καλο s-pva panel monitor ετσι ωστε οταν παρεις καρτα να αξιζει tα λεφτα που θα δωσεις.(και μια 260 δεν θα τανε κακη κανα 200ε μεταχ):meeting:

Ακόμα να πω, έχει τοοοοοοοοοοοόση μεγάλη διαφορά τα γραφικά στο Very High από το απλό High??

Και εμένα την έχει πάρει ένας κολλητός μου με 22άρα και ακόμα και εκεί είναι overkill και το λέει και αυτός δηλαδή. Είναι με 8400 default, 4 Giga Ram όχι τίποτα τρελό by any means.

Το θέμα του φανμποισμου, όλοι το σέβονται, και δεν το συζητά κανείς, απλά η 4870 νομίζω πως σου φωνάζει για να μην μασάει τίποτα σε αυτή την ανάλυση, και να μην πας να την αγοράσεις με συμβολαιογράφο για να δώσεις 1 οικόπεδο για να την πάρεις.

Έχει μεγάλη διαφορά στο very high.Εγώ με την 3870 το παίζω στο HIGH χωρίς καθόλου anti-aliasing,αλλά ένα φιλαράκι που έχει την 4870Χ2 και το είδα να το παίζει στο ultra high με full anti-aliasing τρελάθηκα!!:wall:

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι έχει πολύ μεγάλη διαφορά στο very high. Τότε που το έπαιξα είχα την 8800gtx ακόμα. Τότε αφού ξεκίνησα το παιχνίδι στο very high, συνειδητοποίησα ότι δε γινόταν και το γύρισα στο high. Αφού το τελείωσα άρχισα να ξαναπαίζω το παιχνίδι τραβώντας πλέον screenshots από διάφορα επίπεδα σε high και very high. Βλέποντας μετά τις εικόνες με την ησυχία μου σε διάφορες αναλύσεις, έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχει μεγάλη διαφορά το very high. Δεν είναι σαν να παίζεις άλλο παιχνίδι αλλά έχει σαφή βελτίωση σε ποιότητα.

Εντάξει το πως βλέπει κανείς τη διαφορά είναι και λίγο υποκειμενικό. Είναι όπως τα 100Hz στις τηλεοράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δε βλέπουν καν τη διαφορά ενώ εμένα ας πούμε μου φαίνεται τόσο μεγάλη (εννοώ η διαφορά στην κίνηση) όσο να συγκρίνεις 640χ480 με 1920χ1200. Η βασική διαφορά είναι ότι όλα φαίνονται καθαρότερα στο very high ενώ στο high σου δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ένα φίλτρο μπροστά.

Παράδειγμα

crysisrelichighdetailog8.jpg

High

και

crysisrelicveryhighdetaum3.jpg

Very High

Σε καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά δεν ξέρω γιατί τα χρώματα σε όσα συστήματα και αν έχω δει μου αρέσουν περισσότερο στο high. Δες τον ουρανό και το πράσινο και στις 2 photos :\

Σωστό αυτό που λες αλλά και τα δυο ανεξάρτητα από το χρώμα είναι πολύ πιο αληθοφανή στο very high. Πρόσεξε πόσες διαβαθμίσεις έχει το χρώμα του ουρανού στο very high και πόσο καθαρότερα φαίνονται οι σκιές και το πράσινο. Επίσης πολύ καλό το motion blur που εμφανίζεται στα πολύ μακρινά αντικείμενα όπως η οροσειρά στο βάθος. Α, και συγγνώμη αλλά στην αρχή έκανα κατά λάθος resize τις εικόνες και δε φαίνονταν καλά. Τώρα διορθώθηκε.

Ναι τώρα το βλέπω καλύτερα αυτό που λες.

Είναι όντως ποιο καθαρά.

Αυτά είναι από το warhead ε; Άν βάλω και εγώ 1920 θα γελάμε :D

Είναι από το κανονικό crysis όχι από το warhead. Αν πάντως δοκιμάσεις 1920 ανάλυση με την 8800gt θα γελάσεις πολύ όντως. Το warhead είναι παρόμοιο σε γραφικά, απλά αρκετά πιο ελαφρύ. Δηλαδή με 2χ4870 cf και σε 1920χ1200 ανάλυση που το τερμάτισα , πήγαινε καταπληκτικά. Με GTX295 ακόμα καλύτερα.

Το warhead είναι παρόμοιο σε γραφικά, απλά αρκετά πιο ελαφρύ.

δεν ισχυει αυτο.

ουτε εχει παρομοια γραφικα(ειναι αρκετα καλυτερα .βλεπε εκρηξεις)

ουτε ειναι πιο ελαφρυ.

Έχει μερικές βελτιώσεις στα γραφικά αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δε φαίνεται δηλαδή παίζοντας, πέρα από τις εκρήξεις. Επίσης είναι μακράν πιο ελαφρύ. Πετυχαίνεις πολύ καλύτερα frame rates ακόμα και με πιο αδύνατες κάρτες γραφικών. Παίζεται και με μια 4850 ακόμα και στο very high, πράγμα αδιανόητο με το πρώτο crysis.

Δε λέω ότι δε σε πιστεύω, απλά λέω κι εγώ τη δική μου παρατήρηση στο δικό μου υπολογιστή. Επίσης το καλύτερο frame rate έχει αναφερθεί πολλάκις και σε forums και άρθρα στο internet που αφορούσαν το crysis warhead. Δεν ξέρω απλά αν έχουν υπάρξει βελτιώσεις στο crysis μέσω patches γιατί εγώ το είχα παίξει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει και έκτοτε το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για benches με το crysis benchmark tool.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.