Jump to content

Βοήθεια - Πληροφορίες για αγορά GTX295!

yannismak

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε! Είμαι κάτοχος του συστήματος που αναφέρω στην υπογραφή μου. Θέλω να αγοράσω ότι καλύτερο υπάρχει από κάρτα γραφικών την GTX295 της Nvidia . Οι ανάλυση που παίζω είναι 1280x1204 καθώς αυτή είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει η 19'' οθόνη μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν η προαναφερθήσα κάρτα θα αποδίδει τα μέγιστα στο σύστημα μου ή θα χρειαστεί να αλλάξω και επεξεργαστή (Intel Core 2 Quad Q9550 s775, 2.83 GHz, Cache 12MB) και μνήμες (2x2 Gb 1066 MHz, 5-5-5-15 timings). Μητρική δε σκοπεύω να αλλάξω αλλά ούτε και τροφοδοτικό καθώς είναι αρκετά για το παρών αλλά και το μέλλων σύστημα. Λίγη βοήθεια παρακαλώ :help: :hi:

Gtx295 σε 19αρα είναι μεγάλο overkill.Καλύτερα κοίτα για κάποια 4850 ή το πολύ gtx 260,εάν δεν πρόκειται να αλλάξεις οθόνη.Όσο για τον επεξεργαστή και τις μνήμες δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξεις ότι gpu και να βάλεις,καθώς botlleneck βλέπουμε όταν έχουμε έναν αδύναμο επεξεργαστή,κατι που προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωσή σου.Αλλά τι προβλήματα έχεις με την gtx?Σε αυτήν την ανάλυση δεν πρέπει να δυσκολεύεται πολύ..(εκτός και αν μιλάμε για το crysis:dirol:)

ε οχι και 295 για 1280χ1024!!!

και η 8800gtx που εχεις υπεραρκετη ειναι για αυτη την αναλυση!

πουλα πραμα , παρε οθονη απο 24και πανω και μετα παρε την 295

Πάντα μιλάμε με κριτήριο το Crysis :) Ας πούμε ότι θέλω να παίξω επιτέλους το Crysis με όλα τα Settings στο Very High με πάνω από 35-40 fps.

σε αναλυση 1920χ1200 με 295 και λιγο πουσαρισμενη εβγαλε με v.high και dx10 41fps average.σκεψου σε 1280χ1024 πανω απο 55-60fps λογικα..

δες το αλλο θεμα με την 295..ο sebastian εκανε διαφορα τεστακια.

1000 φορες να παιξεις crysis σε 24αρα παρα σε 19αρα.

Ok gomar σε ευχαριστώ. Θα ρίξω μια ματία και στο topic του sebastian να δω τι παίζει :)

Η 8800GTX στο Crysis με DX10 κ very high τα βρισκει σκουρα...εγω κ τα δυο Crysis τα επαιζα στο high ολα,με τα φιλτρα φυσικα off κ εβγαζε 35-40 fps...παιζοταν ανετα το παιχνιδι..αλλα οσες φορες το εβαλα very high ετσι απο περιεργεια δεν την παλευε..ειχα κατι τρελλα framedrops..

Τωρα σε xp δεν ξερω...

σε αναλυση 1920χ1200 με 295 και λιγο πουσαρισμενη εβγαλε με v.high και dx10 41fps average.σκεψου σε 1280χ1024 πανω απο 55-60fps λογικα..

δες το αλλο θεμα με την 295..ο sebastian εκανε διαφορα τεστακια.

1000 φορες να παιξεις crysis σε 24αρα παρα σε 19αρα.

Δικιο εχει ο gomar , φιλαρακο αυτη η καρτα θελει και monitor. Παρε ενα 24αρι και την καρτα και θα εισαι κομπλε!

+1 sebastian & gomar

Αν μείνεις με αυτήν την οθόνη την λύση να πάρεις μια ακόμα πιο φθηνή 8800GTX μεταχειρο την έχεις σκεφτεί;;;Να εκμεταλλευτείς το SLI mobo που διαθέτεις.

+1 sebastian & gomar

Αν μείνεις με αυτήν την οθόνη την λύση να πάρεις μια ακόμα πιο φθηνή 8800GTX μεταχειρο την έχεις σκεφτεί;;;Να εκμεταλλευτείς το SLI mobo που διαθέτεις.

Δυστηχώς η μητρική μου δεν διαθέτει SLi :(

Η 8800GTX στο Crysis με DX10 κ very high τα βρισκει σκουρα...εγω κ τα δυο Crysis τα επαιζα στο high ολα,με τα φιλτρα φυσικα off κ εβγαζε 35-40 fps...παιζοταν ανετα το παιχνιδι..αλλα οσες φορες το εβαλα very high ετσι απο περιεργεια δεν την παλευε..ειχα κατι τρελλα framedrops..

Τωρα σε xp δεν ξερω...

Billy εσύ έχεις 4 Gb Ram, τον Quad υπερχρονισμένο στα 3,2 Ghz οπότε λογικό είναι να έχεις καλό Fps σε όλα τα settings High. Εγώ σε όλα high βγάζω 30 Fps average στα 1280x1024. Δυστηχώς (ή ευτηχώς;!) όμως, το Crysis για να το απολαύσεις θα πρέπει να το "βιώσεις" σε Very High Settings και DirectX 10... :cry:

ρε παιδια λέτε να πέσει γρηγορα η τιμή από τα 500? να περιμένω? με την 9800 GX2 τι είχε γίνει ? είχε κρατήσει καιρό τα 500?

ρε παιδια λέτε να πέσει γρηγορα η τιμή από τα 500? να περιμένω? με την 9800 GX2 τι είχε γίνει ? είχε κρατήσει καιρό τα 500?

Ναι, αντε να πεσει 470 - 480. Πριν ενα μηνα ειχε 375 η 9800GX2. Και με την 285 στα 350 δεν νομιζω να πεσει πιο κατω συντομα η 295.

η δικια μ αποψη ειναι οτι η 8800gtx ειναι μια χαρα και για το crysis...τωρα αφου 8ες να αλλαξεις καρτα οκ...8α σ προτεινα 4870 και στο crysis δεν 8α εχεισ κανενα προβλημα.

Δυστηχώς η μητρική μου δεν διαθέτει SLi :(

Μy mistake:giveup:

Πάντως για αγορά μεταχερισμενης 9800gx2 έχε υπ'όψη σου ότι στο stock house ΠΛΑΙΣΙΟΥ κάνουν την εμφάνισή τους κατά καιρούς σε τιμές κάτω των 200 ευρώ

4870 από μένα...έστω και μεταχείρισμένη.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά. Στην ανάλυση αυτή δε χρειάζεται καν να αλλάξεις κάρτα. Ούτε για το crysis. Ούτως ή άλλως δε νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για ένα μόνο παιχνίδι.

Τώρα θα βγω λίγο off-topic αλλά τι μανία είναι αυτή με τη 295? Δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω γιατί κι εγώ την πήρα αλλά δεν καταλαβαίνω. Τη δοκίμασα, έφαγα μια γερή απογοήτευση (μετά τη 4870Χ2 που είχα) και συνήλθα. Που είναι η πανίσχυρη κάρτα που έλεγαν τα reviews που ξεπερνάει την Χ2 μέχρι και 100% (εντάξει αυτό είναι αλήθεια αλλά μόνο στο dead space) και άλλες τέτοιες τρίχες. Βλέπω τις αγγελίες πώλησης κάθε μέρα και γελάω από τη βροχή πωλήσεων των 4870Χ2. Προσωπική άποψη αλλά η 4870Χ2 είναι πολύ ανώτερη κάρτα (δεν εννοώ πιο γρήγορη απλά πιο ποιοτική και πιο φτηνή-η διαφορά της από τη 295 σε ταχύτητα είναι πολύ μικρότερη όμως από αυτήν που φαίνεται στα reviews). Ιδίως με τους νέους catalyst 9.1 beta είναι φοβερή περίπτωση. Δίνει και ήχο και εικόνα από το hdmi κατευθείαν χωρίς εσωτερική σύνδεση (για μένα ήταν σημαντικό) και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέξει και σε ανάλυση 2560χ1600 χωρίς τις τραγικές πτώσεις της 295. Και τα περί ζέστης και λοιπά δεν στέκουν αν ξέρεις πως να τη χρησιμοποιήσεις. Σταματάω εδώ γιατί έχω αρχίσει να ξεφεύγω.

Προσωπικά για εμένα η Ati μετά τα θηρία της εποχής 9800Pro και 9800XT με ξενέρωσε, οπότε και έγινα φαν της Nvidia...Όσο καλή και να είναι η κάρτα που αναφέρεις δεν παύει να είναι Ati :(

Προσωπικά για εμένα η Ati μετά τα θηρία της εποχής 9800Pro και 9800XT με ξενέρωσε, οπότε και έγινα φαν της Nvidia...Όσο καλή και να είναι η κάρτα που αναφέρεις δεν παύει να είναι Ati :(

Δε σε πιάνω....:dirol:

Αυτό που λες όμως είναι καθαρός fanboyσμός. Ο ΑΤΙ δεν υστερούν πουθενά συγκριτικά με nvidia. Δεν ξέρω τι ακριβώς σε ξενέρωσε αλλά η ΑΤΙ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου ενώ η nvidia σχεδόν τίποτα. Έχει μείνει στο dx10, στις κάρτες sandwich, στο να περνάει τον ήχο στο hdmi μέσω καλωδίου και όχι μέσω του διαύλου pci-express και η λίστα συνεχίζεται. Παλιότερα μπορούσες μόνο να ισχυριστείς ότι είχε πιο σταθερούς οδηγούς και μεγαλύτερη συμβατότητα με παιχνίδια. Τώρα όμως ούτε εδώ υπερέχει πλέον. Ακόμα και τα παιχνίδια που και καλά είναι σήματα της nvidia the way it's meant to be played, συνήθως παίζουν καλύτερα σε ΑΤΙ. Από εκεί και πέρα δε νομίζω πλέον ότι κάποιος πρέπει να αναλώνεται στο τι εταιρεία θα προτιμήσει απλούστατα επειδή είναι όλα τα segments τόσο καλά μοιρασμένα. Δηλαδή κάθε κάρτα πλέον έχει αντίστοιχες επιδόσεις με την τιμή της. Είτε είναι ΑΤΙ είτε nvidia. Προφανώς οι δύο μεγάλες εταιρίες είναι συνεννοημένες αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα, αν δε θέλεις να αλλάξεις οθόνη και θέλεις μόνο κάρτα γραφικών μείνε όπως είσαι. Θα κάνεις την πιο άδικη σπατάλη που έγινε ποτέ αν πάρεις τη 295 για να παίζεις σε 1280χ1024. Αν πάλι πας στις 24 ίντσες η 295 είναι ίσως η καλύτερη μονή κάρτα που υπάρχει. Αν δε πας σε 2560χ1600 δηλαδή 30 ίντσες, τότε η 4870Χ2 είναι απλά μονόδρομος από μονές κάρτες, ειδάλλως πρέπει να πας σε sli ή crossfire setup.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.