Jump to content

Αποτυχία του bios update σε asus striker

valsamo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα,

Είμαι κάτοχος μίας ASUS striker μητρικής.

Προσπάθησα σήμερα να κάνω update στο bios (1002 version) με το asus update utility(τι το ήθελα?). Φαινομενικά όλα πήγαν καλά και μου ζητήθηκε να κάνω restart. Δυστυχώς όμως ο υπολογιστής στο restart μου έβγαλε τη logo screen της ASUS striker και πάγωσε. Πάτησα επανειλλημένα del ή tab αλλά τίποτα.

Ψάχνοντας στο internet αλλά και στο manual της ASUS δοκίμασα ό,τι λύσεις διάβασα (έβαλα το DVD της ASUS για να φορτώσει το CrashFRee, έκανα clearcmos αλλάζοντας και τα jumberάκια, έβγαλα τη μπαταρία, τις μνήμες) αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε.

Μήπως έχετε υπόψη σας κάποια άλλη λύση, ή πάω για αλλαγή του bios chip?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Rma it αν έχει ακόμα εγγύηση...

Άστο πρώτα, κάνα βράδυ, χωρίς μπαταρία και βγαλμένο από το ρεύμα...

Απ' ό,τι φαίνεται είναι η τελευταία μου ελπίδα..

Αμ δεν το βλέπω να αναστηθεί,:suicide: δυστυχώς

πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Κλασική λοβοτομή μητρικής ASUS.

Αν βάλεις και λίγο θυμιάμα πάνω στο NB, κάνεις το γύρο της μητρικής 7 φορές, φτύσεις δεξιά-αριστερά και φωνάξεις ωιμέ δις, ίσως γίνει κάτι. ASUS quality...

Tο έπαθα παλιά με P5B (είπα κι εγώ να πάρω ASUS τρομάρα μου) και έφυγε RMA σε e-shop. Αθλια utilities - άθλιες διαδικασίες recover.

διώχτη...

Έχω 3 χρόνια εγγύηση. Την είχα πάρει από το eshop πέρσι τα χριστούγεννα.

Ισχύει η εγγύηση αν καταλάβουν ότι έκανα update στο bios (που φαίνεται δλδ)

ή θα έχω κι εκεί πρόβλημα?

Σίγουρα είσαι εκτός εγγύησης,αλλα το crash free πρέπει να δουλεύει κανονικά.Κάνε clsmos για να γυρίσει σε default,λογικά θα είναι προεπιλεγμένο το "boot from cd" απο τις ρυθμίσεις του crash.Δοκίμασε το ξανά και αν δεν πετύχει,στείλε μου ένα pm μπας και σου γράψω άλλο chip με programmer

μην τολμήσεις και πεις ότι έγινε πάνω στη διαδικασία αναβάθμισης :) δεν ξέρω τι έγινε πες, ενώ το δούλευα το μηχάνημα, το έκλεισα και την επόμενη δεν ξεκινούσε....

Ρε παιδιά, αφού έγραψε το utility της Asus, ότι πέτυχε, τι φταίει το παλικάρι?

Στο κάτω-κάτω δεν έκανε κάτι "παράνομο"...

μην τολμήσεις και πεις ότι έγινε πάνω στη διαδικασία αναβάθμισης :) δεν ξέρω τι έγινε πες, ενώ το δούλευα το μηχάνημα, το έκλεισα και την επόμενη δεν ξεκινούσε....

Αυτό αποτελεί εξαπάτηση.Απο την στιγμή που ο χρήστης βάζει το χέρι του,πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.Γι'αυτό και στα ελληνικά καταστήματα δεν μας παίρνουν στα σοβαρά όταν πραγματικά έχει γίνει βλάβη στο hardware για άγνωστα αίτια.Αυτοί όταν τα στέλνουν για έλεγχο,ο ηλεκτρονικός θα βάλει την rom στον programmer και θα δει ότι είναι μισογραμμένη

@mech5107

Με λίγο ψάξιμο θα μπορούσε να δει έναν οδηγό αλλαγής bios χωρίς το utility,έστω και απο περιέργεια και μόνο.Επίσης δεν ξέρουμε αν το μηχάνημα ήταν υπερχρονισμένο,διότι bios update και overclocked σύστημα δεν είναι ο καλύτερος συνδιασμός.Για περισσότερα θα μας πει ο ίδιος χωρίς εικασίες

Για το crash free bios,υπάρχει περίπτωση να θέλει μια διαδικασία όπως σε usb stick,δισκέττα και γω δεν ξέρω τι.Έναν μέσο χρήστη δεν τον ενδιαφέρει πως θα αλλάξει το bios και υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται να κάνει διαδικασία για την επαναφορά.Την τελευταία asus που πήρα επί εποχής p4 που είχε crash free bios 1,στο manual έλεγε ότι πρέπει να φτιάξω δισκέττα boot για να γίνει recover.Δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ γιατί πέρναγα νέο bios απο boot floppy με το bios image και το award bios flash utility σε dos line

Μην σκεφτεστε μόνο από την μεριά των χρηστών του Lab, που bios αλλάζουν σαν πουκάμισο, μόνο και μόνο για +10mhz fsb.

Είναι κάτι απαραίτητο να γίνει σε αρκετές φάσεις.

Π.Χ. Φίλος έχει Giga 965-S3 με το F3(πολύ παλιό) bios και θέλει να αλλάξει τον 6300 του για έναν Q6600, το οποίο χρειάζεται νέο bios (το νεότερο είναι το F13). Αν του έλεγα για floppy και dos, άστα να πάνε...

Με το @bios από τα Vista με 2 κλικ έκανε update, άλλο ένα click στο restart και έτοιμη για τον Q (...άλλο που εξαντλήθηκε από την αγορά...:p)

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, αλλά τελικά το έκανα και δούλεψε.

Βγάζοντας όλες τις συσκευές από το μηχάνημα και βάζοντάς τες ξανά μία-μία και αφού το είχα αφήσει όλο βράδυ χωρίς μπαταρία, τελικά ανακάλυψα ότι έφταιγε το SLI.

Με το που κούμπωνα τη 2η κάρτα γραφικών, το σύστημα πάγωνε στο POST.

Τελικά έκανα downgrade στο bios από 1001 σε 0903 που είχα παλιά κι όλα δούλεψαν ρολόι.

Καλά είναι δυνατόν να βγάζουν προβληματική bios version?

Όσων αφορά την εγγύηση, σας ρώτησα γιατί ακριβώς όπως ανέφερε κι ένας φίλος, δεν έκανα κάτι παράνομο. Τα εργαλεία της ASUS χρησιμοποίησα. Εξάλλου οι ίδιοι διαφημίζουν το m/b ως crashFree BIOS. Τελικά μάλλον όμως το crashFree utility δε δούλεψε γιατί δεν ήταν corrupted το bios.

Tέλος πάντων, τελός καλό όλα καλά..

Δεν φταίει το τελευταίο BIOS. Το έχω φλασάρει στη δική μου μητρική και δουλεύει ΟΚ.

Πριν φλασάρεις, πρέπει να βάζεις default BIOS και ένα dimm.

Μετά προσθέτεις ότι άλλο θέλεις.

bios update failure είναι εκτός εγγύησης

Δεν είναι εκτός εγγύησης γιατί δεν γράφει ούτε στο κουτί της μητρικής, ούτε στο manual που δίνουν με τη μητρική ότι χάνεται η εγγύηση αν γίνει flash BIOS.

Το αντίθετο, γράφουν με ποιο τρόπο γίνεται το update.

Στο κάτω κάτω πολλοί επεξεργαστές δεν λειτουργούν χωρίς bios update, ενώ η ASUS όταν τις πουλούσε έλεγε ότι τους υποστηρίζει ή ότι θα τους υποστηρίξει.

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να κλειδώσουν αυτή την επιλογή για τους χρήστες.

Ούτε ο υπερχρονισμός είναι αιτία να χαθεί η εγγύηση.

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να μη δώσουν αυτή τη δυνατότητα στο BIOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.