Jump to content

Γνώμες για seagate 1.5 TB

nobig

Recommended Posts

LOL Δίσκος που δουλεύει μόνο σε windows, τι άλλο θα δούμε! Μετά απο τα soft modems-printers και τα σχετικά τώρα και soft-hard disks :big_boss:

Έχει προηγηθεί η WD χρόνια πριν :devil:

Το ίδιο λέω κι εγώ μόνο που μιλάμε για RAID 5 και διάρκεια κολλήματος 1-2 sec (ίσως απλώς ο controller πχ έχει cashαρει τα δεδομένα γι αυτό και το κόλλημα είναι τόσο μικρό στην περίπτωση μου - δεδομένου ότι μιλάμε για streaming ~5 MB/S).

Αυτό πιθανότατα είναι το γνωστό ‘disk overload’ (του utorrent πχ) και το κάνει σχεδόν πάντα. Δεν έχει να κάνει με τον δίσκο ή το firmware.

Αν σου έκανε ‘έλεγχο’ (εξαρτάται πως το εννοείς / τι έκανε τελικά) ίσως τελικά να χάθηκαν τα data και απλώς να έκανε rebuild το array.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σκέφτηκα ότι προφανώς θα μπορούσα να δοκιμάσω με έναν δίσκο και μετά να κάνω απλώς rebuild το array (αν χαθούν δεδομένα).

Τελικά το firmware μόνο κατόπιν ζήτησης το στέλνουν, σωστά; Δεν υπάρχει δλδ στο site τους για download υποθέτω;

Tελικά για το disk overload είχες δίκιο, (thanks δεν το ξερα) αν και θεωρω ότι το azureus/vuze θα πρεπε να μου το λέει όπως το utorrent και όχι να με αφήνει να βλέπω να μηδενίζονται τα τορρεντ και να μην ξέρω τι φταίει. Στο γεγονός πάντως που με οδήγησε να υποψιαστώ τους δίσκους ήταν εκτός των προβλημάτων τους , ότι αφου τους πήρα άρχιζα να κατεβαζω hd ταινιες οπότε πιο πριν δεν είχε παρουσιαστεί (άτιμη σύμπτωση). Επίσης δεν πιάνω πάνω απο 1,7mb/s στα τόρρεντ ώστε να δικαιολογεί το overload και συμβαίνει μόνο στην αρχή όταν το βάλω (μάλλον γράφει το azureus μηδενικά στο χώρο που έχει δεσμεύσει). Ωστοσο το θεωρώ ηλίθιο να δίνει προτεραιότητα στο να γράφει μηδενικά (σε ένα χώρο που έτσι και αλλιώς έχει δεσμευσει, αφού έτσι και αλλιώς έχει γίνει allocated ο χώρος) και όχι σε αυτά που κατεβαίνουν.

Για να επιβεβαίωσω το παραπάνω έβαλα μια ταινια 40 γιγα να κατεβαίνει σε άλλον δίσκο (samsung 1tb) ενω τα υπόλοιπα τόρρεντ κατεβαίνανε κανονικα στον 1500αρι, και όντως το οverload παρατηρήθηκε και όλα τα τορρεντ σταματήσανε. Ο 1τερα δουλευε σε 100% ενώ ο 1500αρης σχεδόν στο 0%. Ωστόσο σταματήσανε και τα τορρεντ του 1500αρη. Αυτο πώς εξηγείται? Απο το azureus παρατήρησα ότι η cache όσο διαρκούσε το overload ήταν συνέχεια γεμάτη και δεν αδειαζε όπως συμβαίνει κανονικά. Ο κάθε δίσκος δεν χρησιμοποιεί την δικιά του cache ή μήπως εννοεί επιπλέον χώρο στο δίσκο . Αν εννοεί το 2ο τότε ο επιπλέον χώρος λογικά είναι στον 1500αρη αφού αυτόν έχω default να κατεβαίνουν και εκει είναι λειτουργικό pagefile και λοιπά και όπως είπα πιο πριν η χρήση του καθ'όλη τη διάρκεια του overload ήταν σχεδόν στο 0%. Αν ξέρεις/μπορείς please εξήγησε το μου.

Τώρα για αυτά που ρωτάς:

Μπορείς να δεις αν έχεις κάποιον απο την ελλατωματική παρτίδα κοιτώντας πάνω στους δίσκους. Γράφουνε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται s/n (serial number), p/n (part number), firmware. Ναι, το νέο firmware δεν υπάρχει κάπου για download (αν θες στο στελνω πάντως) και πρέπει να στείλεις μαιλ με τα στοιχεία των δισκων σου και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στη seagate και αυτοι να σου στείλουνε το firmware.

Σε αυτό που λες για το κόλλημα του 1sec μάλλον έχεις πάλι δικιο καθώς διάβασα ότι που έχουν τους δίσκους σε ειδικους controller που έχουν δικιά τους μνήμη το πρόβλημα είναι πολύ λιγότερο εμφανές και συμβαίνει σπανιότερα.

Για να βάλεις το καινούριο firmware (μεσω boot cd ή floppy γίνεται η διαδικασία) πρέπει να είναι συνδεδεμένος μόνο αυτός ο δίσκος και μόνο πάνω σε sata controller. Δλδ αν τον έχεις εξωτερικα σε usb ή κάπου αλλού δεν γίνεται. Το γεγονος λοιπον ότι έπρεπε να συνδεσω μόνο τον ένα δίσκο μου έβγαλε στην αρχή τον δίσκο στο startup σαν degraded. Οπότε μετα αφου άλλαξα τo firmware και στους δυο, (και μπήκα με τον καθένα μια φορά στα win για να δω ότι ειναι οκ) στο status στο boot μου έλεγε ότι έπρεπε να γίνει verify, οπότε bootαρε λογικά απο τον ένα, μπηκε στα win και έκανε το verify. Aπ'ότι θυμάμαι ελάχιστα αρχεία ειχαν αλλάξει, κάτω απο 50 αν θυμάμαι καλά (και είχα γεμάτο πάνω απο 1 τερα), οπότε κατα τη γνώμη μου ίσως αυτά ήταν αρχεία που άλλαξαν κατα το boot. Τους δίσκους τους είχα σε raid1. Τώρα που το σκέφτομαι βλακεία έκανα, έπρεπε αφού αλλάξω τον ένα να τον κάνω verify και μετά να αλλάξω τον άλλο και ξανα verify αλλα τεσπα, όλα καλα.

Δεν παίζει ρόλο το serial αλλά το part number (p/n) και firmware. Aν είσαι σε αυτά Affected part number: 9JU138-300, 336 with firmware revisions SD15-SD19 χρειάζεσαι σίγουρα αλλάγη, αλλά και κάποιοι άλλοι δίσκοι με firmware cc** χρειάζονται. Στειλε στη seagate για να σου πει στα σίγουρα.

Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι αλλαγή, στείλε στη seagate για να σου πει στα σίγουρα. Εγώ φοβάμαι μήπως και χρειαστώ και 2ο αν και μάλλον ισχύει μόνο για αυτούς που κατασκευάστηκαν Δεκέμβριο 2008. Είναι πολλές οι παρτίδες πάντως.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931

Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι αλλαγή, στείλε στη seagate για να σου πει στα σίγουρα. Εγώ φοβάμαι μήπως και χρειαστώ και 2ο αν και μάλλον ισχύει μόνο για αυτούς που κατασκευάστηκαν Δεκέμβριο 2008. Είναι πολλές οι παρτίδες πάντως.

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931

Εμένα είναι τέτοια παρτίδα ρε παιδιά!Τι πρέπει να κάνω?Όλα τα testakia μια χαρά τα περνάει...Μπορεί κανένας που έχει στείλει e-mail να μου το στείλει και εμένα να δω τι πρέπει να γράψω για να τους δώσω να καταλάβουν...:rant::rant:

Ειμαι και εγω ενας απο τους ατυχεις με το συγκεκριμενι P/N των δισκων αυτων

Προσπαθω να βρω και να στειλω email στη seagate αλλα του κακου !!

Ενω φτιαχνω account και ειμαι οκ προκειμενου να τους στειλω τα στοιχεια και να μου στειλουν το firmware update ...με πεταει στη σελιδα https://na1.salesforce.com/secur/login_portal.jsp?orgId=00D00000000hhzl οπου δεν αναγνωριζει καν το account που φτιαχνω !!! ..συνεπως δε μπορω να επικοινωνησω ..ειναι εντελως απαραδεκτοι...Εχετε καποιο email για επικοινωνια ?

apagal πηγαινεις σε αυτή τη σελίδα http://www.seagate.com/www/en-us/about/contact_us/world_wide_contacts/contact-techsupport-emea και πατάς το email αλλα θα χρειαστείς να δημιουργήσεις λογαριασμό.

johnnyx μου το κανε και μένα αυτό το πρόβλημα όταν έβαλα λανθασμένο password 3 φορες (δεν θυμόμουν τι είχα βάλει ...) και τελικά λύθηκε χρησιμοποιώντας τον internet explorer αντι για firefox που χρησιμοποιώ.

Θέμα ταχύτητας και κολλημάτων ήταν...

Αν και κάποιος στο τελευταιο thread με τις εγγυήσεις της Seagate ανέφερε πως δεν έφτιαχνε πάντα με την αναβάθμιση του firmware

Το βρήκα

Ενας 500gb doa δεν εστρωσε με το firmupdate Τα ιδια δλδ χάνεται σε κάθε restart απο το panel των win ( μαζι με τα δεδομενα ) ενω αν πάς να γράψεις μερικές φορές κολάει + bsod . Παιζει και να ειναι περιπτωση διαφορετικη με αυτες που απλα θελαν fupdate ? δεν ξερω..

εδιτ . Τo firmware βεβαια δεν μου το στειλανε απο το support αλλα το βρηκα απο ενα ξενο fora απο googling

Μα στο account μου μπαινω ...οταν θελει το username/password για το email με το προβλημα αναφορας δε το δεχεται

• 3 weeks later...

Παίδες καλησπέρα! Πρώτο μου ποστ στο thelab, και θα πω την εμπειρία μου εδώ και μια εβδομάδα με τον συγκεκριμένο δίσκο. Τον παρέλαβα πριν 7 ημέρες. Το σύστημα μου τρέχει Windows XP Pro (ούτε Linux, ούτε Vista, ούτε Mac OS, ούτε τίποτα). Συνδέθηκε σε SATA (δεν μπήκε σε RAID), έγινε φορμάτ (ένα partition όλος ο δίσκος) και ξεκίνησα την μεταφορά αρχείων μου από παλιούς δίσκους που ήθελα να ξεφορτωθώ. Η μεταφορά αρχείων μετά από κάποια ώρα κόλαγε και το μέγεθος των φακέλων που είχαν μεταφερθεί ήταν πολύ μικρότερο από το αρχικό. Έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα που κατέληξαν να κολλάει ακόμα και ο υπολογιστής μετά από restart, να μην μπορώ να προσπελάσω αρχεία στον δίσκο, κοκ. Το firmware ήταν LC** το οποίο σύμφωνα με την Seagate δεν ανήκε στις ελαττωματικές παρτίδες (ναι καλά!). Οπότε δεν υπήρχε και η ανάγκη για αλλαγή firmware. Με τα πολλά ο δίσκος επιστράφηκε στο κατάστημα και αφού διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν ελαττωματικός, σήμερα μου έδωσαν τα χρήματα πίσω.

Έχω 3 εσωτερικούς SATA και δύο εξωτερικούς. Οι 4 από αυτούς είναι Seagate, και πάντα ήμουν πολύ ικανοποιημένος ιδιαιτέρως με το πόσο ήσυχοι ήταν σε σχέση με άλλες εταιρείες. Πλέον δεν μπορώ να εμπιστευτώ την εταιρεία. Κάπου διάβασα ότι ενδέχεται όλες αυτές οι παρτίδες να έχουν ελαττωματικά μέρη και η Seagate προς αποφυγή μαζικής ανάκλησης φτιάχνει νέα firmware πειράζοντας την τάση που τροφοδοτούνται συγκεκριμένα εξαρτήματα. Μου φαίνεται αρκετά πειστικό αυτό και εξηγεί πολλά. Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες μέρες και το forum της Seagate, βλέπω ότι η λύση δεν είναι η αλλαγή firmware. Πρόκεται για προσωρινό μπάλωμα της κατάστασης, που είτε λύνει μερικώς το πρόβλημα είτε καθυστερεί την εμφάνισή του, είτε δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.