nobig Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Θα ήθελα την γνώμη σας για το καινούργιο 1.5 ΤΒ της seagate, παλιά δεν θα το συζήταγα καν αλλά με τις τελευταίες παρτίδες έχω θορυβηθεί λιγάκι μην τυχόν και μας αφήσει στα κρύα του λουτρού Έχετε ακούσει τίποτα σχετικά με το καινούργιο μοντέλο; Η τιμή του είναι πολύ δελεαστική! Δεν με ενδιαφέρει ταχύτητα γιατί θα μπει σε NAS
SLN Ιανουάριος 13, 2009 #2 Ιανουάριος 13, 2009 Κι εγω για κει ειμαι, αλλα λεω να περιμενω τα 2ΤΒ. Γενικα παιζει πολυ flactuation στην τιμη του (wholesale infoquest που επαιζε να τον αγορασω ειχε 98ε πριν τις γιορτες και τωρα πηγε 120-κατι νομιζω) και δεν μου αρεσει αυτο. Πολυ υποπτο οταν ακριβαινουν πραγματα στους υπολογιστες. Θα κλαις περισσοτερα λεφτα οταν το παρει η κατηφορα Λογικα παντως τα προβληματα του ειναι αποκλειστικα θεμα ταχυτητας και το νεο firmware, ειτε το εχει, ειτε το βαλεις εσυ μετα, μαλλον τα λυνει. Εγω οπως ειπα θα περιμενω.
nobig Ιανουάριος 13, 2009 Author #3 Ιανουάριος 13, 2009 Τα 500 εξτρα γίγα για τα 40 έξτρα € είναι αρκετά δελεαστικά!Καλά τον είχες βρεις 98€ και δεν τον τσίμπησες:fist:Με τους υπολογιστές αγοράζεις κάτι και μετά απο λίγο καιρό "κλαίς" τα €Τα προβλήματα ήταν στανταρ θέμα ταχύτητας ή εσκαγαν δίσκοι χάνοντας δεδομένα! 1.5Τ είναι πολλά δεδομένα. Καταραμένη DSL:angry:
apollokk Ιανουάριος 13, 2009 #4 Ιανουάριος 13, 2009 Αντί για αυτόν μπορείς να αγοράσεις 2 620άρηδες που έχει προσφορά το πλαίσιο. Για τον Seagate προτείνω να δοκιμάσεις, δεν νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα.
felix Ιανουάριος 13, 2009 #5 Ιανουάριος 13, 2009 Θέμα ταχύτητας και κολλημάτων ήταν...Αν και κάποιος στο τελευταιο thread με τις εγγυήσεις της Seagate ανέφερε πως δεν έφτιαχνε πάντα με την αναβάθμιση του firmwareΤο βρήκα
nobig Ιανουάριος 14, 2009 Author #6 Ιανουάριος 14, 2009 Αντί για αυτόν μπορείς να αγοράσεις 2 620άρηδες που έχει προσφορά το πλαίσιο. Για τον Seagate προτείνω να δοκιμάσεις, δεν νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα.Γιατί δεν θέλω να μπλέκω με πολλούς δίσκους, αφενός λόγο κατανάλωσης και αφετέρου λόγο ότι έχεις διπλάσιες πιθανότητες να σκάσει κάτι
Eddie Ιανουάριος 14, 2009 #7 Ιανουάριος 14, 2009 Μιας και έχω δύο απο αυτούς, δεν θα τον συνιστούσα παρόλο που έχει πέσει πολύ η τιμή του (κυρίως λόγω των προβλημάτων που είχαν\έχουν). Γενικότερα η σειρά 11 της seagate είναι για τα "πανηγύρια", με αποτέλεσμα η πιθανότητα να έχεις dead on arrival δίσκο να είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ότι στο παρελθον, χώρια ότι δεν είναι και ό,τι πιο γρήγορο. Επιπλέον μεγάλη παρτίδα συγκεκριμένων δίσκων χρειαζεται αλλαγή firmware γιατί πολύ συχνά θα έχεις κολλήματα στο δίσκο, (όχι στα xp αλλά σε όλα τα άλλα λειτουργικά). Και με το νέο firmware ωστόσο τα κολλήματα εμφανίζονται που και που. Επιπλέον η seagate ανακοίνωσε μείωση της εγγύησης σε όλους τους δίσκους της απο 1/1/2009 απο 5 σε 3 χρόνια.Παράλληλα στους συγκεκριμένους δίσκους απο το smart βλέπεις ότι τα raw read error rate και hardware ecc recovered αυξάνονται όλη την ώρα (όχι μόνο σε μένα) ενω σε άλλους δίσκους έχουν αλλάξει ελάχιστα σε χρονια, ωστόσο η seagate λέει ότι αφού είναι μέσα στα όρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης με το νέο firmware αν βάλεις τους δίσκους σε raid με ενεργοποιημένο το write cache back η ταχύτητα μειώνεται αντί να αυξάνεται και η απάντηση της seagate είναι ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι δεν προορίζονται για raid και ότι για raid υπάρχουν οι επαγγελματικές λύσεις της (enterprise), παράλληλα όμως δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ρίξε μόνο μια ματιά στα forum της seagate να δεις τι γίνεται, ή ακόμα και στα reviews του δίσκου στο newegg. Χώρια που άν χρειάζεσαι το νεο firmware πρεπει να στειλεις μαιλ στη seagate για να στο στείλει και αυτή θα σου απαντήσει μετά απο καμιά βδομάδα, και παραπάνω μερικές φορες.Απο τη στιγμή λοιπόν που έχεις ανάγκη το χώρο, περίμενε 1-2 βδομάδες όπου η wd θα βγάλει 2tb δίσκο να δεις τι τιμή θα χει αλλά και τις επιδόσεις του. Επίσης η seagate ανακοίνωσε ότι σταματάει τη σειρά 11 και πάει πλέον στην 12, νομίζω ότι και αυτό κάτι λέει.
felix Ιανουάριος 14, 2009 #8 Ιανουάριος 14, 2009 Επίσης η seagate ανακοίνωσε ότι σταματάει τη σειρά 11 και πάει πλέον στην 12, νομίζω ότι και αυτό κάτι λέει.H σειρά .12 στήνεται πάνω σε 500GB-platters...φυσική μετάβαση είναι...καλό θα είναι να περιμένει τους αντίστοιχους 1.5ΤΒ 7200.12 αν και καινούριο προϊόν πρέπει πρώτα να ωριμάσει και να κυκλοφορήσει και μετά να προτιμάται...
Eddie Ιανουάριος 14, 2009 #9 Ιανουάριος 14, 2009 Δικό μου λάθος, δεν το διατύπωσα σωστά. Δεν εννοούσα ότι η seagate πάει απο την 11 στην 12 λόγω των προβλημάτων της 11, αλλά αυτό που λές και σύ ότι απο τη στιγμή που θα πάει στη 12 και ο συγκεκριμένος της 11 έχει αυτά τα "προβλήματα" καλύτερα να περιμένει την 12, αν μπορεί.
felix Ιανουάριος 14, 2009 #10 Ιανουάριος 14, 2009 Ναι, δεν τρέχει τίποτε... Μία ερώτηση : Αυτό με το firmware update είναι προσωπική εμπειρία ή είναι αποτέλεσμα έρευνας που έκανες (Seagate forums ή άλλη web πηγή ) πριν από κάποια αγορά?
Eddie Ιανουάριος 14, 2009 #11 Ιανουάριος 14, 2009 Εννοείς ότι και με το νέο firmware κάποια κολλήματα δημιουργούνται που και που και ότι με το write cache back ενεργοποιημένο μειώνεται αντί να αυξάνεται η ταχύτητα έτσι? Και τα δύο απο προσωπική εμπειρία (έχω 2 τέτοιους) αλλά διαβάζοντας το forum της seagate θα δεις ότι πάρα πολυ έχουν τα ίδια προβλήματα ειδικά με την ταχύτητα και το write cache back.
spc Ιανουάριος 14, 2009 #12 Ιανουάριος 14, 2009 Εχω 8 1,5δες σε RAID 5 κατι μήνες τώρα (από τότε που βγήκαν) και λογικά πρέπει να είναι στην παρτίδα που θέλει νέο firm.Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τελευταία, που το array κοντεύει να γεμίσει, έχω κολληματάκια της τάξης τους 1 sec ανά 1 ώρα συνεχούς ανάγνωσης (σε χαμηλές ταχύτητες – αναπαραγωγή HD ταινιών).Κάτι μου λέει ότι είναι θέμα firmware…Μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το εν λόγω θέμα, υποθέτω ότι το firmware update σημαίνει και data loss.Ακόμα και να μην ισχύει κάτι τέτοιο, πόσο ασφαλές θα ήταν να γίνει σε δίσκο που είναι πάνω σε array άραγε;
Eddie Ιανουάριος 14, 2009 #13 Ιανουάριος 14, 2009 H σειρά που είχε πρόβλημα ήταν Affected part number: 9JU138-300, 336 with firmware revisions SD15-SD19 και κάποιοι άλλοι με άλλο firmware μου φαίνεται cc**. Aυτο που λες εσύ δεν ξέρω τι είναι. Το κόλλημα που λέω εγώ διαρκεί πάνω απο 1,5 λεπτο, με το παλιο firmware συνέβαινε όταν ο δίσκος διάβαζε μικρά κομμάτια, πχ αναπαραγωγή ταινιών ή τορρεντ, με το καινούριο έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει μόνο στα τορρεντ στην αρχή όταν βάλω να κατέβει μια hd - blue ray ταινια δλδ γύρω στα 20-40γιγα σε σημείο να σταματάνε τα υπολοιπα τορρεντ περιμένοντας το δίσκο. (εννοειται ότι ο δίσκος έχει πανω απο 300 γιγα ελεύθερα)Οχι το firmware update αν και σε προειδοποιεί για data loss, δεν συμβαινει τπτ και τα δεδομένα είναι όπως πριν. Εμένα απλώς μου έκανε έλεγχο το raid1. (για να βάλεις το firmware συνδέεις μόνο έναν δίσκο, ίσως γι'αυτο ο έλεγχος)
felix Ιανουάριος 14, 2009 #14 Ιανουάριος 14, 2009 Eddie, έχεις κάνει update έτσι ? Ποιό firmware έχεις τώρα ?
Eddie Ιανουάριος 14, 2009 #15 Ιανουάριος 14, 2009 Ναι το χω κάνει. Για αυτούς που έχουν sd15-sd19 σου δίνουν το sd1a (εγώ είχα sd17 οπότε έχω αυτό), υπάρχει όμως και ένα άλλο για αυτούς που έχουν το cc**.
nobig Ιανουάριος 15, 2009 Author #16 Ιανουάριος 15, 2009 Με πείσατε θα περιμένω κανά 2 βδομάδες ακόμα να δω αν βγάλει 2ΤΒ ή θα αγοράσω τον green της WD 1TB Σύριε με τι έχεις γεμίσει ένα array με 8*1.5Τ δίσκους;;
spc Ιανουάριος 15, 2009 #17 Ιανουάριος 15, 2009 Aυτο που λες εσύ δεν ξέρω τι είναι. Το κόλλημα που λέω εγώ διαρκεί πάνω απο 1,5 λεπτο, με το παλιο firmware συνέβαινε όταν ο δίσκος διάβαζε μικρά κομμάτια, πχ αναπαραγωγή ταινιώνΤο ίδιο λέω κι εγώ μόνο που μιλάμε για RAID 5 και διάρκεια κολλήματος 1-2 sec (ίσως απλώς ο controller πχ έχει cashαρει τα δεδομένα γι αυτό και το κόλλημα είναι τόσο μικρό στην περίπτωση μου - δεδομένου ότι μιλάμε για streaming ~5 MB/S). έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει μόνο στα τορρεντ στην αρχή όταν βάλω να κατέβει μια hd - blue ray ταινια δλδ γύρω στα 20-40γιγα σε σημείο να σταματάνε τα υπολοιπα τορρεντ περιμένοντας το δίσκο. (εννοειται ότι ο δίσκος έχει πανω απο 300 γιγα ελεύθερα)Αυτό πιθανότατα είναι το γνωστό ‘disk overload’ (του utorrent πχ) και το κάνει σχεδόν πάντα. Δεν έχει να κάνει με τον δίσκο ή το firmware. Οχι το firmware update αν και σε προειδοποιεί για data loss, δεν συμβαινει τπτ και τα δεδομένα είναι όπως πριν. Εμένα απλώς μου έκανε έλεγχο το raid1. (για να βάλεις το firmware συνδέεις μόνο έναν δίσκο, ίσως γι'αυτο ο έλεγχος)Αν σου έκανε ‘έλεγχο’ (εξαρτάται πως το εννοείς / τι έκανε τελικά) ίσως τελικά να χάθηκαν τα data και απλώς να έκανε rebuild το array.Σε κάθε περίπτωση πάντως, σκέφτηκα ότι προφανώς θα μπορούσα να δοκιμάσω με έναν δίσκο και μετά να κάνω απλώς rebuild το array (αν χαθούν δεδομένα).Τελικά το firmware μόνο κατόπιν ζήτησης το στέλνουν, σωστά; Δεν υπάρχει δλδ στο site τους για download υποθέτω;
Nephiλiμ Ιανουάριος 15, 2009 #18 Ιανουάριος 15, 2009 σιγουρα...αστρο με αυτα που διαβαζω θα παιρνα Seaγατε.ειπαμε γατολαγνος αλλα οχι κιετς.Η Seagate αναλαμβάνει δράση για τα προβλήματα των Barracuda 1.5TB Τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα στους σκληρούς δίσκους Barracuda 1.5TB της Seagate. Συγκεκριμένα, αρκετοί χρήστες με λειτουργικό Mac OS X ή Linux και πολλαπλούς σκληρούς στα συστήματά τους υποστηρίζουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρούνται παύσεις στη λειτουργία του σκληρού.- Η Seagate ενημερώνει τους πελάτες της ότι μπορούν να επικοινωνούν με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας αν παρατηρήσουν τέτοια φαινόμενα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν email στη διεύθυνση discsupport@seagate.com, αναφέροντας την ακριβή φύση του προβλήματος, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τον υπολογιστή τους. Ήταν θέμα χρόνου να αναλάβει δράση η Seagate, καθώς ο συγκεκριμένος σκληρός είναι ένα προϊόν υψηλού προφίλ και οι όποιες δυσλειτουργίες του έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της επιχείρησης.
jpavly Ιανουάριος 15, 2009 #19 Ιανουάριος 15, 2009 Αληθεύει αυτό, είναι/ήταν NTFS optimized. Btw, βάλε και πηγή εκεί.
nobig Ιανουάριος 15, 2009 Author #20 Ιανουάριος 15, 2009 LOL Δίσκος που δουλεύει μόνο σε windows, τι άλλο θα δούμε! Μετά απο τα soft modems-printers και τα σχετικά τώρα και soft-hard disks :big_boss:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.