Jump to content

τροφοδοτικο

sam_@

Recommended Posts

από αυτά τα δύο Coolermaster.Βέβαια υπάρχουν πολύ καλίτερες λύσεις με κάποιες δεκάδες ευρώ παραπάνω.

απτο e-shop δεν αναμενονται...!πουλιετε ηδη το coolermaster...δεν 8ελω να παω σε παραπανω λεφτα...για crossfire ποιο ειναι καλυτερο απτα δυο??

Εγώ προτείνω το Tt Toughpower 500w QFAN στα 70 ευρώ.

Είναι και αυτό το γνωστό φασόν της CWT (το PSH)... Έχει activePFC και όχι passive, τρελλό efficiency για 500άρι psu (γύρω στο 90-91%), per-rail voltage regulation (και όχι grouped), ripple levels.. out of this planet με μόλις 40mV στην 12άρα σε full load (!), οι πυκνωτές του δεν είναι καθόλου.. μα καθόλου άσχημοι (Rubycon στο primary side & Samxxon στο secondary), αθόρυβο, ΔΕΝ ζεσταίνεται ούτε σε full load test σε hotbox (508w output στο εν λόγω τεστ που σου έχω link παρακάτω), βγάζει 36amperes στην 12άρα (432w) σε crossload test με ελάχιστο fluctuation, και κυρίως άριστη κριτική απο johnnyguru με τελική βαθμολογία 9 και recomended (δες εδώ).

Ορίστε και η product page για περισσότερα στοιχεία:

http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001004&id=C_00001006&name=Toughpower+QFan+500W+&ovid=n

Σημείωση: Μην "ψαρώνεις" με τα amperes που λένε οι κατασκευαστές. Κανονικά πρέπει να δεις crossload test όλων των psu's για να έχεις πραγματική εικόνα και όχι αυτή που θέλει ο κατασκευαστής να έχεις.

Για παράδειγμα, οι τρεις 12βολτες x19amps του Coolermaster είναι πολύ αισιόδοξες τιμές! Το Tt λέει 2x18amps στις 12άρες και όπως θα δεις στο test τις βγάζει κανονικά. Αμφιβάλλω αν το Coolermaster θα βγάλει combined παραπάνω...

Καλά όσον αφορά το Εnermax με τα 25άρια στις 12άρες με κάνει να αναρωτιέμαι διάφορα πράγματα που δεν είναι της ώρας να αναλύσω.

Πάντως το να βγάλει 25 (ή έστω ακόμα και 20amps) και στις τρεις 12βολτες ακόμα και ΧΩΡΙΣ φορτίο καθόλου στις 3.3v+5v εγώ το αποκλείω κατηγορηματικά και απόλυτα... μια και ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ των 525 watts που αποδίδει, αντιστοιχεί σε.. περί τα 42-43amperes μόνο με 12βολτη τάση (δηλαδή χωρίς φορτίο στις υπόλοιπες)! Με την θεωρητική υποθεση ότι το φορτίο μοιράζεται το ίδιο και στα τρία rails μιλάμε για περίπου 14 amps έκαστη ή αν θες average.

Και αυτό σε απόλυτα ιδανικές συνθήκες που απλά ΔΕΝ υπάρχουν στην πραγματική ζωή!

Τελος πάντων να μην μπω σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες... Προσωπικά θεωρώ το Qfan καλύτερη επιλογή.

Φιλικά.

Πάντως το να βγάλει 25 (ή έστω ακόμα και 20amps) και στις τρεις 12βολτες ακόμα και ΧΩΡΙΣ φορτίο καθόλου στις 3.3v+5v εγώ το αποκλείω κατηγορηματικά και απόλυτα... μια και ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ των 525 watts που αποδίδει, αντιστοιχεί σε.. περί τα 42-43amperes μόνο με 12βολτη τάση (δηλαδή χωρίς φορτίο στις υπόλοιπες)! Με την θεωρητική υποθεση ότι το φορτίο μοιράζεται το ίδιο και στα τρία rails μιλάμε για περίπου 14 amps έκαστη ή αν θες average.

Κάπου το πήρες "λάθος". Μπορεί να βγάλει μέχρι και 25Α σε κάθε 12άρα με την προυπόθεση ότι συνολικά οι 3 12άρες δεν θα ξεπεράσουν τα 40Α. Αυτό δηλώνει ο κατασκευαστής και όχι 3χ25χ12 = 900W.

Αυτό ειδικά βολέυει στα τροφοδοτικά με περισσότερα από 2-3 rails μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνεις πιο rail είναι ο επεξεργαστης, και σε ποια οι κάρτες γραφικών (πιο καλώδιο είναι σε πιο rail) για να μοιράσεις το φορτίο.

Καλό και το ThermalTake που προτείνεις αλλά από μένα Enermax.

Από αυτά που ακούστηκαν εδώ τα καλύτερα είναι τα Thermaltake Qfan 500w και το Cooler Master RealPower M520w. To CM έχω δει το μεγαλύτερο αδερφάκι του (620w) και είναι άψογο με μόνα αρνητικά

-Θόρυβος σε υψηλά φορτία

-Μήκος καλωδίου ATX 24pin

Κάπου το πήρες "λάθος". Μπορεί να βγάλει μέχρι και 25Α σε κάθε 12άρα με την προυπόθεση ότι συνολικά οι 3 12άρες δεν θα ξεπεράσουν τα 40Α. Αυτό δηλώνει ο κατασκευαστής και όχι 3χ25χ12 = 900W.

Αυτό ειδικά βολέυει στα τροφοδοτικά με περισσότερα από 2-3 rails μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνεις πιο rail είναι ο επεξεργαστης, και σε ποια οι κάρτες γραφικών (πιο καλώδιο είναι σε πιο rail) για να μοιράσεις το φορτίο.

Καλό και το ThermalTake που προτείνεις αλλά από μένα Enermax.

Προφανώς και εννοεί αυτό που λες η Enermax αφού δεν γίνεται και αλλιώς. Αν θες να το κάνω ένα rephrase: Έτσι που τα γράφει το Πλαίσιο, μάλλον μπερδεύει τον αγοραστή παρά του λέει την αλήθεια.

Πρόσεξε τώρα κάτι όμως... Το Tt μπορεί να βγάλει 18 στην κάθε 12άρα, αυτό το ξέρουμε αφού έχουμε στην διάθεσή μας test.

Το Enermax αν η μία 12άρα είναι π.χ. στα 20amps τότε η δεύτερη θα βγάλει περίπου άλλα τόσα max.. και η τρίτη 12άρα ουσιαστικά αχρηστεύεται. Άρα επί της ουσίας δεν έχεις την δυνατότητα (αν τυχόν έχεις τέτοιο ενεργοβόρο configuration) να συνδέσεις συσκευές στο τρίτο rail.

Τώρα θα μου πεις: μα κι έτσι να είναι, πάλι καλύτερο είναι από το Τt. Ναι μεν, αλλά το Enermax το αγοράζεις για να έχεις τρεις 12άρες και όχι... "δυόμιση". Από την άλλη το Tt ξέρεις ότι θα έχεις πάντα στην διάθεσή σου 18amps ανά rail και δεν θα αλλάξει όπως και να μοιράσεις τα φορτία. Επίσης το efficiency του Tt δεν το πιάνει το Enermax.

Και κάτι τελευταίο... το πόσα ακριβώς amperes θα βγάλει με όλες τις 12άρες σε load το Enermax δεν μπορούμε να το ξέρουμε (παρά μόνο να το υποθέσουμε) καθώς δεν έχουμε δει crossload test.

Φιλικά...

Πρόσεξε τώρα κάτι όμως... Το Tt μπορεί να βγάλει 18 στην κάθε 12άρα, αυτό το ξέρουμε αφού έχουμε στην διάθεσή μας test.

Το Enermax αν η μία 12άρα είναι π.χ. στα 20amps τότε η δεύτερη θα βγάλει περίπου άλλα τόσα max.. και η τρίτη 12άρα ουσιαστικά αχρηστεύεται. Άρα επί της ουσίας δεν έχεις την δυνατότητα (αν τυχόν έχεις τέτοιο ενεργοβόρο configuration) να συνδέσεις συσκευές στο τρίτο rail.

Τώρα θα μου πεις: μα κι έτσι να είναι, πάλι καλύτερο είναι από το Τt. Ναι μεν, αλλά το Enermax το αγοράζεις για να έχεις τρεις 12άρες και όχι... "δυόμιση". Από την άλλη το Tt ξέρεις ότι θα έχεις πάντα στην διάθεσή σου 18amps ανά rail και δεν θα αλλάξει όπως και να μοιράσεις τα φορτία. Επίσης το efficiency του Tt δεν το πιάνει το Enermax.

Και κάτι τελευταίο... το πόσα ακριβώς amperes θα βγάλει με όλες τις 12άρες σε load το Enermax δεν μπορούμε να το ξέρουμε (παρά μόνο να το υποθέσουμε) καθώς δεν έχουμε δει crossload test.

Φιλικά...

Τωρα γιατί προσπαθησεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι 2 rails 18+18=36A είναι καλύτερες από χ+y+z=40A ?

Περαν τούτου αυτό το τροφοδοτικο εκανε τεστ ο jonny (και που προτείνεις) -> http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001004&id=C_00001006&name=Toughpower+QFan+500W+&ov=n&ovid= (έχει 18+18+16 με max 36A combined) και όχι αυτό http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00000932&id=C_00000933&name=TR2+QFan+500W&ovid=n (που έχει 18+18)

Δεν είναι και τόσο καλό review αλλα δες το http://www.hardwaresecrets.com/article/551/9 (έγινε με 115V στην πρίζα και όχι 230V, όπου παρουσιάζεται και μικρότερο efficiensy συνήθως από ότι στα 230)

Και αμφιβάλλω αν θα δούμε, ο νοών νοείτω! :thank_you2:

edit

Και όμως είδαμε!

Τωρα γιατί προσπαθησεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι 2 rails 18+18=36A είναι καλύτερες από χ+y+z=40A ?

Θεωρητικά μιλόντας, εφόσον σε max load και τα δύο psu's θα βγάλουν σχεδόν το ίδιο amperage, προτιμώ να διαιρείται αυτό σε λιγότερα rails από ένα άλλο psu ίδιου wattage για προφανείς λόγους.

Επειδή όμως διαπίστωσα ότι η Tt έχει πλέον και το 500άρι με τρείς 12άρες (όπως το 650άρι) τότε το θέμα αυτό είναι άτοπο.... :(

Περαν τούτου αυτό το τροφοδοτικο εκανε τεστ ο jonny (και που προτείνεις) -> http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001004&id=C_00001006&name=Toughpower+QFan+500W+&ov=n&ovid= (έχει 18+18+16 με max 36A combined) και όχι αυτό http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00000932&id=C_00000933&name=TR2+QFan+500W&ovid=n

Sorry τώρα το είδα κι εγώ, αλλά μόνο το link της Tt είναι λάθος...

Τα άλλα είναι σωστά... Θα το κάνω edit, thanx για την παρατήσηση...

Δεν είναι και τόσο καλό review αλλα δες το http://www.hardwaresecrets.com/article/551/9 (έγινε με 115V στην πρίζα και όχι 230V, όπου παρουσιάζεται και μικρότερο efficiensy συνήθως από ότι στα 230)

Thanx για το link αλλά μας απασχολεί τι κάνει σε 230v, σωστά; Απο κει και πέρα, από ότι είδα έβγαλε 42amps μεν, αλλά ζεσταίνεται περισσότερο, έχει χειρότερο efficiency ακόμα και στα 115v από ότι το Tt σε 230, και τέλος... τι εννοεί ο ποιητής με αυτό;

Room Temp. 49.3º C

PSU Temp. 51.1º C

A και κάτι τελευταίο... Μου κάνει εντύπωση πως δεν υπάρχει άλλο review για το 525 εκτός απο του Hardware Secrets που φιγουράρει και στο site. Επίσης το γεγονός ότι δίνει 600w χωρίς να κάνει shutdown δεν είναι και τόσο θετικό, ανεξάρτητα τι λένε στο εν λόγω site. Το τροφοδοτικό δίνοντας 600w (σε peak προφανώς) θα πρέπει να κλείσει από overheating protection. Kατα δεύτερον τραβώντας παραπάνω amperes από τις 12άρες θα έπρεπε να κάνουν το psu να κάνει shutoff από overcurrent protection...

Εκτός αν δεν τις έχει αμφότερες...

Πάντως το PSH design της CWT "σκοτώνει", είναι από τα καλύτερα σε efficiency, απόδοση, regulation και rippling... Και αυτό ισχύει και στο 500άρι και σε όλα τα Qfan.

Θεωρητικά μιλόντας, εφόσον σε max load και τα δύο psu's θα βγάλουν σχεδόν το ίδιο amperage, προτιμώ να διαιρείται αυτό σε λιγότερα rails από ένα άλλο psu ίδιου wattage για προφανείς λόγους.

Επειδή όμως διαπίστωσα ότι η Tt έχει πλέον και το 500άρι με τρείς 12άρες (όπως το 650άρι) τότε το θέμα αυτό είναι άτοπο.... :(

Το τροφοδοτικο που πουλα το eshop δεν ξέρω πιο από τα 2 τις ΤΤ είναι μιας και είτε ο τίτλος είτε τα specs στην σελίδα του eshop είναι λάθος.

Από τα πολλά διαφορετικά που "παράγει" :jester: η ΤΤ (περα από τα ονοματα που μοιάζουν βάλε και τα revisions) λογικό είναι να χάνει την μπαλα...

Sorry τώρα το είδα κι εγώ, αλλά μόνο το link της Tt είναι λάθος...

Τα άλλα είναι σωστά... Θα το κάνω edit, thanx για την παρατήσηση...

Αν από την αρχή προτείνεις αυτό που έκανε τεστ ο jonny τότε από την ΑΡΧΗ είσαι λάθος σχετικά με τα rails μιας και αυτό στο review του jonny έχει 18+18+16 combined 36A. (το enermax θυμίζω είναι 25+25+25 combined 40A)

Thanx για το link αλλά μας απασχολεί τι κάνει σε 230v, σωστά; Απο κει και πέρα, από ότι είδα έβγαλε 42amps μεν, αλλά ζεσταίνεται περισσότερο, έχει χειρότερο efficiency ακόμα και στα 115v από ότι το Tt σε 230, και τέλος... τι εννοεί ο ποιητής με αυτό;

Σίγουρα μας ενδιαφέρει στα 230, αλλά σε όλα τα tests & reviews που έχω διαβάσει, τα τροφοδοτικά έχουν καλύτερο efficiensy στα 230 από ότι στα 115V οπου έγινε και το τεστ του Enermax (link παραπάνω)
Πάντως το PSH design της CWT "σκοτώνει", είναι από τα καλύτερα σε efficiency, απόδοση, regulation και rippling... Και αυτό ισχύει και στο 500άρι και σε όλα τα Qfan.
Aλλά στο 80plus.org

500 TT -> http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/THERMALTAKE-W0151-500W-Report.pdf

525 Enermax -> http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/ENERMAX-EPR525AWT-525W-Report.pdf

Η πρώτη σου δημιοσίευση στο νήμα αυτό (φαντάζομαι άθελά σου) είναι πολύ λάθος, ή καλύτερα άλλα αντί άλλων....

Γιατί εφόσον σε max load και τα δύο psu's θα βγάλουν σχεδόν το ίδιο amperage, προτιμώ να διαιρείται αυτό σε δύο και όχι σε τρια rails για προφανείς λόγους.
Βάλε cpu 9A (πχ Q6600), και 2 κάρτες γραφικών των 12Α (πχ 2 4850) επάνω σε τέτοιο....

Επίσης το Enermax έχει 3 PCIx τροφοδοσίες, μία 6pin και δύο 6+2pin, αντίθετα το ΤΤ έχει δύο 6pin

A και κάτι τελευταίο... Μου κάνει εντύπωση πως δεν υπάρχει άλλο review για το 525 εκτός απο του Hardware Secrets που φιγουράρει και στο site. Επίσης το γεγονός ότι δίνει 600w χωρίς να κάνει shutdown δεν είναι και τόσο θετικό, ανεξάρτητα τι λένε στο εν λόγω site. Το τροφοδοτικό δίνοντας 600w (σε peak προφανώς) θα πρέπει να κλείσει από overheating protection. Kατα δεύτερον τραβώντας παραπάνω amperes από τις 12άρες θα έπρεπε να κάνουν το psu να κάνει shutoff από overcurrent protection...

Εκτός αν δεν τις έχει αμφότερες...

Συμφωνώ μαζί σου ότι στα 600W power draw το Enermax θα έπρεπε να κλείνει, αλλά σκέψου ότι δίνει σχεδόν 20% παραπάνω χωρίς να "σκάει" αλλά με μεγάλο ripple. Το επισημαίνουν και εδώ -> http://www.hardwaresecrets.com/article/551/8

Coolermaster 80+.org -> http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/COOLERMASTER_RS_520_ASAA_A1_520W_Report.pdf

Σίγουρα μας ενδιαφέρει στα 230, αλλά σε όλα τα tests & reviews που έχω διαβάσει, τα τροφοδοτικά έχουν καλύτερο efficiensy στα 230 από ότι στα 115V οπου έγινε και το τεστ του Enermax (link παραπάνω)

Αυτό είναι λάθος που λες. Το ανάποδο συμβαίνει.

Χωρίς παρεξήγηση, δεν με απασχολεί τι λέει ένας οργανισμός που μου έβγαλε με 91% efficiency τροφοδοτικό της Tt με... passive pfc!!! Θεωρώ το συγκεκριμένο οργανισμό περισσότερο εργαλείο προώθησης παρά αντικειμενικό tester. Προτιμώ τα test του johnny... Επίσης εγώ δεν μίλησα μόνο για το efficiency του Qfan αλλά και για rippling, voltage regulation, κ.λ.π.

Η πρώτη σου δημιοσίευση στο νήμα αυτό (φαντάζομαι άθελά σου) είναι πολύ λάθος, ή καλύτερα άλλα αντί άλλων....

Δικό μου λάθος ,δεν είδα τα τρία rails. Είμαι απαράδεκτος!!!

Απο κει και πέρα ότι έλεγα θα ίσχυε αν όντως είχε δύο 12βολτα rails, αυτό καλό είναι να το αναφέρω γιατί σε συνάρτηση με τα παραπάνω λέω μερικά πράγματα που μόνο "άλλα αντί άλλων δεν είναι".

Καλό απόγευμα...

Που κολλάει το Link?:wassat:

Για το efficiency... Από ότι έχω δει στα 115v τα τροφοδοτικά απαιτούν μικρότερο amperage παροχής. Με αποτέλεσμα μικρότερη αντίσταση άρα ελαφρώς καλύτερο efficiency.

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι αλάθητος... So.. τι δεν υπολογίζω σωστά;

Που κολλάει το Link?:wassat:
κοιτα τα διαγραμματα στο link
Για το efficiency... Από ότι έχω δει στα 115v τα τροφοδοτικά απαιτούν μικρότερο amperage παροχής. Με αποτέλεσμα μικρότερη αντίσταση άρα ελαφρώς καλύτερο efficiency. Τι δεν υπολογίζω σωστά;

http://www.silentpcreview.com/article806-page5.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_(computer)#Energy_efficiency

Ok thanx.
Στο πρώτο σου post αρκούσε το link από jonnyguru, τι το ήθελες να αρχίσεις να "κατηγορείς" τα άλλα και με σαθρά επιχειρήματα?

sorry για το offtopic σταματώ εδώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.