Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με σκληρό δίσκο...

dimxr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε παίδες...

Έχω ένα θέμα...Έχω ενα Maxtor 500GB...Έπεσε κάτω, δε χτύπησε κ πάρα πολύ, αλλά απ΄ότι φαίνεται ήταν αρκετό...

Αυτό που κάνει ο σκληρός τώρα είναι όταν τον συνδέω στον υπολογιστή,o υπολογιστής τον βλέπει, απλά δε μπορεί να τον διαβάσει...Τον εμφανίζει μεσα στο "Ο Υπολογιστής Μου", αλλά όταν πατάω με διπλό κλικ να μπω μέσα, μου βγάζει το εξής σφάλμα:

"Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον I:\

To αρχείο ή ο κατάλογος έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατόν να αναγνώσει."

Να σημειώσω ότι δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό τακ τακ όταν έχει χτυπήσει ο σκληρός...

Αυτά... Ξέρει κανείς τι θα μπορούσα να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Για να παρεις τα αρχεία σου, βάλε το get data back και ψάξε...

Προσοχή, μην γράψεις τίποτα στον δίσκο και γενικά μην τον πειράζεις...

Πάρε πίσω ότι θες και μετά κάνε του format και τσέκαρε με κάποιο ειδικό utility από το site της maxtor...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση...

Δλδ πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει recovery των αρχείων; (χωρίς να μιλάμε για επεμβαση εταιρειών τώρα...)

Δεν ξέρω σίγουρα, αν και τι θα σώσεις...

Έπαιζε όταν έπεσε?

Κάνει κάνα παράξενο θόρυβο? Σαν ένα κλακ-κλακ...?

Όχι, ήταν κλειστός...Εκτός ρεύματος...

Από θορύβους δεν ακούω τπτ το περίεργο...Μια χαρά γουργουρίζει όπως πάντα...Κλακ κλακ δεν ακούω κάτι που να μπορώ δλδ να το ξεχωρίσω από το γενικότερο θόρυβο που κάνει...Λες για το αν έχει "χτυπήσει", έτσι; Δεν έχω ακούσει ποτέ πως κάνε ένας δίσκος σε τέτοια κατάσταση...Θα είναι αισθητό το κλακ κλακ ή θα πρέπει να στήσω αυτί μπας κ ακούω κάτι στο πολύ βάθος;

Μαλλον ειναι ok...

Δοκίμασε το get data back, υπάρχουν πολλά άλλα...

Κάνε ένα search με data recovery για key...θα βρεις πολλά...

Ευχαριστώ πολύ ρε φίλε... Θα δοκιμάσω κ θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα...:)

• 4 weeks later...

Λοιπόν...Πέρασαν αρκετές μέρες, αλλά σας ενημερώνω ότι εντάξει...Το θέμα του να ξαναπάρω τα αρχεία ήταν απλό με το GetDataBack και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... :) Το σημαντικό κομμάτι έληξε επιτυχώς...

Αυτό που θέλω να μάθω τώρα είναι αν ξέρετε κανένα τρόπο να μπορέσω να κάνω μια "επιδιόρθωση" του σκληρού... Δοκίμασα το chedisk των windows, αλλα δε γίνεται τπτ...Δεν τον βλέπουν το σκληρό καν τα Windows...Το TestDisk τον βλέπει το σκληρό (όπως κ το GetDataBack) αλλά δε μπόρεσα να βγάλω άκρη κ δεν κατάφερα τπτ... Άλλο λογισμικό για επιδιόρθωση έχετε να προτείνετε;

Νομιζω οτι προγραμμα και να βάλεις δεν θα μπορέσεις να τον φτιάξεις...

Καλυτερα να τον έδινες για επιστροφη (αν εχει εγγύηση)

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχει "χτυπήσει" (τουλάχιστον ακούγοντάς τον...) Μάλλον κάτι θα έγινε στην τελευταία αποσύδεσή του από το PC... Ακούγεται να λειτουργεί κανονικά και -σχεδόν-αθόρυβα όπως πάντα... Οπότε πιστεύω ότι κάτι έχει "στραβώσει" στην επικοινωνία του σκληρού με τα windows... Δεν ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει τη δουλειά του checkdisk των windows;

τι εννοεις επιδιορθωση ?

βαλε τον δισκο μαστερ στο πισι και δοκιμασε repair > fixboot + fixmbr

αν δεν καταφερεις τιποτα > format

τι εννοεις επιδιορθωση ?

βαλε τον δισκο μαστερ στο πισι και δοκιμασε repair > fixboot + fixmbr

αν δεν καταφερεις τιποτα > format

εννοώ όπως κάνουν τα windows το checkdisk, να το κάνει κάποιο άλλο πρόγραμμα διότι τα windows έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλα...αν ξέρετε κανενα...

Επίσης το ίδιο θα χρειαστώ και στην περίπτωση του φορμάτ...Αφού τα windows δεν τον βλέπουν, θα χρειαστώ να τον φορμάρω μέσω άλλου προγράμματος... Καμία πρόταση;

Τον εμφανίζει μεσα στο "Ο Υπολογιστής Μου", αλλά όταν πατάω με διπλό κλικ να μπω μέσα, μου βγάζει το εξής σφάλμα:

"Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον I:\

To αρχείο ή ο κατάλογος έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατόν να αναγνώσει."

απο το μυνημα σου καταλαβαινω οτι προσπαθεις μεσα απο τα windows να τον 'δεις'

δοκιμασε με το σιντι των windows > repair > fixmbr / fixboot

(αν δωσεις παραμετρο >?< δλδ ετσι fixmbr /? θα δεις την βοηθεια για καθε εντολη ενω με help ολες τις εντολες)

Λοιπόν...Φίλε Makio...Το δοκίμασα... Δεν έγιναν πολλά... Δεν μπορεί να το δει ούτε ως μαστερ ούτε ως τπτ... Το περίεργο είναι ότι το getdataback τον είδε από τη usb κατευεθείαν...Το ίδιο κ το testdisk...Δεν ξέρω τι τρέχει...Πάντως το testdisk μου έβγαλε πως δεν έχει boot problem ο δίσκος...Άρα τώρα το μόνο που βλέπω ότι μπορώ να κάνω είναι να τον τραβήξω ένα φορμάτ μπας κ δουλέψει μετά κ να τελειώνω...Αλλά πως να το κάνω αφού τα windows δεν μπορούν;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.