Jump to content

Γκοντ-ντεμν Asrock 790gx χανει USB...

SLN

Recommended Posts

γιατι σωνει και καλα, επειδη ειναι μια μικρη(?) εταιρια, αυτο σημαινει οτι δεν μπορει να βγαλει και καποια καλα κομματια; η ASROCK η συγκεκριμενη, σε τεστ που εχω διαβασει πριν την αγορασω, ειχε ακριβως τις ιδιες επιδοσεις με την αντιστοιχη GIGABYTE.

(σσ. η ASROCK ειναι θυγατρικη της ASUS, αν λεει κατι αυτο....!!)

κλασικός SLM μια ζωή στην φτήνια.

γιατί ρε αδερφέ τι έχουμε πει? ότι πληρώσεις παίρνεις. μην περιμένεις και πολλά απο τέτοια εταιρία.

no offense

Κλασσικος DjAleZZZ.gr :p

Γιατι να δωκω 40-50 ευρω παραπανω να παρω μια asus/gigabyte ιδια ακριβως σε χαρακτηριστικα χωρις να εχω διαβασει κανενα καλο σχολιο για αυτην παραπανω απο την asrock? Τα χρωσταω σε κανεναν τα λεφτα?

Εχω κακη εμπειρια απο την εταιρια και για να καταληξω να την παρω κατι καλο διαβασα για την παρτη της.

Ανθρωποι που αγοραζουν με βαση την εταιρια δεν μου λενε κατι. Δεν ειμαι fanboy.

Επισης τι κι αν το εχεΤΕ πει το "οτι πληρωνεις παιρνεις?" Σου ειπε κανεις οτι συμφωνησα ποτε με αυτη την λογικη?

Δεν περιμενα πολλα απο την μητρικη ετσι κι αλλιως. Δεν θα παει ουτε για LN2 ουτε για server 24/7.

Απο την αλλη βεβαια ειχα την... απαιτηση να μην χανει τα USB :D

Μωρε μια χαρα ειναι για 100 ευρω. Εχω τετοια "αγαπη" για την Asrock που αμα δεν ηταν τιμιο (τσε βαλε) δεν θα εκφραζομουνα ετσι. Θα ειχε φυγει απο το παραθυρο.

Αυτο του justapost το ειχα δει πριν παρω και δεν του εχω δωσει μεγαλη σημασια, ουτε το παρακολουθουσα. Θα το ξανακοιταξω. thanks.

Το +12 το πηρα απο καπου στο νετ, οπου καποιος ανεφερε, οπως ειπα, οτι ειναι το πιο χαλαρο οποτε ειπα να ξεκινησω απο κει. Με off, κολλησε, με +12 και +4 κολλησε. Τωρα για πλακα το εβαλα -12... Θα δειξει η νεκροψια.

link+width ηταν στο auto απο την αρχη με βαση το "οτι δεν ξερουμε σε πρωτη φαση δεν το πειραζουμε". Απλα τις τελευταιες 3 μερες ειπα να το κ@%$δαχτυλιασω μπας και φταιει αυτο και σαλταρει το ΝΒ ή whatever.

Παντως για να καταλαβετε... Τον καιρο που το εψαχνα σε ρυθμισεις... ειχα βαλει ενα boot-cd memtest (το DOS το αγαπημενο του chroma). Σε πολλες απο τις δοκιμες για oc ειχε κολλησει το keyb+mouse- USB) και απο το memtest δεν μπορουσα να φυγω με esc. Οποτε για πλακα το αφηνα καμμια φορα το memtest να τρεχει.... Ετρεχε 1 ωρα κανονικα λουπες ολα τα τεστ (αφου δεν ειχα να επιλεξω test) δεν εβγαζε λαθος...αλλα η μητρικη τα ειχε δει ηδη κολυωμενα εξ' αρχης και τα usb ειχαν χαθει στον δορμο. :D

Θέμα bios είναι!!! Και στην δικιά μου ASROCK A780GXE/128 με τα BIOS 1,2 & 1,3 χωρίς o/c αν πας να μπουτάρεις memtest σε dos δεν σου δουλεύει το usb (πληκτρολόγιο ποντίκι)!!! Στο 1,0 όλα είναι φυσιολογικά!!!!

Το ίδιο κάνει και όταν σε ρωτά να μπουτάρει τα win από το cd ! Εβαλα ένα απλό πληκτρολόγιο (oχι usb) και κανένα πρόβλημα!!!

Πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυθεί με τα νέα bios!

Aλλά αυτό το έχω συναντήσει και σε P5W-DH DELUXE με κάποια bios της αλλά και σε πολλές άλλες μητρικές!!!

Εγλώ λέω να στείλω ένα mail στην ASROCK να δώ τι θα απαντήσει!!!

Θέμα bios είναι!!! Και στην δικιά μου ASROCK A780GXE/128 με τα BIOS 1,2 & 1,3 χωρίς o/c αν πας να μπουτάρεις memtest σε dos δεν σου δουλεύει το usb (πληκτρολόγιο ποντίκι)!!! Στο 1,0 όλα είναι φυσιολογικά!!!!

Το ίδιο κάνει και όταν σε ρωτά να μπουτάρει τα win από το cd ! Εβαλα ένα απλό πληκτρολόγιο (oχι usb) και κανένα πρόβλημα!!!

Πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυθεί με τα νέα bios!

Aλλά αυτό το έχω συναντήσει και σε P5W-DH DELUXE με κάποια bios της αλλά και σε πολλές άλλες μητρικές!!!

Εγλώ λέω να στείλω ένα mail στην ASROCK να δώ τι θα απαντήσει!!!

Νομίζω πως αυτό που περιγράφεις - για εμφάνιση / χρήση πληκτρολογίου-ποντικιού εκτός του περιβάλλοντος παραθυριών - έχει να κάνει όχι με πρόβλημα έκδοσης bios αλλά με ρυθμίσεις bios...

...συγκεκριμένα εάν έχεις usb πληκτρολόγιο/ποντίκι πρέπει να ενεργοποιήσεις την σχετική επιλογή

- usb keyboard/mouse support (award bios)

- usb legacy support (ami bios - τουλαχιστον έτσι νομίζω εμφανίζεται στο βιος της δικής μου Asrock)...

Το πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος φαίνεται να είναι διαφορετικό...

Όσοι έχετε θέμα στείλτε καλύτερα στην ASRοck Europe B.V. : support@asrock.nl

Με πληροφορίες αντίστοιχες με αυτές που ζητά το αυτοματοποιημένο Technical Support Query Form στο Global website της ASRock.

Ποιό είναι το Keyboard που έχεις ?

Σήμερα είδα πως έχει βγεί καινούριο BIOS v1.40 και έχει το εξής fix :

Patch Logitech USB illuminated Keyboard (LZ838BH)

Για τσέκαρέ το μήπως δεν έχει φτιαχτεί μόνο αυτό το Issue...

P.S. : Την ΑΟD790GX έχεις έτσι ? Γιατί έχει και δύο άλλα μοντέλα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.