Jump to content

Γκοντ-ντεμν Asrock 790gx χανει USB...

SLN

Recommended Posts

Λεπον επειδη δεν βλεπω πραμα στο νετ και κανεις δεν ασχολειται με την asrock...

phenom @ FSB 230 =2750 με 1.35-1.4 vcore (τωρα ειναι 1.4)

ΝΒ vcore 1.35

ΝΒ speed 7x230 = 1600-κατι (για να το κρατησω κατω απο 1800)

ACC = all cores +12% (ειδα οτι αυτο ειναι το πιο χαλαρο-gay) αλλα και "off"

To συστημα βγανει 4πλο prime με τις ωρες... δεν εχει κολλησει ποτε σε καθημερινη χρηση.

1 φορα στα 10-15 boot ομως θα χασει τα USB...

mouse + keyb ειναι προφανως USB, και πριν αρχισουν να φορτωνουν τα win, τα εχει χασει. Ετσι και μπει σε αυτην την κατασταση win (με χαμενα τα USB, αρχιζουν διαφορα κουλα) και εντος 1 λεπτου εχει κολλησει το συμπαν οποτε παιζει hard reset.

Αν παλι με χαμενα τα USB, εχεις ενα απλο ps2 keyboard και πατησω F8, μπω σε safe mode, και μετα απο εκει restart..... ολα παιζουνε νορμαλ.

Ειναι καθαρα θεμα μητρικης, γιατι τα USB τα εχει χασει πριν φορτωσει Win και επισης ειναι και καθαρα θεμα oc, γιατι δεν εχω δει κατι τετοιο σε def καταστασεις.

το acc δεν φαινεται να αλλαζει τιποτα. Τζαμπα το hype...

Ανεβασα λιγο ΝΒ volt @1.365 μπας και φταει αυτο...αλλα γενικα ειναι ψιλο-random.

Εχει κανεις καμμια ιδεα?

Χανει ολα τα USB. Κι ενας εξωτερικος σκληρος που ειναι μονιμα συνδεδεμενος δεν λειτουργει οταν boot-αρει σε στραβωμενο-mode η μητρικη.

Μου το εκανε και με 1.365vnorth (+4% acc)

Εβαλα -12%. Μαλλον ετσι θα το παω μηπως και το acc βοηθησει.

Γενικα εχει τυχει σε κανεναν να χανει USB? Εμενα πρωτη φορα βλεπω μητρικη να σκαλωνει ετσι. Μιλαμε για ελαφρυ oc ετσι...

cpu-nb link = 1400ΜΗζ και 16bit εχω βαλει, αν νιωθει κανεις τι στο διατανο κανουνε αυτα. Απλα ειπα να τα πειραξω απο το auto.

Δεν ειναι θεμα windows ρε καζιν.

Απο το bios χανει τα usb. Τωρα το κρασαρισμα των win οταν "τα εχει χαμενα" ειναι δευτερευον και δεν με πολυνοιαζει. Απλα εκει παρατηρω το προβλημα, οταν συμβαινει. Μαλλον θα βαλω "δεικτη-ομαλοτητας" τον εξωτερικο σκληρο απο δω και μπρος να μην τρωνε αδικα πακετο τα παραθυρια.

Γενικα εψαξα γυρω γυρω για το εν λογω προβλημα αλλα ξεραϊλα. Πολλοι τη προτεινουνε σαν φτηνη λυση, κανεις δεν γραφει κατι για αυτην, ουτε αναφερει προβληματα. Μαλλον ολοι την προτεινουνε και κανεις δεν την αγοραζει για παρτη του :p

Υποψην οτι αυτα τα εκανε και με το 1.20 bios και με το 1.30. Δεν θυμαμαι με το αρχικο αν ειχα τετοια θεματα ή αν εβαλα κατευθειαν το 1.20.

Ένας φίλος μου σε asus με ίντελ 975, όταν ανέβαζε την μητρική πάνω από ένα σημείο έχανε και αυτός τα usb, απλά λόγω θερμοκρασιών δεν μπορούσε να δώσει και άλλο ρεύμα και έτσι κατέβαζε την συχνότητα και όλα δούλευαν οκ! Μάλλον είναι από ρεύμα στο northbridge αλλά ρίξε και μια ματιά μήπως και έχει ανεβασμένη θερμοκρασία στο chipset...

Γενικά είναι τίμιο board...ελπίζω να έχεις διαβάσει το αντίστοιχο θέμα του justapost στο OCXtreme, έχει δοκιμάσει πιστεύω στο έπακρο τη μητρική και όλες τις ρυθμίσεις...

Το setting του +12 στο ACC μου φαίνεται τραβηγμένο. Διαισθητικά και χωρίς να ανατρέξω σε κάποιο forum, μου έχει δοθεί η εντύπωση από αυτά που διαβάζω για τη μητρική και γενικότερα για άλλες πως το ACC παίρνει max τιμή +4 και ίσως και όχι για όλους τους πυρήνες...

Το CPU-NB Link Width το αφήνω στο Auto γενικά...μήπως να δοκίμαζες ( αν δεν το έχεις ήδη κάνει ) έτσι ?

Καλό θα ήταν να στείλεις και στο Support της ASRock (προτιμώ .nl γενικά ) να δείς τί παίζει...

Μωρε μια χαρα ειναι για 100 ευρω. Εχω τετοια "αγαπη" για την Asrock που αμα δεν ηταν τιμιο (τσε βαλε) δεν θα εκφραζομουνα ετσι. Θα ειχε φυγει απο το παραθυρο.

Αυτο του justapost το ειχα δει πριν παρω και δεν του εχω δωσει μεγαλη σημασια, ουτε το παρακολουθουσα. Θα το ξανακοιταξω. thanks.

Το +12 το πηρα απο καπου στο νετ, οπου καποιος ανεφερε, οπως ειπα, οτι ειναι το πιο χαλαρο οποτε ειπα να ξεκινησω απο κει. Με off, κολλησε, με +12 και +4 κολλησε. Τωρα για πλακα το εβαλα -12... Θα δειξει η νεκροψια.

link+width ηταν στο auto απο την αρχη με βαση το "οτι δεν ξερουμε σε πρωτη φαση δεν το πειραζουμε". Απλα τις τελευταιες 3 μερες ειπα να το κ@%$δαχτυλιασω μπας και φταιει αυτο και σαλταρει το ΝΒ ή whatever.

Παντως για να καταλαβετε... Τον καιρο που το εψαχνα σε ρυθμισεις... ειχα βαλει ενα boot-cd memtest (το DOS το αγαπημενο του chroma). Σε πολλες απο τις δοκιμες για oc ειχε κολλησει το keyb+mouse- USB) και απο το memtest δεν μπορουσα να φυγω με esc. Οποτε για πλακα το αφηνα καμμια φορα το memtest να τρεχει.... Ετρεχε 1 ωρα κανονικα λουπες ολα τα τεστ (αφου δεν ειχα να επιλεξω test) δεν εβγαζε λαθος...αλλα η μητρικη τα ειχε δει ηδη κολυωμενα εξ' αρχης και τα usb ειχαν χαθει στον δορμο. :D

Σε ρώτησε και ο Madkiller7... έχεις και τις 3 ρυθμίσεις για το USB στο ΒΙΟS στο "enabled" ?

Ακομη και το Legacy support ...

Με ACC στο 0 δοκίμασες ? Νομίζω πως το 12 δεν είναι gay-mode...πρέπει να είναι η πιό "από χανιά τσι κρήτης" ρύθμιση νομίζω....

Ναι enable τα εχω.

Λοιπον απο ACC εχω δοκιμασει

off, +12, +4, -12... Τιποτε αλλο. Ολα σε "all cores". Απλα καθε φορα που κολλουσε, αλλαζα και μια τιμη ετσι για το καλο του χρονου.

εμενα παντως μεχρι στιγμης δεν εχει κανει τσικ. αυτο που σου παθαινει μπορει να ειναι και "τυχερο" hardware προβλημα. μηπως απλα ειναι ελλαττωματικη σε αυτο το σημειο?

εμενα παντως μεχρι στιγμης δεν εχει κανει τσικ. αυτο που σου παθαινει μπορει να ειναι και "τυχερο" hardware προβλημα. μηπως απλα ειναι ελλαττωματικη σε αυτο το σημειο?

Εσυ εισαι με το συστημα της υπογραφης αδερφε? Χ2?

Μπορει (κατα 99%) να ειναι phenom oc προβλημα.

Απλα κατι "χανω" σε αυτο τον τομεα.

Ασχετο.... Ψυκτρακια στα mosfet εχεις βαλει? Αν και αυτο εχει να κανει με τροφοδοσια ρευματος στον επεξεργαστη και απο οτι δειχνει δεν ειναι θεμα επεξεργαστη αυτο που τραβαω. (prime stable κλπ κλπ)

@felix... Ψηνομαι να στειλω mail σε asrock οπως λες αλλα πρεπει να εκφραστω σωστα, γιατι το προβλημα βγαινει μονο σε oc κατασταση, και αμα σκασω και τους ρωτησω "το ζζζμπρωχνω και αυτο χανει τα USB" θα με γειωσουνε :D:D

Απο την αλλη δεν μπορω να τους πω..."τα εχω ολα def και μου κολλαει". Θα μου πουνε "πηγαινε την πισω".

Δεν αποκλείεται και το να μην σου πούνε τίποτε για το ο/c...άλλωστε το προωθούν σχεδόν παντού στο site τους...και για τη μητρική αυτή ακόμη περισσότερο...καλύτερα να στραφείς προς europe μεριά όμως...

Ποιόν phenom έχεις ?

ναι, το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης. εχοντας δοκιμασει να ανεβασω και λιγο τον cpu, τον εφτασα μονο με μια μικρη αυξηση τασης, στα 2,7ghz. αλλα προτιμησα να αφησω το AM2 Boost που εχει η μητρικη να δουλευει μονη της τον επεξεργαστη στα 2440. μεχρι στιγμης δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα με καμμια θυρα, ειτε usb, ειτε οποιαδηποτε αλλη.

ψυκτρακια δεν εχω βαλει πουθενα, ειναι "μαμα".

εχω 2 εξ.σκληρους και μια web camera στις usb και δουλευουν αψογα! αν μπορεις, δοκιμασε με athlon να δεις μηπως παιζει κατι με τον cpu.

• 4 weeks later...

Aπλα για την ιστορια... Εδω και 3 βδομαδες το εχω γυρισει def το μηχανημα και στις πρωτες 2 μερες μου εχασε παλι τα USB. Οποτε με καθαρη συνειδηση πλεον, εστειλα mail στο support της asrock εξηγοντας το ππππυυυροβλημα.

3 βδομαδες μετα... ακομα περιμενω να ass-hole-ηθει καποιος ανευθυνοϋπευθυνος απο το κ$%#^χανειο τους να μου απαντησει.

:D

Aπλα για την ιστορια... Εδω και 3 βδομαδες το εχω γυρισει def το μηχανημα και στις πρωτες 2 μερες μου εχασε παλι τα USB. Οποτε με καθαρη συνειδηση πλεον, εστειλα mail στο support της asrock εξηγοντας το ππππυυυροβλημα.

3 βδομαδες μετα... ακομα περιμενω να ass-hole-ηθει καποιος ανευθυνοϋπευθυνος απο το κ$%#^χανειο τους να μου απαντησει.

:D

.tw ή .nl ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.