Jump to content

Σας απασχολεί η ανωνυμία σας κατά το surfing / downloading (p2p, torrent)

kreach

Σας απασχολεί η ανωνυμία σας στο διαδίκτυο  

110 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

d/c disconnect ισως? Και δεν εχει αδικο, αν ειναι να φοβομαστε και την σκια μας καλυτερα να μην το χρησιμοποιουμε καθολου. Προσωπικα ψηφισα το δευτερο, με νοιαζει σε καποιες περιπτωσεις αλλα δεν προκειτε να κανω κατι για αυτο. Αν κατι θελω να το κρατησω προσωπικο απλά δεν το βαζω στο net.

d/c: Don't care.

Έχω ένα φιλαράκι στο σχολείο, 32 hops με Tor, 7 router, 49 proxy και από τη σύνδεση του γείτονα ξερωγω... Μερικοί το παρατραβάνε με την ασφάλεια :p

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Εγω αναφερομαι σε αυτους που λενε οτι θα σερφαρανε επωνυμα στο ιντερνετ και αν ειναι τα στοιχεια recovable με εναν αριθμο ΙΡ. Το ποιοι το χρησιμοποιουν και με ποια μεσα δε με νοιαζει , γεγονος ειναι οτι γινεται-το αμφισβητεις?

Και δε με λες, HOL, VOdafone , TEllas και λοιποι που βρισκουν τα τηλεφωνα μου και με παιρνουν για διαφημηστικα , ειπες οτι το συστημα ειναι στεγανο? :pleasantry:

λοιπον κυριοι ιδου η ροδος φτιαξτε λογαριασμους με το πραγματικο σας ονομα και στοιχεια στο lab. Και σερφαρετε

Οι εταιρείες που λες μαθαίνουν τα στοιχεία σου όπως και οι τράπεζες που παίρνουν για τις κάρτες. Σαφώς και δεν είναι στεγανό το σύστημα. Αλλά όπως και να' χει, δε μαθαίνουν τις ΙΡ που έχεις χρησιμοποιήσει και τι κινήσεις έχεις κάνει, παρά μόνο ονοματεπώνυμο και τηλέφωνα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με 1000 άλλους τρόπους (όπως με τις τράπεζες που είπα). Δε σχετίζεται δηλαδή η διαρροή των προσωπικών σου στοιχείων (που σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ) με την κίνησή σου στο δίκτυο, κάτι που συζητάμε εδώ αν έχω καταλάβει καλά.

Επίσης, δε νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω το όνομά μου για να αποδείξω κάτι, οι administrators έχουν τις ΙΡ με τις οποίες κάνω log in και σε πολύ σημαντική περίπτωση που θα χρειαζόταν να βρεθεί ποιος είμαι ή να πάρει κάποιος τα προσωπικά μου στοιχεία, θα μπορούσαν να το κάνουν.

φυσικά και με νοιάζει η ανωνυμία στο διαδίκτυο και ποτέ δεν χρησιμοποιώ πραγματικά στοιχεία. Ένας λόγος παραπάνω που το κάνω είναι η φύση της εργασίας μου. Για παράδειγμα σε συνδικαλιστικά φόρουμς που μπαίνω και αντιδικώ με παπαρίκους που το παίζουν δήθεν γιατί έτσι έχουν μάθει με την εξουσία και τους τα χώνω κανονικά όποτε λένε μακακίες. Με ψάχνανε που λέτε όχι για να με πλακώσουν, αλλα για να με ξαποστείλουν καμιά μετάθεση μιας και έχουν τα μέσα, αλλα δεν τους κάνω την χάρη....:hehe:

ea6gka : το ξαναλεω για τελευταια φορα αλλα αν τα θεωρεις γελοια δε θα το συνεχισω.

Το σου δωσω σε σενα την ip μου , σαν ea6gka δε μπορεις να κανεις τπτ.Αντε να βρεις πολη(που νομιζω ουτε αυτο γινεται γιατι παιζουν ρολο σε τι κομβο συνδεεσαι) και αντε να βρεις στοιχεια για τον ISP μου.

στοιχεια οπως διευθηνση τηλεφωνο και τι νουμερο μποξερακι φοραω δε μπορεις να βρεις.

Ο ΜΟΝΟΣ τροπος που μπορει να γινει εφικτο αυτο ειναι με ενταλμα και αυτο που θα κανουν ειναι να αντιστοιχισουν την IP σου με το username σου και να βρουν τα στοιχεια σου...(αυτα που εχεις δηλωσει στην αρχη)Και παλι δε μπορουν να δουν ΠΟΥ εισαι.Γιατι εγω μπορει να ειμαι 2-3 τετραγωνα παραπερα η μια συνοριακη περιοχη και να μπαινω με τα στοιχεια μου.ΠΑΛΙ τα δηλωμενα στοιχεια θα βρουνε..οχι τη διευθυνση που θα μαι τοτε.

Αν ειμαι τοσο λαθος , πραγματικα αποδειξε μου το αντιθετο.και ΝΑΙ αμφισβητω οτι μπορουν να με βρουν.Αυτα τα περι mega και irc δεν μου αποδεικνυουν κατι..απο IRC πολλα εχουμε κανει.αλλα δε γινομαστε lameria

Αν ειναι ομως να φοβαμαι για ενταλματα ,για να φοβασαι , μαλλον δε θα σαι και το καλυτερο παιδι.. καλυτερα να αλλαξω ταυτοτητα.

Μη πιανουμε τα ακρα λοιπον.

Φιλικα

Οπως λεει και ο gomar απο πανω εχοντας μια ip δεν μπορεις να βρεις για καποιον τιποτα ειτε με domain tools,ειτε με ripe ειτε με οτιδηποτε αλλο προγραμμα θες....

Στοιχεια σου μπορουν να μαθουν καποιοι μονο οταν εχουνε ενταλμα για καποια σοβαρη πραξη και να απευθυνθουν στον ISP σου και να μαθουν τι και πως..

• 4 weeks later...

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και εδώ και κάτι βδομάδες το poll έχει "σταθεροποιηθεί".

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Σας απασχολεί η ανωνυμία σας στο διαδίκτυο

Ναι και κάνω ότι μπορώ για να παραμείνω ανώνυμος όσο γίνεται περισσότερο bar2-l.gifbar2.gifbar2-r.gifclear.gif28 35,90%

Ναι αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα ωστε να κάνω κάτι bar3-l.gifbar3.gifbar3-r.gifclear.gif22 28,21%

Όχι δεν με νοιάζει bar4-l.gifbar4.gifbar4-r.gifclear.gif26 33,33%

Ανωνυμία στο διαδίκτυο ? Δηλαδή? bar5-l.gifbar5.gifbar5-r.gifclear.gif2

Για τους περισσότερους όχι μόνο τους απασχολεί αλλά κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την ανωνυμία τους. Κάτι το οποίο δεν φαίνεται από την συζήτηση !

Αναρωτιέμαι αν οι 2 που επιλέξανε πως δεν ξέρουν, έχουν μάθει για τι συζητάμε.

Σόρρυ για το "ξεθάψιμο" αλλά περίμενα να "σταθεροποιηθει" το poll και αυτό χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να είμαστε σίγουροι.

ΥΓ Γιατί βγαίνει άσχημα το poll όταν το κάνω copy paste?

Προσωπικα δεν εχω να κρυψω τιποτα αλλα δεν γουσταρω κιολας να φαινεται και τι κανω στο net. Για αυτο ψηφισα το πρωτο, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι υπερβολικος.

Ανωνυμια δεν σημαινει μονο να μπορουν να βρουν τα πραγματικα στοιχεια μου, αλλα και τις συνηθειες μου. Και ειναι γνωστο οτι σελιδες που επισκεπτομαστε δημιουργουν το εικονικο μας προφιλ, κατι που εκμεταλευονται διαφοροι για διαφορετικους λογους(πχ διαφημιστικες εταιριες).

Άλλον ένα ψήφο και θα τα ... Εκατοστήσει !!!

Συνεχίζουν οι περισσότεροι να ενδιαφέρονται για την ανωνυμία τους.

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν αυτοί που τους απασχολεί και δεν κάνουν κάτι για αυτό από αυτούς που κάνουν ό,τι μπορούν !

Έχουμε άλλους 21 ψήφους και μόνον 1 επέλεξε πως δεν ξέρει γιατί μιλάμε (καλό αυτό).

Αναρωτιέμαι, αυτός τώρα έχει μάθει τελικά για τι πράγμα μιλάμε ...?

Ας μας πει τι δεν κατάλαβε να του πούμε, για αυτό είμαστε δω :)

... και μόνο 3 (ένας τους 7 δηλαδή) δεν τον ενδιαφέρει !

Interesting ... διαβάζοντας αυτά που έχουν γραφεί θα νόμιζε κανείς πως η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για την ανωνυμία τους :)

Edit: Τα εκατόστησε το poll :happy2:

το θέμα είναι ότι ο κόσμος απο τη φύση του είναι επώνυμος και πλέον όλοι το φοβούνται

θεωρώ αδυναμία κάποιος να φοβάται να πεί ποιός είναι, για όποιον λόγω και να το κάνει

πχ. κατεβάζεις παράνομα? ε τί κρύβεσαι? δεν έχεις τα @@ να το παραδεχτείς?

Κι αν τα χεις? (<--- ειλικρινής ερώτηση) Δηλαδή θα σου έρθει ο άλλος αν κατεβάζεις παράνομα με όλη τη δικηγορική κουστωδία, εσύ θα του πεις "ναι ρε, κατεβάζω", θα φοβηθεί και θα φύγει? :p Ή θεωρείς πως απ τη στιγμή που το κάνεις πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες? :)

Παρ όλα αυτά εμένα με ενδιαφέρει η ανωνυμία μου γιατί δε γουστάρω ο οποιοσδήποτε να έχει το οποιοδήποτε στοιχείο μου χωρίς την έγκριση μου, και να το χρησιμοποιεί κατα το δοκούν.

Το ότι πολλοί χρησιμοποιούν προγράμματα που προσφέρουν ανωνυμία προκειμένου να κατεβάζουν παράνομο υλικό έχοντας "το κεφαλάκι τους ήσυχο" δεν σημαίνει πως ΟΛΟΙ που χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα κάνουν κάτι παράνομο που θέλουν (εύλογα) να κρύψουν ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.