Jump to content

Σας απασχολεί η ανωνυμία σας κατά το surfing / downloading (p2p, torrent)

kreach

Σας απασχολεί η ανωνυμία σας στο διαδίκτυο  

110 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά με απασχολεί πολύ. Γενικά χρησιμοποιώ το vidalia σε συνδυασμό με το Tor Button (add on του Firefox) όταν κάνω surfing. Επίσης έχω κατεβάσει το macmakeup για να spoofάρω την MAC Address μου. Επειδή η ταχύτητα είναι χαμηλή όταν τα χρησιμοποιώ, το απενεργοποιώ όταν βλέπω βίντεο στο youtube.

Όσον αφορά το downloading (p2p, torrents δεν έχει σημασία) χρησιμοποιώ τα PeerGuardian 2 και έχω κατεβάσει το ipfilter.dat το οποίο ενσωμάτωσα στο emule.

Eσείς?

*ΒTW έχετε παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιείτε το TorButton και ψάχνετε κάτι στα google, yahoo δεν σας αφήνει (συνήθως) ?

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Έβαλα "όχι δε με νοιάζει". Στην καθημερινή χρήση, όταν δεν εμπλέκεται "παράνομη" δραστηριότητα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κρύβομαι. Είναι σαν να πηγαίνω βόλτα μέρα μεσημέρι με κουκούλα...

Έβαλα "όχι δε με νοιάζει". Στην καθημερινή χρήση, όταν δεν εμπλέκεται "παράνομη" δραστηριότητα δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κρύβομαι. Είναι σαν να πηγαίνω βόλτα μέρα μεσημέρι με κουκούλα...

+1 , δεν με απασχολει καθολου , γιατι δεν εχω τιποτα να κρυψω..και αρα στους ενδαφερομενους ειμαι παντελως αδιαφορος

Προσωπικά με απασχολεί πολύ. Γενικά χρησιμοποιώ το vidalia σε συνδυασμό με το Tor Button (add on του Firefox) όταν κάνω surfing. Επίσης έχω κατεβάσει το macmakeup για να spoofάρω την MAC Address μου. Επειδή η ταχύτητα είναι χαμηλή όταν τα χρησιμοποιώ, το απενεργοποιώ όταν βλέπω βίντεο στο youtube.

Όσον αφορά το downloading (p2p, torrents δεν έχει σημασία) χρησιμοποιώ τα PeerGuardian 2 και έχω κατεβάσει το ipfilter.dat το οποίο ενσωμάτωσα στο emule.

Eσείς?

*ΒTW έχετε παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιείτε το TorButton και ψάχνετε κάτι στα google, yahoo δεν σας αφήνει (συνήθως) ?

εχει πλακα να μας πεις οτι εισαι και στο facebook....

Καλησπερα παιδια.Αν και καινουριος νομιζω δικαιουμαι να πω και γω την γνωμη μου:jump1:

Αν και καλο θα ητανε να χρησιμοποιουσαμε ανωνυμια στο σερφινγκ γιατι με πολλοι εχοντας καποια ip η στοιχειο μας,μας κατακλυζουν απο spam και μας σπανε τα νευρα...προσωπικα δεν χρησιμοποιω προστασια...

Οσο για τα p2p που χρησιμοποιω αδιακοπα:hug:δεν χρησιμοποιω ουτε εκει καποιο προγραμμα ανωνυμιας ουτε και προκειτε μαλλον..Αν ειναι να μας πιασουν για τα πειρατικα που εχουμε στους υπολογιστες μας..ας ερθουν..οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα..:victory:

Ψηφισα οχι δεν με νοιαζει...

Ισως μια μερα το μετανοιωσουμε πολλοι που δεν χρησιμοποιοιυσαμε προγραμματα τετοια προγραμμα προστασιας...αλλα τοτε θα ναι αργα...χεχε

@amartolos

Είμαι γραμμένος στο facebook αλλά δεν έχω βάλει κανένα στοιχείο προσωπικό πέρα από το μικρό μου όνομα. Φωτογραφίες, ημερομηνία γέννησης, hobby, σχολή τίποτα. Απλώς γράφτηκα για να βλέπω τις φωτογραφίες και τα νέα φίλων μου.

Εσείς οι 6 που επιλέξατε την πρώτη επιλογή πείτε κάτι! Από τη συζήτηση φαίνεται πως μόνο εγώ ασχολούμε με την προστασία της ανωνυμίας :p

όχι δεν με νοιάζει

ίσα ίσα που προτιμώ να σερφάρω επώνυμα

δεν έχω κανένα λόγο να φοβάμαι ή να κρύβομαι

@amartolos

Είμαι γραμμένος στο facebook αλλά δεν έχω βάλει κανένα στοιχείο προσωπικό πέρα από το μικρό μου όνομα. Φωτογραφίες, ημερομηνία γέννησης, hobby, σχολή τίποτα. Απλώς γράφτηκα για να βλέπω τις φωτογραφίες και τα νέα φίλων μου.

Εσείς οι 6 που επιλέξατε την πρώτη επιλογή πείτε κάτι! Από τη συζήτηση φαίνεται πως μόνο εγώ ασχολούμε με την προστασία της ανωνυμίας :p

αν όλοι οι φίλοι σου είναι επώνυμοι κινδυνεύεις

αν όλοι οι φίλοι σου είναι ανώνυμοι χωρίς φώτο κλπ

απλά δεν θα βρισκόσασταν ούτε θα είχε "νέα" να μπεις να δεις...

είσαι σε μια λούπα ατελείωτη....

άνευ λόγου και αιτίας....

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Έχω μια βασική προστασία (antivirus, antispyware, firewall, και κάποια πρόσθετα στον firefox), και από κει και πέρα ο,τι είναι να γίνει, ας γίνει. :)

Δεν φοβαμαι ακριβως το επωνυμο σερφαρισμα απλα με ενοχλει να καταγραφονται οι συνηθειες μου χωρις την εγκριση μου...

όχι δεν με νοιάζει

ίσα ίσα που προτιμώ να σερφάρω επώνυμα

δεν έχω κανένα λόγο να φοβάμαι ή να κρύβομαι

μια απο τα ιδια...

Kreach, μιας και ξεκίνησες το τόπικ, πες μας και συ γιατί λες ότι σε απασχολεί πολύ... Τι ακριβώς σε ενοχλεί ώστε να χρησιμοποιείς τόσα προγράμματα για να "κρυφτείς" και τελικά να έχεις και παράπλευρες απώλειες όπως χαμηλή ταχύτητα;

μαλιστα , δλδ οσοι δεν σας νοιαζει στο δρομο κυκλοφορατε με ταμπελα πανω σας που λεει ονοματεπωνυμο , διευθυνση σπιτιου και τηλεφωνο?

μαλιστα , δλδ οσοι δεν σας νοιαζει στο δρομο κυκλοφορατε με ταμπελα πανω σας που λεει ονοματεπωνυμο , διευθυνση σπιτιου και τηλεφωνο?

Έτσι θα ήσουν φανερός στους πάντες, πχ δεν νομίζω εσύ ή όποιος άλλος τυχαίος να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα των μελών μας.

@DarkSaga

Τι εννοείς ότι κινδυνεύω αν δεν έχω φωτό? Εννοείς πως δεν θα με αναγνωρίζουν? Γιατί αυτό δεν ισχύει γιατί έχω πει στους φίλους μου πως είμαι ο χρήστης με το τάδε ψευδόνυμο. Συγκεκριμένα για το facebook μέχρι και στο ΙΤΕ στην Κρήτη έχει γίνει έρευνα που δείχνει πως δεν είναι ασφαλής (βλ εδώ)

Όσο για το αν φοβάμαι να κρύψω κάτι, ε για το emule, utorrent δεν το συζητώ, από τη στιγμή που μοιράζω αρχεία και υπάρχει επικοινωνία του υπολογιστή μου με άλλους κάλλιστα κάποιος επιτήδειος μπορεί να παρέχει μια ταινία και παράλληλα να σου βρει την ΙΡ και να μπουκάρει στο σύστημά σου. Επίσης, επειδή έχει γίνει ντόρος με το παράνομο filesharing πολλές εταιρίες παρακολουθούν από κοντά τι ανταλάσσεται και από ποιούς και χωρίς να είναι παράνομο το περιεχόμενο. Πώς εξηγείται ότι κατεβάζοντας τα open office μέσω emule και απενεργοποιώντας το peerguardian είδα ελαφρά πτώση στο Download ? Ε δεν γουστάρω να ξέρει η κάθε εταιρία τι κατεβάζω.

Ό,τι θέλω θα κατεβάζω αρκεί να είναι νόμιμο. Ομοίως σε όποια σελίδα μπαίνω στο ιντερνετ και ό,τι θέλω ποστάρω στα blog, forura αρκεί να μην γίνομαι χυδαίος. Aυτό το φακέλωμα με πρόσχημα την προστασία των εταιριών, την προστασία του κράτους δεν το χωνεύω. Στην Κίνα διάβαζα πως όταν πας σε ιντερνετ καφέ, δίνεις ταυτότητα, σημειώνεται ο υπολογιστής που κάθεσαι καθώς και οι ώρες που είσαι οnline. Τέλος βγαίνουν κάθε τόσο κάτι φατσούλες με κάτι αστυνομικούς να σου υπενθυμήσουν πως ό,τι κάνεις το βλέπει η αστυνομία. Εδώ στην Ελλάδα προς το παρών δεν έχω κάτι να φοβηθώ από το κράτος, αστυνομία κτλ

Απλά γίνομαι ακραίος με το θέμα της ανωνυμίας προκειμένου να μην πέσουμε στο αλλο άκρο. Ναι, το παραδέχομαι πως είμαι ακραίος ! Θυμίζω κάτι που γράφτηκε στεις ειδήσεις του TheLab : Νόμιμο "hacking" από την Βρετανική αστυνομία. (Το bold δεν είναι επίτηδες, αλλά αποτέλεσμα του copy paste, γιατί όμως???)

Στο δρόμο μου έχει τύχει να μου πιάσει κουβέντα άσχετος. Δεν του λέω όμως τα πάντα που μπορεί να με ρωτήσει πχ πως με λένε, που περασα, σε ποιο σχολείο πήγα κτλ

Πάντως υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στον "περαστικό" στον δρόμο και το ιντερνετ. Έναν περαστικό μπορώ να τον "κόψω" τι σόι άνθρωπος είναι και αναλόγως να του πώ για μένα. Στο ίντερνετ δεν έχω ιδέα αν κάποιος άγνωστος προσπαθεί να μάθει πράγματα για μένα, στο δρόμο σε ρωτάνε. Στο ίντερνετ δεν έχω ιδεα ποιος μπορεί να είναι αυτός ο κάποιος.

Τέλος επειδή δεν ξέρω από cracking, δεν ξέρω τι μπορεί να μου κάνει κάποιος επιτείδιος. Από τα διάφορα περιοδικά που διαβάζω, από τις ειδήσεις στα fora βλέπω πως αρκετά μπορούν να κάνουν, και φαντάζομαι αρκετά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε. Με τις λίγες γνώσεις που έχω προσπαθω να κάνω τη ζωή όποιου θέλει να μάθει πράγματα για μένα χωρίς να το ξέρω όσο το δυνατόν δυσκολότερη.

BTW Δεν είναι ωραίο το να είσαι γραμμένος σε ένα φορουμ σαν το TheLab αλλά να μην μιλάς σαν Μπάμπης Παπαδόπουλος αλλά ανώνυμα? Άλλωστε γιατι οι περισσότεροι είμαστε γραμμένοι χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα? Θα προτιμούσες Dark Saga να έγραφαν τα ποστ σου το αληθινό σου όνομα, τον ΙSP σου, την διεύθυνση σου κτλ?

ΒΤW 2: Dark Saga προς τι το "είσαι σε μια λούπα ατελείωτη...." Δεν νομίζω πως χρειάζονται τέτοια σχόλια σε μια συζήτηση...

Δηλαδη θες να μου πεις οτι εσυ απο εκει που βρισκεσαι , ξερεις διευθυνση και τηλεφωνο σπιτιου μου ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.