Jump to content

Raid,πόσα είδη υπάρχουν

SCREPTOS

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ, απλά θα πρέπει να καθίσω να τα μεταφράσω μέσα από τα γλωσσικά εργαλεία του google. :-O

Θέλω να στήσω 2003 server σε μια Gigabyte GA-P35-DS3L LGA 775 Motherboard και με ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων . οποτε παω σε Mirrored. σωστα ? :)

Ναι αν έχεις και 2 ολόιδιους δίσκους...:yes4:

Μονάχα να ξέρεις οτι απο software προβληματα(ιους κτλ) το raid δεν σε βοηθα...

Να κάτι που δεν ήξερα άρα δεν είναι και τόσο καλό απλά αν μου πάθει κάτι ο ένας σκληρός θα έχω έτοιμο έναν άλλον? Η αλλιώς ένα ghost και συχνά back up.

Δεν σε επιασα...:wassat:

Οταν εχεις raid 1 και οι δυο δισκοι δουλευουν ταυτοχρονα, και οτι γραφεται στον 1 δισκο γραφεται και στον αλλον

αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων δεν κάνεις raid. κάνεις backup. το raid (εκτός του 0) φροντίζει να λειτουργεί το σύστημα αν σκάσει ένας δίσκος.

Φίλε SCREPTOS, μπορείς να κοιτάξεις και εδώ για να καταλάβεις τις διάφορες διατάξεις RAID που υπάρχουν. Έχει και γραφική αναπαράσταση.

Στο RAID 1, τα δεδομένα σου γράφονται ταυτόχρονα σε όλους τους δίσκους που έχεις βάλει σε αυτή τη διάταξη (μπορεί να είναι 2 ή περισσότεροι).

Με αυτή τη διάταξη, στο λειτουργικό σου θα βλέπεις έναν δίσκο με χωρητικότητα όση είναι και η χωρητικότητα του ενός από τους δίσκους. Όταν αποθηκεύεις μία πληροφορία στο δίσκο αυτό του λειτουργικού, η πληροφορία θα αποθηκεύεται ταυτόχρονα σε όλους τους δίσκους που αποτελούν το RAID 1.

Αυτό σου προσφέρει πολύ καλή προστασία σε περίπτωση βλάβης ενός από τους δίσκους, καθώς μπορείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι κανονικά με τους υπόλοιπους.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τις άλλες διατάξεις RAID, δες το link που σου έδωσα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.