Jump to content

core 2 duo E6420 overclocking...

goku_dbz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

:rolleyes:γεια σας,

το συστημα μου εχει ως εξης:

c2d e6420 2,16Ghz, stock cooler

2GB 533 transcent RAM 2Χ1 dual channel

Asus P5W DH deluxe 2801 BIOS

600W zalman hp PSU

και διαφορα αλλα ασχετα νομιζω για τον λογο αυτου του topic!

Με μια απλη αλλαγη του FSB απο 266 σε 400 και χωρις αλλαγη σε τασεις εφτασα χωρις καμια δυσκολια στα 3,2 (ο πολλαπλασιαστης ειναι χ8)...idle στους 35 load στους 60! Αν παω λιγο παραπερα(πανω απο 410 FSB), το συστημα δεν μπουταρει...δοκιμασα να αλλαξω τασεις σε cpu-ram ΤΙΠΟΤΑ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ...το παιρνω παλι στα 400 και τρεχω ortho για 8 ωρες χωρις το παραμικρο...

Παραγγειλα ηδη την thermalright ultra 120 extreme οποτε η ψυξη δεν θα αποτελει προβλημα!!! Αυτο που εχω απορια ειναι: Μηπως φταιει η μνημη που απο 533 πηγε 800+ ή ειναι της μητρικης? (η μητρικη παντως στα bios με αφηνει να παω μεχρι 550 FSB!!!) Αν φταιει η ram τοτε τι να παρω? 800 η 1066? Τελος, υπαρχει αλλος που να εχει περιπου το ιδιο συστημα να μου πει λιγο καποιο δοκιμασμενο setting για >3,8 GHZ που θελω να το παω

ευχαριστω

Μνημες.... Πρεπει να παρεις καινουριες...

>3.8 με αερα ειναι πααααααρα πολυ δυσκολο...

Μνημες.... Πρεπει να παρεις καινουριες...

>3.8 με αερα ειναι πααααααρα πολυ δυσκολο...

τι μνημες? 1066 ή θα ειμαι μια χαρα με 800αρες? μπορω να αλλαξω απλα το multiplier και να αφησω την μνημη στα 400 οποτε =3600GHZ??? τι προτεινεις?

για μνημες εχετε κατι να προτεινετε?

ευχαριστω

Δεν μπορεις να ανεβασεις multi.. Μεχρι 8 μπορεις να βαλεις...

Αν εχεις τα λεφτα παρε 1066 ή 1000αρες για να μην ρισκαρεις, δυσκολο μεν αλλα ποτε δε ξερεις, να σε κοψουν οι 800αρες..

Αν δεν εχεις παρε 800αρες και τις κλοκαρεις και αυτες [λογικα δε θα τερματισουν πριν τον επεξεργαστη].

Edit: oops. δεν ειδα οτι εισαι με την P5WDH.. Επειδη πολυ πιθανο να σε κοβει και το nb παρε 800αρες και οσο παει το συστημα.. Επειδει λες οτι δε μπουταρει η μητρικη στα 410, ισως εχει "τρυπα". Αν ψαξεις σε παλιοτερα θεματα θα καταλαβεις τι εννοω. Τεσπα.. Μνημες θες σιγουρα.. Πιστευω οι 800αρες φτανουν. Απο κει και περα χτυπας αναλογα με το πορτοφολι σου

Κάτι μου λέει ότι έχεις τις παλιές καλές trancend, που είχε το μισό Lab ένα καιρό...

Έχουν heatspreader και αν ναι τι χρώμα?

Τα 975x δύσκολα πήγαιναν πάνω από 450, και πάντα με πολύ ρεύμα...

Δώσε ότι έχει στο mch 2,1v στις ram, 1,5 στον 6420 και δοκίμασε για 410 πάλι.

Αν δεν μπει δώσε 420 και 430 μπας και...

Επίσης κατέβασε multi στο 6 και ψάξε για το max fsb...

Γενικά να θυμάσαι, το 975 θέλει ρεύμα για να ανέβει, πολύ ρεύμα...:whip:

Κάτι μου λέει ότι έχεις τις παλιές καλές trancend, που είχε το μισό Lab ένα καιρό...

το εψαξα λιγο και εχεις δικαιο μου φαινεται! τωρα το διλημμα: να παρω μια καινουργια μητρικη (και αν ναι τι μου προτεινεις για το συσκεκριμενο επεξεργαστη?) ή να παρω τις μνημες και οσο παει και να γλιτωσω χρονο και χρημα?

οι μνημες εχουν ασημι heatspreader!

Δεν μπορεις να ανεβασεις multi.. Μεχρι 8 μπορεις να βαλεις...

Αν εχεις τα λεφτα παρε 1066 ή 1000αρες για να μην ρισκαρεις, δυσκολο μεν αλλα ποτε δε ξερεις, να σε κοψουν οι 800αρες..

Αν δεν εχεις παρε 800αρες και τις κλοκαρεις και αυτες [λογικα δε θα τερματισουν πριν τον επεξεργαστη].

Edit: oops. δεν ειδα οτι εισαι με την P5WDH.. Επειδη πολυ πιθανο να σε κοβει και το nb παρε 800αρες και οσο παει το συστημα.. Επειδει λες οτι δε μπουταρει η μητρικη στα 410, ισως εχει "τρυπα". Αν ψαξεις σε παλιοτερα θεματα θα καταλαβεις τι εννοω. Τεσπα.. Μνημες θες σιγουρα.. Πιστευω οι 800αρες φτανουν. Απο κει και περα χτυπας αναλογα με το πορτοφολι σου

δεν καταλαβα τι ειναι το nb ουτε βρηκα κατι?

Ίσως είναι και πατάτα η cpu?

Εμένα πάνω από 3700 δεν ανεβαίνει, με τις μνήμες να παίζουν στα 540 χωρίς πρόβλημα και με P35.

Αχ ο καλός ο 6300 που πήγαινε 530+ fsb...:hug:

Ίσως είναι και πατάτα η cpu?

Εμένα πάνω από 3700 δεν ανεβαίνει, με τις μνήμες να παίζουν στα 540 χωρίς πρόβλημα και με P35.

Αχ ο καλός ο 6300 που πήγαινε 530+ fsb...:hug:

αν μου παει και εμενα 3700 ειμαι ενταξει!!! θα παρω καινουργιες μνημες και θα το δοκιμασω...

μπορεις να μου πεις λιγο τα settings που εχεις στα 3700?

αν μου παει και εμενα 3700 ειμαι ενταξει!!! θα παρω καινουργιες μνημες και θα το δοκιμασω...

μπορεις να μου πεις λιγο τα settings που εχεις στα 3700?

Θα πάω σπίτι αργά το απόγευμα, θα κλοκάρω και θα ανεβάσω φωτογραφίες από τη μητρική, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα σου χρησιμεύσουν με 975 και με 533 μνήμες :hm::coax:

Θα πάω σπίτι αργά το απόγευμα, θα κλοκάρω και θα ανεβάσω φωτογραφίες από τη μητρική, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα σου χρησιμεύσουν με 975 και με 533 μνήμες :hm::coax:

το πηρα αποφαση...θα αλλαξω μνημες!!!

να παρω 2Χ1 GB corsair cl4 800αρες η να παω για transcent 2X2GB cl5 που ειναι και στα ιδια λεφτα??

6420oh7.th.jpg

Μέχρι τα 455 είναι σταθερός, από εκεί και πάνω έχω restarts.

fsb:455

cpu v:1.5

nb v:1.7

Η φωτό είναι παλιά αλλά δεν έχει αλλάξει και τίποτα από τότε :flower:

6420oh7.th.jpg

Μέχρι τα 455 είναι σταθερός, από εκεί και πάνω έχω restarts.

fsb:455

cpu v:1.5

nb v:1.7

Η φωτό είναι παλιά αλλά δεν έχει αλλάξει και τίποτα από τότε :flower:

ευχαριστω φιλε! θα το δοκιμασω μολις παρω καινουργιες μνημες και θα σου πω!

ωραια...πηρα καινουργιες μνημες- 2Χ2 Crucial Ballistic cl4 800 αρες! το ανεβασα μεχρι τα 3,5 με vcore 1,4625 vram 2,1 mch 1,75 ολα σταθερα...στα 3,6 και με vcore 1,5375 vram 2,2 mch 1,85 μπαινει κανονικα μεν στα windows αλλα το ortho μου βρισκει λαθος αμεσως μολις ξεκιναει και μονο στο ram test...το cpu test μου πηγε 2 ωρες χωρις λαθη μεχρι που το σταματησα..μαλλον κατι τρεχει με την μνημη??? τι λες? τι μπορω να κανω? η μνημη τωρα ειναι στα 2,2 v με 5-6-6-18 (αυτοματα μπηκαν αυτα -δεν ρυθμισα κατι εγω)

τι να κανω? θελω να το παω οσο παει και να ειναι σταθερο...

θερμοκρασιες idle 37 load 55

thermalright ultra 120 extreme:devil:

ευχαριστω φιλε! θα το δοκιμασω μολις παρω καινουργιες μνημες και θα σου πω!

ωραια...πηρα καινουργιες μνημες- 2Χ2 Crucial Ballistic cl4 800 αρες! το ανεβασα μεχρι τα 3,5 με vcore 1,4625 vram 2,1 mch 1,75 ολα σταθερα...στα 3,6 και με vcore 1,5375 vram 2,2 mch 1,85 μπαινει κανονικα μεν στα windows αλλα το ortho μου βρισκει λαθος αμεσως μολις ξεκιναει και μονο στο ram test...το cpu test μου πηγε 2 ωρες χωρις λαθη μεχρι που το σταματησα..μαλλον κατι τρεχει με την μνημη??? τι λες? τι μπορω να κανω? η μνημη τωρα ειναι στα 2,2 v με 5-6-6-18 (αυτοματα μπηκαν αυτα -δεν ρυθμισα κατι εγω)

τι να κανω? θελω να το παω οσο παει και να ειναι σταθερο...

θερμοκρασιες idle 37 load 55

thermalright ultra 120 extreme

Δώσε κιαλλο στο MCH και επίσης 2,25 ή ή και 2,3 στις ram, για να δεις τι παίζει...

Από ψύξη στις ram τι έχεις?

Επίσης το 975 πρέπει να έχει και διαιρέτες κάτω από το 1, δοκίμασε και έτσι...

Ψάξε και μια τoν κωδικό των ram στο νετ, να δεις τι φοράνε...

Δώσε κιαλλο στο MCH και επίσης 2,25 ή ή και 2,3 στις ram, για να δεις τι παίζει...

Από ψύξη στις ram τι έχεις?

Επίσης το 975 πρέπει να έχει και διαιρέτες κάτω από το 1, δοκίμασε και έτσι...

Ψάξε και μια τoν κωδικό των ram στο νετ, να δεις τι φοράνε...

το mch δεν παει αλλο (μεχρι 1,85)...στις ραμ εδωσα μεχρι 2,4 (το μεγιστο που ειχε) !!! και τιποτα-κατεβασα τον Multiplier στα 6 και βρηκα πως σε fsb 448 δεν κανει διαφορα αν οι μνημες ειναι στα 2,1 ή 2,4!!! μου φαινεται πως εφτασα το max fsb της mobo moy:suicide2: τι νομιζεις εσυ? επισης τι ειναι οι διαιρετες που λες? πως τους βρισκω?

οι μημες μου ειναι αυτες

Ναι όντως δεν πάει άλλο, απλά ήταν standar το vmod του Mch όταν έπαιζαν δυνατά αυτές οι μητρικές...

Διαιρέτη για τις ram λέω(δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λέει)...ώστε να τρέχουν κοντά στα 800 και να δεις από fsb τι λέει...

Αλλά και πάλι "σχεδόν" 450 από το 975χ, είναι αρκετά καλό...

Ναι όντως δεν πάει άλλο, απλά ήταν standar το vmod του Mch όταν έπαιζαν δυνατά αυτές οι μητρικές...

Διαιρέτη για τις ram λέω(δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λέει)...ώστε να τρέχουν κοντά στα 800 και να δεις από fsb τι λέει...

Αλλά και πάλι "σχεδόν" 450 από το 975χ, είναι αρκετά καλό...

ωραια...σε ευχαριστω φιλε για την βοηθεια!!! αν ξερεις επισης κατι τελευταιο αν και ασχετο με το topic: στο bios Μου αναγνωριζει 3200mb ram οπως και στο system properties αλλα στο cpuid αναγνωριζει οτι εχω 2Χ2gb!!! υπαρχει κατι που μπορω να κανω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.