Jump to content

Mtron Mobi 3525 64GB SSD

angelob7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αφού ο raptor παρέδωσε πνεύμα σχετικά νωρίς (σχεδόν 1,5 χρόνο τον είχα) αποφάσισα να πάω σε ssd και παράγγειλα από realta.ie τον Mtron Mobi 3525 2.5" 64GB SSD, 315 ευρώ και 12 μεταφορικά, τελική 327.Θα τον βάλω στο desktop (αργότερα στο laptop)πάνω σε μια asus με Χ38/ich9R και θα περάσω vista ultimate 32bit ελληνικά.

1. στο bios να τον δηλώσω ως IDE ή ACHI ?

2. εκτός από την ανασυγκρότηση τι άλλο να επενεργοποιήσω ή δεν παίζει ρόλο που είναι slc?

το readyboost δεν θα το απενεργοποιήσω μιας και έχω επάνω ένα φλασάκι για αυτή την δουλειά.

Ευχαριστώ.

O Εκλεκτος ειπε οτι στο IDE ειδε bottleneck στα 80MB/s, οποτε καλυτερα δηλωσε τον AHCI.

Εκτος απο το defrag, νομιζω ουτε το indexing θα σου χρειαστει.

Βγάλε και το Indexing όπως και το Pagefile, βάλε τα σε άλλους δίσκους αν θες.

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως να απενεργοποιήσω το indexing και το pagefile σε ελληνικά vista

Eυχαριστώ

pagefile : my computer -> system properties -> advanced system settings-> καρτελα advanced->performance->settings->advanced->virtual memory

indexing : start, γραψε services, βρες το windows search , disable, stop.

υπαρχει και το google βεβαια :)

Λοιπόν ο δίσκος ήρθε στην ώρα του,την πέμπτη μέρα από τότε που τον παράγγειλα ήρθε.Πέρασα τα vista,έβαλα όλους τους drivers,στο bios τον δήλωσα AHCI ετρεξα HD tune και έχω read:

min: 8.7MB

max: 13.7MB

aver: 12.6MB

Access time: 0.2ms

Burst Rare: 12MB

Cpu usage 2.2%

WTF?

Λοιπόν ο δίσκος ήρθε στην ώρα του,την πέμπτη μέρα από τότε που τον παράγγειλα ήρθε.Πέρασα τα vista,έβαλα όλους τους drivers,στο bios τον δήλωσα AHCI ετρεξα HD tune και έχω read:

min: 8.7MB

max: 13.7MB

aver: 12.6MB

Access time: 0.2ms

Burst Rare: 12MB

Cpu usage 2.2%

WTF?

Με τέτοια νούμερα, θα έπρεπε να ήσουν ακόμα στην εγκατάσταση των Vista :D

Είσαι σίγουρος ότι μέτρησες το δίσκο?

Τον δισκο μέτρησα...

Εβαλα τον intel matrix storage manager (έκδοση 8.7) και μετά την επανεκκινηση μου είπε ότι εγκατέστησε τον δίσκο μου mtron κτλ.Στο menu του matrix storage δεν μπορώ να αλλάξω κάτι όπως greekfragma απλά βλέπω τις συσκευές μου.Ξαναμέτρησα και τώρα έχω :

min: 32.2MB

max: 95MB

aver: 91.8MB

Access time: 0.1ms

Burst Rate: 75MB

Cpu usage: 2.6%

Καλύτερα, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι flatline συνέχεια?

Δώσε κι άλλα στοιχεία, πχ με ποιο μέγεθος allocation unit τον έκανες format;

Επίσης, έχεις κλείσει indexing, pagefile, και τα γνωστά;

Λοιπόν πέρασα ξανά τα vista ultimate SP1 (τον δίσκο τον φόρμαρα από το dvd -default- AHCI).Πέρασα intel chipset 9.0.0.1008 και matrix storage manager 8.6.0.1007,όλους τους drivers και έκανα win update αλλά οχι αυτόματα.

Απενεργοποίησα:

UAC,indexing,pagefile,defender,defragment,win update,superfetch,tablet pc,επαναφορά συστήματος,ειδοποιήσεις προβλημάτων στηv microsoft και κάτι που έχει να κάνει με το nero.Επίσης από τις ιδιότητες του σκληρού/πολιτικές/τσέκαρα και την επιλογή:ενεργοποίηση σύνθετων επιδόσεων.

HD tune read:

min: 68.7MB

max: 95.0MB

aver: 93.0MB

Access time: 0.1ms

Burst Rate: 86.9MB

Cpu usage: 2.3%

Ειναί καλά τα αποτελέσματα μου?

Να κάνω έστω και μια φορά ανασυγκρότηση ή δεν χρειάζεται καθόλου?

Καλό θα ήταν να υπήρχε sticky ένα thread με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε για τους ssd,μιας και όλο και πιο πολλοί αγοράζουν τέτοιους δίσκους.

Bασικα μιλα μας λιγο για την αισθηση που σου δινει με σχεση τον raptora....αυτο ειναι το στοιχειο που ολοι δινουμε βαρος....

Το average με το max ειναι σχεδον ιδια , εμενα καλα μου φαινονται τα αποτελέσματα

Aπο αισθηση τι λεει ?

Η μπάρα των vista φορτώνει 2,5 φορές(πριν βάλω nod,spybot - 1,5 φορά),γενικότερα είναι πιο γρήγορο, το word,excel,ppt ανοίγουν στιγμιαία,πιο βαριά προγράμματα δεν έχω βάλει και τώρα δεν έχω και χρόνο να ασχοληθώ λόγω διαβάσματος.Το access time κάνει την διαφορά...Πάντως δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού,αν και θα μου δώσουν καινούργιο raptor από το service θα τον βάλω αγγελία.HDD μόνο για store.

• 4 weeks later...

Απο τη στιγμη που μιλαμε για OS disk το allocation/cluster size δεν πρεπει να ειναι 4Κ και τιποτα αλλο?

Πολυ μπερδεμα με το tweaking των SSD...

Υπάρχει ένας οδηγός με αρκετές ρυθμίσεις των Vista για να παίζουν γρηγορότερα με τους SSD (χρειάζεται ακόμα και αλλαγή στην registry ανάλογα με την cache του επεξεργαστή). Μόλις το ξαναεντοπίσω θα δώσω το link.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.