Jump to content

Official Windows 7 Thread

Melkon

Recommended Posts

Ειλικρινά έχω απογοητευθεί εντελώς από το memory leak των win7. Είμαι αναγκασμένος να κάνω reboot κάθε μέρα γιατί μπουκώνει η μνήμη (6gb!!!). Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε κάποιος driver-program-whatever κάνει τη ζημιά, αλλάδεν υπάρχει τρόπος να το βρω. Δείτε screanshot να καταλάβετε τί περνώ...

Κρίμα και τα έχω αγορασμένα.

memory.jpg

Κάνε ένα φορμάτ να ησυχάσεις.

Κάποιος μου είχε προτείνει να περάσω τα win7 με ενσωματωμένο το sp1. Που μπορώ να τα βρω, αλλά να είναι καθαρά από virus-malware-backdoor? Έχω αυθεντικό serial για win7 ultimate 64bit.

Κάποιος μου είχε προτείνει να περάσω τα win7 με ενσωματωμένο το sp1. Που μπορώ να τα βρω, αλλά να είναι καθαρά από virus-malware-backdoor? Έχω αυθεντικό serial για win7 ultimate 64bit.

Download Details - Microsoft Download Center - Windows 7 and Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (KB976932)

[MENTION=14538]popeye[/MENTION] Υπάρχει λόγος που τα ζητάει μαζί με το sp1 φαντάζομαι,γιατί και γω έχω ακούσει ότι είναι καλύτερα να γίνει εγκατάστασή τους κατευθείan με το sp1,παρά ξεχωριστά.

Ειλικρινά έχω απογοητευθεί εντελώς από το memory leak των win7. Είμαι αναγκασμένος να κάνω reboot κάθε μέρα γιατί μπουκώνει η μνήμη (6gb!!!). Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε κάποιος driver-program-whatever κάνει τη ζημιά, αλλάδεν υπάρχει τρόπος να το βρω. Δείτε screanshot να καταλάβετε τί περνώ...

Κρίμα και τα έχω αγορασμένα.

memory.jpg

Τι εννοεις μπουκωνει;;;

Ποση ram δηλαδη καταναλωνει;;;

Γιατι δεν κατεβαζεις απο torrent την εκδοση με περασμενο το service pack 1 και μετα την εγκατασταση βαζεις το αυθεντικο κλειδακι του...

Έγινε επεξεργασία από mchls

[MENTION=14538]popeye[/MENTION] Υπάρχει λόγος που τα ζητάει μαζί με το sp1 φαντάζομαι,γιατί και γω έχω ακούσει ότι είναι καλύτερα να γίνει εγκατάστασή τους κατευθείan με το sp1,παρά ξεχωριστά.

Σε τι πράγμα είναι καλύτερα;

Εγώ πάντως το sp1 το είχα εγκαταστήσει μέσω windows update (όταν είχε κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο) και όλα μια χαρά. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Και εγώ έτσι τα είχα εγκαταστήσει [MENTION=14538]popeye[/MENTION] ,αλλά γενικά ακούω προβλήματα.

Εμένα πχ ο Windows Live Messanger ,όσες φορές και να τον εγκαταστήσω-απεγκαταστήσω ,σε οποιαδήποτε έκδοσή του,θα crash-άρει μετά από 2-3 ώρες.

Μπορείς να κατεβάσεις από εδώ:

Windows 7 (SP1 Included) Download - Softpedia

την έκδοση που θέλεις και να περάσεις το δίκο σου SN.

Όλες οι εκδόσεις είναι με SP1.

Μετά κατεβάζεις αυτό:

http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

Και βάζεις το ISO σε DVD ή USB stick και κάνεις την εγκατάστασή σου.

Ειλικρινά έχω απογοητευθεί εντελώς από το memory leak των win7. Είμαι αναγκασμένος να κάνω reboot κάθε μέρα γιατί μπουκώνει η μνήμη (6gb!!!).

Φιλε σε βρισκω υπερβολικο ή εχεις σηκωσει λαθος screenshot.

Το memory usage (και οχι leak) του firefox ειναι ετσι. Υψηλο.

Σε εμενα τωρα που σου γραφω ειναι 387mb ενω το εχω δει και κοντα στο 1 GB με περισσοτερα tabs ανοιχτα.

Oταν ομως εχεις 6 GB (ok πες 5 αν το ενα-κατι το αβανταρουν τα win7) τι σε μελει το 1;

Γενικα ενω δεν τα εχω συμπαθησει ιδιαιτερα τα 7 σε σχεση με τα vista64, ομως με μερες uptime δεν εχω κανενα προβλημα.

Τι εννοεις μπουκωνει;;;

Ποση ram δηλαδη καταναλωνει;;;

Γιατι δεν κατεβαζεις απο torrent την εκδοση με περασμενο το service pack 1 και μετα την εγκατασταση βαζεις το αυθεντικο κλειδακι του...

Προς αποφυγή κάθε είδους "περίεργου" προγράμματος που έχει εγκαταστήσει ο uploader...

Φιλε σε βρισκω υπερβολικο ή εχεις σηκωσει λαθος screenshot.

Το memory usage (και οχι leak) του firefox ειναι ετσι. Υψηλο.

Σε εμενα τωρα που σου γραφω ειναι 387mb ενω το εχω δει και κοντα στο 1 GB με περισσοτερα tabs ανοιχτα.

Oταν ομως εχεις 6 GB (ok πες 5 αν το ενα-κατι το αβανταρουν τα win7) τι σε μελει το 1;

Γενικα ενω δεν τα εχω συμπαθησει ιδιαιτερα τα 7 σε σχεση με τα vista64, ομως με μερες uptime δεν εχω κανενα προβλημα.

Στο screanshot όπως βλέπεις έχει γεμίσει το 99% των 6gb, χωρίς να τρέχει κάποιο βαρύ process που να τα δεσμεύει! Επίσης, ακόμα και αν κλείσω τον firefox φαίνεται να έχει δεσμευμένη το 75% (4,7gb) το σύστημα, μην αφήνοντας ελεύθερα αρκετά αν θέλω να τρέξω Metro-BFBC2-Civ5 κ.λ.π.

Έχω απενεργοποιημένο το page file καθώς θεωρώ ότι 6gb είναι αρκετά για όλους :slap:

Προς αποφυγή κάθε είδους "περίεργου" προγράμματος που έχει εγκαταστήσει ο uploader...

Ε το πολυ πολυ κρατας μονο το iso και το καις μετα με την γνωστη διαδικασια...Τα υπολοιπα του τορρεντ στειλτα αδιαβαστα στο καδο...

Δεν νομιζω να ''πειραζει'' και το iso ο uploader [και μιλαω για uploader της προκοπης...]

Στο screanshot όπως βλέπεις έχει γεμίσει το 99% των 6gb, χωρίς να τρέχει κάποιο βαρύ process που να τα δεσμεύει!

Πως γινετε αυτο; ; ;

Koita λογικα για να μην συμβαινει σε ολους μας αυτο, μαλλον οφειλεται σε καποιο προβληματικο software/game και οχι στα win.

Εχεις δοκιμασει να τσεκαρεις το usage περιοδικα μετα απο καθε εφαρμογη που ανοιγεις μπας και το εντοπισεις;

To page file μην το καταργεις τελειως, δωστου εστω ενα-δυο giga στον αποθηκευτικο σου δισκο να εχουν να παιζουν και τα καημενα τα windows.

Προσωπικα εχω δωσει 6 giga στον ssd.

Δεν το τεσταρεις και αυτο να δεις μη τυχον τελικα φταει αυτο;

Koita λογικα για να μην συμβαινει σε ολους μας αυτο, μαλλον οφειλεται σε καποιο προβληματικο software/game και οχι στα win.

Εχεις δοκιμασει να τσεκαρεις το usage περιοδικα μετα απο καθε εφαρμογη που ανοιγεις μπας και το εντοπισεις;

To page file μην το καταργεις τελειως, δωστου εστω ενα-δυο giga στον αποθηκευτικο σου δισκο να εχουν να παιζουν και τα καημενα τα windows.

Προσωπικα εχω δωσει 6 giga στον ssd.

Δεν το τεσταρεις και αυτο να δεις μη τυχον τελικα φταει αυτο;

Θέλω να αποφύγω το γράψε-σβήσε στον ssd, ειδικά αφού η νοοτροπία των win είναι να γεμίζουν το page file χωρίς να είναι αναγκαίο (υπάρχει διαθέσιμη μνήμη), έτσι για καβάτζα.

Αν είχαν τα win7 έναν task manager της προκοπής που να γράφει ποιά ακριβώς προγράμματα-drivers δεσμεύουν πόσους πόρους, θα την είχα βρει τη λύση.

Το παρακάτω είναι αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι "αχρησιμοποίητη μνήμη=άχρηστη μνήμη"...

Sorry φίλε αλλά αυτό που λες είναι μια τρύπα στο νερό. Μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Τη μνήμη λογικά στην τρώει κάποιο κακογραμμένο λογισμικό που τρέχεις που σε κάποιες εργασίες του δεσμεύει μνήμη/πόρους και δεν τους αποδίδει πίσω στο λειτουργικό.΄

Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου, είναι ήδη κλαταρισμένος από μνήμη? Αν ναι τότε είναι κάτι σε αυτά που τρέχουν κατά to boot. Αν όχι τότε είναι κάτι που τρέχεις μετά. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να τα πάρεις ένα ένα και σταδιακά να βρεις τον υπαίτιο. Προχτές π.χ. είχα βάλει ένα update από ένα gadjet το οποίο είχε καποιο bug και σταδιακά έφτασε το sidebar να τρώει μισό γίγα. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η χαμένη μνήμη θα φαίνεται δεσμευμένη σε κάποια εφαρμογή. Αν είναι έτσι όταν την κλείνεις την εφαρμογή μάλλον θα απελευθερώνεται γιατί θα είναι στο χώρο μνήμης της εφαρμογής.

Sorry φίλε αλλά αυτό που λες είναι μια τρύπα στο νερό. Μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Τη μνήμη λογικά στην τρώει κάποιο κακογραμμένο λογισμικό που τρέχεις που σε κάποιες εργασίες του δεσμεύει μνήμη/πόρους και δεν τους αποδίδει πίσω στο λειτουργικό.΄

Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου, είναι ήδη κλαταρισμένος από μνήμη? Αν ναι τότε είναι κάτι σε αυτά που τρέχουν κατά to boot. Αν όχι τότε είναι κάτι που τρέχεις μετά. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να τα πάρεις ένα ένα και σταδιακά να βρεις τον υπαίτιο. Προχτές π.χ. είχα βάλει ένα update από ένα gadjet το οποίο είχε καποιο bug και σταδιακά έφτασε το sidebar να τρώει μισό γίγα. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η χαμένη μνήμη θα φαίνεται δεσμευμένη σε κάποια εφαρμογή. Αν είναι έτσι όταν την κλείνεις την εφαρμογή μάλλον θα απελευθερώνεται γιατί θα είναι στο χώρο μνήμης της εφαρμογής.

Αν πρόσεξες στο ss δείχνει να έχει 24% ελεύθερη μνήμη, την ίδια στιγμή τα win θεωρούν ότι δεν φτάνει. Περίπου 1:30 ώρα μετά, και ενώ είχαν καταληφθεί τα 5gb από τα 6gb, αποφάσισε να κλείσει τον firefox, το tropico και ότι άλλο δε γούσταρε. Εν τέλει, πόση μνήμη έχω? 5 ή 6 gb???

Όταν ξεκινά έχει περίπου 2gb, μέσα στην επόμενη 1 ώρα φτάνει στα 3gb και συνεχίζει. Θα δοκιμάσω ότι μου λες, όταν έχει γεμίσει πάνω από 4,5gb να κλείνω ένα-ένα όσα προγράμματα τρέχουν μήπως και βρω τον ένοχο.

Δε σου ειπα να κάνεις αυτό!

Βootare, δες μνήμες, και αστο ησυχο 2-3 ώρες να δεις τι γινεται. Αν δεν τρώει μνήμη, τότε μάλλον είναι κάτι από αυτά που τρέχεις εσύ μετά το boot. Οπότε, ξεκίνα μια από τις εφαρμογές που τρέχεις συνήθως (firefix λογικά) και επανέλαβε.

ΟΜΩΣ, εμένα με ενοχλεί περισσότερο εκείνο το plugin container που έχει κάπου 2500 (!!) handles. Μήπως, αφού κάνεις το πρώτο test, να έπαιζες λίγο FF με κλειστά plugins... Τα plugins που γράφει ο καθένας δεν είναι και τα διαμάντια του λογισμικού.

Επίσης είδα τρέχεις C++. Μήπως έχεις φτιάξει τίποτε που φτιάχνει objects με το κιλό και δεν κάνει destroy?

Τελικά η έκδοση του Classic Shell που είχα ποστάρει αρχικά, είναι παλαιολιθική, δεν ήξερα ότι έχει εξελιχθεί σε opensource project στο sourceforge... Οι τύποι έχουν κάνει παπάδες...

Επίσης δίνει την δυνατότητα να εναλλάσσεσαι ανάμεσα σε δυο διαφορετικά μενού (το κανονικό και το mod-αρισμένο) με κάποιο συνδυασμό ή το win key κτλ...

Δοκιμάστε το...

Επειδη το παρακολουθουσες το θεμα, εχεις κανενα νεοτερο περι update κλπ;

Περιττο να πω οτι εφερα στα μετρα μου τα 7 και το εχω αγαπησει το συγκεκριμενο mod.