Jump to content

4850 ή 4870 ή 9800 gx2 ή gtx 260 για 1680*1050???

goku_dbz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

ηθελα να ρωτησω οπως λεει και ο τιτλος ποια απο τις παραπανω καρτες συστεινετε για αναλυσεις 1680*1050 με ολα στο μαξ?

αν εξαιρεσουμε την 4850 οι αλλες εχουν πανω κατω την ιδια τιμη!!!

την 4850 την βαζω επειδη ισως να αρκει σε αυτες τις αναλυσεις αλλα δεν ξερω σιγουρα και τα τεστ που διαβαζω δεν βοηθανε και πολυ( θα προτιμουσα γνωμες απο ατομα που χρησιμοποιησαν/ουν τις καρτες αυτες παρα να βασιστω στα τεστ)

ευχαριστω!

το συστημα μου εχει ως εξης:

C2D E6420 2,16 @ 3,2

2 Gb 800 DDR2

Asus P5W delux

600w Zalman psu

.....diafora alla...

ΥΓ: η 9800 gx2 ειναι τοσο καλη οσο δειχνουν τα τεστ???

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Με την 4850 πιστευω θα εισαι καλυμενος....οχι πως η 4870 ειναι ασχημη επιλογη..απλως ξεφευγει λιγο σε τιμη σε σχεση με την 4850..

η gx2 πολυ δυνατη αλλα σε τετοια αναλυση γιατι να την παρεις?:whistle2:

Δεν έχω καμία απο αυτές αλλα μπορώ να σου πώ εξαρχής να ξεχάσεις την 9800gx2.

Αφού λοιπόν δίνεις και τόσα λεφτά αυτομάτως οι επιλογές σου περιορίζονται σε 4870 και gtx260.Απο εκεί και πέρα με ενα μικρό ψάξιμο στο forum θα δείς ενα σωρό απο γνώμες χρηστών που έχουν τις κάρτες αυτές.

Βρε παιδια ( οι αποπανω ) Η 9800gx2 ειναι πιο δυνατη και απο 260 κ απο 4870...οποτε γιατι να μην την τσιμπισει (αν την βρει ) και να την εχει για πολυ καιρο και να παιζει και τα παντα ?:fun:

Απλα τα πραγματα :daisy:

η 9800gx2 εχει μεγαλυτερη καταναλωση.προβληματα θερμοτητας (σε πολυ κοσμο) ,ειναι 2 gpu,το scaling δεν ειναι εγγυημενο,εχει πολυ μνημη μα στην αναλυση που θα παιξει δεν θα τη χρησιμοποιησει κιολας,και ειναι πιο ακριβη .

θες και αλλα?

βρηκα την 9800 gx2 καινουργια στα 200 ευρω...http://www.skroutz.gr/c/55/vga.html?keyphrase=9800+gx2

την 4780 απο 180, την gtx 260 απο 230και την 4850 απο 130!!!

και εγω νομιζω πως η 9800 gx2 ειναι υπερβολικη αλλα σε αυτη την τιμη και μολις 20 ευρω πιο ακριβη απο την 4870 την σκεφτηκα για αυτο και την εβαλα στις επιλογες μου...

εχω δυο τελευταια ερωτηματα για να καταληξω σε αποφαση¨

1.αν το χρημα δεν ηταν προβλημα ποια θα διαλεγατε?

και

2. ποια εχει καλυτερο overclocking potential?

δεν ειμαι και πολυ φαν του sli-crossfire οποτε θελω μια stand-alone καρτα για να βγαλω τα επομενα 2 χρονια περιπου χωρις προβλημα!

επειδή έχω 4850 512 σε ανάλυση 1680Χ1050 εδώ και μερικούς μήνες να σου πω οτι η κάρτα με όλα τέρμα μασάει σε κάποια παιχνίδια....ιδίως FPS.

εάν εισαι fan των RTS/RPG/MMORPG και τα FPS δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα να τα τερματίσεις σε λεπτομέρειες η 4850 είναι η ιδανική επιλογή....να σου μέινουν και χρήματα για κάποια διαφορετική αναβάθμιση.

π.χ. στο Call of Duty 4 με όλα τα options τερματισμένα και σβηστά AA AF το παιχνίδι κυμάινεται γύρω στα 80-90 fps με ελάχιστα drop στα 65-70.

με βάση το τελευταίο σου ποστ όμως θα έλεγα 4870 1gb

http://www.skroutz.gr/s/54164/Sapphire-Radeon-HD-4870-1GB.html

βρηκα την 9800 gx2 καινουργια στα 200 ευρω...http://www.skroutz.gr/c/55/vga.html?keyphrase=9800+gx2

την 4780 απο 180, την gtx 260 απο 230και την 4850 απο 130!!!

και εγω νομιζω πως η 9800 gx2 ειναι υπερβολικη αλλα σε αυτη την τιμη και μολις 20 ευρω πιο ακριβη απο την 4870 την σκεφτηκα για αυτο και την εβαλα στις επιλογες μου...

εχω δυο τελευταια ερωτηματα για να καταληξω σε αποφαση¨

1.αν το χρημα δεν ηταν προβλημα ποια θα διαλεγατε?

και

2. ποια εχει καλυτερο overclocking potential?

δεν ειμαι και πολυ φαν του sli-crossfire οποτε θελω μια stand-alone καρτα για να βγαλω τα επομενα 2 χρονια περιπου χωρις προβλημα!

η 9800gx2 oυσιαστικα ειναι 2 καρτες σε SLI σε ενα μονο bus....

so αν καποιο game εχει προβλημα με SLI θα χει και με δαυτη.

επειδή έχω 4850 512 σε ανάλυση 1680Χ1050 εδώ και μερικούς μήνες να σου πω οτι η κάρτα με όλα τέρμα μασάει σε κάποια παιχνίδια....ιδίως FPS.

εάν εισαι fan των RTS/RPG/MMORPG και τα FPS δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα να τα τερματίσεις σε λεπτομέρειες η 4850 είναι η ιδανική επιλογή....να σου μέινουν και χρήματα για κάποια διαφορετική αναβάθμιση.

π.χ. στο Call of Duty 4 με όλα τα options τερματισμένα και σβηστά AA AF το παιχνίδι κυμάινεται γύρω στα 80-90 fps με ελάχιστα drop στα 65-70.

με βάση το τελευταίο σου ποστ όμως θα έλεγα 4870 1gb

http://www.skroutz.gr/s/54164/Sapphire-Radeon-HD-4870-1GB.html

ποιο μοντελο εχεις? μπορεις να μου πεις λιγο για θερμοκρασιες και επιπεδα θορυβου γιατι ακουσα οτι σε αυτα τα 2 υστερουν γενικα και η 4850 και η 4870...

παιδια αποκλειω την 9800 gx2 με αυτα που ακουω και οπως φαινεται και την 4850 οποτε με βλεπω με μια 4870 ... τωρα το 1 gb θα εχει τοση διαφορα απο τα 512 που θα δικαιολογει τα επιπλεον 50-60 ευρω???

είχα την Sapphire ωσπού χάλασε και την άλλαξα με Connect3D

με τους τελευταίους catalyst 8.12 όπου χειρίζεσαι χειροκίνητα το ανεμιστηράκι στο 40% η κάρτα είναι και σχετικά καλά σε θερμοκρασίες (50 idle-65load) αλλά και δεν ακούγεται.

αυτά βέβαια με την πρώτη έκδοση της κάρτας με το κόκκινο μακρύ pcb και την λεπτή ψεύτικη ψύκτρα με το πανάθλιο ακτινωτό ανεμιστηράκι.

πλέον όλες οι 4850 έχουν μάυρο μπλε pcb πιο κοντό από τον προκάτοχο και χρησιμοποιούν διαφορετική ψύκτρα πολύ πιο αποδοτική και ήσυχη.

για την 4870 τα όποια προβλήματα με θερμοκρασίες και θόρυβο δεν ισχύουν εφόσον αλλάξεις απλά θερμοαγώγιμη με arctic silver ceramique.

όσο για το 512 με το 1gb στην ανάλυση που είμαστε ναι θα δεις διαφορές εφόσον θα κρατήσεις την κάρτα το λιγότερο 1-1μιση χρόνο.το 512 αυτή τη στιγμή ορισμένες φορες στέκεται οριακά καλά.

εγω 8α σ προτινα αυτη εδω μιας κ φυμιζεται η powercolor για τα πολυ καλα ψυχτικα της...τωρα απο 9800gx2 αυτη εδω που φυσικα ειναι η φ8ηνοτερη!...αλλα να ξερεις απο ολες τις παραπανω καλυτερη ειναι μια 9800gx2...εμπιστευομαι πιο πολυ nvidia αν εχει να κανει με gaming pc...:turn: αλλα εσυ τι ειδουσ games παιζεις? εγω αναφερομαι πιο πολυ για τα first-person-shooter games!

edit:με την gx2 8α εισαι και για περισσοτερο καιρο ανετος στα games αποτι με τις ati 48xx...

εγω 8α σ προτινα αυτη εδω μιας κ φυμιζεται η powercolor για τα πολυ καλα ψυχτικα της...τωρα απο 9800gx2 αυτη εδω που φυσικα ειναι η φ8ηνοτερη!...αλλα να ξερεις απο ολες τις παραπανω καλυτερη ειναι μια 9800gx2...εμπιστευομαι πιο πολυ nvidia αν εχει να κανει με gaming pc...:turn: αλλα εσυ τι ειδουσ games παιζεις? εγω αναφερομαι πιο πολυ για τα first-person-shooter games!

edit:με την gx2 8α εισαι και για περισσοτερο καιρο ανετος στα games αποτι με τις ati 48xx...

λες ε??? ακουω τοσα διαφορετικα πραγματα για την 9800 που δεν ξερω τι να πιστεψω...παντως ειναι πιο φτηνη απο την 4870 1gb οποτε αν ειναι καλυτερη θα την προτιμησω...

παιζω κυριως rpgs και λιγο driving!!!

ε τοτε και με την 4850 για τα rpgs μια χαρα εισαι ρε....αλλα τα driving 8ελουν κ αυτα καλη gpu....

9800gx2 και κα8αρισες....!εξαλλου ειναι 2 gpu's αν δεν κανω λα8ος

η 9800gx2 εχει μεγαλυτερη καταναλωση.

True.

προβληματα θερμοτητας (σε πολυ κοσμο)

False εν μέρει - εγώ δεν έχω προβλήματα με 2 τέτοιες (σου το χα ξαναπεί, είχα περισσότερα με ΜΙΑ 4870Χ2), ενώ trust me, είναι αρκετά πιο κρύα από μια απλή 4850 (με το μουφο-σύστημα ψύξης της ATi έπιανε τα 80άρια σε idle η καψερή - η GX2 κάπου στα 60 κάθεται στο idle).

Βέβαια, μια σωστά ψυγμένη 4850 δεν έχει σε καμία περίπτωση τις θερμοκρασίες της GX2, απλά φταίει το ψευτο-αλουμίνιο που βάλανε για να πέσει το κόστος.

ειναι 2 gpu,το scaling δεν ειναι εγγυημενο

Ντάξει, δε νομίζω ρε συ. Πλέον το Scaling στο 2πλό SLi είναι μια χαρά στη μεγάλη πλειονότητα των τίτλων...δε νομίζω να έχει προβλήματα. Σε Quad ναι, ακόμα ψάχνουν το φλουρί μπας και, αλλά μια GX2 νομίζω μια χαρά τα πάει (δεν είχα και κανα πρόβλημα προσωπικά να σ πω την αλήθεια).

εχει πολυ μνημη μα στην αναλυση που θα παιξει δεν θα τη χρησιμοποιησει κιολας,και ειναι πιο ακριβη .

Εδώ θα συμφωνούσαμε απόλυτα, αλλά με τα 200€ που τη βρήκε...μάλλον είναι bargain. Εγώ θα την έπαιρνα.

---

Πάντως να ξέρεις, αν την πάρεις, ΔΕΝ είναι αθόρυβη (ντάξει δεν είναι και Χ2, αλλά και πάλι ακούγεται).

Βασικα απο επιδοσεις τις εχει και τις 3 υπολοιπες η gx2 και νομιζω πως απο την στιγμη που παιζει σε ενα pciex ( σαν μια καρτα δλδ ) θεμα scalling δεν πρεπει να τιθεται...

Αλλα ειναι ζεστη ( δεν μιλαμε για τον πυρηνα , αλλα για την γενικοτερη ζεστη που θα βγαζει μεσα στο κουτι ) + Το βασικοτερο λογω του περιεργου σχεδιασμου της δεν βρισκεις εναλακτικες σε θεμα ψυξης . Αν σου ακουγεται πολυ ας πουμε την εκατσες. :D

Ενα ωραιο review.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3334&p=12

Θέμα Scaling τίθεται, γιατί εσωτερικά παίζουν σαν SLi οι 2x 8800GTS512 που έχει...

Το ζήτημα είναι ότι δύσκολα θα βρεις πλέον παιχνίδι που να έχει πρόβλημα με το 2πλό SLi.

Όσο για τη ζέστη, ναι είναι ζεστή κάρτα, αλλά όχι τραγικά πολύ. Περισσότερο φταίει το ότι εν τέλει είναι 2 πυρήνες στους 75 βαθμούς σε load, καθώς και το ότι είναι σαν τούβλο :hehe:

Μακράν, μα μακράν χειρότερες ήταν οι Χ2 σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι αντέχαν σε θερμοκρασίες, αλλά τα Lian Li ήταν πραγματικά ζεστά. Τώρα στο TJ-09, οι 2 GX2 το μόνο που κάνουν είναι να ζεσταίνουν λίγο το plexy, τπτ άλλο. Για τις 4850 με την απλή ψύκτρα πάντως, μπορώ να σου πω ότι ήταν ανυπόφορες, μετά από λίγο gaming που πιάναν τα 85-90άρια, ήταν άσχημο. Αν ανέβαζες στροφές ακουγόντουσαν, οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα - ή απλά έβαζες μια aftermarket ψύκτρα ;)

Αλλά όπως είπα, και φασαρία κάνει η GX2 αν ζεσταθεί και τα χώσει ο ανεμιστήρας και όπως είπες, "Το βασικοτερο λογω του περιεργου σχεδιασμου της δεν βρισκεις εναλακτικες σε θεμα ψυξης". Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και δε λύνεται.

Ακόμα και να βρεις λύση για τα mosfets, έτσι ώστε να βάλεις 2x HR-03 στους πυρήνες, είναι τραγικά πολλά τα slots που χάνεις, δεν αξίζει παρά μόνο για benches.

Θέμα Scaling τίθεται, γιατί εσωτερικά παίζουν σαν SLi οι 2x 8800GTS512 που έχει...

Το ζήτημα είναι ότι δύσκολα θα βρεις πλέον παιχνίδι που να έχει πρόβλημα με το 2πλό SLi.

Όσο για τη ζέστη, ναι είναι ζεστή κάρτα, αλλά όχι τραγικά πολύ. Περισσότερο φταίει το ότι εν τέλει είναι 2 πυρήνες στους 75 βαθμούς σε load, καθώς και το ότι είναι σαν τούβλο :hehe:

Μακράν, μα μακράν χειρότερες ήταν οι Χ2 σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι αντέχαν σε θερμοκρασίες, αλλά τα Lian Li ήταν πραγματικά ζεστά. Τώρα στο TJ-09, οι 2 GX2 το μόνο που κάνουν είναι να ζεσταίνουν λίγο το plexy, τπτ άλλο. Για τις 4850 με την απλή ψύκτρα πάντως, μπορώ να σου πω ότι ήταν ανυπόφορες, μετά από λίγο gaming που πιάναν τα 85-90άρια, ήταν άσχημο. Αν ανέβαζες στροφές ακουγόντουσαν, οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα - ή απλά έβαζες μια aftermarket ψύκτρα ;)

Αλλά όπως είπα, και φασαρία κάνει η GX2 αν ζεσταθεί και τα χώσει ο ανεμιστήρας και όπως είπες, "Το βασικοτερο λογω του περιεργου σχεδιασμου της δεν βρισκεις εναλακτικες σε θεμα ψυξης". Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και δε λύνεται.

Ακόμα και να βρεις λύση για τα mosfets, έτσι ώστε να βάλεις 2x HR-03 στους πυρήνες, είναι τραγικά πολλά τα slots που χάνεις, δεν αξίζει παρά μόνο για benches.

αν η gx2 ειναι αθορυβη σε idle ή τουλαχιστο οσο και οι αλλες τοτε την πηρα(οταν παιζω εχω τοσο δυνατα τα ηχεια που ακομα και η 2900xt μου δεν ακουγοταν:no:...η θερμοκρασια δεν ειναι προβλημα!!!ο,τι και να παθει θα εχει τα 2 χρονακια της εγγυηση και πιστευω πως εχω καλο air flow στο κουτι μου!

αλλιως θα παω για μια 4870 και ενα aftermarket cooler και τελος!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.