Jump to content

αφαιρεση μανισιας ψυκτρας

pug_f_e

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ρε παιδια πηγα να βγαλω τη μανισια ψυκτρα απο τον επεξεργαστη και τραβωντας την βγηκε και ο επεξεργαστης μαζι..

πως τον βγαζω ?

ελπιζω να μην εγινε καμα ζημια...:(

8lk8o2hcfxssnv5khf6d.jpg

Δέν χρειάζετε να χρησιμοποιήσει κοπίδι.Με τον τρόπο που του είπα θα βγεί εύκολα.

Στρίβεις δεξιά αριστερά όπως σου είπε ο fortenick και εν ανάγκη τον σέρνεις μέχρι την άκρη της ψύκτρας και τον τραβάς παράλληλα μέχρι να βγει...

Κανένα πρόβλημα, μου έχει τύχει και μένα. Επαφή κάνει το heatspreader με την ψύκτρα, και αυτό που κρατάει το CPU πάνω είναι η πάστα που έχει πετρώσει.

Μαχαιράκι ανάμεσα σε ψύκτρα και επεξεργαστή, και τέλος. Μην το φοβάσαι καθόλου, απλά μην πιάνεις/χτυπάς τα pins από την άλλη πλευρά. Πιάνεις το cpu από το πυρίτιο περιφερειακά.

Εγώ ο κάφρος το είχα κάνει με τράβηγμα με τα 2 χέρια, και έφυγε η ψύκτρα πάνω στον τοίχο μόλις χώρισαν...ο athlon 64 3000+ πάντως δεν έπαθε τπτ...XD

(και που να δεις αποκόλληση custom πετρωμένης ψύξης από 4850 (η ψύξη της gainward) που ο R770 δεν έχει 2ο heatspreader. Ολόκληρη εγχείρηση)...

Κούμπωσέ τον πάλι πάνω,χωρίς να ασφαλίσεις την ψύκτρα, λειτούργησε λίγο το pcάκι και αμέσως μετά το Shutdown αφαίρεσέ την φύκτρα με τον τρόπο που είπε παραπάνω ο fortenick...πρώτα στριφτά και μετά τραβάς...

@pug_f_e: την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις να βγάλεις την ψύκτρα, θα είναι καλύτερα να την κουνήσεις δεξιά-αριστερά απαλά για να ξεκολλήσει ο επεξεργαστής από την ψύκτρα..

Κι εγώ θυμάμαι τότε με εναν p4 το είχα κάνει κι είχε μείνει ενα Pin του επεξεργαστά στο socket μέσα :hehe:

• 3 weeks later...

απλα ειχε κολησει η παστα.Το εχω παθει και εγω...ο πιο σωστος τροπος πιστευω ειναι αυτος που ανφερθηκε....κουνημα αριστερα δεξια και βγαινει....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.