Jump to content

Recommended Posts

οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με το πια ειναι καλυτερη απο αυτες τις δυο μηχανες.επισης αν εχει καποιος καποια απο τις 2 να μου πει την αποψη του.http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/201%7C0/(appareil2)/196%7C0/(appareil3)/202%7C0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon

ευχαριστω

προσωπικά έχω την d60 με τους Nikkor 18-135 και Sigma EX DG 105mm

'Εχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την έως τώρα συμβίωση μου μαζί της.

Σχετικά με το θέμα του AF, νομίζω πως δεν αποτελεί πρόβλημα. Το διαπίστωσα δε, με τον καλύτερο τρόπο μετά την αγορά του Sigma που δεν έχει μοτέρ και παρόλα αυτά μετά από 1-2 μέρες δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα με την εστίαση.

Oτι και να χες απολυτα ευχαριστημενος 8α ησουν.

Οι πρωτες σου αγορες ειναι.Δεν μπορεις να τις συγκρινεις με κατι αλλο.Οποτε μεχρι να δεις κατι καλυτερο αυτα 8α θεωρεις ως "επιτομη" της φωτογραφιας(σε θεματα μηχανης-φακου)

Για ρωτα τον αν εχει ορεξη να καθεται να εστιαζει χειροκινητα για την παραμικρη φωτογραφια σε μια βολτα του.(σε περιπτωση που κανει καμμια "μαγκια" και παρει φακο χωρις μοτερακι.Και δεν εννοω macro φακο που ειναι ψιλοσυγκεκριμενη η χρηση του και παλυευεται το χειροικητο, αλλα για καποιον στανταρ ζοομ φακο.(πχ 17-50 ,24-70 κλπ )

Για αρχη απαντανε

a)define "καλη"??

β)με τι φακο σκεπτεσαι να την χρησιμοποιησεις ??

γ)ποσα λεφτα σκεφτεσαι να δωσεις συνολικα?

ntg has spoken...

εγώ έχω την d80 εδώ και 3-4 μήνες

ευχαριστημένος από τη μηχανή απογοητευμένος από τις επιδόσεις μου

βέβαια δε σου κρύβω οτι διαβάζω review d80 vs d90

οτι κοιτάω και τι features έχουν οι d300

Και οτι θέλω και φακό

θέλω και flash

και κάνα δυο φίλτρα...

είναι μια να μπεις....

σε d80 θα πήγαινα πάλι

και πάλι used θα έπαιρνα

ρίξε μια ματιά και στο dpgr για used εξοπλισμό εντός εγγύησης

ο κόσμος αλλάζει εξοπλισμό σαν τα πουκάμισα και εκεί

σαν να λέμε πήρα κάτι νέες μνήμες κλπ...:whistle2:

θα συμφωνήσω πως πρέπει σε πρώτη φάση να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε ο NTG.

από την άλλη δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να πάει σε nikkor 24-70 εκτός και αν μιλάμε για τον sigma ο οποίος είναι πιο προσιτός και βγαίνει με HSM.

γενικά θα ήταν καλό να μας προσδιορίσεις τι ακριβώς θα κάνεις με τη μηχανή (πχ γενικη φωτογραφία, macro, tele κλπ)

Για αρχη απαντανε

a)define "καλη"??

β)με τι φακο σκεπτεσαι να την χρησιμοποιησεις ??

γ)ποσα λεφτα σκεφτεσαι να δωσεις συνολικα?

deja vu :p

@darksaga: να σου πω την αμαρτία μου, τώρα που χάλασε η canon, και μέχρι να αποφασίσω να κάνω το ταξίδι μέχρι την Καλλιθέα (intersys), γλυκοκοιτάζω κι εγώ τα review της Nikon d300 :inlove:

Πάντως, στο δίλημμα d80 vS d60, θα πήγαινα σε d80 :)

θα συμφωνήσω πως πρέπει σε πρώτη φάση να απαντηθούν τα ερωτήματα που έθεσε ο NTG.

από την άλλη δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να πάει σε nikkor 24-70 εκτός και αν μιλάμε για τον sigma ο οποίος είναι πιο προσιτός και βγαίνει με HSM.

πιο προσιτός αλλά και πιο κουμούτσα (82χιλ) :D

Δεν έχει HSM αλλά κλασσικό μοτεράκι, o καινούριος έχει HSM αλλά δεν έχει έρθει Ελλάδα (Τσακναρίδης) και μάλλον θα είναι +400€ από τον προηγούμενο

(Λευτέρη, εγώ πήγα και τα έσκασα για cmos αισθητήρα και D90.)

Εξαιτίας της μικρής διαφοράς τιμής μεταξύ D60-D80 εγώ θα πω D80. Αν βέβαια δε σκέφτεσαι να κουμπώσεις άλλο φακό χτύπα την D60.

Η D80 δεν έχει καθαρισμό αισθητήρα αλλά καλύτερο viewfinder, η D60 βασικά δεν έχει το τσουτσουνάκι για focus στο φακό, depth of field preview και exposure bracketing αλλά είναι πιο ελαφριά. H D80 βγάζει περισσότερες φωτογραφίες 600 (1500mAh) ενώ η D60 500 (1000mAh) κατά CIPA.

Αφου ειναι ιδια εταιρια, η μια 60 η αλλη 80. Γιατι υπαρχει διλημμα;

ε εντάξει, υπάρχουν μερικές διαφορές ;)

Η D80 δεν έχει καθαρισμό αισθητήρα

καλά, μην φανταστείς ότι και το συστηματάκι της d60 είναι και τίποτα σούπερ ;)

γενικά πιστεύω ότι η d60 θα σε καλύψει τώρα που αρχίζεις και για αρκετό καιρό ακόμη. και από την στιγμή που μπορείς να βρεις φακούς με μοτέρ πλέον, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα νομίζω πως συνισταται η αγορά της.

Για ρωτα τον αν εχει ορεξη να καθεται να εστιαζει χειροκινητα για την παραμικρη φωτογραφια σε μια βολτα του.

Και ειδικά με τις τωρινές τιμές της 80άρας ενόψει της 90άρας, θα πήγαινα δαγκοτά στην 80 αντί για την 60.

Το θέμα του αισθητήρα είναι ένα καλό add-on όντος αλλά και πάλι θα σου λερωθεί ο αισθητήρας αν φωτογραφίζεις και αλλάζεις φακούς οπουδήποτε πάνω κάτω με εξαίρεση κάποια αίθουσα χειρουργείου.

EDIT

Προσωπική άποψη θα έδινα τα 150ευρώ διαφορά για να πάρω την 80άρα φίλε μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.