Jump to content

Πρόβλημα με Καρτα Γραφικών ή RAM ??

dNt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεία σας και Καλή Χρονιά. !

Μου έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα στο pc , αλλά δε ξέρω με ποιο part του pc έχει να κάνει..

Το πρόβλημα μου παρουσιαστηκε όταν άνοιξα ένα game (Call Of Duty 4) .. Στην αρχή ήταν μια χαρά για κανένα 2 λέπτο μετά άρχισαν να μου κολλάνε τα fps του παιχνιδιού μέχρι που κόλλησε τελείως και μου έκανε reboot μόνος του ο υπολογιστής(με το συγκεκριμένο game έχω λιώσει και δεν μου έχει παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο ξανά). Δε σταμάτησε το πρόβλημα εκεί αφού πριν μπει στα Windows μου πετούσε μια μπλε οθόνη και με ξαναέκανε reboot μόνο του αυτό έγινε 2-3 φορές όσπου μπήκε σε μια λειτουργία των windows ( Λειτουργια διόρθωσης , μου φέναιτε πως λεγόταν ) και μετά από καποιες ρυθμίσεις που έκανε ήταν όλα οκ !! Οταν ξανάνοιξα το Cod τα ίδια πάλι...! Και μάλιστα μια φορά που με έβαλε στα windows δε φόρτωνε την nvidia κι είχα ανάλυση 800x600 και 4 bit τα χρώματα .. ! Νόμιζα ότι τα χε παίξει η RAM και έβαλα ένα LIVE cd των Linux κι έκανα ενα memory Test . Αλλά δε μου έβγαλε κάποιο Loss !

Δε ξέρω τι παίζει και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε !

Είναι το Laptop Hp Dv9600 (δε θυμάμαι το ακριβές μοντέλο) .. Έχω 2 GB μνήμη RAM και την κάρτα γραφικών nvidia 8600 GS !

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !

PS : Δε ξέρω αν έκανα στο σωστό section το νέο θέμα ! Συγχωρέστε με αν έκανα λάθος .:)

Βασικά κάτι πρέπει να παίζει με τη RAM γιατί δεν χρησιμοποιώ κανενα άλλο program εκτός του firefox και του Msn και βλέπω ότι η RAM είναι γύρω στο 50 % ενώ πριν ήταν στο 30 % ...

To ενδεχόμενο κάποιου virus το έχεις σκεφτεί?

Αν το cod είναι "emporio" έκδοση,μπορεί και να την έχει φάει απο κει

Άλλο game δοκίμασες?

Μου θυμίζεις περίπτωση πριν μερικά χρόνια με το zd8000 της ΗΡ στο οποίο τα έπαιξε το υποσύστημα γραφικών... Αρχικά πετούσε καμιά μπλε οθόνη και έπεφτε η ανάλυση και τελικά έφτασε να παίζει μόνο με χαμηλή 4 μπιτ ανάλυση. Οτιδήποτε από τα δύο αν πήγαινε παραπάνω έστελνε σε blue screen και restart. Ούτε drivers βοηθούσαν ούτε τίποτα. Το έλυσα, το καθάρισα, αλλά τίποτα. Η ΗΡ μου είπε ότι πέθανε η "κάρτα γραφικών" ας το πούμε (ενσωματωμένη ήταν στη μητρική) και δε συνέφερε η επισκευή τότε θυμάμαι.

Βασικά έκανα ένα Format ... Και δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα μέχρι τώρα !! Ελπίζω να μείνει έτσι ....

Απο τα λιγα που λες φαινεται οτι η καρτα γραφικων ειναι πιωμενη και σιγα σιγα αργοπεθενει....

Ωχ Ωχ μη λες τέτοια μέρες που είναι !!! Τουλάχιστον αν γίνεται να την αλλάξω...!?

Einai gia ena xrono..ki exoun perasei kati mines...sorry gia ta greeklish alla mpainw apo iPhone gt meta to format pou ekana mou ksanaparousiase ta idia provlimata..

Φιλαρακο, ή η καρτα γραφικων τα παιζει - δες πως παει η θερμοκρασια της ...ή πολυ απλα ΑΡΧΙΖΕΙ να τα παιζει ο ΣΚΛΗΡΟΣ.

τσεκαρε που σου λεω το τελευταιο..εχω ξαναδει ολοιδια περιπτωση...

Απορω πώς δε σκεφτηκατε τον σκληρο..(ελεος δηλ. μεχρι και για virus μιλησε καποιος.)

Ρε παιδια, αν δε ξερετε κατι μη ποσταρετε ο καθενας οτι του ερχεται στο κεφαλι, απλα για το ενδεχομενο. Ο αλλος μπερδευεται περισσοτερο ετσι..Καλυτερα να μη ποσταρετε καθολου αν ...ειναι να πειτε κατι για να το πειτε απλα..(πχ virus).. :tomato:

Τώρα είδα ότι η πάνω στο χαρτί της εγγύησης λέει 1 χρόνο + πλαίσιο ! Τώρα δε ξέρω !!! Σίγουρα το καλύβει για 2 χρόνια .. ??! Μη πάω και τους τη πω άδικα !!!

Btw O dNt είμαι αλλά γράφω από το profile του αδερφού μου !! ( δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το pc μου για το παραπάνω πρόβλημα )

Φιλαρακο, ή η καρτα γραφικων τα παιζει - δες πως παει η θερμοκρασια της ...ή πολυ απλα ΑΡΧΙΖΕΙ να τα παιζει ο ΣΚΛΗΡΟΣ.

τσεκαρε που σου λεω το τελευταιο..εχω ξαναδει ολοιδια περιπτωση...

Απορω πώς δε σκεφτηκατε τον σκληρο..(ελεος δηλ. μεχρι και για virus μιλησε καποιος.)

Ρε παιδια, αν δε ξερετε κατι μη ποσταρετε ο καθενας οτι του ερχεται στο κεφαλι, απλα για το ενδεχομενο. Ο αλλος μπερδευεται περισσοτερο ετσι..Καλυτερα να μη ποσταρετε καθολου αν ...ειναι να πειτε κατι για να το πειτε απλα..(πχ virus).. :tomato:

Δηλαδή εσένα σου φένεται εντελώς περίεργο ένα λειτουργικό με κατεστραμένο directx να πετούσε artifacts?:hmm:

Τοσο ακριβω Service μαλλον για αλαγη καρτας γραφικων και ο χρονος αναμονης ειναι για την παραγγελεια γιατι σιγα μην εχουν stock....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.