Jump to content

Ερώτηση για αλλαγή επεξεργαστή

Christos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους και καλή χρονιά!!! Εχω εναν e6600 πάνω σε μία gigabyte 965p-ds4 και μία 9800gx2. Σκέφτηκα να αλλάξω τον επεξεργαστή και να πάω σε ένα Q6700 στα 200euro από το eshop, μιας και ο Ε6600 μου κράταγε την κάρτα πίσω. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1) Αξίζει αυτή η μετάβαση?(θα τον πάρω μόνο και μόνο για τα παιχνίδια, σε όλα τα υπόλοιπα μου είναι υπεραρκετός ο c2d)

2) Θα είναι 100% συμβατός με την μητρική?

3) Ο Q6700 είναι πολύ χειρότερος από ένα 45nm πχ Q9450?

Τα λευτά που σκέφτομαι να δώσω ειναι max 200e για αυτό μην μου προτείνεται να αλλάξω όλο το σύστημα!!!Ευχαριστώ πολύ!!!

Ετσι πως εχει η κατασταση τωρα για παιχνιδια..οχι δεν αξιζει να παρεις τον q6700...μια χαρα εισαι με τον E6600..γιατι δεν προσπαθεις να τον ανεβασεις?

Αν δεν εχεις πεσει σε κομματι μπανανα τα 3,2-3,3 τα εχεις ευκολα...(τοσο πηγαινε ο δικος μου που δεν ηταν καθολου καλο κομματι αλλα με αρκετο ρευμα)..:)

Να πας σε κανενα 8400 δεν το σκεφτεσαι ε?

Βασικά τον έχω ήδη στα 3 με ρεύμα 1,42 αν θυμάμαι καλά. Στα 3,2 είναι unstable και με αρκετά μεγαλύτερα ρεύματα. Δυστυχώς 45 nm δεν υποστηρίζει καθόλου η μητρική. Βασικά θέλω να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί όταν είχα δει αυτή την κάρτα πάνω σε ένα q9450(με στοκ ρολόγια) είχα πάθει πλάκα. Στο 3d mark 2006 έβγαζε 17000 περίπου(ενώ εμένα με το ζόρι 13800) και crysis warhead το έπαιζε στα φουλ με 1920x1200, ενώ εμένα ζορίζεται σε 1280x1024.

3 με ρεύμα 1,42 , wtf????

Μάλλον κάτι κάνεις λάθος ή οι μνήμες σου θέλουν άλλαγμα

Μήν δώσεις λεφτά για cpu.

Πάρε καλές μνήμες με 60-80 ευρώ και άν βρείς καμμία mobo με P35 μεταχειρισμένη εκεί γύρω

οχι wtf.. μια χαρα μπανανα εχει... ειχε περασει απο τα χερια μου Ε6600 που ηθελε τοσο , και για τα 3.1 1.5++ , (και δεν εφταιγαν ουτε οι μνημες , ουτε η μητρικη... η Chiquita εφταιγε..)

Κοίτα η αλήθεια είναι ότι αυτές που έχω επάνω τώρα είναι όντως μούφες. Οι προηγούμενες όμως ήταν κάτι ballistix 800mhz 4-4-4-12(και τώρα έχουν πεθάνει) και δεν είδα καμία ιδιαίτερη διαφορά. Δηλάδη ακόμα και αν είχα τρέξει prime 95 24 ώρες sta 3,2 μετά μου έκανε τρελά artifact σε παιχνίδια.

Μα συγνώμη και το δικό μου κομμάτι απότι έχω δεί και διαβάσει δέν είναι και πολύ καλό αλλά τα 3,4 τα έχει σχετικά εύκολα και απότι μπορείτε να δείτε όχι και με τίποτα πολύ σοβαρές μνήμες

Εμένα πρέπει να είναι revision B2 νομίζω. Πάντως επειδή έχω βαρεθεί με το overclocking και να κάθομαι να ψάχνω αν είναι ή δεν είναι stable, αξίζει να τον αντικαταστήσω με Q6700 για παιχνίδια ή θα είναι πεταμένα λεφτά???

Πεταμένα λεφτά.:giveup:

Εγώ στην θέση σου θα έκανα το εξής, αφού θές κάτι παραπάνω.

Με 200 ευρώ θα έπαιρνα την P5Q Deluxe και 4gb μνήμης και τσούπ μία ανάσα για την cpu.

Και σε κανα 6μηνο που θα έχουν πέσει και οι τιμές, θα έχεις και λεφτά βάλε ένα Q9*** και 'αντε γεια το μηχάνημα.

Ωραία κατάλαβα. Πάλι καλά που ρώτησα και εσάς τους ειδικούς γιατί αλλιώς θα έκανα μεγάλη πατάτα μου φαίνεται! Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Κ εγω παντως λεω πως κατι δεν κανεις καλα.

Εμενα ο 6300 ειχε ευκολα τα 3.2 σε 965 με νορμαλ ρευμα.

3,3-3,4 δε μπορει να μη τα χει ο δικος σου.

Τί να σου πω. Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Και εμένα ανοίγει στα 3 χωρίς να πειράξω ρεύματα αλλά δεν είναι stable. Στα 3,2 με μαμά ρεύματα δεν το συζητάω, πετάει με την μία bsd. Δεν βαριέσαι που θα πάει? Θα έρθει η ώρα που θα πάει με την μία στα σκουπίδια!!!

Βασικά τον έχω ήδη στα 3 με ρεύμα 1,42 αν θυμάμαι καλά. Στα 3,2 είναι unstable και με αρκετά μεγαλύτερα ρεύματα. Δυστυχώς 45 nm δεν υποστηρίζει καθόλου η μητρική. Βασικά θέλω να κάνω αυτή την αλλαγή γιατί όταν είχα δει αυτή την κάρτα πάνω σε ένα q9450(με στοκ ρολόγια) είχα πάθει πλάκα. Στο 3d mark 2006 έβγαζε 17000 περίπου(ενώ εμένα με το ζόρι 13800) και crysis warhead το έπαιζε στα φουλ με 1920x1200, ενώ εμένα ζορίζεται σε 1280x1024.

Με το τελευταίο bios υποστηρίζει (unofficially).

Πάρε 8400 για μένα...αλλά μην περιμένεις από το 965 πολλα...αν ανέβαζε τον 8400 κοντά στα 3,6-3,8 θα έλεγα ότι είσαι οκ...

Με το τελευταίο bios υποστηρίζει (unofficially).

Πάρε 8400 για μένα...αλλά μην περιμένεις από το 965 πολλα...αν ανέβαζε τον 8400 κοντά στα 3,6-3,8 θα έλεγα ότι είσαι οκ...

το 965 ηταν το καλυτερο για 45nm oc πριν το p45:to_pick_ones_nose: βαραγε 600αρες fsb για πλακα

• 4 weeks later...

Γεια σε όλους πάλι!!! Συνεχίζω αυτό το θέμα γιατί μου προέκυψαν κάτι προβληματάκια και θα ήθελα την γνώμη σας. Πριν από λίγες μέρες αγόρασα από ένα φίλο εδώ μέσα ένα q6600 g0. Δεν λέω πολύ καλό το κομμάτι αλλά η μητρική μου έχει σπάσει τα νεύρα. Συνέχεια κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου κάνει 10 reboot και στη συνέχεια φορτώνει το back up bios και τελικά ανοίγει....:rant::rant::rant::wall::wall::wall: Έχω κάνει όλα τα bios uptades κλπ. Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να παίζει???

Δοκίμασε cmos reset και άμα δεν διορθωθεί βγάλε την μπαταρία της μιτρικής για κανα μισάωρο και μετά να την ξαναβάλ'την(εννοείται χωρίς να είναι στην μπρίζα το τροφοδοτικό).

Δοκίμασε cmos reset και άμα δεν διορθωθεί βγάλε την μπαταρία της μιτρικής για κανα μισάωρο και μετά να την ξαναβάλ'την(εννοείται χωρίς να είναι στην μπρίζα το τροφοδοτικό).

Τα έχω κάνει όλα αυτά φίλε μου αλλά τίποτα...Το μόνο που μένει είναι να τον ανοίξω και χωρίς μπαταρία!!!:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.