Jump to content

Προβλημα εκκινισης δεν βρησκει τον σκληρο δισκο?

stergios1055

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χθες το βραδυ εκλησα κακονικα το pc μου και σημερα που το ανοιξα παει να ανοιξει και μου βγαζει στην οθονη μου εγραφε ASUS και το μοντελο του mobo μου (ASUS P5KPL)δηλαδη και ειχε και 2 επιλογες (delete)για να αριχισει setup και (tab)για να αρχησει με της παλιες ρυθμησης. Αν πατισω to (tab) παει να αρχισει να ανοιξει και πρην ακομα φτασει στο windows xp μου βγαζει ενα μηνημα (no IDE master h.d.d. detected) και απο κατω πατα F1(καθε φορα,οταν τον ανοιγο) το F1 με παει εκει που θα δειτε πατακατο.. γιατι ειναι ιδιο με το (delete) που μου εβγαζε πριν για setup.Αν πατησω (delete) τοτε με βγαζει στο εκει που διαλεγεις απο που να κανεις boot τo pc στο(bios)αν δεν κανω λαθος.Απορο παντος πως εγινε αυτο απο την μια στιγμη στην αλλη.Ρωτισα κατι γνωστους και μου ειπαν να αλλαξω την πρωτερεοτητα του σκληρου και να το βαλο κυριο και του cd δευτερο αλα δεν τα πολυκαταλα και δεν καταφερα τιποτα.Ο σκληρος μου ειναι sata2 250gb και τον εχο σχεδον full με χρησιμα πραγματα,δεν θελο να τον κανο format,αλλα το προβλημα θα ληθει με το format?Το προβλημα πρεπει να ειναι στο mobo η στο bios.

Περιμενο βοηθειa δεν ξερv πολλα απο αυτα και το pc το χρειαζομε αυτες τις μερες.

ειχες καποιο εξωτ. σκληρο δισκο συνδεδεμενο ή usb stick οταν εκλεισες τον υπολογιστη και το αφησες πανω ?? συμβαινει καμια φορα αυτο

αν συμβαινει αυτο ,αποσυνδεσετα και κανε εκκινηση παλι

-αν θυμαμαι καλα σου εχει επιλογη κατω > continue και εν συνεχεια μπαινει windows

-στην πρωτη οθονη στο bios βλεπεις τις συσκευες που εχεις στο πισι σου δλδ το cd/dvd και τον sata δισκο σου > αν δεν βλεπεις τον σκληρο δισκο ,εχεις προβλημα

-στην αρχικη οθονη του bios παλι με τα βελακια 'πας' στην προτελευταια επιλογη (νομιζω) που γραφει 'Boot' > εκει μπορεις να ορισεις ως 1η συσκευη τον σκληρο δισκο 2η το dvd κλπ

μολις το καταφερεις αυτο πατα F10 μετα ΕΝΤΕR και εισαι ετοιμος

οχι δεν ειχα τιποτα σε usb, επισης δεν εχει επιλογή που να λει continiu μονο το F1 εχει.

Τον δισκο τον βλεπο κανονικα,εβαλα 1ο τον σκληρο και 2ο το cd αλλα παλη τιποτα.εχο δοκιμασει τα παντα..

πρεπει να πας τοτε στις επιλογες (advance > sata ??) που επιλεγεις τις ιδιοτητες των σατα > ορισε το ως IDE αν ειναι ACHI

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.