Paintstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια!! Για να μην το πολυλογω,κανω μια μικρη μοντα για ενα φιλαρακι μου και εχω χαραξει 3layers plexi..Καθε layer θα εχει τα δικα του διαφορετικου χρωματος led.. Και εδω ξεκιναει το προβλημα.. Ενω καποια κοκκινα led που εχω συνδεσει ειναι οκ, καποια αλλα ασπρα που αγορασα και συνεδεσα εκπεμπουν ελαχιστο φως.. Τα εχω συνδεσει σε σειρα και εχω χρησιμοποιησει αντιστασεις 470ohm και στις 2 σειρες.. Εχει κανεις ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτο??Φταινε τα led?Εκει που τα δοκιμασε ο τυπος εφεγγαν μια χαρα αλλα εδω σπιτι τιποτα.. Επισης αν γνωριζει κανεις που μπορω να βρω led ultra bright 3mm λευκα ας μου το πει.. Ευχαριστωωωωωω!! :help1::help1::help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Ιανουάριος 7, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 γεωργιαδης μουτσιουλης mar electronics αν εισαι απο σαλονικα.Πολλες φορες εχω συναντησει και εγω καποια να μην φεγγουν πολυ.Καποιες φορεσ οφειλεται σε τι αντισταση θα βαλεις.Ενω καποιες αλλες επεσες σε κακο κοματι.TO δευτερο βεβαια ειναι σπανιο.Συνηθως για προστασια led βαζουν 330Ω resistor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paintstar Ιανουάριος 7, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Ειμαι Αθηνα..Σε οτι κατασκευη εχω φτιαξει ομως χρησιμοποιω την ιδια αντισταση..:toomuchne Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3000 Ιανουάριος 7, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Τα κόκκινα Led που έχεις θέλουν 3 volt τάση για να δουλέψουν. Τα λευκά Led θέλουν 4,5 volt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paintstar Ιανουάριος 7, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Αυτο σημαινει οτι πρεπει να παω σε μικροτερες αντιστασεις?Συγνωμη αλλα δεν εχω και ιδιαιτερες γνωσεις..Σκεψου οτι τους δινω ρευμα μεσω τροφοδοτικου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stamatis Ιανουάριος 7, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Τι τάση δίνεις στα leds? Να υποθέσω 12v και με αντιστάσεις ρίχνεις την τάση για να μην τα κάψεις, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paintstar Ιανουάριος 7, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Yup..12V ειναι η ταση απο το τροφοδοτικο και τα 470Ω ειναι recomended αντιστασεις..Αφου τα λευκα θελουν περισσοτερα volt τι πρεπει να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stamatis Ιανουάριος 7, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Λογικά πρέπει να βάλεις "μικρότερες" αντιστάσεις στα λευκά...EDIT:Λοιπόν... Είπες η τάση που δίνεις είναι 12volt... Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο thread... Τα κόκκινα θέλουν 3.3volt ενώ τα άσπρα 4.5volt. Με αυτό το λινκ http://led.linear1.org/1led.wiz έχουμε και λέμε:- Κόκκινα στα 3.3V @ 20mA θέλουν 470ohms αντίσταση- Άσπρα στα 4.5V @ 20mA θέλουν σύμφωνα με το λινκ 390ohms αντίστασηΌλα αυτά χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιανουάριος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Μηπως τα led που πηρες ειναι τυπου Black Light?Tα led αυτου του τυπου δεν φωτιζουν παντα,τι ενοω...φωτιζουν μονο τις λευκες επιφανειες εχω και εγω και φωτιζει μονο καποια καλωδια,τα γραμματα απο μνημες και καρτα γραφικων...Τι χρωμα ειναι το κουτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Ιανουάριος 7, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 τα led τροφοδοτουνται με mA και οχι με ταση... απλα αυτη ειναι η ελαχιστη ταση για να αναψουν. απο κει και περα υπολογιζεις τα mA. Αν θες να αναψεις πολλα δε τα βαζεις σε σειρα γιατι ανεβαινει ετσι η ελαχιστη ταση, πχ για 10 led με λιγοτερο απο 10χ την ονομαστικη τους ταση δε θα αναβουν τα τελευταια στη σειρα... ΠΟΤΕ σε σειρα. Παραλληλα, και ιδανικα το καθενα τη δικη του αντισταση. Γινεται και με μια γενικη ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuz10n Ιανουάριος 7, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 αντε θα πω αλλα λιγα για να βοηθησω.. δεν βαζεις αντισταση για να ριξεις την ταση... θα καει το led χωρις αντισταση οσο μικρη ταση και να βαλεις. αντισταση μπαινει για τη ρυθμιση του ρευματος που θα περναει απο το led.ουσιαστικα: 1. βλεπεις τι ταση εχεις. (12V εδω.)2. υπολογιζεις βασει αυτης της τασης τι αντισταση πρεπει να βαλεις για να περασει 20mA ρευμα απο το καθε led απο τον τυπο R=V/I (εδω R=12/0.02=600Ω). πραγματικα θα θες μικροτερη αντισταση διοτι εχεις και απωλειες απο το ιδιο το led... αυτο ποικιλει αναλογα το led και τι εσωτερικη αντισταση θελει. χοντρικα εδω θες 450-550Ω 3. συνδεεις σε καθε Led μια τετοια αντισταση και μετα παραλληλα ολα στην 12V τασημπορεις και να βαλεις ολα τα led παραλληλα και να βαλεις μια συνολικη αντισταση σε σειρα με τα παραλληλα led ιση με το 1/αριθμο των led, πχ εδω για 3 led 200Ω. αλλα απο ενα σημειο και μετα θα θες αντισταση ισχυος γιατι θα ζεσταινεται αρκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3000 Ιανουάριος 7, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2009 Γιατί δεν χρησιμοποιείς τα 5 volt απο το τροφοδοτικό!!! μικρότερη τάση άρα μικρότερη αντίσταση άρα μικρότερα θερμικά φαινόμενα στις αντιστάσεις πανω στα Led.Πιστευω οτι με μια αντίσταση 38ωμ 1/4 watt θα κάνει δουλειά στα κόκκινα και στα λευκά Led μια στα 18 με 20ωμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonakis Ιανουάριος 28, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 kalispera paides mipws 3erei kaneis kanena eshop apo to opoio mporo na agorazo leds spot kai tis antistaseis ?? episis exo leds 3,0-3,6v kai 20mA ti antistaseis na valo gia na doulepsei se 12v dc ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonakis Φεβρουάριος 1, 2012 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 kalispera paides mipws 3erei kaneis kanena eshop apo to opoio mporo na agorazo leds spot kai tis antistaseis ?? episis exo leds 3,0-3,6v kai 20mA ti antistaseis na valo gia na doulepsei se 12v dc ??kai poia einia h diafora stis antistaseis anamesa se 1% kai 5% kataponeshs ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Φεβρουάριος 1, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 [MENTION=22777]Antonakis[/MENTION]http://www.thelab.gr/thelab-gr-nea-kai-sxolia/i-istoria-tou-mikrou-giannaki-i-allios-10464.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Φεβρουάριος 1, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Πάρε να μαθαίνεις LEDs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.