outlawz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2009 Γεια σας,έχω ενα εξωτερικό σκληρό WD 500GB MY BOOK οπου εχω μεσα δουλεια 5 χρονων και πανω που ετοιμαζομουνα να παρω κατι αντιστοιχο σε 1T ακουστε τι εγινε....επεσε ο δισκος κατω και απο εκει και περα παπαλα...η φαση ειναι οτι για δευτερολεπτα πρεπει να δουλευε γιατι θυμαμαι οτι βγηκα απο το φακελε με τα αρχεια που επεξεργαζομουν εκεινη τη στιγμη και μπηκα σε αλλο φακελο....αλλα μετα τον εβγαλα....οταν πηγα να το συνδέσω πάλι....ακουσα ενα θόρυβο περίεργο για πρώτη φορα αλλα όχι αυτο το γνωστο τακ..τακ...τακ που κανουν οταν εχουν χτυπησει οι σκληροι...και στο pc αρχισε απο την αρχη να κανει τη διαδικασια αναγνωρισης υλικου οπως οταν τον ειχα πρωτοβαλει οταν τον αγορασα....και η οποια εγινε με επιτυχια, αλλα το δισκο δεν το βλεπω πουθενά....ο δε ηχος που σας ειπα πιο πανω διαρκει λιγα δευτερόλεπτα μεχρι να αναγνωριστει ο δισκος η όταν το βαζω σε τροφοδοσια και μετα σταματαει..από κει και πέρα πρόσθετα στοιχεια ειναι ότι το δισκοτο βρησκω μεσω της διαχειρισης συσκευων ( εκει που εχει ολα τα υλικα του pc) αλλα δεν τον βλεπω στη διαχειριση των δισκων (εκει που μπορεις να του δωσεις και αλλο γραμμα) πραγμα που με φοβιζει πολυ....θα ηθελα τη γνωμη σας τι μπορω να κανω γιατι εχω φρικαρει και δεν θελω να χασω δουλεια τόσων χρονων...εστω να μπορέσω να ανακτήσω καποια αρχεια η οτιδηποτε θα ήταν πολυ σημαντικο για μενα....η να κερδισω λίγο χρονο να τα μεταφερω σε νέο σκληρο που σκοπευω να παρω σήμερα.....(επειδη είμαι ασχετος...καπου εδω μεσα διαβασα για κατι αντιστοιχο με αντιστοιχο θόρυβο και τα παιδια αναφερανε μια τεχνικη με καταψυξη του δισκου μεσα σε αεροστεγη σακουλα για καποια ωρα...)
dragontech Ιανουάριος 7, 2009 #2 Ιανουάριος 7, 2009 Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις και πολλα.Μου ειχε συμβει και εμενα το ιδιο με εναν 160αρη της wd στις 2,5".Εφοσον δεν τον αναγνωριζουν τα windows στην διαχειριση δισκων,προσπαθησε να εκινησεις με ενα live cd ubuntu μηπως τον αναγνωρισει,διαφορετικα η τελευταια λυση που σου μενει,ειναι να τον βαλεις στην καταψυξη.
blacksunart Ιανουάριος 7, 2009 #3 Ιανουάριος 7, 2009 στην καταψυξη οχι για καμια ώρα αλλα για 5 λεπτά έτσι μου είπε ένας τεχνικός έτσι ώστε να παγώσει για λίγο. αλλά δε νομίζω να είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνεις. εσύ έχεις και την συσκευασία αυτό ήτανε μόνο για εσωτερικό αλλά προτείνω να μην το προσπαθήσεις.υπάρχει αυτή η εταιρεία www.tictac.gr κάνει ανάκτηση δεδομένων.πάρε τηλέφωνο αν είναι τόσο επείγον. μόνο που να ξέρεις οι τιμές που μου είπαν ξεκινάνε από 300 ευρώ άν το πρόβλημα είναι μικρό. φτάνουν και τα 1000 ευρώ. η διάγνωση της βλάβης είναι δωρεάν. είναι καλύτερη πάντως από την κατάψυξη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.