αρης_τζ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2009 Γεια χαρά, Βλέποντας ότι ο φορητός υπολογιστής 'αργεί΄ πολύ στην εκκίνηση WinXP SP3 είδα από το πρόγραμμα Μemory Booster ότι συνολικά υπάρχουν 55 διαφορετικές λειτουργιες που τρέχουν! Προσπαθώ να δω ποιες από αυτές ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν εκκίνηση αλλά από την άλλη δεν ξέρω εάν τις σβήσω αν η registry πάθει κάτι.. Μετά σκέφτηκα να κάνω εκκίνηση μόνο τους 'basic drivers' και όχι 'all drivers' Τι προτείνετε?
tasatva Ιανουάριος 6, 2009 #2 Ιανουάριος 6, 2009 Απο το run γραψε msconfig και πές μασ στο boot τί λεει
nothingface0 Ιανουάριος 6, 2009 #3 Ιανουάριος 6, 2009 μπορείς να κάνεις ένα print screen του σταρταπ σου ώστε να σου πουνε οι πανταχού κομπιουτεραδες τι θα σβήσεις;
darien Ιανουάριος 6, 2009 #4 Ιανουάριος 6, 2009 Το πιο εύκολο είναι να googlαρεις τα ονόματα των διεργασιών για να δεις σε τι χρησιμεύει η καθεμία. Από κει και πέρα είναι στην κρίση σου να την κλείσεις ή όχι.
Hydra Ιανουάριος 6, 2009 #5 Ιανουάριος 6, 2009 προσεχε ειχα σβησει και εγω παλιοτερα καποια και μου δημιουργηθηκαν χοντρα προβληματα...!!!!! Κανε οτι ειπε ο φιλος απο πανω και με πολυ προσοχη!!
hayabusa Ιανουάριος 7, 2009 #6 Ιανουάριος 7, 2009 εναλλακτικά μπορείς να δεις και απο τη registry τι ξεκινάει sto startup από τις παρακάτω διαδρομές αφού πας Start-Run-regedit Aπό εκεί απλά σβήνεις (με προσοχή βέβαια) οτιδήποτε είναι άχρηστο
αρης_τζ Ιανουάριος 8, 2009 Author #7 Ιανουάριος 8, 2009 Καλησπέρα,Εδώ είναι η λίστα με τα start-up items που δίνει η εντολή msconfig- atiptaxx - BatInfEx- wltray - BatLogEx- agrsmmsg - ctfmon- knrctn - Registry Booster- jusched - knrct- SYNTPLpr - E_S105- SYNTPEnh - Skype- PDVDServ - BTTray- dumprep - OpenOffice.org 2.4- realsched- scheduler_proxy- RUNDLL32- TPHKMGR- EzEjMnAp- TpKmapAp- pwrmonit- BMMLREFΜέτρησα 26 start -up items..Χρειάζονται όλα όμως?
Hydra Ιανουάριος 9, 2009 #8 Ιανουάριος 9, 2009 εμενα μολις εκανα φορματ και πιο πολλα τρεχουν αλλα δεν εχω κανενα προβλημα...ολα αυτα σου χρειαζονται..
nothingface0 Ιανουάριος 9, 2009 #9 Ιανουάριος 9, 2009 Κοίτα, αυτό που έκανα εγώ ήταν να δω στο msconfig --> startup η κάθε διεργασία που καταλήγει, βλ. COMMAND (όχι location). Από εκεί βλέπεις τι "χρειαζεται" και τι όχι να τρέξει. π.χ το skype δε "χρειάζεται" γιατί μπορείς να το τρέξεις και χειροκίνητα :jump1:
tasatva Ιανουάριος 9, 2009 #10 Ιανουάριος 9, 2009 Όπως και το Registry booster, αρκετά βαρύ για startup.Κάπου υπάρχει και ένας οδηγός εδώ για tweak των windows, ψάξε λίγο παραπάνω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.